geline ısınamayan görümceler.

Kadın deerdini anlatmış kardeşinin eşi böyleymiş sizde anlatılan gibi biriyseniz valla görümceniz cenetliktir :)
Bilmem anlatabildim mi ? Sizde böyle değilsiniz sanırım , görümcenizde size karşı daha sevecen.
Bizde Abla- kardeş gibiyiz yengemle ki yenge dedirtmez abla derim ben öyle istemişti. Abla derim ablam gibidir abimin eşi değildir benim için.
Şayet ben bir canavar olsam böyle olmazdık , yada o bir canavar olsa böyle olmazdık.
Siz bi şeytan görümceniz bir melekse bilemem ama iş iki kişide bitiyor.

Yoo aksine ben cok sevecenimdir birbirimizin derdinden anlariz. Onun cocuklari olmasina ragmen banada onlara ayirdigi zamani ayirir bende ablama saygida kusur etmem. Ben onu cok seviyorum davranislarindanda onun beni sevdigini anlayabiliyorum.

mesafeni koruyarak görüşebilirsin....

çok da zor değil.. sonuçta aynı evde yaşamıyorsunuz, her gün görüşmeniz de gerekmiyor. ee napalım yani herkesle de iyi anlaşmak zorunda değiliz. ama saygı çerçevesini de korumak lazım.

mesafeni koruyarak görüşebilirsin....

çok da zor değil.. sonuçta aynı evde yaşamıyorsunuz, her gün görüşmeniz de gerekmiyor. ee napalım yani herkesle de iyi anlaşmak zorunda değiliz. ama saygı çerçevesini de korumak lazım.

konu sahibi hiç görüşmetj istemiyormuş ki.ayrıca gelinin çabalarını da gereksiz buluyor .arkadan atıp tutuyor diyor kendi de aynını yapıyor bu ne lahana bu ne pehriz turşusu

tum yorumları okuyamadım .sadece sızın yazdıklarınıza dayanarak yorum yapacagım .
öncelıkle konu ıcın actıgınız baslık ,fazlasıyla soguk ıtıcı ve urpertıcı .
o yuzden actıgınız baslıga dayanarak da sızın hıc de masum oldugunuzu dusunmuyorum .
su evlı cıftlerı nedense hıc rahat bırakmıyorlar .
bır rahat bıraksanız da mıllet gulluk gulustan gecınse .
erkek kardesınız esınız ıcın "cocuk olmasa bosardım "dıyormus yaa,
emınım sızın doldurusunuzla adamı da bıktırmıssınızdır .
sız bu kadar gıcık kapmasanız sız bu kadar konusmassanız
emınım kı kardesınız boyle konusmaz .
erkekler cok fazla anne abla nın etkısı altın da kalıyor.
sız de gelınınıze olan ofkenızle kardesınızı ıyıce doldurmussunuz.
gelın ıcın soyledıklerınızın aynısını,(dengesız,gecımsız,sevımsız ,komplekslı) gıbı kelımelerı
emınım gelınınız de sızın ıcın soyluyordur .
ayrıca sevımsız bır suratı olsaydı da kardesınız evlenmezdı onunla :ssz:
Allah cıftlerı dısarıdakı zararlı etkenlerden korusun (AMİN)

Son düzenleme:
yapmacık olmayarak en iyisini yapiyorsun. neysen o ol. ama bazı huylarımızı bazı insanlara karşi törpülememiz lazım. diyoruz ya hani kinciyimdir ben, kestim mi keserim ilişkimi, bitti mi biter bende falan diye, işte ailemiz konusunda biraz daha toleranslı olmamız gerektiğini düşünüyorum. bi laf vardır amiyane bi tabir kusura bakılmasın ama itin hatrı yoksa sahibinin hatrı vardır denir, o sebeple bazı şeyleri unutmaya çalişip görmezden gelip elinden geleni yap.. tamam çok sevme, ama en azından katlan, ortada yeğen varsa hele.. benim de yeğenim var 5 aylık, annesini de çok severim , ha sevmeseydim de abim ve yeğenim için susup alttan alır görmezden gelirdim, araya soğukluk sokmazdım.. ben o çocuğun halasıyım, annesiyle aramdaki gerginliği ona yansıtmaya hakkım yok.. o da ne kadar kötü olursa olsun yeğenimin anasıdır, büyüklük bende kalsın der hiç kimseye göstermediğim toleransı ona gösterirdim.. gelinin en kötüsünü en kaprislisini en terbiyesizini de gördük ! Dayımın bi eşi var allahım esirgesin kadına tahammül etmek için insanda peygamber sabrı olması gerekiyor.. ama ortada 2 tane masum çocuk var.. annem de biz de olabildiğince olgun davranıp görmezden gelerek ilişkimizi yürütmeye çalişiyoruz.. ve evlerimiz yanyana , ne sabır ne sabır.. 9 yaşındaki kızına ne hakaretler küfürler eder, döner camdan bana bağirir adımla hitap etmez suratsız der =) sürekli ben bunalımdayım beni idare edeceksiniz der, ben bu çocuklara bakmak istemiyorum halası babaannesi baksın yoruldum der, kocamı dolduruyorsunuz arkamdan konusuyorsunuz der, sürekli bi paranoya içerisinde, herkes idare eder, herkes alttan alır.. ha şimdi o kadın da durduk yere bu hale gelmedi, ne acılar çekti ama hayatında bi tane insan kalmadı herkes sırt çevirdi bu aksi huyları yüzünden, bu sefer döndü "beni ailem böyle idare etmedi siz ettiniz" diyip karşimizda hüngür hüngür ağladı.. ne yapacaksın , ortada 2 masum çocuk, sırt çeviremezsin, ben konuşmadım aylarca annem bana her gün kızdı cahillik ediyorsun dedi, şimdi konusuyorum, ne dese susuyorum, sürekli laf sokar, sürekli bağirir, üzerimizde bi hakkı varmış gibi karşımıza geçip bizi azarlar, çamaşır sererim mesela yan evden seslenir " ooo burcu kafana taş mı düştü ev işi yapiyorsun" der, gülümser geçerim =) Gel de sev böyle yengeyi =) ama sevmesek de mecburen idare ediyoruz, gülüp geçiyoruz. napalım buna da yeğen aşkı diyoruz =)

Dün başka bir topikte de yazmıştım bunu ama bazı arkadaşlar "dediğim dedik çaldığım düdük" diyor sürekli.Sorununuza çözüm aradığınız için mi topik açıyorsunuz yoksa size "evet sen haklısın" diyecek birilerini mi arıyorsunuz?
Ben hem gelinim,3 görümcem var; hemde görümceyim bir yengem var ki bende ona abla derim.Görümcelerin 2sinden nefret edip birini seviyorum,yengemide seviyorum.Şimdi ben iyi miyim kötü müyüm?
Evet gelin -kaynana-görümce-kayınbirader... Herkesin kötüsü,kıskancı,içtenpazarlıklısı,saygısızı var.Önemli olan dengeli davranmak zaten.Ben 2 görümcemden de nefret ediyorum ama daha yüzlerine hiç çemkirmedim veya surat asmadım.Yengemide severim ama annemi üzdüğü anlarda da müdahil olmam,kızsamda idare ederim.Onlar aralarını düzeltirler çocuk değiller.O abimin eşi,çocuğunun annesi.Abim onunla evlenip; bu kadın çocuğuma anne olur demiş,çocuk yapmışsa bize onu eleştirmek düşmez.
Konu sahibinde olduğu gibi dengesiz davranışları olsaydı,mesafemi koyar bayramdan bayrama görüşürdüm o kadar.Nitekim görümcelerime de bunu yaptım.Evime gelirlerse mükemmel ağırlarım ama sık sık davet etmek görüşmek zorunda da değilim.Kıskançlık yapmasalardı el üstünde taşırdım.En küçük kardeşlerini koruyup kolladığım gibi.Abisi bağırır ben korurum yada harçlığını veririm öğrenci diye.Herşey karşılıklı.

23 yıldır abimle yaşıyorum ve birini en iyi tanıyan kişi onunla yaşayandır

Allah yardımcı olsun gelin adayımıza, kız çok temiz saf iyi biri ve çok aşık

Allah mutlu etsin ama abim cidden çekilmez biri..

kızı uyarsam mı diyorum ama sonra haddime değil kötü ben olurum diye korkuyorum

en iyisi karışmamak ama bu sefer de ilerde kızlar benim evlendiğim aşık olduğum adam bu adam değil diye ağlıyorlar hayal kırıklığı yaşıyorlar:26:

belki eşine senin bahsettiğin gibi davranmaz:23:

:53: Evet yenge denmesi lazım, bir an kendimden şüphe ettirdiniz beni.

Bu gelin lafı neden bu kadar yadırganır ki?
Yenge dese ne olacak? Gelin dese ne olacak?
Gelin demesi onu samimiyetsiz biri olarak mı gösteriyor?
Ayrıca bunu ilk defa sizden duydum yani kücük olsa bile kardes esine yenge denmesi gerektigini?
Kardesimin benden 6-7 yas kücük olan karısına ben neden yenge demeliyim ki?
O bana abla der, kendi yengem' de anneme abla derdi bizim adetlerimiz, kültürümüz' de yok yani..
Herkesin deger ve yargıları farklıymıs demekki..
:ssz:

Son düzenleme:
Su KK' da bu konuyu bir gelin acsaydı, gelecek yorumları az cok tahmin edebiliyorum..
Burda herkesin konusunu sadece acan kisinden dinliyoruz kimse birde diger kisileri dinleyelim demiyor, ama konuyu acan bir görümce ya da kayınvalideyse hemen önyargı, hemen önyargı..
Bir insan önce insan oldugu icin iyi' dir veya kötü' dür görümce oldugu icin degil!
Bir görümce' nin kötü olabilecegi normalken, olabilirken gelin' in kötü olabilecegi neden kabul görmez? Anlamıs degilim..
Görümce bir insan' da gelin evlenince kanatsız melek mi oluyor??
Kötülük insana özgüdür, onları ayıran isimlere degil.. ( gelin, görümce, kaynana )

Konu sahibi sizin konunuza gelince;

Sevemeyebilirsiniz, ısınamamıs olabilirsiniz, bazen insanlar birilerine kendilerine hic birsey yapmadan da ısınamayabilirler, sevemeyebilirler.. Cevaba gelince' de ısınamadım fazla söyle, böyle derler. Bu o insanı ne fesat yapar, ne kötü, ne' de kıskanc, az cok hepimizin basına' da gelmisti bu, yalnız burda söyle bir farklılık var bu sizin gelininiz, kardesinizin esi bu sebeple durum biraz daha farklı bir boyut kazanıyor istediginiz gibi kesip atamazsınız, arkadas degil ki, istemiyorum deyip iletisimimizi keselim? En kötü dügünler' de, bayramlar' da bir araya gelirsiniz hatta o bile olmaz anneniz' de karsılasırsınız aynı ailedensiniz, bilemiyorum sevmesiniz de birbirinize saygı duymak zorundasınız..

Aslında insan iyi yönlerini aramalı, iyi yönlerini görmeli alın karsınıza kardesinizin esini, konusun bence.

Son düzenleme:
tum yorumları okuyamadım .sadece sızın yazdıklarınıza dayanarak yorum yapacagım .
öncelıkle konu ıcın actıgınız baslık ,fazlasıyla soguk ıtıcı ve urpertıcı .
o yuzden actıgınız baslıga dayanarak da sızın hıc de masum oldugunuzu dusunmuyorum .
su evlı cıftlerı nedense hıc rahat bırakmıyorlar .
bır rahat bıraksanız da mıllet gulluk gulustan gecınse .
erkek kardesınız esınız ıcın "cocuk olmasa bosardım "dıyormus yaa,
emınım sızın doldurusunuzla adamı da bıktırmıssınızdır .
sız bu kadar gıcık kapmasanız sız bu kadar konusmassanız
emınım kı kardesınız boyle konusmaz .
erkekler cok fazla anne abla nın etkısı altın da kalıyor.
sız de gelınınıze olan ofkenızle kardesınızı ıyıce doldurmussunuz.
gelın ıcın soyledıklerınızın aynısını,(dengesız,gecımsız,sevımsız ,komplekslı) gıbı kelımelerı
emınım gelınınız de sızın ıcın soyluyordur .
ayrıca sevımsız bır suratı olsaydı da kardesınız evlenmezdı onunla :ssz:
Allah cıftlerı dısarıdakı zararlı etkenlerden korusun (AMİN)

ah ahh burda daha ne baslıklar var, kayınvalide, görümce, kayınpeder, elti, kayın hakkında hepsine bu kadar duyarlı olabilsek keske..
hatta ve hatta kendi anne babalarımız, kardeslerimiz hakkında bile :(
:1:

Son düzenleme:

ah ahh burda daha ne baslıklar var, kayınvalide, görümce, kayınpeder, elti, kayın hakkında hepsine bu kadar duyarlı olabilsek keske..
:1:

olalım tabı .
sırf gorumce degıl kı .sızın verdıgınız ornekler de dahıl .
ben her zaman boyle tribünlere oynar gıbı acılan baslıkları ıtıcı bulmusumdur .
baslıga bakar mısın "gelıne ısınamayan gorumceler" bu baslık da tum gorumcelerı toplamak ıstemıs gıbı :ssz:

oyy oyyy benim canım kızımda yakında görümce olacak, umarım geline ısınır....ben bir anne olarak, KARDEŞ inin sevdiğine değer veren, O na kucağını ve yüreğini açan bir görümce olmasını tüm kalbimle istiyorum ve diliyorum.....bunun için yıllardır ektiğim sevgi tohumları çiçek açacak inanıyorum...:kkk:

Son düzenleme:
oyy oyyy benim canım kızımda yakında görümce olacak, umarım geline ısınır....ben bir anne olarak, KARDEŞ inin sevdiğine değer veren, ona kucağını ve yüreğini açan bir görümce olmasını tüm kalbimle istiyorum...:kkk:

boyle gorumcelere can kurban :1:
ya zaten bır gorumce olarak sızın de belırttıgınız gıbı yengesıne ,deger verse o'na yuregını acsa o yenge de ruh hastası degıl yaa ,o'da gorumcesıne yuregını acar zaten.
ben de gorumceyım ıkıtane yengem var .
ama aramız da hıc boyle sorunlar olmadı .
cunku ne ben onlara onyargıyla yaklastım ne de onlar bana .

oyy oyyy benim canım kızımda yakında görümce olacak, umarım geline ısınır....ben bir anne olarak, KARDEŞ inin sevdiğine değer veren, ona kucağını ve yüreğini açan bir görümce olmasını tüm kalbimle istiyorum...:kkk:

Rahmetli annecigim' de erkek kardesime fazlasıyla düskündü hatta icten ice acaba gelinini kıskanır mı? diye düsndügüm olurdu hatta yüzüne bile söylemisimdir kızardı bana :(

Vefat edince sandıklar acıldı, bize ne almıssa erkek kardesim icin yani gelini icin de neler almıs simdiden :(
Biz iki kız kardesiz, bize sal ördürmüs bir baktık bir tane daha, digeri de gelinine bize ne aldıysa gelini icinde almıs..
Herseyden 3' er tane almıs, yaptırmıs..
Keske görebilseydi hepimizin mürüvetlerini.. :(
:43:

Son düzenleme:

Rahmetli annecigim' de erkek kardesime fazlasıyla düskündü hatta icten ice acaba gelinini kıskanır mı? diye düsndügüm olurdu hatta yüzüne bile söylemisimdir kızardı bana :(

Vefat edince sandıklar acıldı, bize ne almıssa erkek kardesim icin yani gelini icin de neler almıs simdiden :(
Biz iki kız kardesiz, bize sal ördürmüs bir baktık bir tane daha, digeri de gelinine bize ne aldıysa gelini icinde almıs..
Herseyden 3' er tane almıs, yaptırmıs..
Keske görebilseydi hepimizin mürüvetlerini.. :(

mekanı cennet olsun, acınızı paylaşırken sonsuz güç diliyorum size...

işte nerede, ne zaman, ne şekilde son olacağı bilinmediğinden, şu dünyada Sevmek gibisi yok....Sevelim sevilelim....Bir olalım, CAN olalım....

işte nerede, ne zaman, ne şekilde son olacağı bilinmediğinden, şu dünyada Sevmek gibisi yok....Sevelim sevilelim....Bir olalım, CAN olalım....

AMİN..

Annemi kaybedince hayata bakıs acım degisti..
Su 3 günlük dünya' da kalp kırmaya, küs kalmaya deger mi hic? dedim.
Önce' den agladıgım, acı cektigim seylere gülüyorum simdi, onlar acıysa benim bu yasadıgım neydi?
Hic birsey sevdigini tamamen kaybetmek kadar zor ve acı degilmis sevdiklerimizin kıymetini bilelim, zamanımızı iyi degerlendirelim pisman olmamak adına.
Birine birsey diyecekken 2 kez düsünüyorum artık, kırmamak icin, üzmemek icin..
En sevdigimi, canımı bir anda kaybettim ben, elim' den hic birsey gelmedi, baktım sessizce gidisine..
Simdi de anıları, hatıralarıyla dolu evimiz' de onsuz yasamaya calısıyoruz saka gibi, rüya gibi..
Ne dersek diyelim, gelmeyecek geri..
Allah kimseye ölüm acısı yasatmasın, düsmanımın basına vermesin..

Son düzenleme:

Işte nerede, ne zaman, ne şekilde son olacağı bilinmediğinden, şu dünyada sevmek gibisi yok....sevelim sevilelim....bir olalım, can olalım....

......................................

Son düzenleme:
smuwila....'' Şimdi anlıyorum nefes almak değilmiş YAŞAMAK '' bu çok şeyi anlatıyor zaten....

ama elden ne gelir emir büyük yerden....:43:

Son düzenleme:
smuwila....'' Şimdi anlıyorum nefes almak değilmiş YAŞAMAK '' bu çok şeyi anlatıyor zaten....

ama elden ne gelir emir büyük yerden....:43:

En zoru bu zaten, elden gelen birsey yok cok özlüyorum annemli günleri..
Oturdugu köse, yemek yedigi yer, yattıgı yer bombos..
En zoru' da ani hastalık ve ani ölüm..
İnsan inanamıyor hasta yatmadı ki, insan alıstırabilsin, düsünsün inanmasa bile..
:50:

başlığa takanları anlamıyorum,kaynanam ölsün,görümceden nefret ediyorum gibi bir sürü başlık var ama nedense onlar hiç tepki almıyor.burda geline ısınamayan görümce başlığı niye tepki topluyor ki:50:

Back
X