Gelin adayı ev istiyor ! Ev almadan olmazmış

Bir uye daha vardi
Aklini abisinin karisiyla bozmustu. Ne kadar ona benziyorsunuz. Size ne arkadasim? Abiniz/erkek kardesiniz evlenmeye karar verdiyse bir zahmet konulari da kendisi tahlil etsin.

aaaa siz hala konu mu açıyorsunuz ciddi ciddi?

o kızın başını yakmakta ısrarcısınız yani.

evlerden ırak 2 haftadır konuştuğu kızın maaşını, mal varlığını öğrenip maddi beklentilerini kıza dikte edip, üstüne de her haltı ablasına yetiştiren adam(!)

inşallah kız üstüne bir de araba bir de yazlık ister de kardeşiniz tamamen vazgeçer.
çünkü hala kaz gelecek yerden tavuk esirgememek gibi bir düşünceniz var muhtemelen.

Ayrıca eşitlik falan da yok. Lafta. Çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz. Evlendikten sonra hayatımızı ipotek altına almaya çalışıyorlar. Kendi anne baba kardeşimizden çok eşimizin ailesiyle uğraşıyoruz. Konu sahibi gorumce şimdiden uğraşmaya başlamış. Hem her türlü fedakarlık gelinden beklensin hem de her şey eşit olsun. Her şey eşit olacaksa ailelerini kenarda tutmasını bilsinler. Bilmiyorlarsa her şeyi karşılamayı da bilsinler.

Bakın burda katılmıyorum işte. Biri hayatımızı ipotek altına almaya çalışabilir, ama buna izin vermemek lazım. Benim çizgim bu konuda net. Ben bu günlere ne eşime nede ailesine güvenerek geldim. Yarın kimin ne olacağı belli olmaz. Kimseye el açmadım şimdiye kadar, ona göre kimsenin hayatımın üzerinde söz hakkı yok. Başkalarına bana ev alsınlar diye el açacağıma gider kendim çalışır kendim alırım. Insanlar gelinlerine ne biliyim kaç lira para saydıktan sonra kendilerini sahibi ilan ederler işte böyle. Insan geleceğini garanti altına alırken bunu başkasına el acmadan yapmali.

Back
X