• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin hanımın Amacı Ne?

benimminikponcigim

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2017
236
157
23
45
İyi akşamlar k.k
Yaklaşık iki hafta önce büyük oğlum talihsiz bir kaza geçirdi.Kolu kırıldı.Vücudunun çeşitli bölgelerine dikişler atıldı.Ve daha pek çok şey oldu.Daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum.Buraya yazarken bile kaza anı gözümün önüne geliyor,içim acıyor.
İki haftadır ona bakıp bakıp çok üzülüyorum.Yine de Allah'a sonsuz şükür olsun ki onu bize bağışladı.Tedavi sürecindeyiz.Allah kimseyi evlatları ile sınamasın.
Şimdi konuma geçiyorum.Ağabeyimin eşi bir telefon bile etmedi geçmiş olsun demek için.
Çocukça bir msj atmış.Aradım açmadın.Geçmiş Olsun yazmış.Kazadan tam bir hafta sonra.Telefonumda tabikide arama filan yok.Yani bildiğiniz yalan söylüyor.
Telefonum hep açık çünkü durmadan arayan soran oluyor.
Durup dururken mi böyle yaptı.Tabiki hayır.
Olay küçük oğlumun doğum gününde başladı.1 yaş doğum günü yapmamızı bekliyorlardı.O sırada bizim ufaklık hasta oldu.Doktor ilaç derken gününde yaparız yapamayız derken ağabeyim ve eşi annemi arayıp benimminikponcigim bizi niye doğum gününe çağırmıyor diye defalarca aramışlar.
Tabii ben bu arada işe gidip geliyorum.Aynı anda oğlumun dr.işleri ile uğraşıyorum.Annem aradı durumu anlattı.Bende ona oğlumun son bir kontrolü kaldı.Onu da yaptıralım.Duruma göre haber vericez dedim.
Doktor kontrolü sonrası annemi ağabeyimi eşimin ailesini görümcemleri herkesi davet ettim.Pazar gününe ayarladım ki herkes gelebilsin.
Hepsi olur geliriz dediler.C.tesi gecesi saatlerce şeker hamurundan pasta yaptım.Pazar sabah erkenden kalkıp bütün evi sildim süpürdüm.
Börek çörek salata kurabiye ev süsleme hepsini öğlene kadar bitirdim.
Doğum gününü öğleden sonra yapacaktım.
Saat tam 13 de telefonum çaldı.Ağabeyim ben hastayım.Biz gelemiyoruz dedi.
Dedimki neyin var üşüttüm grip oluyorum dedi.Tamam dedim.Yeğenim ile gelinimiz gelsin dedim.
Gelinimizi verdi telefona.Aslında biz gelebilirdik de gelemeyiz falan filan başladı bahaneler saymaya.Dedimki gelin çok hazırlık yaptım.Yegenimde olsun burda ama o beni dinlemiyor bahane üretiyor.
Bende o sinirle yüzüne kapattım telefonu.
Annemi aradım.Dedimki onlar için doğum gününü pazara aldım.Onların yaptığına bak.
Annem sonra onlara ne dediyse Doğum gününe geldiler.Gayette iyi ağırladım onları.
Ama bizden gittikten sonra ne olduysa oldu.Gelin hanım bana düşman oldu.
Çocuğum kaza geçirmesine rağmen beni arayıp bir geçmiş olsun demiyor.Yedi kat yabancı arıyor ama o aramıyor.
Ben hatalı mıyım?Ne yapmalıyım bilemedim.Bir el atın kızlar.

Gelin bayagi bi terbiyesizmis. Kaza bu ya dediginiz gibi kirk kat el arar gecmis olsuna. Cok gecmis olsun Allah baska aci gostermesin. Bence gelin hanimla bagi kesin tamamen abinizin size karsi tutumu nasil peki o ilgilendimi ?
Ağabeyim aradı sordu.Ziyaretimize geldi.Ama eşi durumu çok uzattı.Acaba ben çok mu fevri davrandım.O yüzden buraya konu açtım.Anlayamadım.

1 yaşındaki bebeğin doğum günü için abinle karısının neden defalarca anneni aradığını anlamadım ben. Çok merak ediyorlardı madem seni neden aramadilar, bu annelerin arada çektikleri nedir ya...
Bence hiç muhatap olma, ben olsam cvp vermem. Bundan sonra da o aileyle sadece abimle muhatap olurdum gelin yok gibi davranirdim.

Sıfır beklenti sonsuz mutluluk diyorum.
Kimseden birşey bekleme çok daha mutlu olursun.
Çok geçmiş olsun Rabbim görünür görünmez kazalardan korusun cümlemizin evladını.
Çok teşekkür ederim.Allah hepimizin sevdiklerini korusun.
Beklentim yok fakat böyle bir durumda bile bana karşı kin tutması çok can sıkıcı.

Görümce, elti bunların anlamını bilmiyorum her seferinde soruyorum o kim oluyordu diye. Bence gereksiz takıntı bunlar. Başka arkadaşınız mı Yok illa gelinle mi olacak bu işler. Boşverin milleti. Bazen düşünüyorum Da eşimiz bile hiçbir şeyimiz değil.. gelin kim ola ki???

Ağabeyim aradı sordu.Ziyaretimize geldi.Ama eşi durumu çok uzattı.Acaba ben çok mu fevri davrandım.O yüzden buraya konu açtım.Anlayamadım.
Hayir siz olmasi gerektigi gibi davranmissinz dogum gunu yapip onlari cagirmasaydiniz gelin hakli olurdu ama o haklilikta hastalikta aramaya engel olmazdi. Siz onlarida dusunup organizasyon yapiyorsunuz emek verip ve dalga gecer gibi gelebilirdim ama vs vs bahaneler olmamis yani haklisiniz iciniz rahat olsun. Bu kadar iyi niyetli olunca hep uzulen bizler oluyoruz..

çok geçmiş olsun.
amin Allah kimseyi evladiyla sinamasin.
ne olursa olsun böyle bir durumda herşey bir kenara bırakılır destek olunur benim bildiğim.
bu durumda birde ona kafa yordugunuza değmez.
boşverin ne hali varsa görsün.
zor gününde yanında olmayan arasa ne olur bu saaten sonra.
mesafe koyun.ararsa konuşun armazsa o sağ siz selamet.
Allah evladiniza sifa versin.

1 yaşındaki bebeğin doğum günü için abinle karısının neden defalarca anneni aradığını anlamadım ben. Çok merak ediyorlardı madem seni neden aramadilar, bu annelerin arada çektikleri nedir ya...
Bence hiç muhatap olma, ben olsam cvp vermem. Bundan sonra da o aileyle sadece abimle muhatap olurdum gelin yok gibi davranirdim.
Bende annemi neden bu kadar çok aradıklarını merak ettim ve sordum.
Yeğenim çok istiyormuş.O yüzden onlarda anneme sormuşlar.Bana yapılan açıklama bu yönde.
Hoş beni arasalardı bende onlara ufaklığımın hasta olduğunu bir haftadır uyumadıgımızı uykusuz işe gittiğimizi anlatırdım.
Ben evlendim evleneli bu akraba ilişkilerinde sınıfta kaldım,kimseyi memnun edemedim.

çok geçmiş olsun.
amin Allah kimseyi evladiyla sinamasin.
ne olursa olsun böyle bir durumda herşey bir kenara bırakılır destek olunur benim bildiğim.
bu durumda birde ona kafa yordugunuza değmez.
boşverin ne hali varsa görsün.
zor gününde yanında olmayan arasa ne olur bu saaten sonra.
mesafe koyun.ararsa konuşun armazsa o sağ siz selamet.
Allah evladiniza sifa versin.
Acaba dedim yüzüne kapattım telefonu çok mu fevri davrandım.
Bu durumda bile beni aramadı ya üzüldüm açıkçası.
Konu çocuk olunca ben çok hassas oluyorum.Uzun süredir görmediğim onlarca kişi aradı ama o aramadı.

Yuzune kapatmaniz hic hos olmamis. Dogum gunune gelmeleri demek, bu saygisizligi unuttu gormedi demek degil bence. Siz ozur dilemediyseniz kirginligi devam ediyordur haliyle. Yapicaz demissinizdir, onlarda sormustur. Kimsenin illa dogum gunu yap nolur gelelim bizde dedigini sanmiyorum. Yani bu kadar trip atip kalp kirmaya gerek yokmus.

Ben olsaydim kaza olduktan sonra gelir gecmis olsun der, yaninizda olurdum. Sonrasinda yine mesafemi korurdum. Oda bu konuda hatali. Ama herkesin mizaci farkli tabi. Bence sizde hatanizin farkina varin.

Çocuğunuz bir kaza atlatmış, şans yüzünüze gülmüş hayatta ve iyileşiyor. Boşverin gelin hanımın amacını, neyse ne. Çocuğunuza odaklanın.
Elbette sağlık ayrı bir konu, ziyaret etmeliydi. Ama herkes aynı olgunlukta olamıyor. Yüze telefon kapatmak ciddi bir hakarettir.
Biri benim yüzüme telefon kapatsa ben de sevgi pıtırcığı gibi davranmam.

ne
Acaba dedim yüzüne kapattım telefonu çok mu fevri davrandım.
Bu durumda bile beni aramadı ya üzüldüm açıkçası.
Konu çocuk olunca ben çok hassas oluyorum.Uzun süredir görmediğim onlarca kişi aradı ama o aramadı.
yaşanırsa yasansin böyle bir durumda insan düşman olsa arar.
çok ayıp yaptığı.
boşverin evladinizi düşünün.bundan sonra sizde ona göre davranirsiniz.
insanlar ne kadar vefasız.
hiç mi güzel bir aniniz olmadı.onun hatrına eşinin hatrina yine aranır.
o dusunsun ayıp ettim diye siz niye uzüluyorsunuz.

Herkes sizi hakli bulmus da
Benim kocamin anasi babasi ablasi kardesi herhangi biri telefonumu suratima kapatmaya cesaret etse omru boyunca ne beni ne cocugumu goremez
Daha agir konusup banlanmak istemiyorum ama hem suclusunuz hemde buraya gelmis dedikodusunu yapiyorsunuz , cok ayip
Dedikodu mu?Bence siz yanlış anladınız.
Amacım yanlış mı yaptım?Yaptıysam nasıl duzeltirim bunu sormak.Konumu dikkatlice okuyunuz.

Back
X