• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelinin gorevleri

Gelinin görevi diye bişey yok bence.siz evlenmeden önce nasıl yürüyorduysa evde o işler sonrasında da aynı devam eder.siz sadece yardımcı olabilirsiniz.nefret ediyorum şu Gelinleri eve hizmetçi aldığını sanan insan zihniyetinden

Kv evinde yemek yiyince bulasiga yemegin hazirlanmadina vs yardim edebilirsiniz.bunlar basit seyler.
Bahce vs işler yapmayin tamam ama mesela onlar bahcede çalışıyor diyelim siz evdesiniz yemeği gelip onlar yapsin diye beklerseniz bu biraz ayip olur.

Valla benim KV ve gorumce beni pek beğenmedikleri için iş guvenmezler
Kendi evimde bile hep baskınlardir
Önceden çok üzülürdüm evime geldiklerinde ağırlamak isterdim ama şimdi işime geliyor valla
Eve geliyorum evi temizlemişler yemek yapılmış oluyor bazen çayı bile demlemiyorum kendi evimde kendileri getiriyorlar
Önceden çok rahatsız oluyordum hatta huzursuz ama baktım onlar öyle mutlu bende böyle mutlu olmaya başladım :)
Onlarda hiç bir iş yapmam kendi evimde de yapmam onlar varken
Bu saatten sonra da böyle alistirdilar bir daha eskisi gibi olmam

Yav he he diyin o anlarda.Atış serbest , bilmem kimin gelini ruşen amcanın oğlu Sedat'ın gelini bilmem ne.Gelin köle mi ya , yuh evde iki genç kadın (görümceler) var daha da iş bekliyorlar ne evmiş bu böyle saray filan galiba.

Sizde duymamazlıktan gelin bence. Bizimkilerde de mevcut o durum. Aileye yeni gelin girince hemen onun marifetleri güleryüzü vs. konuşulup övgüler yağdırılır ta ki başka bir gelin gelene dek :) Siz kimseye yaranmak ve hizmet etmek zorunda değilsiniz. Eşiniz sizinle mutlu mu? Evinde huzurlu mu? Bunların cevabı evetse gerisi teferruat. Bende kayınvalidemin evine gidince bir işin ucundan tutarım ama yok temizliği yok yemeği asla karışmam. Kendi evimde de karıştırmam. Böylesi daha iyi siz zaten mesafeyi bulmuşsunuz söylediklerinde kulak asmayın.

Eşimin ailesine gidince hiçbirşey yapmam olabildiğince de mesafeli olmaya çalışırım sende öyle yap insanlara iyilik yaramıyor çünkü

iyi aksamlar.size bir konuda danismak istiyorum uzun suredir kafami kurcaliyor.benim bekar benden buyuk iki gorumcem var.ne zaman kayinvalidemlere gitsek ve gelin konusu acilsa surekli bilmem kimin gelini cok iyi surekli onlara yardim eder ev islerine,tarla islerine(esimin ailesi koyde yasiyo hayvanlari falan var),ineklere falan bakar diyorlar.bi kac defa bu durum tekrarlaninca acaba ben cok ku kotuyum diyorum.ben gittigimde sofra kurulmasina kaldirilmasina yardim ederim.yada bi salata falan yapilacaksa yardim ederim.sonucta iki bekar gorumcem var kv tek olsa neyse.onlarin benden bekledigi herseyde yardim etmem.4 yillik evliyim bi kere bile bi iş icin yardima cagirmadim.bana geldiklerinde iş yaptirmadim ama onlarin surekli kasitli olarak gelin ornekleri siralamasindan cok sıkildim.sonucta ben koyde buyumedim o işlerden anlamiyorum.anlasam bile yapmak zorunda degilim diye dusunuyorum.sizce hakli miyim siz esinizim ailesine gidince ne tur isler yaparsiniz yada temizlige falan gider misini
Başlayacağım şu gelin muhabbetine ben kv gittiğimde bulasık sofra kaldır vs ufak işlere yardım ederim ama onun dısında yorgan cırpmak bauram temizliği hiç yapmadım belki 1 saat mesafe oldugu icin ama antepteyim biber isot icin yardıma gitmemi kac kere dillendirdiler fakat eşimin işi dolayısıyla gidemedik hatta kv bizdeyken meleke bizle gelsin sen tek kal evde dedi babababak daha 2 aylık evli adamı karısından ayrı yatıracak biber için .allahtan eşimin elinde telefon vardı duymadı cevap vermedi öyle kaldı kv biberinide kendi yaptı

Duymamazlıktan gel, ben yapamam tarlada tapada de gül geç. Evde iki kız varsa hele bir zahmet kendileri yapsinlar isleri. Zaten hayvan bakmak tarlada çalışmak falan sil aklından. Şimdi köydeki kizlar yapmıyor o işleri. Hele bilmiyorsan yapman imkansız.
Bence de yol saymak en güzel çözüm :))

İnek bakmak, tarlada calismak oyle kolay ogrenilecek seyler degil. Ayrica bir mecburiyetiniz de yok. O evde birlikte yasamis olsaniz, keseniz bir olsa anlarim ama misafirlikte inek bakmak ne alaka..

Yemege, temizlige yardimci olun orada kaldiginiz zamanlarda. Ekstra sirf temizlik icin oraya gitmeniz gerekmiyor evde iki tane kiz varsa yapsinlar bir zahmet.

Ayrica size laf attiklarinda cevabini verin lutfen susup oturmayin icinizde şişer sonra boyle

Gelin sanki bir iş koluna dahil de görev tanımı yapıyoruz. Gözünüzü seveyim ya içinizi rahat ettirecek kadar yardım edin fazlası na zerre uğraşmayın.

Benim kv dem de benom evimde Hiç bir is yapmaz. Ben de teklif etmem. Yasli degil cok 55 yaşında hasta da değil... demek ki icinden gelmiyor kendine yakisani yapıyor .. ama Ben asla öyle baş köşede oturamam . Gelin olmayla pek ilgisi yok bunun. Bana göre ters. Tutupta dolaplarini silemem camlarjni silemem . Evi silip süpürmem. Ha rica ederse tabiiki yaparim. Ama onun evine gittiysem yatili olarak. Yemektir bulasiktir servis yapmaktir. Sofrayı kaldırmak sermek falan.. yapmalıyım diye dusunuyorum. Rahat edemem acikcasi yapmazsam. Ha yaranicak mıyım ? ASLA ! Hic bir insanOgluna yaranamzsin cig sut emmis çünkü.. ondan dolyi yalniz ALLAH RIZASI ICIN Yaparim..

Valla yeyip icip iki kaba elini surmeyenlerde var.. bu gelin olmasida gerekmez.. kiz kardesim dahi yapsa sinir olurum bu duruma.. cunku hep salak yerine konulur yapanlar :)

Senin durumun baska konu sahibi.. inek sagmak soba yakmak tarlada calismak uc gun kalmaya gittigin yerde ogrenilmez. Birlikte ayni evde olsaniz ogrenin derdim.. hos ben olsam gene ogrenmeye calisirdim bi gun lazim olursa diye..
Bu tarz birseyi kizlar yapsin, siz gundelik islerde yardimci olun yemek bulasik camasir gibi..

Alistirma imalari gozunu ac elini kaptirma hiv hoslanmam el ayak tutmaz sirayla herkes yardimci olur amenna evde iki kiz var bir eve iki yardimci yeterde artar canim.

Back
X