geline ısınamayan görümceler.

ona bakılırsa göümce ve kaynana da hiç iyi olmaz arkadaşım...

şöyle düşün evlenmediğin için benı fazlada anlayamazsın

ben evlendim başka bir aileye girdim yenı yenı tanıdıgın ınsanlara anne baba abla abi diyorum neyse o yenı tanıdıgım ınsanlar bana iyi davranmazsa bende iyi davranmam doğal olarak,sonra ben cevap veririm adım gelin olur hatta kötü gelin onlar cevap verir kaynana olur görümce olur dolayısıyle kötü olurlar bunu demek istiyorum ama her ıkı tarafta ıyı olduktan sonra neden kötü diyelim ki dimi?

şöyle düşün evlenmediğin için benı fazlada anlayamazsın

ben evlendim başka bir aileye girdim yenı yenı tanıdıgın ınsanlara anne baba abla abi diyorum neyse o yenı tanıdıgım ınsanlar bana iyi davranmazsa bende iyi davranmam doğal olarak,sonra ben cevap veririm adım gelin olur hatta kötü gelin onlar cevap verir kaynana olur görümce olur dolayısıyle kötü olurlar bunu demek istiyorum ama her ıkı tarafta ıyı olduktan sonra neden kötü diyelim ki dimi?

doğru olabilrsin bu konuda evlenmeden bilinmez,ama şöyleki ben ne kadar iyi niyetde desem kötü olarak algılandı,bir insan iyi ise karşı taraftakie iyidir ama eğerki kötü olursan senden daha kötüde olabilir canım..herşey karşılıklıdır tabii.

gelin görümce sonuçta hiç görüşmeseniz ne var farklı şehirlerde yaşıyormuş gibi yapın samimi olmak zorunda değilsiniz.bence geline anlaşamıyoruz ikimzide sivri karakteriz de(benimde yapın sinirli dediğiniz için diyorum) daha az görüşelim daha huzurlu oluruz emin ol de.benimde görümcelerim var ama sık görüşmüyorum eksikliklerini hissetmiyorum varlığı yada yokluğu bişey değiştirmiyor yani.gelirlerse evime ağırlarım özel günlerde falan karşılarız arada öyle saygı çerçevesinde.bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı herkes çekilmiş kavuğuna öyle.önemli olan eşin ve çocukların boşver düzenini bozma gelin için görüşme yeter.küste kalma gördüğünde selam ver özel günlerinizi kutlayın bayram seyran falan yeter bence.kardeşinizide fişeklemeyin anlaşamıyosanız bu ikinizin sorunu kocasına şikayet edip kocasını üzerine salmayın.dikkatimi çekti kardeşinizde çocuk olmasa boşardım diyomuş çok yanlış geldi yazık değilmi belki geln görümcenin sorunu eşede yansıyor.normalde iyi anlaşırlar belki.onlar ikisi anlaşsın siz anlaşmak zorunda değilsiniz.herkes bir değil

Benimde abimin eşi var ve eşimin kız kardeşi yok bazı yorumları okuyorum hayret ediyorum. İnsaf ya abileriniz malmı alıp satıyor hemcinsleriniz sizin için bu kadarmı değersiz. Kardeşimin üstüne yürürse hakkından gelirim diyenler var, Allah aşkına erkek gücü ile kadın gücü birmi maşayla kovalamış kadın çok komik olabilirmi böyle bir şey konu sahibinin abisi bu kadarmı aciz, korkak gidip annesine, babasına şikayet edip dert yanacağına azmakbaşı bey en yakın karakola gidip eşim beni hırpalıyor deseymiş keşke.Ülkemizde malesef kadınlar erkeklerden şiddet görüyor ve hırpalanıyor bunun aksi durumlar yani kadının erkeği hırpalaması çok nadir onları da gazetelerin 2.sayfalarında okuyoruz zaten.
Konu sahibi kardeşinizin eşiyle aranız illaki iyi olacak diye bir şey yok bayramlarda vs biraraya gelirsiniz sevmedğiniz karakterinize uymayan ters bir kadın ise fazla görüşmek istemediğinizi söyler davetlerini kabul etmezsiniz. Bundan daha fazla yapılabilecek yorum onların arasını bozun boşatın demek olur herhalde. O yüzden daha fazla derdin için gösterilecek çözüm yolu göremiyorum.Ama kardeşiniz sizin isteğinize göre eş seçseymiş keşke ailece ortak karar verseymişsiniz zaten kardeşiniz için çok aciz bir profil çizmişsiniz. Tek başına karar vermesi doğru olmamış. Evlendiği kadına da yazık olmuş.Kardeşiniz anne baba kardeş eş hepinizin arasında dengeyi kurabilecek seviyede değilmiş. Allah (c.c) bütün kadınlara sahip çıkıp koruyup kollayabilecek koca,oğul,kardeş nasip etsin diyor yorumumu bitiriyorum.

(bu arada bende gelin, kaynana görümce vs denmesini sevmiyorum, görümce deyince aklıma örümcek geliyor ) (kardeşimin eşi, eşimin kardeşi ve kayınvalide bunlar daha yumuşak ve doğru geliyor )

doğru olabilrsin bu konuda evlenmeden bilinmez,ama şöyleki ben ne kadar iyi niyetde desem kötü olarak algılandı,bir insan iyi ise karşı taraftakie iyidir ama eğerki kötü olursan senden daha kötüde olabilir canım..herşey karşılıklıdır tabii.

gelin görümce kayınvalide ilişkleri normal abla kardes anne ilişkileri gibi olmaz olamaz ne kadar samimi olursan ol sizi birbirine tek bağlayan eşin olur..o nedenle cok iyi anlasın hersey güllük gülistanlık gtsin birinizden birinin birşey demesi diğerinin cevap vermesi herkesi kötü yapar yani annen ablan dese kırılmazsın ama onlara kızarsın kırılırsın neden çünkü onlar görümce kayınvalide söyledikleri sana batar senınde söyledıklerın ona batar vs sende gelinsin bi yerden sonra sen kötülenirsin eşine taraflı olurlar haliyle hele birde eşin senden yana değilse vay haline

Son düzenleme:
son olarakta kimse kimseyi sevmek zorunda değil sevebilirsen ne mutlu ama o zamanda beklentın büyük olur ve cabuk kırılırsın zorlamayacaksın kendını ama saygı olması şart :D:D

Son düzenleme:
ben bu konuyu kapattırıyım, milletin yanlış anlamalarını düzeltmeye çalışırken konu başka yere kayıyor.
bunun bir sonu yok galiba...
sonuçta burdan yeterince görüş aldım.
teşekkürler.

Gorumceler her tasin altindan cikmasin lutfen.

Kocasi isinsin yeter, sizin isinmaniza hiiic gerek yok.

Lutfen istisnalar uzerine alinmasin. Ben de ayni zamanda gorumceyim ve kardes gibiyiz.

Ancak o kadar cok goruyor ve duyuyorum ki gorumceler sanki eski sevgilileri elinden alinmis gibi davraniyor gelinlere. Hirsli ve kiskanc.

Birakin kardeslerinizin yakasini artik.

Gorumceler her tasin altindan cikmasin lutfen.

Kocasi isinsin yeter, sizin isinmaniza hiiic gerek yok.

Lutfen istisnalar uzerine alinmasin. Ben de ayni zamanda gorumceyim ve kardes gibiyiz.

Ancak o kadar cok goruyor ve duyuyorum ki gorumceler sanki eski sevgilileri elinden alinmis gibi davraniyor gelinlere. Hirsli ve kiskanc.

Birakin kardeslerinizin yakasini artik.

:46::46::46::46::46::46::46::46::46:

bu kadar kıskanç olmayın.
o yuvanın üzerine gölge olmayın

Ha artık şu azmakbaşı esprime lütfen takılmayın!!!!!
acilen evlenmek istedi demek istiyordum.
4 ay içinde hem kızla tanışıp hem söz nişan düğün yapıp evlenir mi bir insan.
birkaç ay daha beklemeside gerekiyordu bir durumdan dolayı.gene kız başının etini yiyordu sanırsam hemen evlenelim diye..

başlık itici olmuş diyenlere....
ben burda eski üyeyim, herkesin kendini gelin yerine koyarak bana yükleneceğini biliyordum, bu konuya beni anlayan baksın istedim.
ama gene de birşeyi anlamıyorum.beni kaynana yerine koymayın, ben dışarıdan bir insan olarak hissettiklerimi aktardım,
ben çok etkili bir karakter değilim yani,olayların yönünü değiştirecek kadar.

herkes kendini gelin yerine koyarak bana yükleneceğini biliyordum diyorsunuz. bi çok kişi görümcem yok ve görümceyim dedi. siz anlamak istemiyorsnuz bence. sizi de çok kötü niyetli bulmuyorum ama bu konuda yanlışsınız bana göre. bakın benim görümcem yok. ve abim evlendi dolayısıyla görümce oldum. mesele gelinler iyi görümceler kaynanalar kötü meselesi değil. gelinler tutup da kaynana ya da görümceye karışmıyor. elbette karışanlar vardır ama geneli böyle. yani siz demiyorsunuz ki bana şunu yaptı bunu yaptı. ilişkinizi başkasına göre değerlendiriyorsunuz. kardeşime şunu yaptı anneme bunu yaptı diye. ayrıca da karı koca arasında her türlü kavga olur. buna müdahale etmek ve ya buna göre gelin hakkında yorum yapmak doğru değil.

bir de gelin kardeşinizle sizin aranızı açıyor mu. sanmıyorum. ama siz neden kardeşinizin karısı hakkında olumsuz düşüncelerini destekleyecek şekilde davranıyorsunuz. işte yanlış olan şeyler bunlar.

bir de azmakbaşına yorum yapayım. gerçekten itici bir yorum. ayrıca da emin olun sizin eşiniz de sizinle cinsellik için evlenmiştir.

ona gıcıklığınızı anlıyorum ben de benzer görümcelerimden birine benzer şeyler hissediyorum çünkü.yani bana göre o çok yanlış bir insan her adımı hata,beni kızdıran davranışları huyları var ama BANA GÖRE işte.tamamen irtibatı kesmek için bana ciddi bir kötülük etmiş olması gerekir.sırf gıcığım diye yapamam ki bu.kaldı ki belki ben anormalim fazla hassasım sadece ayrı kişilikleriz.. fikir olarak asla anlaşamıyoruz ama aile olarak birlikte güzel vakit geçirebiliyoruz ...sizinle yakın olmak istemesi sizin nazarınızdaki halini bilmediğini gösteriyor yoksa bunu neden yapsın?lütfen katlanmanın,idare etmenin yapmacıklık olduğunu düşünmeyin...içinden geldiği gibi davranmak herzaman iyi degildir...kimleri idare etmiyoruz ki patronu,komşuyu,kocayı,hocayı...kardeşinize ve onun seçimi olan eşine saygı duyun sevmeseniz de..insanlar değişebilir zamanla,onlar birbirleriyle kedi-kpk gibi bile olsalar dışarıda kalmalısınız.2 saat sonra barışırlar siz kötü olursunuz...

hanımm hanımm sen bu kadar gelinin içinde böyle gelin kötülersen saldırıya ugrarsın İllaki :) yapma sana uzanan ele sen arkanı donme..Gelininle ıllakı bı orta yol bulursunuz..kardesının aılesının tadı kacmasın maksat..

Ben bariz bir nefret etme nedeni göremedim.Surat ifadesinden başka bir neden göstermediniz..Onun kişiliğini kabullenmiyorsunuz gibi geldi..Siz farklı birisiniz o farklı ,ama nihayetinde akraba oldunuz ve yengeniz,kimlere sabretmiyoruz,iş yerinden bir çok insana mecburen dayanıp sohbet ediyoruz,yüzyüze bakıyoruz diye aramızı bozmuyoruz..Abinizin eşi..Erkek tarafının ailesindeki (sizin aileniz,siz)huzursuzluk yüzünden abinizin eşiyle arası bozulsa hoş olur mu?Belki de boşanmaya kadar gidecek.Siz de evlisiniz..İlla birbirinize kaynaşmanız gerekmiyor..Onu olduğu gibi kabul edin,abinizin hatrına,yeğenizin hatrına..O da gayret ediyormuş bak,davet ediyormuş.Kinci değil demek,iyi olmak için gayret ediyor demek bu..Başkası olsa görüşmemek işine gelir...Zamanla belki birbirinize alışırsınız..Kul hakkı var en azından,hakkına girmemeye çalış...Kıytırık sebeplerden küs kalmaya Allah razı değil..Kul hakkına razı değil..

Benim de eski görümcem hiç beni sevmedi..sebepsiz yere..kişiliğimiz farklı ,aile yapımız farklı diye..anlayışsızlığından,katı kurallığından dolayı..Oysa ben eski eşimin ailesini hep sevmek istemiştim,iyi olmak istemiştim onlarla....
Bu sebeplerden ,eşimin ailesiyle iyi olacağım diye ,bu stresle, evliliğin ne olduğunu anlayamadan ,eşimi bırak,eşimin ailesine alışacağım diye evliliğim dağıldı..Böyle mi olması gerekiyordu?Ne gerek vardı?Mutlular mı şimdi?Kendilerine göre bir gelin bulabildiler mi bilmiyorum..
Çok fazla acı çektim..
Çok ahım kaldı..

Bir de bu taftan bak..Onu olduğu gibi kabul et..Bizim de gelinlerimiz var..Biz onları ailemize yeni gelmiş bir misafir gibi bağrımıza basıyoruz..Hoşgörüyle karşılıyoruz..Hatta hatalarını bile..Anlayışlı olmak lazım..

Son düzenleme:
bende gelin adayımza gıcık olmaktayım (allah korusun da evlliliktn fln). ortada hiç bişi yok abimle birlkte bile degiller ama ailelern öyle bi düşüncesi var.ama ben düşündükçe böyle deli oluyorum barutlanıyorummm.bi türlü sevmiyorum ya.. görümce degil hertrlü örümcek olurum ben ona :47::47::47:

bende gelin adayımza gıcık olmaktayım (allah korusun da evlliliktn fln). ortada hiç bişi yok abimle birlkte bile degiller ama ailelern öyle bi düşüncesi var.ama ben düşündükçe böyle deli oluyorum barutlanıyorummm.bi türlü sevmiyorum ya.. görümce degil hertrlü örümcek olurum ben ona :47::47::47:

Deme öyle, deme..
Nedir bu kinin, öfkenin sebebi?
Abiyi paylasamamak mı?
Hem sende evleniceksin birgün sevdigin adamın kız kardesi sana böyle seyler hissetse, bunları düsünse? ne yapardın..

Son düzenleme:
Ha artık şu azmakbaşı esprime lütfen takılmayın!!!!!
acilen evlenmek istedi demek istiyordum.
4 ay içinde hem kızla tanışıp hem söz nişan düğün yapıp evlenir mi bir insan.
birkaç ay daha beklemeside gerekiyordu bir durumdan dolayı.gene kız başının etini yiyordu sanırsam hemen evlenelim diye..

evet yine gelin suclu oldu :51::51: ama öyle bir zamani gelicekki kizin bu yasadiklari bomba etkisi yapacak ,gün gelcek devran dönecek ve gelininiz sizin yüzünüzü bile görmek istemicek :34:
biraz daha gidin üstüne asagilayin kizin icinde birikim yapin ama sonunada hazirlikli olun :34:

Back
X