Düğün gelin olmak ve getirdikleri-götürdükleri...

chaiga

Guru
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2009
237
1
316
Edirne
gelin olmak nasıl bir duygu kızlar...

hiç tanımadığınız bi ailenin içine girmek.. tanımadığınız insanlara anne baba demek

yeni akrabalar edinmek.. alışmak nasıl bi duygu..

mesela çok şımarık yetiştiniz diyelim ama kayınvalideniz sizi hor görüyor nasıl dayandınız

evlendiğiniz ilk gün bambaşka bi evde uyandığınızda neler hissettiniz

hayatınızda neler değişti paylaşırmısınız

evlilik bastan sona buyuk sorumluluk..yeni bir haneye girerken kendinde bir aile oluyorsun..
tabiki zorluklari var ama guzellikleride var..
zamanla alisiyor insan herseye..adim atarken cok bilincli ve hazir olmak gerekir..
insan birbirini ayni evde ve gercek hayati paylasinca taniyor..
gurbette olmak ve bircok seyden mahrum olmak disinda birsey degismedi hayatimda..:hulya:
ozlemlerimm artti hemde cok fazla..:gitme:

kendi ailemle eşim arasındaki aile arasında kültür,eğitim,birikim ve iyi niyet konusunda hiç bir fark yok.
o yüzdende zorlanmadım şükürler olsunki ben.
elbette ilk başlarda biraz çekinme oldu,hatta ilk nişanlı olduğum zamanlar işçıkışı giderdim işten çıkmadan yarım saat önce bir şeyler atıştırırdımki orda yiyemiyorum aç olmayayım diyekaydirigubbakcemile3
kayınvalidemlerde tüm çocuklar damat gelinler birleşir gırgır yapmayı çok severiz.ama bunu direten kayınvalidem değildir ille gelin bizde olun birlikte vakit geçirelim gibi takıntıları yok.serbest bırakır bizi.çok hoşsohbet,muhabbet bir kadındır sen istersin yanında olmayı onun.opuyorumnanaktan
biz bu bayram mesela bir aşağıda babannelere indik ki orda da günün yarısını geçirdik;ananeme babama birde bir teyzeleri var kayınvalidemin ona gittik.o kadar eş dost akrabaları kaldı.kendi tarafımada gtmedim.gitmeyin kızım zaten diğer çocuklar gidiyor alya hastaydı derim ben sorarlarsa dedi.alkisalkisalkis
ha benimde huyum iyi sanırım ama..yani oldu bitti kayınvalidemi kayınvalide gibi göremedim..yani onu niye yaptı,bunda ne demek istedi gibi düşünmedim hiç ben.altında kötü şeyler aramadım başından beri.o geline aldı bana niye almadı;öteki gelinle çıktı beni niye çağırmadı gibi düşünmedim hiç ben..ki biz 3 gelin bir görümceyiz.
şükürler olsun hepimiz gül gibi geçinir gideriz.

Evlilik gerçekten sabır isteyen birşey..
İlk 1-2 ay o kadar zorluk çektim ki ailenden ayrılmak,hem evin hem işin sorumluluğunu yüklenmek zor şeyler..
Güzel olan yanları yok mu tabi ki var sevdiğin insanla bir oluyosun gözünü onunla açıyorsun..
Ama çok iyi karar vermek lazım gerçekten..

benide böyle anlamsız tarif edemediğim duygular sarmaya başladı..

sanki ailemden sonsuza kadar ayrılacakmışım gibi düşünmeye başladım

henüz 5 aylık nişanlıyım , evlilik yaklaştıkça stresden kulaklarımızdan dumanlar çıkmaya başladı, çok daha fazla tartışıyoruz, çok daha fazla alınganlık ediyoruz , herşey çok daha zor, inşallah evlendikden sonra eski halimize geri döneriz diye dua etmekden başka yapacak birşey bulamıyorum,
bide aile faktörü var, onun ailesiyle ablasıyla annesiyle anlaşmak çok zor, bende zor bi insanım onlarda, bu yüzden arayı bulamıyoruz bi türlü, benim beklentilerim çok onların düşüncesizliği tavan yapmış durumda.
poff pofff

ben o konuda şanslı olucam inşallah rabbim bana o günleri gösterirse.
çünkü erkek arkadaşımın ailesini tanıyorum,uzak akrabayız.
ailelerimiz görüşüyor.istediğim zaman gidip gelebiliyorum.
erkek arkadaşım bize,ben onlara.
görümcem olucak canım ablamlada çok yakınız.
kayınvalidemde bana çok yakın kızım diyor şimdiden sağolsun.
tabi yinede nolursa olsun zor yani baba evinden ayrılmak var sonuçta.
ama bu konuda çok zorluk çekmiycem allahın izniyle,rabbim nasip ederse.

Bizim uzun flört süremiz oldu eşim beni tamamen tanıdı. Ben eşime göre daha rahat büyüdüğüm için eşimde beni genellikle rajat bırakırdı. Tabiki rahat büyümem farklı insanlar benden birşey isteyince zor geldi. Babamla aramız pek iyi değildi. Babam su istese bazen terslerdim bazende getirirdim ama genelde kendi alırdı. Evimize bazen kayınbabam ile kaynanam gelir 1-2 hafta kalır. Su istedikleri zaman veya şunu şöyle yap deyince zoruma giderdi. Sinir stres yaparak biraz da eşimin rızası ile yapardım. Git gide alıştık...

Aslında farklı şehirlerde olacaktık ailem ile ama aynı şehire taşındık. Onun için fazla özlem çekmedim. Bazende ev işi , şirket işi derken eve stresli geliyoruz o zamanlar hiçbirşey yapmak istemiyorum az az yaparak günü bitiriyoruz ailemin evinde yapmadıklarımı evlenince yaptımçünkü artık bende bir aile olmuştum.

benim için zor olan tek yanı ailemden uzakta olmak oldu..:gitme:

ama evlilik biraz da bu sanırım kopman gereken sevdiklerin oluyor :sinifsinif:

hamdolsun başka zorluk yaşamadım..

çok mutluyum eşimle ..

ailesi de beni çok seviyor..

burda okuyorum bazen kaynanadan çekilenleri hamdolsun yaşamadım hiç öyle şeyler hep el üstünde tutuyorlar..

ufak tefek sözlere kulak tıkamak gerekiyor sanırım..

ama tabiki en önemlisi eşkaydirigubbakcemile

ilk sabaha gözlerimi açtığım da düşündüm mutlu muyum ?

hem de çok dedi içimden bir ses..

hiç pişman olup keşke evlenmeseydim demedim..

çünkü en hazır olduğum zamanı seçtim..

çok şükür eşim melek gibi asla huzursuz etmiyor beni,üzmüyor..

evlendikten sonra aynı evde yaşadıkça tanırsınız sözleri gerçekleşmedi bizde..

hiç değişiklik görmedim huylarında..

yani kısacası kaydirigubbakcemile3

evlilik çok cici bişi bence..

elele verip tadını çıkarabilirsen tabi..

1 haftalık gelinim balayından geldim ailem burnumda tüttü resmen

Çok farklı bir duygu alışamadım daha evliliğe .. Alışkanlıklarımdan vazgeçmek bayağı zaman alıcak sanırım...Ailemi çok özlüyorum ki özlemem derdim hep... Hala ağlıyorum yanlız kaldıkça annemi düşünüp... Dün sabah elini öpmeye gittiğimde evimden çıkıp giderken yüreğimden birşeyler koptu resmen bana bakan buğulu gözlerini görünce... Bu kadar düşkün olduğumu bilmezdim aileme ... İçim yanıyor nasıl alışıcam ben onu düşünüyorum:sinifsinif:

Eşimle mutluyum ailesi ilede öyle ama nedense çok dugusalım pişmanmıyım evlendiğime değilim ama alışkanlıklarım ve aileme olan özlemim beni çok ağlatacağa benziyor

Son düzenleme:
benim yaklaşık 15 gün oldu evleneli ve şükürler olsun çok mutluyum yalnız getirisi de götürüsü de var muhakkak a.s
herşeyden önce koskoca evin sorumluğu tamamen sizde...bekarlıktaki gibi akşam işten gelince tembel tembel tv izlemek, canın isterse sofra toplamak yokkkk:roflol: eve girdiğmde direkt işlere geçiyorum mesela...tabir-i caizse "ele karışıyosun" ne kadar kayınvalide kayınpederle can ciğer bile olsam, daha bi dikkatli davranıyorum onlara karşı artık...eşime karşı da kendimi daha bi sorumlu hissediyom tabi...
ama bu tarz konuları ne bir serzeniş ne de şikayet olarak söylemiyorum kesinlikle...bunları az çok öngörerek evlendim çünkü...

evliliğin en güzel getirisi ise, sevdiğiniz adam yanıbaşınızda:asigim: gece sarılarak uyuyorsunuz, rüyanızda korktunuz mesela çocuk gibi rahatlatıyor sizi, birlikte yemek hazırlıyorsunuz, tv izliyorsunuz...onunla yaptığım en ufakbir ev işi,vs bile bana süper terapi oluyo...huzursuz bi aile hayatından geldiğim için evime resmen zıplayarak gidiyorum artık

Allah herkesin yuvasını aşkını evladını korusun:Saruboceq: doğru zamandaa doğru evlilikler diliyorum tüm bekarlara...

Son düzenleme:
evlendıgın kısıye baglı hersey senden goturebılırdı ser seyı sana getırebılırde

bu işler zor yani herşeyin çok değişiyor hele gurbetlik zor.ama saygı sevgi ve anlayış oldumu gerisi kolaykaydirigubbakcemile2

aileler arasnda kültür farklılığı olmazsa bu süreç daha kolay geçer die düşünüyorm..tabi neyin ne olacağı yaşanmadan bilinmz herşeyn hayırlısı..

ben nişanlıyım önce uzakta kalan kızlarını yerine koydular kayınvalidem çoook seviyor ama nişanlım bunalım geçirıyor şimdi konuşmuyoruz onlar yemekleri farklı kişi çok farklı evlenirsem görürüm

ben çok tedirginim.nişanlımı çok seviyorum ama nişanlılık sorumlulklarnı bile yerine getirmekte zorlanırken evliyken napcam bilmiyorum.ufak tefek detaylara, geleneklere, ıvır zıvır işlere takılmayı hiç sevmediğimden çoğu zman sorun yaşıyorum.bi yuva kurmanın, aile olmanın,mükemmel bi eş olmanın sorumluluğunu rahatca alabileceğimden eminim ama gelin olmanın sorumluluğu beni korkutuyor CADIARZU sürekli benden beklentileri olacak bi taraf beni bekliyo.eşimin ailesi, akrabaları, formaliteler....
eşimle özgür bi yaşamım olsun isterdim,kimsenin müdahale etmediği bi yuvam..zor mu bu kızlar? çok umutsuzum

çok sorumluluk gerektiren bişey evlilikk.. çok zor ve bi okadarda güzel olan bişeyy.. walla heycanlandımmmm şimdiden ne kadar zorluk olursa olsun güzel bence yaa güzeldir yanii ileride qörücem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…