Gelin sorunsalı

Siz görümce olarak niye kırıldınız anlamadım? Annenizi böyle şeylerle gazlamayın. Tabiyki de herkes için kendi annesi daha önemli. Aksini söyleyen yalan söylüyodur veya annesiyle ciddi problemleri vardır. Siz kendi annenizle eşinizin annesini ayırmazsınız o zaman 🤷🏻‍♀️
Anacığının eskiyen hediyelerine kadar içi yanan biri tabi ki kendi annesini kaynanadan ayırıyordur, aksine beni kimse inandıramaz.

Kullanilacaklar her iki taraftan da kullanılsın saklanilacaklar her iki taraftanda saklansin nihayetinde herkes emek vererek yapıyor onlari. Hediyeye gelinceayni anda aliniyorsa her iki kisiye de aynı şey alınırsa özel paket yaptirmaya gerek yok bence.
E tamam sen öyle yap. Kadın böyle kullanmak istemiş. Yani niye senin düşündüğün gibi yaşamak zorunda ki? Sanane çeyiz onun çeyizi.

Belki annesinin sevdiği renk pembe atıyorum. Pembe yapmıştır paketi. Yine seni ilgilendirmez. Asıl sen bir düşün hediye paketine kadar niye burnumu sokuyorum insanların hayatına diye.

Kullanilacaklar her iki taraftan da kullanılsın saklanilacaklar her iki taraftanda saklansin nihayetinde herkes emek vererek yapıyor onlari. Hediyeye gelinceayni anda aliniyorsa her iki kisiye de aynı şey alınırsa özel paket yaptirmaya gerek yok bence.
Tamam sen öyle yaparsın sana ne dert oldu? Burnunu sokma her şeye

Yaşın mı küçük konu sahibi? Hayatımda hiç öyle bir çeyiz kullanımı görmedim, duymadım. Sırf yengene kötülük yapmak için kafands kurmuşsun. Ayıp yaptığın.

Genç bir insan olduğunuzu düşünerek bu kadar basit meselelere takılıp önem vermeniz çok manasız. Çeyiz dediğiniz nedir yahu? Çıkın şu yaşlı teyze ruhundan.
Bu kadar basit meselelerse neden yapılıyor o zaman
E tamam sen öyle yap. Kadın böyle kullanmak istemiş. Yani niye senin düşündüğün gibi yaşamak zorunda ki? Sanane çeyiz onun çeyizi.

Belki annesinin sevdiği renk pembe atıyorum. Pembe yapmıştır paketi. Yine seni ilgilendirmez. Asıl sen bir düşün hediye paketine kadar niye burnumu sokuyorum insanların hayatına diye.

Yaşın mı küçük konu sahibi? Hayatımda hiç öyle bir çeyiz kullanımı görmedim, duymadım. Sırf yengene kötülük yapmak için kafands kurmuşsun. Ayıp yaptığın.
Yapılanlar ayıp değil de rahatsızlık duymamız mi ayıp

Klasik görümcek. Size ne? Yengenizle anneniz arasındaki ilişki o ikisini ilgilendirir. Ne annenizden bahsetmişsiniz ne yengenizden. Şurada yazılanlara göre bir insan ne iyi ne kötü olabilir. Olabilecek tek şey sizin kendinize dert aradığınızdır.

Diyelim ki ayrımcılık var dediğiniz gibi. Herkes annenizi el üstünde tutmak zorunda değil. Ortalığı katıp, karıştırmayın.

Ne kadar fitne fesat bir insansınız ya. Ayrım yapılıyor diyince birine pahalı diğerine ucuz hediye falan sandım -ki insanın kendi annesine daha güzel hediye almak istemesi de normal- aynı şey alınıp özel paket yapılmasıymış. Bundan da insan fitne çıkarmaz yahu. Ayrıca neyi saklayıp neyi atacağını sana soracak değil. Yok bu nasıl bir kötülükmüş de yok kırılıyomuş da drama queen görümce seni :)

E sizene istedigini kullanır istemedigini kullanmaz.
Birde hedıye gönülden gelir istedigine istedigini alır ..
illa aynısını neden alsınki..
Valla benımde saçma sorunlarım oluyor ama bukadar saçma olanı ilk defa gördüm😂😂

Siz kendi evinizde bu düzeni uygularsınız, kimsenin evinin düzenine karışma hakkınız yok, abinizle evlenmiş olması size bu hakkı vermiyor. Zoruna giden hediye etmez bi daha, olur biter.

Yapılanlarla ayıp değil zaten. Kendi içinde yengeni kıskanıp, tüm gece uyumayıp, acaba ne kusur bulsam diye düşünüp düşünüp, sabahına konu açmışsın.

Hediye ettiğiniz şeyler sizden çıkmıştır, peşine düşmek çok ayıp. Gözden çıkaramadığınız şeyi hediye etmeyin olsun bitsin. Birinin vereceği hediyeye de karışmak bir o kadar ayıp.

Ay siz dertsizlikten bulup da bunadiniz herhalde. Sizene ya goremcenin hangi çeyizi kullandığından. İsterse tepe tepe kullanır isterse ele dağıtır istersen 20 yıl saklar. Size mi düştü tasası. Alalenen terbiyesizlik, saygısızlık yapmiyorsa varsın önce kv'nin verdiği çeyizi önce kullansın nolmuş yani. O çeyiz o geline verilmiş, naparsa yapar, gerisine karışmak hadsizlik olur

Hediyelerde aynıymış, pakete mi takıldınız cidden?
Ne ucuz şeylerle uğraşıyorsunuz ya.
Kötülük sizinki başka bir şey değil.

Ceyiz kullanmak icin yapiliyor zaten. Sandiklarda saklanmak icin degil. Anneniz birseylere kiriliyorsa yetiskin olarak dile getirsin. Size ne oluyor orasini hic anlamadim. Ve evet annemin ve kayinvalideme ayni davranmiyorum. Ikisi ayni degil cünkü. Kayinvalidem mesela hediyeleri hic sevmez gereksiz bulur. Annem ne hediye etsen sevinir. Kayinvalidem cicek buketleri sevmez. Annem sever. Zoraki ikisine ayni davranmak sacma olur.

Size fikriniz sorulmamış ki ne diye beyan ediyorsunuz. Almasa önemsemede kırılınır belki oda ama bu duruma karışmamalısınız.

Siz nasıl annenizin yengenize çeyiz vs vermesine razı oldunuz şaşkınım. Ortalığı yıkan görümceklerden olduğunu çok belli.

Back
X