Gelinimiz oğlumu azarlıyor

çok merak ediyorum 2.5 yaşında daha bebeklik sıfatından yeni çıkmış bi çocugu sıkıştırınca ne yapıcaksınız? Bu nasıl bi yaklasimdır anlamadım, siz şimdi konu sahibine yardımcımı oldunuz yoksa gelinin aklına fitmi soktunuz. Keşke gelinde kkya yazsa bu süper fikir hiç aklına gelmemıstir belkide. 2.5 yaşındaki bi çocugun dövmesını gözünüzde kafa göz patlatmak agız burun dagıtmak olarakmı canlandırıyosunuz pes diyorum başka bişey diyemiyorum

hanımefendi,bir öğretmen olarak çocuk psikolojisini iyi bilirim hiç dövmeden de terbiye edilir sıkıştırmaktan kastım dövmek değil.Şuana kadar da dövmedim hiç ama günün birinde okulda bir öğrencinin gözüne kalem sokarlarsa işte o zaman benim gibi fikre sahip olursunuz.Öyle çocuk psikolojisi filan geçin bunları .2.5 yaşında çocuk çok şey yapabilir siz farkında olmasanız da zararsız gibi görünen hareketler günün birinde bir bakmışsınız birinin hayatını karartmış..

Benim kızım 20 aylık ve ilk doğduğu günden beri abimin 4 yaşındaki kızı nerde görse , her yanından geçtiğinde kızımı dövüyor vuruyor
Bir keresinde dudağını patlattı bir keresinde bilerek kafasını tüm gücüyle duvara vurdu bir keresinde karnına oturmuş zıplıyordu daha unuttuğum bir sürü örnek

Ve ben kızına sahip çıkmayan bir kez bile dur demeyen bir kez olsun niye yaptın diye sorgulamayan yengem yüzünden abimin kızına karşı artık yavaş yavaş tahammülümün azaldığını farkettim en son geçen bayram yanaklarını tırnaklamıştı bayram bitti yinede 1 hafta yüzünde tırnak izleriyle dolaştı kızım ve ben artık yiğenime 20 aydır ilk kez ne yaptığını sanıyosun sen diye kızdığımda kızına hiç bir şekilde terbiye vermeyen yengem birden bakışlarıyla dövdü beni.

Yengeme dönüp dedim ki bunu senin yapman gerekir di 20 aydır bir kez bile kızına dur demedin yapma demedin aksine bir ortamda konusu açıldığında hep yiğenimi savundun o yapmaz o etmez çok zeki kızın var maşallah daha şimdiden tüm harfleri renkleri sayıları herşeyi biliyor da vurulmayacağınımı bilmiyor ben senin kızına terbiye veremem lütfen bir daha olmaması için özen göster sahip çık yiğenim yüzünden ben kızımı kucağımdan indirmiyorum kızım en ufak bir karşılık vermedi ona bugüne kadar çünkü zaten savunmayı bilmiyor ki daha ayrıca bunları hiç bir sebep yokken yapıyor oyuncak kavgası falan değil yanından geçerken vuruyor itiyor ve eşimde kızımda şimdi yiğenimden nefret ediyorlar. Artık tahammül edemiyorlar bence sizin gelininizde artık tahammül edemiyordur belki oda farkında olmadan kızıp bağırıyordur tamam siz çocuğunuza kızıyormuşsunuz ama ne kadar olsa da onunda evladının canı yanıyor hiç konuşup neden bağırıyorsun falan demeyin çocuklar büyür unutur siz ve gelininiz unutmazsınız ben bir kere söyledim ama bizim gelin kılını kıpırdatmadığı için artık ben uyarmak zorunda kaldım...

pes diyorum nekadarda koruyucu bir anneymişiniz okadar kızınıza eziyet edilmiş bir defa olsun ses çıkarmayın.siz kızınızın aynasısınız öz güveni olacakmı kızınızın acaba sanmıyorum

Yeğenimde benim oğlum 1 yaş civarındayken kafasına çok vururdu,kıskanırdı.Ayşe hiçbirşey demezdi.Bende asla yeğenimi azarlamadım,bağırmadım.Sadece oğlumu uzaklaştırırdım.Ne yapayım şimdi oğluma vuruyor diye elini kolunumu sıkayım ufacık çocuğun.Bu tutum yanlış işte ben bunu anlatmaya çalışıyorum.Bağırmakta çözüm değil çünkü iyice hırçınlaşıyorlar.

Ya tabiki her anne önce kendi evladını düşünür.Kızmakta haklı olabilir ama bas bas bağırıp korkutmak,elini kolunu kesicem vs.demek çözüm oluyormu peki?

herkes üstünüze gelince kendinizi haklı çıkarmak için yazmışsınız gibi geldi. oğlunuza yaşına uygun yaptırımlar uygulayabilirsiniz."mola metodu" mesela. google'de ararsanız çıkar. kimse çocuğunun kılına zarar gelsin istemez. ya yarın öbür gün o itiş kakışta biri diğerine kalıcı bir zarar verirse? elindeki oyuncak gözüne batabilir, kafası sert zemine çarpabilir vs...

böyle insanlar var ne yazık ki yani çevremiz de
bir laf var hani çocuk için birbirleriyle küsmüsler insanlar bir bakmışlar çocuklar iki dakka sonra oyuna başlamışlar yani çocuk bu ikisinide ikaz etmelisiniz sizde çocuğunuzun üzerine gelin kızıyor diye kızarark gelmeyin yani kendi evladınızın psikolojisi bozulur
bana göre doğru olan ikinizde çocuklarınızı uyarıp gülüp geçmeniz yani çocuk bunlar ya canları istedi mi kavga eden birbirlerini döven yaratıklar yani
ya da olmadı fazla bir araya gelmemeye çalışın bence:20:

Bu akşam misafirliğe gittik teyzemin gelininin çocuğu oğlumun göbeğini ısırdı ve ben sadece çok ayıp neden böyle yapıyorsun dedım.
ne annesı ne babası hıc bırsey söylemedı çocuklarına. sadece bana söyledıklerı şu oldu oğlunu kolla bırdaha ısırır ne demek bu şımdı.
eve geldık oğlumun göbeği mosmor olmuş etini kopartacakmış nerseyse. sonuç bırdaha asla bır araya gelemeyız çocuklar buyuyup kocaman olana kadar...
şimdi birbirlerini seviyorlar oynasınlar dıye bıraksam ne olacak... 2 yıldır evden dısarı cıkmıyordum bu yaramaz çocuklar yuzunden tam rahatladım oğlum buyudu derken hiç birşey degısmemıs meğer...
evet 2 senedır oğlum evde çok nadır bır kaç çocukla görüşüyor ve ben onun ıyılığı için bu yaptığımı fedakarlık olarak görüyorum.
ben bır anneyım onun kılına zarar gelse içim parçalanıyor.abarttığımı düşünmüyorum belki her anne benım gıbı yapmaz çookk rahat anneler var ama ben yapamam böyle vurdumduymaz olamam...:14:

valla benim kızım bi başkasına zarar verdiği zaman ben o çocuğun annesine söylerim sen de tembihle diye.çünkü çocuklar anneme nazım geçer diye düşündükleri için bazen annelerini bu konularda pek kaale almaz.bi başkasının tembihi her zaman çocuklar açısından daha önemlidir.her ne kadar akılları çok çalışmasa da bilinç altında bi objektif bakış açıları vardır.bi başkası uyardığında gerçekten hata bendeymişki başkalarıda uyarıyor diye düşünürler.gelinin yaptığıda yanlış belki de size olan kızgınlığını çocuktan çıkarıyordur.ona kızmadan güzelce uyarması gerektiğini ve bunun sizin hoşunuza bile gideceğini söylerseniz belki sorun ortadan kalkar.ama eğer her iki çocukta ağlıyorsa yani ikisi de birbirine zarar vermişse iki anne de kendi çocuklarını kenara çekip konuşmalılar.bazen komik ama biz yeri geliyor mahkeme salonundaymış gibi önce birini dinliyoruz sonra öbürünü..sonra kararı veriyoruz.sen böyle yaptığın çin haklısın sen de böyle yaptığın için haklısın onlar da kabul ediyorlar iki tarafı birbirinden özür diletip konuyu kapatıyoruz.çocuk bunlar elbet kavga ederler ama bizler bu konuda anlayışlı davranırsak ilerisi için sorun olmaz.bi de merak ettiğm çocuğunuzu uyarmaktan başka yaptığınız bişey varmı.mesela cezalandırmak gibi.akla hemen kötü şeyler gelmesin ufak çapta.mesela onlara gitmek istediğinde kesinlikle kabul etmeyin.sen böyle yaptığın için görüşmeyecez gibi.yani çocuğunda psikolojisini düşünerek başka çözümler yoluna gidebilirsiniz

hanımefendi,bir öğretmen olarak çocuk psikolojisini iyi bilirim hiç dövmeden de terbiye edilir sıkıştırmaktan kastım dövmek değil.Şuana kadar da dövmedim hiç ama günün birinde okulda bir öğrencinin gözüne kalem sokarlarsa işte o zaman benim gibi fikre sahip olursunuz.Öyle çocuk psikolojisi filan geçin bunları .2.5 yaşında çocuk çok şey yapabilir siz farkında olmasanız da zararsız gibi görünen hareketler günün birinde bir bakmışsınız birinin hayatını karartmış..
benimde biri 2.5 biri 4 yaşında 2 tane oglum var böyle şeyleri o kadar çok yaşıyorumki oyuncak kavgasi, vs derken kapışıyolar ama hep takipteyım tabıkı annede böyle büyük kazaların olmaması ıcın takıpte olucak bu dogru ama ben konu sahibine boşver gelin haksız sen haklısın,ilgilenme kapışsın çocuklar diye bi yorum yapmadımm ben sadece sızın sıkıstırma taktiginızı dogru bulmadım ayrıca sıkıstırmaktan kastım dövmek degil demışsınız sızde yazdıgınız yazıyı tekrar okursanız kastınızın dısardan nasıl göründügünü anlarsanız ayrıca çocuk psıkolojısını ıyı bılırım demıssınız yazınızın sonundada öyle gecın cocuk psıkolojisını falan demıssınız ben bı anlam veremedım dogrusu bu söyledıgınıze

böyle insanlar var ne yazık ki yani çevremiz de
bir laf var hani çocuk için birbirleriyle küsmüsler insanlar bir bakmışlar çocuklar iki dakka sonra oyuna başlamışlar yani çocuk bu ikisinide ikaz etmelisiniz sizde çocuğunuzun üzerine gelin kızıyor diye kızarark gelmeyin yani kendi evladınızın psikolojisi bozulur
bana göre doğru olan ikinizde çocuklarınızı uyarıp gülüp geçmeniz yani çocuk bunlar ya canları istedi mi kavga eden birbirlerini döven yaratıklar yani
ya da olmadı fazla bir araya gelmemeye çalışın bence:20:
agzına sagık canımmm

Son düzenleme:
Şimdiye kadar asla çocuklara bağırmadım görücemin oğlu gelir evimi darma duman eder kurcalamadık yer bırakmaz makyaj malz. yürüyüş bandım bile :SS görümcem ağzını açıp bişey demez bende demem çocuğa bağırmanın anlamı yok çünkü annesi ortada ne diyim ben yavrucağa.. Ama söz konusu benim çocuğumsa asla sessiz kalmam ama siz ben uyarıyorum diyorsunuz o zaman ne ala ama sessiz kalırsa sesimi yükseltmek zorunda kalırım.. Herkes kendini koysun yerine bence yorum yapmadan..

pes diyorum nekadarda koruyucu bir anneymişiniz okadar kızınıza eziyet edilmiş bir defa olsun ses çıkarmayın.siz kızınızın aynasısınız öz güveni olacakmı kızınızın acaba sanmıyorum

Ben gayet iyi koruyorum kızımı ne yapsaydım yiğenimimi dövseydim yazıyla her detay anlatılmıyor ben yiğenime kaç kez güzellikle yapma etme canı acıyor dedim olmadı son radde sert bir dille uyardım yine olmadı ve annesi hala anlamıyor benim kızım yapmaz etmez diyor ve zaten evlerimiz uzak ayda 1 anca görüşüyoruz bende kızımı kucağımdan indirmiyorum daha nasıl koruyabilirm evde savunma sporlarını karate judo tekvando falanmı öğretmeliydim acaba. Çember oluşturup sen az vurdun sen altta kaldın hadi hadiii sende vurmu demeliyim...

Yiğenim vurulmayacağını öğrenene kadar dört gözle kızımı kolluyorum... Bu arada özgüvenden bahsetmişken tüm uzmanlar (en azından benim gördüklerim) çok aşırı kontrolcü , koruyucu ailelerin çocuklarının özgüveni gelişmez diyorlar. Ama tabiki bende her anne gibi kızımı her türlü şiddetten koruyorum...

Bu akşam misafirliğe gittik teyzemin gelininin çocuğu oğlumun göbeğini ısırdı ve ben sadece çok ayıp neden böyle yapıyorsun dedım.
ne annesı ne babası hıc bırsey söylemedı çocuklarına. sadece bana söyledıklerı şu oldu oğlunu kolla bırdaha ısırır ne demek bu şımdı.
eve geldık oğlumun göbeği mosmor olmuş etini kopartacakmış nerseyse. sonuç bırdaha asla bır araya gelemeyız çocuklar buyuyup kocaman olana kadar...
şimdi birbirlerini seviyorlar oynasınlar dıye bıraksam ne olacak... 2 yıldır evden dısarı cıkmıyordum bu yaramaz çocuklar yuzunden tam rahatladım oğlum buyudu derken hiç birşey degısmemıs meğer...
evet 2 senedır oğlum evde çok nadır bır kaç çocukla görüşüyor ve ben onun ıyılığı için bu yaptığımı fedakarlık olarak görüyorum.
ben bır anneyım onun kılına zarar gelse içim parçalanıyor.abarttığımı düşünmüyorum belki her anne benım gıbı yapmaz çookk rahat anneler var ama ben yapamam böyle vurdumduymaz olamam...:14:

anlattığınız olay hakkında birşey diyemem, o konuda haklısınız. ama... belki sizi kırıcam ama düşüncelerimi söylemek istiyorum.

eğer içiniz rahat ede ede, çocuğum 2 yıldır evde diyorsanız ve bunu ''fedakarlık'' olarak adlandırıyorsanız bence orada yanlış birşeyler var demektir. her anne evladı için endişelenir, telaşlanır, panikler, korkar, üzülür vs... sırf bu duyguları yaşamamak için çocuğunuzu dışarı çıkarmıyorsunuz.

malesef çocuklarımızı istediğimiz, uygun gördüğümüz zaman içinden çıkarabileceğimiz cam fanuslarda yaşatıyoruz. birey olmalarına fırsat vermiyoruz, fırsat vermediğimiz gibi engelliyoruz.

---Doğan Cüceloğlu'nun Korku Kültürü kitabından alıntıdır---

İşte, insan yaşamının ilginç bir muhasebesi vardır. Yaşamın sonunda bütün bu durumları özetler ve şu soruyu sorabilirsiniz: Bu yaşamda ben ne kadar vardım? Bu benim yaşamım mıydı? "Ömrümüzün sonlarına doğru içimizde bir yanımız, mutlaka bu soruyu sorar. Bu soruya kabaca iki şekilde cevap verebiliriz.

Hayır, bu benim yaşamım değildi; ben bu hayatta yoktum. Benden beklenildiği gibi yaşadım. Çocukken doya doya oynayamadım, haydi dersini yap, ödevini yap dediler; doyduğum halde zorla yemek yedirdiler; doya doya koşamadım, koşma düşersin dediler; mesleğimi, evleneceğim kişiyi, evlendikten sonra nerede oturacağımı, çocuğumun ismini kendim seçemedim. Ben benden beklenenleri yaptım. Şimdi ölüyorum.Ya da, evet, bu benim yaşamımdı. Hayatımı tribünlerden seyretmedim, sahadaydım. Karlı, yağmurlu çamurlu günlerde, sıcakta, toz toprakta sahadaydım. Hata yaptım, öğrendim. Sevdim, sevildim, mutlu oldum, acı çektim. Yenildim, zayıf yönlerimi görmek zor geldi, mücadele ederek başarı kazanmak coşku verdi. Kendi ayaklarımın üstünde yürüdüm ve bu yolculuk gerçekti, benim yolculuğumdu. Bu yolculukta ben vardım.

---Doğan Cüceloğlu'nun Korku Kültürü kitabından alıntıdır---

cocugu olmayanlar bile ahkam kesmisya sasirdim dogrusu
hic bir anne baska bir kadinin cocuguna bagirmasini hazm edemez
iki bucuk yasindaki bir cocuga her daim goz kulak olmak gerek evet
ama o cocuk tek basina olup yaramazlik yaptigi zaman bir seyler anlatilir
anlayacagi sekilde
fakat baska bir cocukla oynadigi zaman her zaman kontrolu ele alamayiz
cocuklar birbirlerine girdikleri zaman guzelce uzaklastirilip gozlerinin icine bakarak
yanlis oldugunu ve daha yumusak hareketlerde bulunmasi gerektigi anlatilip gosterilir

eger diger cocuk kendi cocugunuzun canini acitirsa o cocuktan uzaklastirip
sakinlestirmek gerekir
kendi cocugunuz o cocuga vuruyorsada boyle ve cani aciyan cocugun gonlu alinir
ne var bu kadar buyutecek
forumde dahi kirici olacak? elestirir gibi sert usluplarla cevap verecek!
dayagi savunmadigimiz muddetce daha hos sohbet olamazmiyiz bu konuda?

Gelin Hanım Sanırım Benim Gibi Deli ve Ağzından Çıkıverdi, Bağırdı Evladınıza..:27:
Ama Benimsediği İçin Bağırmıştır, Kendi Çocuğu Gibi Gördüğü İçin..:31:
Düşünsenize Siz Başkasının Çocuğuna Bağırır mısınız ?:26:
O Sizi Benimsemiş..:31:

Bende Ablamın Çocuklarına Kızarım Poposuna Vururum Gülerler..:9:
Niye Çünkü Onlar Benim Yeğenlerim Canım Herşeyim..:21:
Ama Başkasının Çocuğuna Haddim Değil, :45:Yerimi Bilirim..:31:

Ama Sizde Çok Olgun Kadınsınız, Yorumlarınızdan Bunu Anladım..:21:
Bence Görüşmeleri Minimuma İndirin..:34:
Mümkünse Özel Günler Dışında Görüşmeyin..:34:

Ama Bunu Gelininizle Mutlaka Konuşun..:31:
Arada Kırgınlık, Küslük Olmasın Siz Ailesiniz..:34:

Sağlıcakla Kalın..
:38:

Bence amacı oğlunuza bağırırken size bağırmak aslında..
Sizi uyarıyor..
Oğlunuzu daha çok engellemenizi istiyor
dikkat ettiğinize eminim
ama dmekki yeterli gelmiyor gelininize göre..
Bize göre çoçuk bunlar ama kimisine göre bu konu çok hassas oluyor..
Mesla bn bu konularda daha genişimdir..
Ama eşim tam tersi..benim sıpa dayak yese eşim bi ton laf sayar niye bakmadın diye..çok üzülür falan..
Bnde derim onlar çoçuk kaşl göz arasında kavga ediyolar diye ama anlatamam..
Demek istediğim daha çok dikkat edin..
Mesala bn oğlumun peşini bi dk bırakmıyorum kavga ettiği çoçukların yanında...haliyle zor oluyo ama
en azından akılları erene kadar idare edicez

valla çok şaşkınım bence gelin haksız
sonuçta ortada iki çocuk var kavga ediyorlarsa 2 si ediyor
sizin oğlunuz durup dururken vurmuyor herhalde muhakka diğer çocuk bişeyler yapıyordur
ben gelinin yerinde olsam 2 sine birden bağırırdım olması gereken bu
çünki bu çocuklar kardeş çocukları yiğeniniz bundan sonra her kavgada annesine sığınıcak çünki canını yakan oldumu
annesi hallediyor ayrıca kimse istemez çocuğunun canı yansın ama şahsen benim çocuğum arkadaşıyla veya yiğeniyle kavga ettiği için
canının yanması tercihimdir kimse benim çocuğuma bağırıp çağıramaz

ayrıca şunuda belitiyim yaramaz çocuk annesi değilim :)))
2.5 yaşında bir kızım var arkadaşımın da 6 yaşında bir kızı var bize geldiklerinde ilk zamanlar
çok güzel oynuyorlar sonra birden kavga etmeye başlıyorlar ilk başta sorun kızımın oyuncaklarını paylaşmamasıydı
yani ben öyle sanıyordum sürekli kızım vurduğunu söylüyordu diğer küçük hanım evet kızım oyuncaklarını paylaşmıyor bilmiyor paylaşmayı çünki tek çocuk
ama ben gözlemledim neden vuruyor bu çocuk diye aralarında baya bir yaş farkı var diğer kız 6 yaşında olduğu için benim kızımıkardeş gibi seviyor vurmuyor istediğini yapmaya çalışıyor
ama bir zayıf noktası var ablası 11 yaşında ve çok kıskanıyor ne zaman onları oynatmaya kalksa ve kızımla ilgilense kıskanıyor ve kardeleniistemiyor elinden oyuncakları alıyor vermiyor
söylediğini anlmadığını söylüyor sürekli bu sefer bizimki hırçınlaşıp vuruyor ona ama ne zaman kavga etseler tek birine kızmamışımdır ve arkadaşımlada problem yaşamadım
sonuçta bunlar çocuk kavga ediyorlar sonra giderken onun kızlar bizimkini bırakmıyor kardelense arkadalarından abla diye ağlıyor=))))))

ayyy çok doluydum vallahi üstüne geldi konu bende kendimden örnek vereyim görümcemin oğlu sürekli kızıma vuruyor ama bu her görüştüğümüzde aynı hakaretler sürekli sen yapamazsınn heeee aptalsın sen akılsızsın kızım bişey istiyor sen beceremzsin şimdi akılsızsın gibi cümleler kuruyor kızım 7 yaşında 7 sene sabrettim bu arada ne anne ne baba sesini çıkarmıyor çocukları adına özür diliyorlar o kadar o da 7 yaşında ama görseniz duysanız inanamazsınız laflarına üstüne bide bide vurması canını çıkarıyo sürekli yumruk felan erkek çocuğu bide en son görüştüğümde yine kızımı aşalamaya başlayınca dayanamadım bir bağırdım eşim diğer taraftan geldi nie okadar bağırdın diye yetti valla canıma tak etti görümcem küsmüş bana... o tembihliyomuş evde zaten ama çocukmuş falen filan bende çocuklar için küsülmez dedim olay büyümesin diye ama gerçekten tak etti canıma çocuk olabilir ama yapmaması gerken şeyi öğrenecek evde tembihliyomuş benim kızımın her seferinde gögsüne yumruk atan yata ısıran tekme atan oğluna bir ceza versen yada o anda müdahale etsen belki bu kadar ileriye gidemezdi çocuklar sınırları zorlamayı severler o yüzden sınırlarını öğretmek lazım çok katı gelebilir bu söylediğim ama o anneyse bende anneyim dayanamıyorum çocuğumun üzülmesine benim çocuğum yerinde onunkisi olsaydı ne olurdu acaba

sizede tavsiyem uyarın çocuğunuzu ama evden çıkmadan önce değil yanlışı yaptığı anda çünki çocuk bu unutur ...şimdi küçük diyebilirsiniz haklısınız daha küçükler ama bizimkiler 7 yaşında hala aynı değişmedi inanan artık görmek bile istemiyorum...

Son düzenleme:
siz nasıl çocuğunuza bağrılmasına dayanamıyorsanız o da çocuğunun canının yanmasına dayanamıyor gayette haklı o zaman çocuğunuzu yanınızdan ayırmayın can yakmasın herkesin çocuğununn canı tatlı sadece sizinkinin değil

Back
X