Çok ufak bir yer istiyorum zaten. Bi tanıdığımız bir dükkan açmıştı burda ayda 150 lira falan gibi kirası vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama bana direk milyarlarca vergi istiyorlar dediler :18:cafe tarzı yerlere sertifika istenilmiyor diye biliyorum. vergilerde tamamen senin insiyatifinde ne kadar büyük bir yer istersin neler ekler neler çıkarırsın sana kalmış. tabela vergisi gibi ıvır zıvır şeyler çıkabiliyor. haftasonu haftaiçi ruhsatları var falan filan.. ama iyice araştırıp ufaktan başlamak daha mantıklı...
benim kendi işim ve illallah demiş durumdayım vergiler yüzünden...
en güzeli girip bir yere çalışmak...
ayrıca unutma sadece gelir vergisi değil, bir de orada çalışanların ssk'ları var... nasıl bir yük bilemezsin...
elemanla uğraşmak zaten başlı başına insanı yiyip bitiren birşey. çelik gibi sinirlerinin olması lazım.
çok ciddi bir nakit birikiminin olması lazım..
herkes kendi işi olsun istiyor. sanıyorlar ki kendi işi olanlar çok rahat. hiç alakası yok. başına bela istiyorsan aç iş yerini...
en berbatı da vergi dairelerinde sgk'larda sürünmek... çünkü her işi muhasebeci halledemiyor. mükellef olarak senin gitmen gerekiyor.
her ay muhasebeciye ödeyeceğin en az 750 tl'yi de unutma...
ayrıca bir eleman aldığında, asgari ücretle bile çalıştırsan onun sana maliyeti 1800 tl'lere çıkıyor. iş yeri telefonunu kullanarak sağı solu aramalarını filan da saymıyorum...
Bir yerde çalışmak milletten iş istemek istemiyorum aslında iyi olur ama ben yapamamHayallerin çok güzel :)
Ancak ilk adımda yapman gereken şey, üniversitedeyken bir yerde çalışıp, işlerin nasıl yürüdüğünü anlamaya çalışmak olmalı..
Bu seni daha tecrübe sahibi yapacak ve karşılaşacağın sorunlarda nasıl bir adım atman gerektiğini öğretecek..
Esnaflık ya da ticaretle uğraşmak "esnek" olmayı gerektiriyor.. Bu esnekliği kazanmak için kendine süre tanı..
Üniversiteye giderken aynı zamanda kendi işini yürütmeye çalışmak pek doğru gelmedi sadece, yoksa hayaller güzel..
Kutlarım seni bu yaşında böyle güzel hayaller kurabilecek gücü kendinde bulduğun için...
Bir yerde çalışmak milletten iş istemek istemiyorum aslında iyi olur ama ben yapamam
Yok yok kovmam o zamana kadar atlatırım bunuyavas konusuyorsun diye, sana garip bakan musteriyi dukkandann kovup,arkasindan aglamiyacaksan,yapabilirsin bu isi..
saka bir yana, guzel hayaller, insalah tek tek gercek olur hepsi...
Bir yerde çalışmak milletten iş istemek istemiyorum aslında iyi olur ama ben yapamam
Tabiki öyle değil ama ben o konuda güvenemiyorum kendime ne biliyim stres yaparım patron işi beğenmicek falan diyeBu düşüncen çok yanlış..
Bir yerde çalışmak, milletten iş istemek değil ki..
Sen dükkanına gelen müşterinin sana her zaman patronmuşsun gibi davranacağını sanıyorsun galiba.. Yanılıyorsun
Bu sebeple demiştim başka yerde çalışıp o "esnekliği" kazanmalısın..
Bak törpülemen gereken bir yönün varmış buradan başlayabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?