• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecekler mi? Lütfen akıl verin

Susmak istiyorum susamıyorum ama içimden geldiği gibi konuşamayacağım da çünkü işin ucunda ban yemek var. Ama kısaca şöyle söyleyeyim;
Ben sevgiye önem veriyorum. Bu yüzden de dinin gerektirdiği gibi davranamayacağım. Günahı da benim boynuma.
Yanımda hep birileriyle görüşemeyeceğim evleneceğim adamla. Yatağa 3 kişi girmeyeceğiz çünkü.
Sen öyle diyorsan saygı duyarım kardeşim . Hayırlısı olsun inşallah .

Keşke direk eve davet etmek yerine siz oturup buluşsaydınız bi yerde sadece onun seni beğenmesi değil seninde onu beğenmen gerek mantıklı olan budur bi de kriterlerine uyduğunu nasıl anladın ben ona takıldım

Merhabalar, bu yıl üniversite son sınıftayım ve isteyenlerde, görücülerle muhatap olmaya başladım ancak bugüne kadar gelen tüm teklifleri de reddettim. Anlatacağım olaysa şu; beni bir tanıdığın cafesinde görüp beğenen bir kadın kardeşiyle tanışmamı istiyormuş. Mehmet amca (cafe sahibi) kadını tanıyormuş işte aile çok iyiymiş ve aradığım bir çok kriteri karşılıyor. Ben de ilk defa olumlu baktım böyle bir teklife. Karşı taraf bize gelip ailece tanışmak ve aileler uyuşursa oğullarıyla benim görüşmemi istiyordu. Babam ertesi gün Mehmet amcaya olur gelsinler tanışalım demiş ama bir gün vermemiş. Neyse aradan yarın bir hafta geçmiş olacak ancak karşı taraftan bir ses çıkmadı hala. 2-3 gün önce bahsi geçen cafede oğlanın ablası yani beni beğenen kadınla karşılaştık geldi masamıza oturdu ve 10-15 dakika sohbet ettik ancak öyle havadan sudan hiç bu mevzuya da girmedik. Şimdi herkes ne oldu geldiler mi? diye sordukça sanki reddedilmişim gibi hissetmeye başladım bunun yanında annem de sabah "belki gelmeyedebilirler" dedi. Sizce bu durum normal mi? Yani tanışmak istediler ve biz iyi buyursunlar tanışalım dedikten sonra 5 gün geçti ancak hala bir cevap vermediler, sizce şimdi red mi edildim ne oldu?:25:

Ben üniversiteyi bitireli 6 ay oldu bana kimse gelmedi bacım,yavaş hele.:5::27: Bölümün ne bilmiyorum ama kadının hareketleri arkadaşların da dediği gibi çok onur kırıcı ve resmen sen de dünden razı gibi davranmışsın.:6:

Bu düşünce yapısı üniversitede okuyan ve akademisyen olma hayali olan aynı zamanda dininin gerektirdiği gibi yaşayan bir kıza aittir. Bunu yargılama hakkına sahip değilsiniz

Ne yani görücü usulü evlenmeyenler dini gerektiği gibi yaşamıyor mu ?

Benim bildiğim akademisyenler ve akademisyen adayları okumaktan,tezden,kitaptan başka bir şey düşünmez.

Siz olaya tersten girmişsiniz.:32:

bosver be guzelim. Emin ol bu hic onemli deyil, dert bile deyil. Zaten kimse kismetin ilerde karsina cikicak ins. Sonra bir suru sorumluluk, sen simdi hayatinin sultanligini yasamaya bak. Boyle seyleri dert etme. Eglen, uyu, yat, istedigin seyi seyret, oku. Sonra vaktin bile olmiyabilir istedigini istedigin zaman istedigin yerde yapmaya.

Kız dinimin gereği nasılsa öyle evlenmek istiyorum demiş.
Geri kalanlar tü kaka dememiş ki neden cümlenin olumsuzunu kullanıyorsunuz.
Hıristiyanım dinimin gereği vaftiz olacağım dese
Biz vaftiz olmadığımız için bize laf mı atıyorsun diyeceğiz :1::1:

Erkek tarafı sabırsız olur. Siz erkek tarafı gibi davranıyorsunuz. Biraz ağırdan alın. Gelip gelmeyeceklerini Allah bilir, biz bilemeyiz.

bana bir çok şey yanlış gibi geldi. bir kere sen fazla muhatap olmuşsun ortada bir şey yokken. onlar da sanki sülaleden herkes seni beğenecek de mutabık kaldıktan sonra gelecekler gibi görünüm vermişler. annesinin cafeye gelip birlikte oturmanız gibi. belki de gizli gizli oğluna gösterdi seni. ne yani bu göstermeden sonra oğlu beğenirse gelecekler, beğenmezse gelmeyecekler. peki senin durumun??
erkek beğenirse bu iş tamamdır sanki...
yani ben olsam en başından kabul etmezdim bu durumu. zaten kadın da senin merakta olduğunu anlamıştır. senin iki katın kadar olsa yaşı. senin geçtiğin yolları biliyor en nihayetinde. benim duygularım bu kadar ucuz değil, ben kabul edemem böyle bir şeyi.

Katılıyorum ve konuyu tam olarak özetleyen bir yorum olmuş.

Beğenirse gelecekler beğenmezlerse gelmeyecekler gibi bir durum olmuş, bence de en baştan kabul etmeyecektin...

Aklim almiyor gercekten.
Esinizi secemeyecek durumda misiniz?
Bunun dinle ne alakasi var? Es adayiyla oturup konusmanin, onu tanimaya calismanin ahlaka yada dine aykiri tarafi nedir?
Kendinizin begendigi biri degil de gorucu usulu olmasi cok mu mantikli? Ne kadar saglikli bir evlilik olabilir?
Neden karsi cins deyince hemen cinsellik akla geliyor? Neden her erkek potansiyel tecavuzcu ve neden her kadin potansiyel... Olarak goruluyor?
Bu dusunceler nasil bir zihniyetin nasil bir aklin urunu?
Sanirim gordugu her erkekle ilgili yada gordugu her kadinla ilgili insani diyaloglar disinda fantaziler kuran insanlar var.

Konunun geldiği nokta beni şaşkınlıklara sürüklüyor ancak açıklamam gereken noktalar var; herkes kendi hayatını yaşıyor kim seçimini neye göre yaparsa yapsın ben saygı duyar karışmam. Herkesin hassasiyetleri de farklı, benim için ilk sırada inancım geliyor ve inancım bana yabancı bir erkekle başbaşa olmamam gerektiğini söylüyor. İş ciddiyete geçmeden yanımda birilerinin olacak olması bu yüzden. Bunun dışında sanırım anlaşılmadı; ben karşı tarafa buyrun gelin eğer beni beğenirseniz evleniriz demedim. Sadece düşünülebilir önce tanışılsın dedim. Çocuğun dini yönü, aile yapısı, yaşadığı şehir, eğitimi gibi hususlar benim kafama yattı ve tanışmaya olumlu baktım. Bu demek değil ki ben oğlunuzu beğendim siz de beni beğenirseniz bu iş olur! Bu hususlara yabancı olduğunuz için bu kadar yanlış anladığınızı düşünüyorum.

Konunun geldiği nokta beni şaşkınlıklara sürüklüyor ancak açıklamam gereken noktalar var; herkes kendi hayatını yaşıyor kim seçimini neye göre yaparsa yapsın ben saygı duyar karışmam. Herkesin hassasiyetleri de farklı, benim için ilk sırada inancım geliyor ve inancım bana yabancı bir erkekle başbaşa olmamam gerektiğini söylüyor. İş ciddiyete geçmeden yanımda birilerinin olacak olması bu yüzden. Bunun dışında sanırım anlaşılmadı; ben karşı tarafa buyrun gelin eğer beni beğenirseniz evleniriz demedim. Sadece düşünülebilir önce tanışılsın dedim. Çocuğun dini yönü, aile yapısı, yaşadığı şehir, eğitimi gibi hususlar benim kafama yattı ve tanışmaya olumlu baktım. Bu demek değil ki ben oğlunuzu beğendim siz de beni beğenirseniz bu iş olur! Bu hususlara yabancı olduğunuz için bu kadar yanlış anladığınızı düşünüyorum.

Ne demek bu yani ? :ssz: İnancını yaşayan bir siz varsınız sanki.

Bi yandan böyle diyorsunuz bi yandan da rezil oldum,reddedildim diyorsunuz.

Kusura bakmayın ama yazdıklarınız çelişiyor.:6:

Evet 5 gün çok fazla babanız bile gelsinler dedikten sonra hemen gelmeleri gerekiyordu kız babası gelsinler tanışalım demiş hem isteyen hem erkek tarafı olarak bekletmekte nedir ? Birde üstüne ablasıyla konuşmanızda olmuş sizin ailenizin mevzuyu bildiğini bile bile birde hiç birşey olmamış gibi davranması hoş değil hiç olmasa neden hala gelmediklerini açıklaması gerekiyordu kardeşinin sonradan görüp beğenmemiş olma ihtimalide varsa niye aile büyükleine kadar gidiyor bu mevzu oğullarına gösterip öyle haber uçursalardı ailenize,
Bu saatten sonra geleceklerse hiç gelmesinler zaten

Asıl siz kusura bakmayın ama yanlış anlamak için özel çaba sarfediyorsunuz resmen. Görücü usulü evliliklere yabancı olunduğunu kastetmiştim, zira yorumlar bunu gösteriyor.

Karşı tarafla baş başa görüşmemen güzel bi düşünce ince bir hassasiyet...ben de senin gibi düşünüyorum.ama atladığımız bir nokta var o kişiyle düzgün bi yerde insanların içinde oturup konuşmak baş başa olmak değildir.etrafında bir sürü insan olacak.sadece ikiniz değilsiniz...

Yabancı bir erkek dediğiniz gelecekteki koca adayınız. Dini inançlarınız gereği bir erkekle el ele tutuşmazsınız, öpüşmezsiniz ama bir kahve içip orada tanışıp konuşmanın neresi yanlış. Çok farklı noktalardan bakıyorsunuz. Şimdi de niye gelmediler diye kara kara düşünüyorsunuz. İsterlerse gelmeyebilirler sonuçta görücü usulü demek eve garantili koca adayı demek değildir.

Baskasini bulmuslardir.

Kapi kapi gezip kiz arayanlar boyle olur cunku.
Oraya buraya haber salarlar
Sonra çaktırmadan oglana kizlari gösterirler
Oglan kimi begenirse ona giderler...

Şansıniza kusun...

Arkadaşın orda kastettiği bence görücü usulü ile ilgili mevzulara uzak olmak. Bence gayet kibar herkesin hassasiyeti var demiş, daha fazla yüklenmeye gerek yok. Ha bana sorarsanız okulunu nasıl oldu da bir erkekle başbaşa kalmadan tamamladı, takdir ettim. Ama herkesin inancı kendine. Benim inancıma göre böyle diyor başka da kimseye karışmıyor bize sadece sorusuna yorum yapmak düşer.
Bence de 5 gün fazla. Bir aksilik oldu belli ki. bence önümüzdeki maçlara bakalım.

Diger yorumcularin da soyledigi gibi gelmemelerinin bir suru sebebi olabilir. Caymis olabilirler. Ya da gelmek istiyor da firsat bulamiyor bile olabilirler. Ama cocugun ablasinin bu konuyu bir daha acmamasi dusundurucu. O kadar haber salip, daveti alinca gelmemeleri pek olumlu degil bana gore. Bu kadar kafana takmana gerek yok. Hicbirsey kaybetmiyorsun ne de olsa.

Arkadaşın orda kastettiği bence görücü usulü ile ilgili mevzulara uzak olmak. Bence gayet kibar herkesin hassasiyeti var demiş, daha fazla yüklenmeye gerek yok. Ha bana sorarsanız okulunu nasıl oldu da bir erkekle başbaşa kalmadan tamamladı, takdir ettim. Ama herkesin inancı kendine. Benim inancıma göre böyle diyor başka da kimseye karışmıyor bize sadece sorusuna yorum yapmak düşer.
Bence de 5 gün fazla. Bir aksilik oldu belli ki. bence önümüzdeki maçlara bakalım.

Teşekkür ederim sonunda beni anlayan birisi çıktı :42:

Zaten konu sahibide hiç konuşmadan görüşmeden evlenmeyi gerektiriyor benim inancım demedi,
yukarıda da yazdım yine yazıyorum görücü usulu sandığınız gibi tarafların hiç bir şekilde birbiriyle iletişim kurmadığı
gerdek gecesi yüz görümlülüğünü verip duvağı kaldırdığında tanıştıkları bir sistem değil .
Yıllarca beraber flört edip evlenenlerinde boşandıklarını görüyoruz bir insanı tanımak beraber yaşamaklada olacak bir iş değil malesef ,
ki daha bir iki gün önce bir arkadaş konu açmıştı önce flört edip sonra 6 ay beraber yaşayıp daha sonra evlendiği eşinin kendisine şiddet uyguladığından .
Görücü usulundede taraflar tanışır birbiriyle konuşur anlaşır birbirlerini tanırlar , hayır yani adamı tanımak için illa öpüşüp koklaşmak başbaşa kalmak mı gerekiyor anlamadım ki :26::9:

Back
X