Gelecekle İlgili Kaygılarımdan Kurtulamıyorum :(

bir süreliğine müsaitse eğer kvnizin yanına taşınsanız en azından kira parasında kurtulmuş olursunuz ?
Maalesef ilk evlendiğim zaman 5 ay beraber oturduk neler yaşandı ve şuan 5 yıldır evliyim mecbur olmasam kapılarını açmicam sırf mecburiyetten kızıma bakıyor saolsun o konuda lafım yok asla iyi ise iyi kötü ise kötü ondan dolayı bir evde olmaz kii onlar ev aldılar ancak kendileri sığdılar öle bişe olsa bile hayırlısı artık ..Saolsun arkadaşım bir dua söyledi allahın izniyle her gece okuyacağım rabbime sığınacağım.

tahmin edebiliyorum... Allah yardımcınız olsun. eğer okuyabiliyorsanız sabah akşam vakıa süresini okuyun darlıkta kalmazsınız inşaallah. bu süre cennetin nimetlerinden bahseder.

Kalbim sıkıştı valla. Kusura bakmayın da çok kızdım size de eşinize de. Nasıl olsa olmaz diye korunmadık ne demek? Rızkıyla geliri benim mantığım hiç almıyor zaten. Bu kadar zor durumdayken korunmamak gibi bir lüksünüz yokmuş ama olan olmuş malesef. O çocuklara yazık. Şimdi çok masrafları yok ama büyüyecek bunlar, hep bebek kalmayacaklar ki. Okulu var, kursu var, kreşi var. Bu şartlarda ne kadar iyi bir eğitim verebilirsiniz düşünmek zor.

Çözüm olarak, arabanızı satın. Evinizi taşıyabiliyorsanız taşıyın çocuklara babaanne baksın. Taşıyamıyorsanız arabanın parasıyla borçlarınızı kapatın, eşiniz düzenli geliri olan bir iş bulmaya çalışsın, siz de işten çıkıp çocuklarınıza bakın. En azından bir kaç yıl. Başka çözüm gelmedi aklıma.

benım aklıma bir fikir geldi aslında kayınvalidenizin yanına taşının böylece ev vs arama derdiniz ortadan kalksın

Bende kendime kızıyorum ama evliyseniz anlarsınız , adam üzerinizdeyken ve onu yaparken itikleyemiyorsunuz sen napıyorsun diyebildim ve hemen yıkasam etsemde olacak olmuş maalesef kendime kızgınlığım keşke hap yada sprail taktırsaydım oluyor..Aslına benim kavgam gelecek dışında kendim ile evlatlarımı allahın izniyle iyi şekilde yetiştirmek istiyorum aslında çözümsüz dert olmadığını biliyorum herkesin derdi kendine büyük ama benim gücüm kalmadı sanırım verdiğim mücadeleleri bilseniz artık kaygılarım korkuyla birleşip kaldıraramama endişesi taşıyor kendime güvenimi kaybetmek istemiyorum evlatlarım için..
benım aklıma bir fikir geldi aslında kayınvalidenizin yanına taşının böylece ev vs arama derdiniz ortadan kalksın
bunun cevabını yukarıda yazmıştım bu durum maalesefki olmaz

kusura bakma kardeş ama o olmaz bu olmaz gökten para yağmayacak maalesef...
bazı şeyleri göze aldıysak o zaman zorluklara da katlanacağız

Evliyim, o kadar korkuyorum ki çift yöntemle korunuyorum. %1lik hata payı bile korkutuyor beni. Sizin kullandığınız yöntem bir korunma yöntemi değil zaten. Kazaların olması çok normal.

Kendinize güveninizi kaybetmeyin tabi ki. Çocuklarınız için daha çok çalışmanız, daha çok yorulmanız lazım şu saatten sonra. Aslında işin en büyük sorumluluğu kocanıza düşüyor. Acilen sabit gelirli bir iş bulması lazım. Başka çözüm yolunuz yok gibi görünüyor.

kusura bakma kardeş ama o olmaz bu olmaz gökten para yağmayacak maalesef...
bazı şeyleri göze aldıysak o zaman zorluklara da katlanacağız
Arkadaşım ben onada olmaz bunada olmaz demiyorum sadece kayınvalide ile yaşamak olmaz diyorum..Yaşadık gördük ve yaşamadığımız halde şuan sadece kızıma baktığı için görüşüyorum onlarla..
Onun dışında olmaz dediğim bir durumum yok sadece sıkıntıların üst üste gelmesi beni darmadağın etti ..
Ev arıyoruz 2 aydır bulamıyoruz,olan evler dünyaa paraa :S Eşimin işleri kötü iş bakıyor bulduğu gbi bırakacak zaten ve ben hamileyim allaha şükür işim iyi ama 2 çocukla sanırım çalışamaycağım ve gelecekte nolacak bunların kaygısı beni neler bekliyor ve zorluklarla mücadele edebilecekmiyim eşim ne kadar yapabilecek vs. bunun gibi saçma yada doğru bir sürü düşünceler beynimi kemiriyor..Psikoloğa gittim BAKIRKÖY'e yerine yani BİZ NE YAPABİLİRİZ dedi bana bende bunun için geldim dedim DEPRESYON dedi şuan ilaçta içemiyorum ve bari anlatayım rahatlayayım paylaşayım duyarlı arkadaşlarımız çok sizler gibi iyi gelir paylaşmak die düşündüm..

Çok saol daha öncede dediğim gibi maddi bir şekilde geçer ama benim içimde sorun bunları düşünmeden sağlıklı şekilde düşünmek çoğu soruları aklımdan atmak istiyorum akıl akıldan üstündür paylaştımki gelecek fikirler ile bende yoğurayım kendimi

Sizin anneniz gelip bakabilir mi siz calismaya basladiginiz ile kres arasindaki surede ya da kayinvalideniz sizde kalacak haftaici bakip haftasonuna gidecek hani evi degistirmeden bitek bu care aklima geldi ucuncu ay ile 1 yas arasini boyle yapip bir yasina gelince ikisini birden krese verseniz siz kendi isinizden olmasaniz bu geldi aklima

Rahmetli annem kızım 1 aylıktı vefat ettiğinde Zaten annem olsaydı ben bu kadar düşünüp psikolojimi bozmazdım her şekilde yanımda destek olurdu..Annem vefat ettikten 1,5 yıl sonra yaklaşık 6 ay önce babam evlendi ve 2 tane kız kardeşimi resmen sokağa attı evini kiraya verip çekti gitti karısıyla , karısının 18 yaşındaki kızına sahip çıkıp kendi evlatlarını attı o konu çok çok ayrı bir sıkıntı kız kardeşlerim 1 ay bende kaldılar ve bana yakın daire tuttular biri ablam çalışıyordu zaten 15 yaşındaki kız kardeşimde iş buldu ve kiraya çıktılar babamın tarafı bildiğin el etek çekti bizlerden (rahmetli annem trakyalıydı ve babanemden çok çekti) trakyalının çocuklarıydık hep annem vefat edincede fırsat doğdu resmen babanem varlıklı doğup büyüdüğümüz binası var kira alıyor 3 daire 2 dükkan arsaları vs. bayağı birikimi var ama merhamet yok yengemleride attı kuzenlerim ile birlikte sokağa daha neler neler bunların birikimi ve kendi sıkıntılarım açıkçası dediğim gibi kafayı oynatmak üzereyim

Sevgili arkadasim
Yasadiklarin cok zor cidden insallah Allah sana yardim eder
Tabi birikimler imsani bunaltir bazen ne yapacagim diye insan kendini koseye kisilmis zanneder, inancini yitirme insallah sen kendi yuvanda mutlu olursun
Annecigine de Allahtan rahmet diliyorum

Allah razı olsun inşallaah arkadaşım Allaha sığınıyorum ve inş. birgün buda geçecek diyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…