• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecekler mi? Lütfen akıl verin

Bu düşünce yapısı üniversitede okuyan ve akademisyen olma hayali olan aynı zamanda dininin gerektirdiği gibi yaşayan bir kıza aittir. Bunu yargılama hakkına sahip değilsiniz

Bu düşünce yapısı üniversitede okuyan ve akademisyen olma hayali olan aynı zamanda dininin gerektirdiği gibi yaşayan bir kıza aittir. Bunu yargılama hakkına sahip değilsiniz

O halde eminim ki stresli dönemlerinden birindesindir. Yüksek lisans başvuruları, öyp atamaları, kadrolar, kpds-ielts, ales ?

tabiki hayat senin hayatın. benim kardeşimde senin gibi üniversite son sene de bu düşüncelerle gelseydi; "biraz daha bekle önce ekmeğini alsan iyi olurdu" derdim.

başka arkadaşlar ne için söyledi bilemem.

ayrıca çocuğun haberi yok gibi... gelmeyebilirler... nasip değildir... takma kafana...

benim tanık olduğum kadarıyla sorduktan kısa bi süre sonra gidiyolar tanışmaya,belkide çocuğun haberi yoktu o yüzden olmaz dedi

Başka derdin mi yok arkadaşım? Iş bulmaya kariyer yapmaya odaklan. Bırak karşı taraf düşünsün kız ne diyecek isteyecek mi diye..

Merhabalar, bu yıl üniversite son sınıftayım ve isteyenlerde, görücülerle muhatap olmaya başladım ancak bugüne kadar gelen tüm teklifleri de reddettim. Anlatacağım olaysa şu; beni bir tanıdığın cafesinde görüp beğenen bir kadın kardeşiyle tanışmamı istiyormuş. Mehmet amca (cafe sahibi) kadını tanıyormuş işte aile çok iyiymiş ve aradığım bir çok kriteri karşılıyor. Ben de ilk defa olumlu baktım böyle bir teklife. Karşı taraf bize gelip ailece tanışmak ve aileler uyuşursa oğullarıyla benim görüşmemi istiyordu. Babam ertesi gün Mehmet amcaya olur gelsinler tanışalım demiş ama bir gün vermemiş. Neyse aradan yarın bir hafta geçmiş olacak ancak karşı taraftan bir ses çıkmadı hala. 2-3 gün önce bahsi geçen cafede oğlanın ablası yani beni beğenen kadınla karşılaştık geldi masamıza oturdu ve 10-15 dakika sohbet ettik ancak öyle havadan sudan hiç bu mevzuya da girmedik. Şimdi herkes ne oldu geldiler mi? diye sordukça sanki reddedilmişim gibi hissetmeye başladım bunun yanında annem de sabah "belki gelmeyedebilirler" dedi. Sizce bu durum normal mi? Yani tanışmak istediler ve biz iyi buyursunlar tanışalım dedikten sonra 5 gün geçti ancak hala bir cevap vermediler, sizce şimdi red mi edildim ne oldu?:25:

Bu ne acele böyle evladım,daha okulun bitmeden,iş hayatına atılmadan neyin planlarını yapıyorsun böyle...
Evlilik kaçmıyor ya,sen önce hayatına bir yön ver,gerisi nasılsa gelir..

bu işten oğlanın haberi yoktıur bence. isteme olayı gündeme gelince çocuğa sormuşlar oda
_saçmalamayın yaaaa,benim sevgilim var demiştir.
kısaca böyledir :27:

Son düzenleme:

kimse sana neyin gerektirdiği gibi yaşıyorsun demedi_?

Üniversitede okuyan ve akademisyen olma hayali olan birinin lafları nerelere çektiğini veya nasıl anladığını da görmüş olduk o zaman :ssz:

dinini gerektiği gibi yaşayanlar(kime göre,nasıl bir gereklilik ???) eşini görücü usulu mü seçmeliler yani?
burda o kadar okuduk ki,eşimi dinine bağlı diye seçtim,namazında niyazında ama beni dövüyor diyenini. illa öyle olacak değil tabii ki ama seçme sebebiniz doğru değil bana göre..

Merhabalar, bu yıl üniversite son sınıftayım ve isteyenlerde, görücülerle muhatap olmaya başladım ancak bugüne kadar gelen tüm teklifleri de reddettim. Anlatacağım olaysa şu; beni bir tanıdığın cafesinde görüp beğenen bir kadın kardeşiyle tanışmamı istiyormuş. Mehmet amca (cafe sahibi) kadını tanıyormuş işte aile çok iyiymiş ve aradığım bir çok kriteri karşılıyor. Ben de ilk defa olumlu baktım böyle bir teklife. Karşı taraf bize gelip ailece tanışmak ve aileler uyuşursa oğullarıyla benim görüşmemi istiyordu. Babam ertesi gün Mehmet amcaya olur gelsinler tanışalım demiş ama bir gün vermemiş. Neyse aradan yarın bir hafta geçmiş olacak ancak karşı taraftan bir ses çıkmadı hala. 2-3 gün önce bahsi geçen cafede oğlanın ablası yani beni beğenen kadınla karşılaştık geldi masamıza oturdu ve 10-15 dakika sohbet ettik ancak öyle havadan sudan hiç bu mevzuya da girmedik. Şimdi herkes ne oldu geldiler mi? diye sordukça sanki reddedilmişim gibi hissetmeye başladım bunun yanında annem de sabah "belki gelmeyedebilirler" dedi. Sizce bu durum normal mi? Yani tanışmak istediler ve biz iyi buyursunlar tanışalım dedikten sonra 5 gün geçti ancak hala bir cevap vermediler, sizce şimdi red mi edildim ne oldu?:25:

dinin gerektiği gibi yaşıyorsanız o çocuklada görüşmemeniz gerektiğinide bilirsiniz.

Benim bildiğim iş ciddiye binince aileler tanışır. İlk önce sizin çocukla tanışıp anlaşmanız gerekirdi. Çocuk hiç tanımadığı biri ile aile vasıtası ile tanışacağını düşününce çekinmiştir, iş ciddiye gitmiş olur aileler işin içine girince...

Son düzenleme:
zaten böyle eleştirel yorumlar yüzünden evlilik yaşı aldı başını gidiyor ,
millette sokaklarda ona buna saldırıp düz duvara tırmanıyor :ssz:
psikolojik eksikliklerinden bahsetmiyorum bile ,
bırakın evlensinler ne varki bunda sanki 15 yaşında görücü bekliyor.
Okulu bitiyor birileriyle tanışıp nişanlanması vesaire çok normal bence.
Ayrıca görücü usulunude öcü giibi görmemek lazım kız arkadaşımızın kankası kuzeni olunca
normal oluyorda aileler aracılığıyla olunca niye bukadar anormal oluyor :26:

[/COLOR]

dinin gerektiği gibi yaşıyorsanız o çocuklada görüşmemeniz gerektiğinide bilirsiniz.

Dinen görüşmesinde bir sakınca yokki bunun bazı şartları var sadece?
Flörtten bahsetmiyorum başbaşa kalmadıktan sonra fitneye de sebebiyet vermedikçe birbirlerini tanıma maksatlı görüşebilirler
görücü usulu dediğimiz olay öyle filmlerdeki gibi yüz görümlülüğünü verip duvağı açıp ilk defa görmekle olmuyorki :9:

Elbette kariyerimi düşünüyorum evliliği düşünmem herseyi bir kenara bıraktığını göstermez. Görücü usulü olacağı icin tepki gösterdikleri icin belirttim dine gore yaşadığımı ve eger ailelerin anlaşmasını da onemli buluyorum. Eger tanışma kısmında olumlu olsa ve ben çocukla görüşsem bu da dinin izin verdigi sekilde yanımızda birileri varken gerçekleşir.

bana bir çok şey yanlış gibi geldi. bir kere sen fazla muhatap olmuşsun ortada bir şey yokken. onlar da sanki sülaleden herkes seni beğenecek de mutabık kaldıktan sonra gelecekler gibi görünüm vermişler. annesinin cafeye gelip birlikte oturmanız gibi. belki de gizli gizli oğluna gösterdi seni. ne yani bu göstermeden sonra oğlu beğenirse gelecekler, beğenmezse gelmeyecekler. peki senin durumun??
erkek beğenirse bu iş tamamdır sanki...
yani ben olsam en başından kabul etmezdim bu durumu. zaten kadın da senin merakta olduğunu anlamıştır. senin iki katın kadar olsa yaşı. senin geçtiğin yolları biliyor en nihayetinde. benim duygularım bu kadar ucuz değil, ben kabul edemem böyle bir şeyi.

Iyi de ben aileme olur gelsinler tanışalım demekten baska bir sekilde muhatap olmadım ki. Ben annemle Kafe'ye girdiğimde cocugun ablası da oradaymis bizi görünce gelip masamıza oturdu ve biraz lafladık ve bu konuyu acmadık bile.

arkadaşımın babası da her güzel kıza dünürcü oluyor :9:

çocuğun genelde heberi olmaz olunca da red :d

kariyeri , tipi ve çevresi iyi olunca kızların hepsi kabul ediyor sonrası da gelmiyor böyle bir şey de olabilir.

boşver güzelim aklıbaşında üniversite okuyan genç bir kızsın BEĞENMEYEN KÜÇÜK OĞLUNA ALMASIN O KADAR :) ve bence seni seçenden ziyade önce senin seçtiğine fırsat ver :)

Back
X