Gelin gorumce aynı evde ..

kokoco95

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
473
193
103
29
Herkese merhabaa basliktanda anlasilcagi gibi derdm belli. Benim bi tane abim var bi buçuk sene önce evlendi bizle yasyolarr para biriktryolar ayrı eve çıkmak için. Gelinde yani yengem oluyo iyi bi ınsan öyle cirkef bii değil . Bunda sıkıntı yok. Ama calisiyo ve çok bi yardım etmiyo ev işlerinde utusunden tutun yemeği kadar hep annem ilglenyo odasındaki çöpe kadar annem topluyor bendende aynı seyleri yapmamı bekliyor. Evde beş kisiyiz çok ütü birikiyo ben yapıyorum annem rahatsız biraz bebekleri olcak anneannem gelecek yedi kişi olcaz ve yine işle bana kalcak yengem is yapan biri degil pek peki ben onların utulerini yapmaya mecburmuyum. Mesela masada otryoruz yengem masada abim bana kalk çay koy diyo karısı varken niye bana diyo bekarken öyle degildi bu bana dokunuyo karisi var sonucra artik onla o ilglencek .Iste el kizi olunca insana batyo galiba yoksa benmi cok bencilce dusunuyorum.

ben olsam yapmam
koskoca insanlar evlenmeyi bilmişler ama asalak gibi hala sırtınızdan geçiniyor
dünyanın bir akıllısı onlar herhalde
isteyen gitsin evınde çayını içsin ütüsünü yapsın

Esek olunca semer vuran cok olurmus

Hem paran yokken evlen hem hizmetini de tam gordür hayat onlara guzel ayaklarina masaj da istiyolar mi aksamlari?

Yapma ütülerini neden hep yapip hem yaķınıyosun ki
Cunku yapmayinca ben gelini kiskanyo olcam ya da cekemiyomusum gibi gozukcem ondan. Ben yapmasam annem yapyo bende anneme kiyamiyorum

kabus gibi :olamaz:
ayrı eve çıkacak parası olmayan insanlar ne halt etmeye evlenir de milletin evine çöreklenip herkesin huzurunu kaçırır anlamıyorum :işsiz:
yapmayın tabi ki, az yesin bir hizmetçi tutsunlar (lafın gelişi)
ne güzel hayat valla, kira yok, fatura yok, bedava işleri de görülüyor, yiyip içip yatıyorlar, oh.

Yengenizin eve maddi katkısı var mı? Eğer yoksa,ki olsa bile şahsi işlerini kendi yapması lazım...Kıyafetlerini yatağının üstüne atın anlar heralde,abinizede,çay koy dediğinde,karına söyle o koysun de açıkça,yüzsüze arsız olmak gerekiyor...
maddi geliri varır calisiyo evde bi şey bitsin gider alır ilgili ama bana da koyuyo onların işini yapmak bende genç kızım yani koca kadinda değilim

Herkese merhabaa basliktanda anlasilcagi gibi derdm belli. Benim bi tane abim var bi buçuk sene önce evlendi bizle yasyolarr para biriktryolar ayrı eve çıkmak için. Gelinde yani yengem oluyo iyi bi ınsan öyle cirkef bii değil . Bunda sıkıntı yok. Ama calisiyo ve çok bi yardım etmiyo ev işlerinde utusunden tutun yemeği kadar hep annem ilglenyo odasındaki çöpe kadar annem topluyor bendende aynı seyleri yapmamı bekliyor. Evde beş kisiyiz çok ütü birikiyo ben yapıyorum annem rahatsız biraz bebekleri olcak anneannem gelecek yedi kişi olcaz ve yine işle bana kalcak yengem is yapan biri degil pek peki ben onların utulerini yapmaya mecburmuyum. Mesela masada otryoruz yengem masada abim bana kalk çay koy diyo karısı varken niye bana diyo bekarken öyle degildi bu bana dokunuyo karisi var sonucra artik onla o ilglencek .Iste el kizi olunca insana batyo galiba yoksa benmi cok bencilce dusunuyorum.
kocamın ütüsünü bile yapmam . herkes kendi ütüsünü yapsın kölemisin.

cayınıda abin kendi koydun hizmetcimisin .

Yengenizin eve maddi katkısı var mı? Eğer yoksa,ki olsa bile şahsi işlerini kendi yapması lazım...Kıyafetlerini yatağının üstüne atın anlar heralde,abinizede,çay koy dediğinde,karına söyle o koysun de açıkça,yüzsüze arsız olmak gerekiyor...
O arsız benim herhaldebenim de eşim cezaevinde kaynanam gille yaşıyordm kaynım karısı varken benden birşeyler isterdi kuruş para vermiyorlar iş buyuruyorlar ve eşime de çok iyi bakıyoruz ona diyorlardı en son daha yırttım yüzümü eltimin yanında dedim benim eşim eltimdn birşey isterse ben varken cildirırım falan kaynıma da dedim karın varken benden isteme yapmıyorum mecbur muyum bir iki vazgeçti benden daha

İyi valla çalışıyoruz diye biz de ütü yemek bulaşık çamaşır birilerine kakalayabilsek ne güzel olurdu biz de rahat olurduk. Herkes kendi özel işini yapsın bı zahmet.

Odalarını temizlemeyi utuyu yapmayın anneni bu konuda sen yonlendirmelisin. Ama sirf karısı var diye abine bir çay koymak da zoruna gidiyorsa sen de giciksin biraz. Ne var ki bunda..

Sen çalışıyor musun okul iş herhangi bir uğraşın var mı? Ben de kocaman kadın değilim genç kızım demişsin ama çay koymakla genç kızlığın ne alakası var anlamadim

O arsız benim herhaldebenim de eşim cezaevinde kaynanam gille yaşıyordm kaynım karısı varken benden birşeyler isterdi kuruş para vermiyorlar iş buyuruyorlar ve eşime de çok iyi bakıyoruz ona diyorlardı en son daha yırttım yüzümü eltimin yanında dedim benim eşim eltimdn birşey isterse ben varken cildirırım falan kaynıma da dedim karın varken benden isteme yapmıyorum mecbur muyum bir iki vazgeçti benden daha
Çok iyi yapmışsın,bu tür insanlar kibarlıktan anlamaz zaten.

Abiniz cayini kendisi koysun
Gelinin kiyafetlerini utulemeyin
Anneniz odadaki copu atmasin zaten ne sebeple olursa olsun odasina girmemeli bence

Simdi bebekleri olacakmis bebegi de size ve annenize guvenip yapmislar cok bellim bu rahati onlara siz sunuyorsunuz. Eve cikacak parasi olmadan cocuk yapmak niye?
Yasam tarziniz bu olabilir ona bir sey diyemem. Ama belli ki degil. Cunku evden ayrilacaklarmis. para biriktirip eve cikmak planlanirken cocuk yapmak baya yersiz.

Back
X