• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelin evi hazırlığı sorunu

godzilla06

sokakta hanım,mutfakta sigara içer,yatakta uyurum
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
255
289
103
37
arkadaşlar sizlerden bi ricam olucak. Yakın zamanda düğünüm var Allahın izniyle. Bu haftasonu eşyalarımız çeyizi fln götürecektik nişanlımla yerleştirmeye başlıcaktık. Ben öyle çeyiz çıkarma olayı fln istememiştim hiç. ama benim arabam eşyaları alacak gibi değil defalarca gidip gelene kadar nişanlımın bi arkadaşının kamyonetiyle götürelim dedik. ve dün akşam kayınvalidem hiç sevmediğim bi arkadaşınıda çağırdığını söyledi oda gelecekmiş benim evimi sermeme.... Her neyse mevzum o değil. Eee iş bukadar büyüdüğüne göre bizim ne yapmamız lazım gelenlere yemek fln da mı ikram etmeliyiz. Yahu çalışan insanlarız haftada bir iznim var onuda hiç dinlenmeden evi düzenlemekle uğraşacaktım şimdi birsürü kişi geliyo onların gönlünümü yapcaz ev mi yerleştircez sinir oldum. Neyse uzatmadan sorayım sizlere bana fikir verin lütfen. ne yapmamız lazım. sevmediğim insanlarda gelicekmiş sırfff meraklarından ben şimdi ne yapıyım hazırlık olarak fln. Nedir yani bunun yolu yordamı?

Öncelikle Allah tamamına erdirsin, ömür boyu mutluluk nasip etsin. Çeyiz sermede yiyecek-içecek ikram ediliyor ama bunu kız tarafı mı karşılıyor erkek tarafı mı onu bilmiyorum. Bol dedikodulu, sinir bozucu ama bir o kadar da eğlenceli geçeceğinden emin olabilirsiniz.

Bastira bastira sevmedigim insanlari cagirmis kaynanam diyorsun e bu durumda zikkim yesinler mi diyelim...

ahahayy ne güldümm :) olur bana uyar aslında. Yahu neden üstüne bastırdım çünkü o kadını sevmedim sevemedimm huzursuz eden bi hali var beni. hem benim bildiğim kız tarafı serer evi kaynananın arkadaşı ne alakaöyle değil mi :))

Söyle hepsine lahmacun oturup yesinler ne ugrasiyorsun hazirlukla falan yada kaynanan yapıp getirsin ben çalışıyorum vaktim yok de

ahhh ahh hazır yemek için canım fedada beğenmeyip sonrasında bana yol su elektrik olarak geri gelir diye korkuyorum

Öncelikle Allah tamamına erdirsin, ömür boyu mutluluk nasip etsin. Çeyiz sermede yiyecek-içecek ikram ediliyor ama bunu kız tarafı mı karşılıyor erkek tarafı mı onu bilmiyorum. Bol dedikodulu, sinir bozucu ama bir o kadar da eğlenceli geçeceğinden emin olabilirsiniz.

ne güzel demişsin rahatlatıın beni çok sağol. İnşallah benim içinde öyle geçer

Bence hani gün verirken yapılan seyler var ya kısır salata kek o tarz bir sofra kurabilirsin bunlarıda hazır alabilirsin ev yemekleri satan bir yerden ruhları duymaz ben yaptım de masaya koy masayada tabakları vs Self servis gibi yap ben öyle yapmıştım dolma kurabiye vs de ekle ben yaptım de çay yapmak istemezsen dışardan içecek alırsın bardaklarında yanına koyarsın missssss

Yani ben kendime yapmadım ama bnm bildigim o gunki yemekleri oglan tarafi hazirlar. Yani bizim burda öyle. Kiz tarafi ev yerlestirir oğlan tarafi ceyizin nakliyesi tasinmasi ve yemek isini halleder. Ister pogacaydi sarmaydi seklinde gün yemekleri yapilir yada ugrasmamak adina lahmacun pide cantik giboo seyler hazirlatilir. Aldir kaynana kisiye göre kir pidesi ayran, o sevdigi arkadasiyla oturup yesinler. :-D

Yani ben kendime yapmadım ama bnm bildigim o gunki yemekleri oglan tarafi hazirlar. Yani bizim burda öyle. Kiz tarafi ev yerlestirir oğlan tarafi ceyizin nakliyesi tasinmasi ve yemek isini halleder. Ister pogacaydi sarmaydi seklinde gün yemekleri yapilir yada ugrasmamak adina lahmacun pide cantik giboo seyler hazirlatilir. Aldir kaynana kisiye göre kir pidesi ayran, o sevdigi arkadasiyla oturup yesinler. :-D

Erkek tarafı getiriyordu yiyeceği, doğru diyorsunuz. Sanırım Bursalısınız. Ay keşke ben de gidebilseydim godzillanın çeyiz sermesine, bayılırım ben böyle şeylere :)

Bence hani gün verirken yapılan seyler var ya kısır salata kek o tarz bir sofra kurabilirsin bunlarıda hazır alabilirsin ev yemekleri satan bir yerden ruhları duymaz ben yaptım de masaya koy masayada tabakları vs Self servis gibi yap ben öyle yapmıştım dolma kurabiye vs de ekle ben yaptım de çay yapmak istemezsen dışardan içecek alırsın bardaklarında yanına koyarsın missssss

valla kısır fln yaparım zaten yeterki laf söz etmesinler istiyorum herşeyi beğenmeyen hep kulp bulan tipler olacak çünkü. Ayrıca annemin evinde değil de kendi evim eşyalar gidince orda yapayım demi ikramımı

Erkek tarafı getiriyordu yiyeceği, doğru diyorsunuz. Sanırım Bursalısınız. Ay keşke ben de gidebilseydim godzillanın çeyiz sermesine, bayılırım ben böyle şeylere :)

ayyy ankaradaysan çık gell :)) beklerim

Pide soylersin olur biter niye dert ettin bu kadar anlamiyorum ya da eşine soyle kimseyi istemiyorum diye kafan rahat olsun :KK75:

zaten bana birini istermisin demedi ki kayınvalidem ben arkaşadıma söyledim o gelcek onun eli pratiktir hemen yapar fln dedi ne işi var ki onun dedim olsun gelsin faydası olur çok istiyo dedi

erkek tarafı getiriyo olsa bile işler bizde değişir biraz gibi. sağolsunlar kendi yapılacak şeylerini pek yapmazlar da. diyorum ya faydası olmayan insanın zararıda olmasa keşke bana

valla kısır fln yaparım zaten yeterki laf söz etmesinler istiyorum herşeyi beğenmeyen hep kulp bulan tipler olacak çünkü. Ayrıca annemin evinde değil de kendi evim eşyalar gidince orda yapayım demi ikramımı
Tabi kendi evinde yap önce çalıştır hak etsinler mamayı :p Ben öyle yaptım herkes gündeki gibi kendi servisini kendi aldı yorulmamısta oldu ama ev yemekleri yapan yerlerde cidden güzel ürünler oluyor çeşidi bol koy laf söyleyemezler gözleri doyur sonra mideleri ben kısır börek patates salatası kurabiye kek pasta bide pide almıştım sadece pasta ile pide dışardan demiştim gerisini ben yaptım dedim pastayıda gittim en pahalı yerden aldım sırf ne olur ne olmaz diye millet bir acayip çünkü abuk sabuk konuşur zaten direkt nikah kıymıştım ben para gitmesin diye bare burda çok olsun mamalar laf edemesinler dimiştim çokda beğenmişlerdi :KK19:

Tabi kendi evinde yap önce çalıştır hak etsinler mamayı :p Ben öyle yaptım herkes gündeki gibi kendi servisini kendi aldı yorulmamısta oldu ama ev yemekleri yapan yerlerde cidden güzel ürünler oluyor çeşidi bol koy laf söyleyemezler gözleri doyur sonra mideleri ben kısır börek patates salatası kurabiye kek pasta bide pide almıştım sadece pasta ile pide dışardan demiştim gerisini ben yaptım dedim pastayıda gittim en pahalı yerden aldım sırf ne olur ne olmaz diye millet bir acayip çünkü abuk sabuk konuşur zaten direkt nikah kıymıştım ben para gitmesin diye bare burda çok olsun mamalar laf edemesinler dimiştim çokda beğenmişlerdi :KK19:

çok güzel dedin ya ne varsa hazırlarda var kendimi yormaya gerek yok :)) zatenn canım çıkıyo hem iş hem koşturmaca. Beğenen yer beğenmeyen daha iyisini getirsin yiyelim :))

Back
X