gelin miyim hizmetçi mi???

Biz daha evlenmedik sözlenmedikte ama onlara gittiğimde hep ben yapıyorum bu durumları kaynanam izin vermiyo gerçi ama yapıyorum işte normal herhalde .. Ama birde övgü ister insan ellerine sağlık kızım çok yoruldun gibi iltifatta istiyor insan. Mesela bana kaynananm öle iltifatlar edip elimden almasa falan çekilmez durum olabilir :47:

kaynanama 15 günde bir gidiyoruz bulaşık makinası yok ve mutfagı cok dağıtıyor her gidişimde elimde yıkıyorum tencere tabak curcuna yani
hasta zaten ayakta duramıyor berbatta olsa yaıktır yani yıkıyorum
evlenmeden önce yapma kızım derdi evlenince cok yıkıycan zaten derdi
ama yengeleri teyzesi falan bayramda seyranda bana bırakmazlar hep beraber toplar yıkarız
hepsinin bi köşeye cekilmesi de sacma
gelin deyince sırf iş yapsın demek olmaz

bu bence insanların kisiliklerine gore degisir bizim ailede de gelin var ama yemek sonrası buyukler cekilmez hep birlikte toplanır gelin diye sen yap demekde olmaz

Canım bunlar ufak tefek şeyler sorun yaptığına bile değmez
Genciz kuvvetimiz yerinde çok şükür elimize mi yapışacak sanki
Hiçte gocunmam gittiğim yerlerde kalkarım hemen yapılacak bir şey varsa yaparım
Kendini neden hizmetçi gibi hissediyorsunki:44:
Haa tabi gönül istiyor bi ellerine sağlık denmeyi orada haklısın

Ben yeni evli sayılırım. Çlışıyorum da.Bekarken bir yere gittiğimde hep annem kalk kızım yardım et derdi. O yüzden bu bir alışkanlık oldu bende. Kayınvaldeme gidince çay servisi falan yaparım onlar da gelinimiz bize hizmet ediyor diye sevinir. Misafir gittiğim yerde de yardım etmeye çalışırım.

Amma velakin ortamda bir üstüne yıkma anlayışı varsa elimin ucuyla yapar bir bahane ile işlerin bazılarını yapmam. Evde benden başka genç kızlar kadınlar varsa ve sadece ben yapıyorsam o işi hiç de iyi niyet aramam bunda. Benim huyum da böyle işte. Kendimi enayi yerine koydurtmam.

Yaptığımı severek yaparım kinsenin başına kakmam ama herkes otursun (benden yaşça çok büyük hanımlar dışında) ben iş göreyim anlayışı bana göre değil

eşimin ailesi şehir dışında oturyolar burda sadece dayı teyze anneanne vs. var. benim sorunum şu ki; ne zaman dayısına teyzesine anneannesine gitsek hep hizmet eden ben oluyorum :43: :43: aslında onlardada genç kız yok hep iş bana düşüyor. dayısının kızı var benden küçük evli bebeği var diye hep bahanesi var :44: ya çok bunaldım artık en son gittiğimde akşam yemeği yenecek ben teyzesiyle hazırladım sonra yedik filan k.validem de vardı. herkes kalktı sofradan tv nin karşısına geçti yayıldı :53: :53: ben topladım tek başıma. bulaşıkları yıkadım. ama sinir oldum hep birlikte yapsak anlayacağımda çoğu zaman tek yapıyorum o zaman çok sinir oluyorum yaaa bunlar normal şeyler mi yoksa ben mi abartıyorum

Çok sıkılmışsın. Madem birlikte yiyoruz içiyoruz en azından yardım etsinler biraz bana diyorsun.
Belki de sana değer vermediklerini düşünüyorsun. Buna inciniyorsun belki de.
Hizmetçi miyim derken bu his ile söylemiş olabilirsin..

Bu konu senin hassaslaştığın durumu gelmiş ki, incinmişsin. Ben olsam..... diye bir cümle ile başlarsam,
bu sana birşey katmaz. Çünkü sen, ben değilsin.

Bir arkadaşın önerdiği gibi, öyle olsa böyle olsa diye biriktirme kendini. Misafirler gelmiş sana da, uğurladıktan sonra toparlıyormuşsun gibi düşünebilirsin, siniri hafifletmek hususunda.
Sık gidiyorsanız, bulaşık makinesi hediye edilebilir.mi.

Çok sıkılmışsın. Madem birlikte yiyoruz içiyoruz en azından yardım etsinler biraz bana diyorsun.
Belki de sana değer vermediklerini düşünüyorsun. Buna inciniyorsun belki de.
Hizmetçi miyim derken bu his ile söylemiş olabilirsin..

Bu konu senin hassaslaştığın durumu gelmiş ki, incinmişsin. Ben olsam..... diye bir cümle ile başlarsam,
bu sana birşey katmaz. Çünkü sen, ben değilsin.

Bir arkadaşın önerdiği gibi, öyle olsa böyle olsa diye biriktirme kendini. Misafirler gelmiş sana da, uğurladıktan sonra toparlıyormuşsun gibi düşünebilirsin, siniri hafifletmek hususunda.
Sık gidiyorsanız, bulaşık makinesi hediye edilebilir.mi.

evet iş yapmak kesinlikle gücüme gitmiyor.
kayınvalim hep derki gelinlerimi kızım gibi seviyorum kendi kızı yok bu arada. ama yeğeninin bebeği var yoruluyo zaten diye beni çalıştıryor. diğer eltim hergün kaynanamdadır tüm işini yemeğini herşeyi o yapar üstelik 6 aylık ikizleri var kaynanam arada sallar bebekleri eltim hiç durmadan mutfaktadır ev işlerindedir. kaynanam bizleri kızı gibi sevdiğini söylesede inanmıyorum. yeğeninin alt tarfı tek bebeği var ve herkes ilgileniyo bebekle. onu düşündüğü kadar gelinlerini yani bizi hiiiçç düşünmez onada ayrı gıcığım zaten

Kızım gibi, şöyle gibi böyle gibi yakınlık hissettirmelerine ben de inanmam. Belki sıcağı sıcağına anlık yakınlık hissediliyor olunabilir ama
sürekli olduğuna inanmam bende.
Gelinine onu düşündüğünü hissettiren kayınvalide parmak sayısı kadarı geçmez fikrimce:) Tabi değer hissini karşılıklı olarak ne ile eşleştirdiğimiz ile de ilgilidir bu durum.

Hediyeleşmeyi severim örneğin. Ufacık da olsa hediye muhabbeti arttırır.
İçindekinden çok dışına emek vermeyi, havalı hediye paketlemelerini severim.
Bana verildiği zaman da şıkırtılı paket de almak hoşuma gider.
Kayınvalidem için hediye almış olmak değer vermektir. Bana göre ise hediye normaldir, sunumuna özenmek değer vermektir.
Aynı hisse farklı yollardan vardığımızdan yanlış anlaşılmalar olabilir tabi.

Büyükler de kendi zamanlarında 'gelinlik' yapmışlar ya, kayınvalideleri, erkek tarafları oturup 'kaynanalık' yapmışlar ya,
alışmışlar bence bu duruma.
Gelin değil mi, yapsın gelinliğini işte.. fikri ile yaklaşıyorlardır. Değer veya değersizlik noktasından değil.

evet iş yapmak kesinlikle gücüme gitmiyor.
kayınvalim hep derki gelinlerimi kızım gibi seviyorum kendi kızı yok bu arada. ama yeğeninin bebeği var yoruluyo zaten diye beni çalıştıryor. diğer eltim hergün kaynanamdadır tüm işini yemeğini herşeyi o yapar üstelik 6 aylık ikizleri var kaynanam arada sallar bebekleri eltim hiç durmadan mutfaktadır ev işlerindedir. kaynanam bizleri kızı gibi sevdiğini söylesede inanmıyorum. yeğeninin alt tarfı tek bebeği var ve herkes ilgileniyo bebekle. onu düşündüğü kadar gelinlerini yani bizi hiiiçç düşünmez onada ayrı gıcığım zaten

gençken bir yere gitsek annem hemen kalk yardı et diye işaret ederdi.tabii servis yapılır bulaşık yıkanır sonra otururduk.biz hep bu tempoyla yetiştik.artık annem kalk demeden kalkıp yardım etmeye devam ettim.evlendim,her gittiğim yerde devam ettiğim için,kimse bir şey diyemiyordu.şu yaşımda hala yaparım.anneme giderim,anneme yaptırcak halim yok.kaynanam zaten mutfak işinden hoşlanmazdı ben oldumu hiç girmezdi.akrabalara aynen yardım.gelinimize giderim beraber yaparız.eltime giderim beraber yaparız.arkadaşlarımla beraber yaparız.yani hala aynen.bir ara komşumun kızı geldi oturmaya,ayağına çay beklemişti bu bana çok garip gelmişti alışkın olmayınca.ben onlara gidince yardım ediyordum oysa,ama herkes farklı işte,:34:

benim kızım yok,onun için sonra gelinlere nasıl yaparım bilemiyorum.ama allahtan dşileğim beni kimseye muhtaç etmesin.hamileliğimde düşüp ayağımı çıkarmıştım.kaynanam 1 akşam önüme sofra kurdu o kadar zoruma gittiki.ertesi sabah tek ayak üstünde gene kahvaltıyı ben hazırladım.yemekleri ben yaptım.boşver sende takma:16:

kaynanan kızım gibi diyormuş ya doğrudur.benim annem bana senin kaynanan gibi davranıyordu.hep benim yapmamı isterdi.benimkızım olsa galiba bende kızımın yapmasını isterdim,

bu arada annem gelinimizden hiçbirşey beklemez.hep banadır nazı

Son düzenleme:
gençken bir yere gitsek annem hemen kalk yardı et diye işaret ederdi.tabii servis yapılır bulaşık yıkanır sonra otururduk.biz hep bu tempoyla yetiştik.artık annem kalk demeden kalkıp yardım etmeye devam ettim.evlendim,her gittiğim yerde devam ettiğim için,kimse bir şey diyemiyordu.şu yaşımda hala yaparım.anneme giderim,anneme yaptırcak halim yok.kaynanam zaten mutfak işinden hoşlanmazdı ben oldumu hiç girmezdi.akrabalara aynen yardım.gelinimize giderim beraber yaparız.eltime giderim beraber yaparız.arkadaşlarımla beraber yaparız.yani hala aynen.bir ara komşumun kızı geldi oturmaya,ayağına çay beklemişti bu bana çok garip gelmişti alışkın olmayınca.ben onlara gidince yardım ediyordum oysa,ama herkes farklı işte,:34:

benim kızım yok,onun için sonra gelinlere nasıl yaparım bilemiyorum.ama allahtan dşileğim beni kimseye muhtaç etmesin.hamileliğimde düşüp ayağımı çıkarmıştım.kaynanam 1 akşam önüme sofra kurdu o kadar zoruma gittiki.ertesi sabah tek ayak üstünde gene kahvaltıyı ben hazırladım.yemekleri ben yaptım.boşver sende takma:16:

kaynanan kızım gibi diyormuş ya doğrudur.benim annem bana senin kaynanan gibi davranıyordu.hep benim yapmamı isterdi.benimkızım olsa galiba bende kızımın yapmasını isterdim,

bu arada annem gelinimizden hiçbirşey beklemez.hep banadır nazı

çok güzel yazmışsın ama kızı gibi görmüyor. yeğeni gibi bile görmüyo çünkü yeğenine yazık bebeği var zaten yoruluyo diyen kadın ikizleri olan gelinine hiç demiyo gel 2 dk. otur. üstelik en çok o eltimi sever kavgalrı vs. hiç yoktur. eltimde yazık herşeye koşturuyo. yeğeni evde bi bardak yıkamaz tek yaptığı çocuğa bakmak eskidende tembeldi. onu düşünüyo ama kendi gelinlerine hiç öle bişey demiyo o yüzden gıcığım ona.

çok güzel yazmışsın ama kızı gibi görmüyor. yeğeni gibi bile görmüyo çünkü yeğenine yazık bebeği var zaten yoruluyo diyen kadın ikizleri olan gelinine hiç demiyo gel 2 dk. otur. üstelik en çok o eltimi sever kavgalrı vs. hiç yoktur. eltimde yazık herşeye koşturuyo. yeğeni evde bi bardak yıkamaz tek yaptığı çocuğa bakmak eskidende tembeldi. onu düşünüyo ama kendi gelinlerine hiç öle bişey demiyo o yüzden gıcığım ona.

aman boşver takma kafana,nasılsa herşey olacağına varıyor:16:

canım ne olacak iş yapmaktan, hem yaşlılarmışta bir Allah razı olsun deseler ne mutlu sana,hem annem her zaman şöyle der,iş kaygısı olsun, baş kaygısı olmasında ben bu sözün anlamını eşim için aylarca hastenede kalınca anladım. boşverin Allah rızası için yapınca insanı fazla rahatsız etmiyor

Eğer gittiğiniz ortamda büyükler varsa genç olarak bir tek sizseniz tabiki size düşer. Siz dururken sizden daha yaşlı birinin kalkıp iş görmesi hoş olmaz. Ama sizle beraber sizin yaşlarınızda ne biliyim eltiniz görümceniz var ise, onlarda yapmalı öyle durumda heri şe atlamayın hadi beraber yapalım diyin. Çocuk bahane değilki emzirirsin uyutursun işine bakarsın ohh ne güzel çocugu olan iş yapmayacaksa sizde bi çocuk yapında sizinde bi bahaneniz olsun o zaman.

sen dua et k. valideyle oturmuyosun bide otursaydın tam hizmetli olurdun ...o akrabalarında abartmış işi sende bırak geç tv nin karşısına :))))):52:

Canım benim dua etki k.validenler uzakta yakınında olsalar senin için daha bir değişirdi durum.
Ben bizimkileri bayağıdır çağırmamıştım yemeğe, yine kırılırlar davet edelim dedim eşime o da yarın çağır bugün yorgunum dedi. Ertesi gün davet ettim geldiler. İçeriden mutfağa gelip herzaman ne yaptın hazır mı diye sorardı k.validem son geldiğinde kalkmadı genelde k.babam sen kalkma otur hizmet etsin diyor çok bozuluyorum sanki yapmayan bir gelinimde öyle diyorlar diyorum.
Mutfakta eşime çağır gelsinler sofra hazır dedim. Oda sen çağır gönülleri olsun diyo.

Düşün artık eve yemeğe davet ediyorum gönülleri olmuyo birde içeriden çağırıcam gönülleri tam olsun.( Aslında tabağa yemek koyup ağızlarına versem daha gönülleri olurdu ama)
Ben insan evladı değilim ya.

Herzaman yapmaya mahkum görülücez adı üstünde geliniz

bu eski kafalıları değiştiremezmiyiz yahu bu nedir yani gelin deilde köle almış sanki bizdede aynı durumlar tatlım dişlerimize basmaktan diş kalmıycak ffffffffff

Back
X