Gelinimiz oğlumu azarlıyor

Bazi anneler okadar cok buyutuyorki olayi,aman bir evham,bir evhaammm ne yaa cocuk bunlar kavgada edicek,oynayacakta oyle,oyle buyucekler bence abartilmasina gerek yok...

Tüm torumları okudum.Herkesin görüşüne saygı duyuyorum yargısız infaz yapanlar hariç...Herkese tek tek cevap vermek güç.Bazı yorumlar gerçekten çok can sıkıcı.Herneyse haftasonu çocuklar yine biraradaydı ve çok güzel geçindiler oynadılar hemde tüm gün.Ayşe yeğenimi bize bıraktı işi vardı akşama kadar.Gözüm gibi baktım ikisinede.Korktuğum gibi olmadı ufak tefek anlaşmazlıklarıda güzelce anlatarak çözdüm.İnşallah böyle devam eder.

Günün sonunda çocuklar mutlu,gelinimiz mutlu ve en çokta ben mutlu..
Tabi ben sadece dünden bahsediyorum.Yeri gelecek yine atışacaklar mutlaka olacak bunlar..Ama kimse üzülmesin diye elimden gelen çabayı daha çok göstereceğim

Bir laf vardır;

''Çocuk için kavga edenin çocuk kadar aklı yoktur''

Bakın rahatınıza an gelir güzel güzel oynarlar an gelir kavga ederler....

Ancak ufak çaplı kavgalar ciddi kazalara neden olabilir,

O nedenle ki büyüklerin düzgün bir uslüpla uyarmaları şart....

hassasiyetinizi anlıyorum..
Dilerim hep güzel anlaşırlar...

Son düzenleme:
Ay 2,5 yaşındaki el kadar bebeğe bağrılmaz ki. Ne anlar o daha?? Hem o dönemlerde beyin yalnızca şu hedefe kilitlenir: skoru eşitlemek... Ne kadar sert çıkılırsa o kadar ters teper.
Kusura bakma ama kabahat senin arkadaşım. Gelinin çok cahilmiş ki bit kadar çocuğa bağırabiliyor, sen de onunla yarış halindesin cehalet konusunda ki "kızım o kadarcık çocuğa bağırma, efendi ol" diyememişsin. Madem öyle uzun süre görüştürmezsiniz çocukları olur biter. Hem eğitim konusunda da yanlış yapıyorsunuz; korkutarak disiplin sağlanmaz. Köpeklere bile mükafat verirler itaatkarlığı karşılığında. Uslu durması için mükaafat vaadetseniz belki bu kadar kavga etmezlerdi.

bende gelinim görümcelerimin çoçukları çoğu kes kızımın canını yakmıştır ..ve tepkimi baya koymuşumdur ortaya ...

çocuk bunlar tabiki küser barışır ona bişe diyemeyiz ama cocuklar die birbirlerine zarar vercek değiller heralde anne baba olarak kollıcaksınız

ben çocuğumu ne zmm oraya gitsem veya gelseler sürekli kollarım ,görümcemde bu şekilde dikkat etse ,ikaz ederse bence okadarda büyütülcek bişe kalmas

ortada. vurdum duymaz insanlara tahammül edemiyorum..

bak negüsel ilgilenmissin bakmıssın demekki ilgi eksikmiş biras,dediğin gibi inşallah böle devam eder zamanla çoçuklar alışır :34:

Son yaşadığınız zamana sevindim.Elbetteki bazı zamanlar anlaşacaklar bazı zamanlar sorunlar çıkacak çocukların arasında.
Burada olgun davranması gerekenler ebeveynler.
Yengenizi uygun bir dille, yalnızken çocuğunuzu bu şekilde uyarmasının sizi incittiğinden söz edin.Haklı olduğunu ama uyarması gereken kişi annesi olduğunu hatırlatın ona.Böylece sizi anlayacaktır ve daha anlayışlı olacaktır.

çocuklar kavga edebilir bu çok normal laftanda anlamayablirler ama öyle anneler varki sadece şştt yapma annecim deyip kahvesini höpürdetmeye devam ediyo.Benimde çocuğumun canı yansa ve anneside sürekli sadece söylemek için uyarıyosa sinirlenirim tabi bunu sizin söylemiyorum sizin anlattığız kadar biliyoruz hiç şahit olmadık ama genede böyle davranan anneler çok

Tüm torumları okudum.Herkesin görüşüne saygı duyuyorum yargısız infaz yapanlar hariç...Herkese tek tek cevap vermek güç.Bazı yorumlar gerçekten çok can sıkıcı.Herneyse haftasonu çocuklar yine biraradaydı ve çok güzel geçindiler oynadılar hemde tüm gün.Ayşe yeğenimi bize bıraktı işi vardı akşama kadar.Gözüm gibi baktım ikisinede.Korktuğum gibi olmadı ufak tefek anlaşmazlıklarıda güzelce anlatarak çözdüm.İnşallah böyle devam eder.

Bak iste ne guzel:34::32:

çocukların daha doğuştan gelen karakteristik özellikleri oluyur bence... benim kızımda şu ana kadar hep dayak yiyen taraf olmuştur.... bir kere bile başka birine vurmamış yada vuramamıştır. tabi böyle olunca doğal olarak annesi olarak üzülüyorum...bazen gaza gelip sende vur diyorum :DDDD ama daha önceki söylemlerimi bana söylüor... '' ama anne ben iyi kızım vuramammkiiii ''' diyor iyice içimin yağları eriyor...
tabi yinede anne ve babanın tutumu çok önemli... belki ilk başta çocuğun yaptığı vurma itekleme vs. vs. davranışlar farkında olmadan pekiştirimliş olabilir...(aslan oğlum , erkek adam deme... yada manidar bir bakış bile çocuğun yaptığı davranışı iyi bir davranış zannetmesine sebep olabilir.)
mesela benim bir tanıdığım çocuğu birine vurduktan sonra ona kızmak yerine ,vurduğu çocuğu öptürüyor... çocukta ne zannediyor ,vurmak iyi bak vurdum annem beni ona öptürdü... bebekken önemsenmeyen bu davranışlar çocuk büyüdükçe problem olarak anne babaya geri dönüyor... genelde vurma eğiliminde olan çocuk büyüdüğünde aynı şiddeti anne babaya da uyguluyor...

çoçuğunuzun yaramazlığı size bir hiç gelebilir,ama bazen bu yaştaki iki çoçuk biraraya gelince dayanılmaz oluyor,çevremdede görüyorum...dayak yiyen obür taraf,kızıldığında hemen alınıyorsunuz...geliniz haklı...siz kıyamıyorsunuz kızıncada alınıyorsuz.böylelerini çok gördüm çevremde..o zaman akıları başına gelene kadar biraraya gelmeyin..kafanız rahat çoçuğunuzada kızan olmaz....

Bu akşam misafirliğe gittik teyzemin gelininin çocuğu oğlumun göbeğini ısırdı ve ben sadece çok ayıp neden böyle yapıyorsun dedım.
ne annesı ne babası hıc bırsey söylemedı çocuklarına. sadece bana söyledıklerı şu oldu oğlunu kolla bırdaha ısırır ne demek bu şımdı.
eve geldık oğlumun göbeği mosmor olmuş etini kopartacakmış nerseyse. sonuç bırdaha asla bır araya gelemeyız çocuklar buyuyup kocaman olana kadar...
şimdi birbirlerini seviyorlar oynasınlar dıye bıraksam ne olacak... 2 yıldır evden dısarı cıkmıyordum bu yaramaz çocuklar yuzunden tam rahatladım oğlum buyudu derken hiç birşey degısmemıs meğer...
evet 2 senedır oğlum evde çok nadır bır kaç çocukla görüşüyor ve ben onun ıyılığı için bu yaptığımı fedakarlık olarak görüyorum.
ben bır anneyım onun kılına zarar gelse içim parçalanıyor.abarttığımı düşünmüyorum belki her anne benım gıbı yapmaz çookk rahat anneler var ama ben yapamam böyle vurdumduymaz olamam...:14:

Abimde küçükken bir kızın göbeğini dişlemiş.Ve dişledikten sonra karpuz gibi dişledim demiş.Aradan 24 yıl geçti hala kızın annesi babası anlatır güleriz.Kızda kocaman olmuş.
Güzel anılarda kalabilir elbette :)))

Anlattıgını okuyunca paylaşmak istedim.

Back
X