• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelin olmak kaynanayi sevmemeyi mi gerektirir

Ya midem bulaniyor yengemlerden.bu kadar tuhaf ve memnuniyetsiz insanlar olamaz.4abim var 3u evli.annem bir turlu yaranamiyor.en kucuk abimi ziyarete gittik.giderken bir suru hediye goturduk.ne bir tesekkur ne baska bisi sanki biz onlari goturmek zorundamiyiz.ama abimin hatri icin.yegenim ana okulundan karne almis abim 100lira annem 50lira verdi.bende 10lira verdim.sevindirmek icin cogucu.kendisi marka duskunu.abim memur.kendisi de calisiyor.asgari ucretle.geliri belli gideri belli.ev aldilar borc oduyorlar.bekar abin ogretmen kucuk abime cok yardim ediyor.sikilmasin diye.bunu biliyor ve surekli kullanmak istiyor.yegenimi bahane ederek sunu istiyor bunu istiyor diye.e abimde evlencek para biriktirmesi gerek yarin evlense ona abimin yardim ettiginin 10 da1ini etmez.surekli bize pisman oldugunu soyluyor.su zengin istedi bu zengin istedi diye.abimle kendisi anlasarak evlendi.baska memleketliyiz abim isteyelim dedi biz gittik allahin emri istedik.ve abim o istiyor diye kendi memleketine tayin. istemiyor.annemi begenmemeler surekli kendi ailesini ovmeler biz ne alsak yaranamiyoruz kendi ailesi en kotu bisi alsa bile bize surekli bunu aldi sunu aldi diye surekli hatirlatir.diger yengemde yeni dogum yapti anneme bebek seni sevmiyor annemi seviyor diyormus.inanin annem evlerine gidip gelmez nadirdir.oglumun hatri diye bisi demez guler gecer.niye yaranamiyor bunlara ya.valla hatir gonul dinlemiycem begenmiyen bosansin diyecem olacak bitecek.sizce ne yapalim kizlar.hafta sonu kucuk abimin yanindaydik ik gun annem ne begenirse aldi bebeklere diger yegenimede aldi.300yakin para odedi.annemde kocasinin emekli maasini alan kadin sonucta aldigi belli.yanlarina gittik ama yiyecegimizi herseyimizi goturduk.onlarin borcu var diye.ekmek parasini bile annem verdi.bir evlat anneye ekmekte mi almiycak artik.allah sonumuzu hayir etsin.annem agladi ben ne yaparim diye.canim annem.cok uzun oldu icimi doktum.

annen neden onlara iyi olmaya çalışıyor ki, kıymet bilmiyorlarsa o da kıymet bilmesin, öteki taraf kendine eder sonuçta, sallamayın bu tarz insanları, lafa bak "benim annemi daha çok seviyor bebek" zaten bu lafı kullanan cahil bir gelinden kıymet tarzı normal şeyler beklemeyin

pardon ama gelin teşekkür etsin diye yapıyorsa YAPMASIN bi zahmet. Yapıyorsa oğluna yapıyor oğlu teşekkür etsin. Birde gelin diye kaynanaya yalakalık yapması sevmesi gerekmiyor. Birde afedersiniz ama SİZE NE?? yok boşanma lafları filan size mi kaldı. Bence siz birini bulun ve evlenin. kimsenin yuvasınada burnunuzu sokmayın.

Annenizin durumuna uzuldum.
Suan icinizde birikmis hersey onlarida buraya yazmissiniz.
Evlenince basina gelince anlarsin gibi yorumlar ne kadar yanlis. Sen karisma diye bir durum olamaz annen uzuldugu icin etkileniyorsun. Yengene abine birsey deme ama annene de bu kadar ustlerine dusmemelerini soyle.
Bir insan kotuyse art niyetliyse inanin napsaniz degismez.
Ne onlar icin yollara dusun nede masraf yapin.
Buyuk abinin parasini yemeleride cok ayip herkesi kullanmayi seviyorlar demekki.
Gelinin tek tarafli sucu yok abinizde annenin emegine degmezmis demek ki

ya şu sizi istemeyen evlatların yakasından bı düşün,iktidar savaşına girmeyın,ah anneler,size kötü davranan(iyi davranmak zorunda değil)gelininize ve karısını tutan(en normali bu)oğlunuza halen yaranmaya çalışıp,savaşmak niye...kızım yok say ağbini yengenı,onalrın ne olduğunu biliyosunuz,halen bekar ağbim yardım edıyor dıyorsunuz...bırakın herkesi,ne halı varsa görsün herkes...

valla bazı kaynanalar sokar ama magduru oynar. çocukları da benm zavallı annem napıyo ki eli boş gitmiyo yaranamıyo der.
benm başımda var 1 tane... çocukları onu melek görür çünkü yapacagını hep gizli yapar sonrada tepki verince ben buu yaptım kötümü yaptım diye de ağlar.
haksızlıga ugrayan bir ana nankör bir gelin imajı yaratır ortada.halbuki olay çok çok değişiktir ama evlatlar konduramaz işte.
buda öyle olmasın

Aslında konu başlığın sorunun ne olduğunu öyle güzel ifade ediyor ki.. Bu tip ilişkilerde kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Eşler birbirini sevsin..Diğerleri ile saygı sınırları korunsun yeterli. Zaten sevgi ve güven yaşanmışlıklar ve zamanla oluşur. Anneniz kendini sevdirmeye çalışmaktan vazgeçmeli. Bazı insanlar için bu "ben mükemmelim, karşımdaki bana şirin görünmeye çalışıyor" mesajıdır. Asgaride tutun diyaloglarınızı. Ve zamana bırakın.

Ya midem bulaniyor yengemlerden.bu kadar tuhaf ve memnuniyetsiz insanlar olamaz.4abim var 3u evli.annem bir turlu yaranamiyor.en kucuk abimi ziyarete gittik.giderken bir suru hediye goturduk.ne bir tesekkur ne baska bisi sanki biz onlari goturmek zorundamiyiz.ama abimin hatri icin.yegenim ana okulundan karne almis abim 100lira annem 50lira verdi.bende 10lira verdim.sevindirmek icin cogucu.kendisi marka duskunu.abim memur.kendisi de calisiyor.asgari ucretle.geliri belli gideri belli.ev aldilar borc oduyorlar.bekar abin ogretmen kucuk abime cok yardim ediyor.sikilmasin diye.bunu biliyor ve surekli kullanmak istiyor.yegenimi bahane ederek sunu istiyor bunu istiyor diye.e abimde evlencek para biriktirmesi gerek yarin evlense ona abimin yardim ettiginin 10 da1ini etmez.surekli bize pisman oldugunu soyluyor.su zengin istedi bu zengin istedi diye.abimle kendisi anlasarak evlendi.baska memleketliyiz abim isteyelim dedi biz gittik allahin emri istedik.ve abim o istiyor diye kendi memleketine tayin. istemiyor.annemi begenmemeler surekli kendi ailesini ovmeler biz ne alsak yaranamiyoruz kendi ailesi en kotu bisi alsa bile bize surekli bunu aldi sunu aldi diye surekli hatirlatir.diger yengemde yeni dogum yapti anneme bebek seni sevmiyor annemi seviyor diyormus.inanin annem evlerine gidip gelmez nadirdir.oglumun hatri diye bisi demez guler gecer.niye yaranamiyor bunlara ya.valla hatir gonul dinlemiycem begenmiyen bosansin diyecem olacak bitecek.sizce ne yapalim kizlar.hafta sonu kucuk abimin yanindaydik ik gun annem ne begenirse aldi bebeklere diger yegenimede aldi.300yakin para odedi.annemde kocasinin emekli maasini alan kadin sonucta aldigi belli.yanlarina gittik ama yiyecegimizi herseyimizi goturduk.onlarin borcu var diye.ekmek parasini bile annem verdi.bir evlat anneye ekmekte mi almiycak artik.allah sonumuzu hayir etsin.annem agladi ben ne yaparim diye.canim annem.cok uzun oldu icimi doktum.
Onu aldık bunu aldık şu kadar aldık,memur, geçinemiyorlar tayin istedi ......yaranmak alınanlarla mı ölçülüyor.Sen yeğeine gönlüden geçeni yaparsın.Gerisi onların evliliği onların hayatı.Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.

Siz görümcesiniz ve abinizin evliliğinde 3. kişisiniz. Abinizin eşi abiniziden başka kimseyi sevmek zorunda değil ailede, sizde 3. kişi olarak istemeyen boşansın falan diyemessiniz.
Kocaman insanlara yakıştıramıyorum bu kadar herşeye burnunu sokmayı. Annenizde çocuğuna torununu yapıyor yani karşılık bekleyerek mi yapıyor?
Teşekkür edilse, sevilse iyi tabiki ama kimse mecbur değil buna. Belkide farklı yaşandı anneniz ve yengeniz arasında bilemiyorum, ama sizin tavrınız hoş değil.

Ne gereksiz şeyler yazmışsın senin kendine ait bir hayatın yokmu arkadaşım yengenlerle abinlerle kafayı bozmuşsun senin gibi kıskanç insanlardan daral geldi bide gelmiş burda anlatıyor ya

benim kaynanam da hep iyi hep. dogru yapar gorumcem acir ama o hastaa der hicbirseyi olmamasina ragmen. bu hep boyleydi. gozume baka baka yalan soyler kayinbaba sirf onu hakli cikarmak icin. ben ne yapsam yaranamam ama kayinvalide hep iyiliginden evet evet..
evlendigimde beni amanm ben hastayim diye istemeye bole gelmedi simarikligindan. evlendim yuzume bakmadi aylarca ama yazik ona. ben haric kime sorsan o hakli ama cunku hastaydi o yuzden yuzume bakmamis ooo o cok hasta o yuzden yuzume bakmamis aylarca. ayni vaka mi acaba merak ettim

malesef gelinlerde bir on yargı mevcut.
daha evlenmeden ve hatta nişanlanmadan bi mesafe koyma lafıdır gidiyor.
kadın iyi mi kötü mü ne oldugu bilinmeden cadı kaynana konumuna sokuluyor.
ben hep bunu bilir bunu söylerim; mükemmel insan yoktur, yeri gelir eşlerimizle çatır çatır kavga ederiz, bazı yaptıklaına uyuz oluruz ama gece olunca koynuna girip uyumayı da biliriz.
annelerimiz de bazen bizi sinir eder, gerek demode fikirleri, gerek bize uymayan huylarıyla. ama canımızdır, tölere ederiz. azıcık bir şey soylesek hemen gonlunu almaya bakarız.
peki ya kayınvalideleimiz? onlar da eşimizin annesi, eger eşimizle boşanmayacaksak olene kadar annemiz kadar hayatımızda olacaklar.
eğer onların kötü niyeti yoksa begenmediğimiz yonlerini görmezden gelip, iyi yonlerine yoğunlaşamaz mıyız?
sevmek zorunda değil demiş herkes.
sık sık bir araya geldiğin insanı sevmezsen(ve hatta çoğunluk gibi nefret edersen) hayat iki taraf için de berbat olur.
sevmek zorunda olmasak da sevmeye çalışmak zorundayız bence.
-aynı şey erkekler için de geçerli.

valla bazı kaynanalar sokar ama magduru oynar. çocukları da benm zavallı annem napıyo ki eli boş gitmiyo yaranamıyo der.
benm başımda var 1 tane... çocukları onu melek görür çünkü yapacagını hep gizli yapar sonrada tepki verince ben buu yaptım kötümü yaptım diye de ağlar.
haksızlıga ugrayan bir ana nankör bir gelin imajı yaratır ortada.halbuki olay çok çok değişiktir ama evlatlar konduramaz işte.
buda öyle olmasın
aynı biz :)))
ben hastanede düşük yaptım narkozu atmaya çalışıyorum gözüm açılmıyor altımı temizledi kv ama kulağıma oğlum a.... yı çok seviyordu onunla şuralara buralara giderdi çok para harcardı o beni çok severdi beni görünce gözleri gülmeye başlardı vs söyledi durdu.
tabi sonrasında bu söyledikleri dile getirilmez ama ben gelinin altına varasıya temizledim der :)
şükür iyiliğini inkar edemem ama eliyle yapar diliyle sokar :))

hep gelinler iyi.. kadın yaranmak içinmi yapıyor sizce sevdiği için yapıyor.. evladı torunu için.. kötü davransa kıyamet koparacaksınız başına.. kadın iyi olmak istiyor daha ne.. bu kez gelin tepkili .. belliki kadının kocası olmadığı için bir gün başına kalmasından korkuyor...(çok abes bir tabir oldu ama öle bakıyor kimileri olaya)..
bizlerde anneyiz yıllarımızı uğruna tükettiğimiz evlatlarımızı evlendi diye yokmu sayacaz.. tabiki öncelik onun mutluluğu ama böle düşünmek ne büyük gaflet.. nerde kaldı anne hakkı.. benim eşim annesine çok düşkün.. ne güzel.. kaynanamı çok mu seviyorum bilmem öle çook kırıldımki zamanında.. ama eşimin annesi.. ona bakan büyüten.. onu bu yaşa getiren nasıl derim benle evlendin bi zahmet bırak ananı ne haddime..
hhaaa sevmek zorundamıyım hayır.. bakmak zorundamıyım hayır.. ama hatır.. eşimin hatırı.. onun anneliğinin hatırı var.. kırmam.. kendi annemi görür onu düşünürüm..
şimdiki gelinler olarak baştan tavırlıyız kendimize kalkan oluşturuyoruz aklımızca.. ama herkes bir değil iyileride var içinde..

Konu sahibi maddi yardım yapıyoruz vs demiş.

Yapmayın birinci kural bu; altında ezildikçe yardımın daha fazla saldırırlar.

Siz ziyarete mi gittiniz; tatil oldu çocuğa bakalım diye mi gittiniz bir de şuuu bir sürü şey götürdük dediğinin içeriği ne?

Yani size göre bir sürü şey bana göre gereksiz olabilir; kendi annem de getirir kv de getirir; börek yapar; bir kaba koyar; beş kere kabını sorar; gelince getireceğim; sırf kabı getirmek için sana mı geleyim şimdi. Bu durumda da ben börek götürdüm; kabımı istedim laf oldu denir. Ne börek getirsin, ne lafını etsin, ben yaparım böreği :)

Hediye aldınız ama genellikle annesinin almadığı şeyler hediye olarak geliyor; örneğin ben gürültülü oyuncak almıyorum ama kimi görsem gürültülü oyuncak alıyor çocuğa gibi

Hatta kendimden örnek halam oğlum ile markete gitti; çocuk 2 yaşında bile yok; acılı çubuk kraker almış; bunu neden aldın çocuğa dedim; istedi alıyorlar mı dedim, alıyorlar dedi ben de aldım dedi. Paketi yeşil parlak olduğu için istemiş yani acı olduğundan ne anlar 2 yaşındaki çocuk. İyilik ettik çocuğuna marketten bir şeyler aldık beğenmedi gelin denir; oysa işin iç yüzü başka.

Öbürünün annem de annem demesinin sebebinin kıskançlık olduğu açık hem size hem eşine senin anne kıymetli ise benimki de kıymetli imajı çiziyor; zira babaanne tarafından büyütülmüş olmanın ezikliği içerisinde halen.

Bazı şeylere açıkça gülmek lazım; annemi seviyor diyene; ay daha bebek o ne anlar; biraz büyüyüp dillensin bakalım deyip kahkaha attığınızda denecek bir şeyi kalmaz. Çok bozulursa şaka yaptık ne var ki der geçersiniz.

Bir de o sizi çağırsa bile istisnai durumlar haricinde bakamayacağı bebeği yapmasınlar; gece bebeğe annesi kalkar; olmadı babası yardım eder, bebeğin halasına ne düşmez ki bunlar. Ama lohusa denip alttan alınır o zaman da unutmak; bunlar için kinlenmemek lazım. Yani ya kalmayacaktınız ya da onun size yaptıklarını unutacaksınız.

Kısaca mesafe annenize de size de huzur getirir

Birincisi evet herkesin önceliği kendi ailesi.. Bende annemle aynı lavaboyu rahat rahat kullanırım ama kayınvalidemle kullanmak istemem, midem pek almıyor. Bunda şaşırılacak ayıplanacak bir şey yok.

İkincisi benim kayınvalidem de bana pahalı eşyalar, hediyeler alır ama ben yinede pek memnun değilim neden?? Her şey hediye para verme değil. O senin annen, şu an istesen de kötü yanlarını göremezsin neden seni de o yetiştirmiş onun doğruları seninde doğrundur bi nebze. Ama dediği bir sözü, bir hareketi belki bütün yaptığı iyiliği alıp götürüyordur karşıdaki insan hoşlanmıyordur olamaz mı??

Üçüncüsü zengin biri istedi şu zengin istedi derken abin bunlara bir laf söylemiyorsa, size ne oluyor ki yani kocası dururken.
Sen ne hakla boşanın diyeceksin.. Okuduğumda da gelin size karşı hakaret, bir ters laf falan etmemiş hareketlerinden, laflarından bir ima çıkarmışsın.

Ayrıca bebek annemi daha çok seviyor lafını kaç yaşındaki kadın bu kadar takıp size falanda söylediyse kafaya kusura bakma ama annende masum melek değil. Çünkü kucağıma aldığımda ağlayan bi bebek olduğunda beni sevmedin mi sen hoşlanmadın mı benden diyorum abartılacak bir şey göremedim

Ayrıca evlenmeden, evliliği yaşamadan kayınvalidemi çok severim, ayırt etmem ayırt edilmez deme o işler öyle olmuyor çünkü.

annene karsi olan tavirlara uzulebilirsin de, ne hakla 'begenmeyen bosansin' diyeceksin? anladigim kadariyle abilerinden sana bu konuda fikir soran yok, bosanmayi dusunen yok, hem niye sorsunlar, o evlilik 2 kisinin arasinda en önce.. biraz haddimizi bilelim..

Back
X