Gelin sorunsalı

Karakalemim

yasemen
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
40
Puanlar
623
Biz 3 kız 1 erkek kardeşiz en küçüğümüz erkek ,erkek kardeşim 10 yıllık sevgisi ile evlendi herşey normaldi güzeldi , daha sonra eşler arasında bir sorun çıktı biz de olaya dahil olmak istemedim kendileri halletsin istedik ama gelin bu durumu öyle bir büyüttü ki önca ablamı kışkırttı ablamda söylememesi gereken sözler söylemiş zaten sinir kırizi geçirip hastanelik oldu sonra olaya ben dahil edildim yapmadığıma yaptı demediğime dedi dedi sonra annem ve diğer kardeşimide kendi kafasından geçenlerle suçlayıp numaralarımızı sildi kardeşim watsap gruplarından çıktı biz olay büyümesin diye çabaladıkça sanki onları ayırmaya çalışıyormuşuz iması vermeye bize kinlenmeye başladı bir insan bunu niçin yapar kardeşimle sorun yaşadığı dönemde bizden destek beklemiş biz kardeşime karına yuvana sahip çık dedik nasihatlar verdik ama onu dışarıya falan çıkarmamışız
Şimdi biz nasıl bir tavır almalı ne yapmalıyız annem gelini geleceği gün siz gelmeyin dedi çok gücüme gitti biz bunları hakedecek ne yaptık

Çok üstü kapalı yazmışsınız, ki bu en doğal hakkınız. Ama bu haliyle yorum yapmak pek mümkün değil. Siz dahil olmadığınızı ve yapıcı yaklaştığınızı düşünüyorsunuz, ama gelininizin ithamları da tam tersi. Olayı yaşayan taraflardan biri olduğunuz için çok objektif olamıyorsunuz bence.

Kimse ayranim eksi demez. Gelininiz manyak degilse bir de ondan dinlemek lazim, durduk yerde bu kadar nasil olay cikmis ki anneniz bile size gelmeyin diyor.

Yok gercekten hicbir dahliniz olmadığı halde gelin manyaksa zaten gitmeyin, muhatap olmayin.

Annem onu haklı bulduğu için değil oğlunu görememekten korkuyor

Annem onu haklı bulduğu için değil oğlunu görememekten korkuyor
Gelinimizi severdim ama bu saatten sonra yüzüne bakmam ama kardeşimi nasıl görecem zaten amacı bu gibi geliyor ama emin olmadan başka görüş almak için buraya yazdım kendisi ile görüşüp sorunun ne olduğunu konuşmak istedim ama o istemedi

Ablanız hastanelik olacak kadar sorun yaşamış gelinle. Kışkırtma diyerek geçmişsiniz. Bana pek öyle gelmedi.
Velev ki öyle, yeni evlenmişler, sorun yaşamışlar, size yansımış. Biraz zamana bırakmanız lazım. Kardeşlik ilişkisine bir süre görüşmeyince bir şey olmaz. Onlar kendi aralarında rahatlayınca en azından kardeşinizle görüşmeye başlarsınız.

Siz karısmadıgınız halde böyle davrandıyaa bayağı bencil bir gelinmiş.
Bana görumcelerm neler yaşattı her kavgamda olaylara çomak soktular, sizin gelin benm yerimde olsa , herhalde Tımarhaneyi boylardı

Erkek tarafı ve çıkan tartışmada hastanelik olma durumu klasikleşti artık.

Aldatma, kumar gibi ağır sebepler olmadığı sürece sizin bu huzursuzluktan haberiniz bile olmamalıydı. Haberiniz olduysa da gelinin tarafını tutup sözlü olarak onu savunmalıydınız (en azından mış gibi yapabilirdiniz).

Kimse deli değil durduk yere bu kadar kavga çıkarıp huzurunu kaçırsın. Çift taraflı bi durumlar olmuştur. Annenizi dinleyin, ortalık yatışana kadar görüşmeyin.

niye yarısını sildiniz mesajın? 3 kız kardeşe 1 erkek olduğunuz kısmı özellikle bir de?

3 görümce bir olup voltran görümcelik yapmışsınız demek ki. mutlu olabilirsiniz, iki günlük yuvasını dağıtmışsınız gelinin. buradan bir de biz bravo diyelim diye konu açtınız diye yorumladım.

Kardeşiniz sizi görmek istemiyor ama o ne olacak? Gruplardan çıkmış, numaralar silinmiş. Siz yuvanı yıkma demişsiniz de gelinin bundan haberi var mı? Kız takılmış bir şeylere. Tavır alacak bir durum da yok madem haklısınız ben bunları haketmedim deyip çekersiniz kendinizi. Sinir krizi geçirecek kadar karışmış çünkü ortalık.

Bugün iki kişi dinledim ikisine de hak verdim
Bunlar gelin kaynana ikiside yabancı değil
Konuşmuyorlar
Gelin 2 aylık evli
Kaynanaya hamileyim diye müjde veriyor gelin
Kaynanada aman kızım ne aceleniz vardı daha 22 yaşındasın biraz gezip tozup keyfini çıkarsaydın evliliğin birbirinize evliliğe biraz alışaydın diyor
Gelinde kocasına annen bebeğe sevinmedi istemiyor diyor
Oğul da gelip anasına kızıyor
Gelin ayrı ağlar kaynana ayrı şimdi kim haklı
Sizinde o mevzu
İki tarafta haklı yada haksız belkide
Dinlemek lazım

Ablasinin soylememesi gereken seyler soyledigi, kardesinin whatsapp gruplarindan cikip numaralarini sildigi kısımlar da silinmis ne hikmetse.

kaynanaya niye hak verdiniz merak ettim. kız çoktan hamile kalmış yani, tamam diyip hamileliği standby'a alamayacağına göre alınmasını normal karşıladım. aklımdan geçse bile hamile insana şu cümleyi kurmam ki bunlar nikahlı evli insanlar. evlenince çocuk oluyor çoğu zaman.

İkisininde haklı ve haksız yanları var
Vala banane deyip arkamı çevirdim

Sildim çünkü suçlanmak için bahane aranıyor eline bahanemi vermiş Olcam diye korktum ben başka gözlerden yorum almak için açtım ama sizde görümceyiz diye mimlediniz yuva yıkmak mı üzerlerine titredik çok mutlu olsunlar diye ama elini sıcak sudan soğuk suya koymak istemesem de görümceyim bir kere

`