• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecekler mi? Lütfen akıl verin

immortality

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
222
0
66
İstanbul
Merhabalar, bu yıl üniversite son sınıftayım ve isteyenlerde, görücülerle muhatap olmaya başladım ancak bugüne kadar gelen tüm teklifleri de reddettim. Anlatacağım olaysa şu; beni bir tanıdığın cafesinde görüp beğenen bir kadın kardeşiyle tanışmamı istiyormuş. Mehmet amca (cafe sahibi) kadını tanıyormuş işte aile çok iyiymiş ve aradığım bir çok kriteri karşılıyor. Ben de ilk defa olumlu baktım böyle bir teklife. Karşı taraf bize gelip ailece tanışmak ve aileler uyuşursa oğullarıyla benim görüşmemi istiyordu. Babam ertesi gün Mehmet amcaya olur gelsinler tanışalım demiş ama bir gün vermemiş. Neyse aradan yarın bir hafta geçmiş olacak ancak karşı taraftan bir ses çıkmadı hala. 2-3 gün önce bahsi geçen cafede oğlanın ablası yani beni beğenen kadınla karşılaştık geldi masamıza oturdu ve 10-15 dakika sohbet ettik ancak öyle havadan sudan hiç bu mevzuya da girmedik. Şimdi herkes ne oldu geldiler mi? diye sordukça sanki reddedilmişim gibi hissetmeye başladım bunun yanında annem de sabah "belki gelmeyedebilirler" dedi. Sizce bu durum normal mi? Yani tanışmak istediler ve biz iyi buyursunlar tanışalım dedikten sonra 5 gün geçti ancak hala bir cevap vermediler, sizce şimdi red mi edildim ne oldu?:25:

tamam belki ablasi istedi ama cocuk istememis olabilir. bence ailelerden once gencler bi kafede vs oturup ilk izlenime bakmali.

son sınıfta üniversite öğrencisiyken neden sıcak baktın ki?. okulun bitecek sonra işe gireceksin, kendi ortamından biriyle tanışıp evlenirsen daha güzel olmaz mı?

Sevgilim veya hoşlandığım birisi yok. Son zamanlarda arkadaşlarım evlilik hazırlıkları yapmaya başladı ve ben normalde pek sıcak bakmadığım halde artık keşke birisi gelse reddedemeyeceğim demeye başlamıştım. Ben bunları söyledikten iki gün sonra bu teklif yapılınca ve aileyle ilgili güzel şeyler duyunca neden olmasın bir tanışalım dedim. Zaten şu anda hadi gelsinler de evleneyim diye birşey yok ortada ben tanışma kısmına olumlu cevap verdim

yine o tanıdığınıın kafesinde seni çocuğa göstermiş olabilirlermi fark ettirmeden

Ablası genelde kafeye takıldığını söylemiştir, çocuk da gelip görmüştür seni.
Sizin nasıl gelen teklifleri reddetme lüxünüz varsa, onun da sizi görüp beğenmeme lüxü var.
Kafaya takmayın.

Bence çocuk beni çoktan görmüştür, yoksa ona göstermeden aileler arasında tanışalım muhabbeti olmazdı. Benim asıl merak ettiğim 5 gün sizce fazla mı? Yani bu kadar süre cevap gelmediyse bundan sonra muhtemelen gelmeyecek diyebilir miyiz?

belki de çocuğun haberi bile yoktur
çocuğa söyleyince de kabul etmemiş olabilir, tek ihtimal bu gibi..
yoksa ablası bir şekilde senin ağzını arardı

Ben de son sınıftayım, iş görüşmelerine başladım ama hepsini reddettim yazıyosun sandım bir an :ssz:

gizliden göstereceklerine çocukta geleydi kafeye karşılıklı bi görüşüp birbirinizi onaylamalı ailelerin öyle tanışmsaına musade etmelisiniz diye düşünüyorum

ısrarla ailesi gelecekmi diye soruyorsun.bu kısma takılmalısın

Son düzenleme:
Çok göreceli bi durum ama bu.Bekliyor olabilirler,beklemiyor vaz geçmiş olabilirler.
Ya da tamam olumlu cevap aldık ama aileyi biraz daha tanıyalım diyor olabilirler.Sizden net tarih bekliyor olabilirler...
Yani uzun bi liste çıkar buradan.

Ha birde demişsiniz ki çocuk beni görmüştür görmeden aile bu işe kalkışmaz.Kalkışır efendim.Çocuk için sizi uygun görmüşlerdir kendilerince bir işe kalkışmışlardır.Çocuk sonradan sizi beğenmemiş olabilir.

Pek gelecekleri yok gibi, baştaki ısrar önemini yitirmiş bence. Ne oldu da fikirler değişti bilemem
Belki çocuk ilk sizle tanışmak istemiştir, sonra aileleri işin içine sokunca geri adım atmıştır :26:

bunu niye bu kadar kafana taktın anlamadım :44:
bence çocuktan habersiz ablası bu işi çevirdi ,sonra çocuk istememiş olabilir bu tarz tanışmayı.

daha son sınıftasın. kariyerine yoğunlaş bence. arkadaşlarının evlilik hazırlığında olması seni evde kalmış konumuna sokmaz.

elbet bir gün biriyle tanışırsın. aceleci davranma lütfen.

bir hafta geçmiş artık gelmezler haa gelseler de ben senin yerinde olsam pek sıcak olamazdım.

kafanı bununla meşgul etme derim.:51:

Merhabalar, bu yıl üniversite son sınıftayım ve isteyenlerde, görücülerle muhatap olmaya başladım ancak bugüne kadar gelen tüm teklifleri de reddettim. Anlatacağım olaysa şu; beni bir tanıdığın cafesinde görüp beğenen bir kadın kardeşiyle tanışmamı istiyormuş. Mehmet amca (cafe sahibi) kadını tanıyormuş işte aile çok iyiymiş ve aradığım bir çok kriteri karşılıyor. Ben de ilk defa olumlu baktım böyle bir teklife. Karşı taraf bize gelip ailece tanışmak ve aileler uyuşursa oğullarıyla benim görüşmemi istiyordu. Babam ertesi gün Mehmet amcaya olur gelsinler tanışalım demiş ama bir gün vermemiş. Neyse aradan yarın bir hafta geçmiş olacak ancak karşı taraftan bir ses çıkmadı hala. 2-3 gün önce bahsi geçen cafede oğlanın ablası yani beni beğenen kadınla karşılaştık geldi masamıza oturdu ve 10-15 dakika sohbet ettik ancak öyle havadan sudan hiç bu mevzuya da girmedik. Şimdi herkes ne oldu geldiler mi? diye sordukça sanki reddedilmişim gibi hissetmeye başladım bunun yanında annem de sabah "belki gelmeyedebilirler" dedi. Sizce bu durum normal mi? Yani tanışmak istediler ve biz iyi buyursunlar tanışalım dedikten sonra 5 gün geçti ancak hala bir cevap vermediler, sizce şimdi red mi edildim ne oldu?:25:
Bu düşünce yapısı,üniversite son sınıfta okuyan gencecik bir kızın mı

Evlenmek için mi okudun ?
Çok ilginç geldi . Yani daha yolunu belirlemen gerekmez miydi? Çevrendekiler evleniyor diye kafana bu fikrin yatmaya başlaması normal değil bence. Boşuna acele ediyorsun. Yazık edersin kendine . Görmediğin bir adam için niye gelmedi diye dertleniyorsun.
Gencecik kızsın, öyle pat diye eve mi gelirmiş görücüler?
Şu yeni usul görücülerden olsa amenna. İlk önce gençler bir cafede görüşür filan ama bu direk evin içine.
Bilmiyorum hayırlısı olsun .

Back
X