• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gelinin gorevleri

iyi aksamlar.size bir konuda danismak istiyorum uzun suredir kafami kurcaliyor.benim bekar benden buyuk iki gorumcem var.ne zaman kayinvalidemlere gitsek ve gelin konusu acilsa surekli bilmem kimin gelini cok iyi surekli onlara yardim eder ev islerine,tarla islerine(esimin ailesi koyde yasiyo hayvanlari falan var),ineklere falan bakar diyorlar.bi kac defa bu durum tekrarlaninca acaba ben cok ku kotuyum diyorum.ben gittigimde sofra kurulmasina kaldirilmasina yardim ederim.yada bi salata falan yapilacaksa yardim ederim.sonucta iki bekar gorumcem var kv tek olsa neyse.onlarin benden bekledigi herseyde yardim etmem.4 yillik evliyim bi kere bile bi iş icin yardima cagirmadim.bana geldiklerinde iş yaptirmadim ama onlarin surekli kasitli olarak gelin ornekleri siralamasindan cok sıkildim.sonucta ben koyde buyumedim o işlerden anlamiyorum.anlasam bile yapmak zorunda degilim diye dusunuyorum.sizce hakli miyim siz esinizim ailesine gidince ne tur isler yaparsiniz yada temizlige falan gider misini
haklısınız bende bır ıs yapmam gerek yok

bende kimseye hizmetcilik yapmak istemiyorum.iki gorumcem var sonucta ev sahibi onlar.ben kendi evimde iş yaptirmiyosam onlarda benden beklemesin
Aynen, hiçte kendini mecbur hissetme basit işlere yardım edilir.
Bu arada o çok bilmiş.. görümcelere de size geldiklerinde yardım ettir, hiç çekinme.

Valla yeyip icip iki kaba elini surmeyenlerde var.. bu gelin olmasida gerekmez.. kiz kardesim dahi yapsa sinir olurum bu duruma.. cunku hep salak yerine konulur yapanlar :)

Senin durumun baska konu sahibi.. inek sagmak soba yakmak tarlada calismak uc gun kalmaya gittigin yerde ogrenilmez. Birlikte ayni evde olsaniz ogrenin derdim.. hos ben olsam gene ogrenmeye calisirdim bi gun lazim olursa diye..
Bu tarz birseyi kizlar yapsin, siz gundelik islerde yardimci olun yemek bulasik camasir gibi..
biz iki haftada bir gideriz ama kapmayiz.bi kac saat oturur doneriz.

Ya bende bi arkadas var..görümceleriyle ne kadar iyi .. alışverişe çıkarlar kahveye çaya giderler birbirine..abla kardeş gibiler .. her dertlerinde nasıl kenetleniyorlar birbirlerine bi görseniz..de sen de..

iyi aksamlar.size bir konuda danismak istiyorum uzun suredir kafami kurcaliyor.benim bekar benden buyuk iki gorumcem var.ne zaman kayinvalidemlere gitsek ve gelin konusu acilsa surekli bilmem kimin gelini cok iyi surekli onlara yardim eder ev islerine,tarla islerine(esimin ailesi koyde yasiyo hayvanlari falan var),ineklere falan bakar diyorlar.bi kac defa bu durum tekrarlaninca acaba ben cok ku kotuyum diyorum.ben gittigimde sofra kurulmasina kaldirilmasina yardim ederim.yada bi salata falan yapilacaksa yardim ederim.sonucta iki bekar gorumcem var kv tek olsa neyse.onlarin benden bekledigi herseyde yardim etmem.4 yillik evliyim bi kere bile bi iş icin yardima cagirmadim.bana geldiklerinde iş yaptirmadim ama onlarin surekli kasitli olarak gelin ornekleri siralamasindan cok sıkildim.sonucta ben koyde buyumedim o işlerden anlamiyorum.anlasam bile yapmak zorunda degilim diye dusunuyorum.sizce hakli miyim siz esinizim ailesine gidince ne tur isler yaparsiniz yada temizlige falan gider misini

resmen seni kontrol etmeye çalışıyorlar sakın onların lafına bakıpta onların istediği forma girme, yani hayali gelinleri örnek gösterdikleri zaman sen de hayali görümce ve kaynanaları örnek göster, arkadaşımın görümcesi şöyle şöyle yapmış diye

Ev işlerinde sofraya yardım etmek salata yapmak gibi küçük işler değil de kendi evinizdeymiş gibi ne gerekiyorsa yapmalısınız bana göre.

Ama dışarı işine sakınn sakınn elinizi sürmeyin. Ben bir kere bahçede yardım edeyim dedim de hemen yorulduğumdan dem vurdular. Boşverin.

Esimin ailesi diyebilecegim teyzesi var sadece. Zaten ayda yilda bir gidiyoruz. Evde yalnizsa cay yaptiysa tasimasina yardim ediyorum cunku bedensel engeli var,zorlaniyor. Evde gelini ,torunlari oldugunda zaten hic kalkmam,kaldirmazlar beni. Benim icin yardim etmek icimden geldiyse yapilabilecek bir sey. Eli kolu tutan sapasaglam insana niye yardim edeyim ek olarak sacma goruyorum

Gerekli seyleri yaprigin konusunda vicdanin rahatsa gerisini salla gitsin. Hic oyle uzerine falan alinma. Sunun gelini soyle iyi biyle iyi derlerse ne guzel masallah iyilik iki tarafli demek ki kv si de cok iyi de gec ;) onlar dusunsun bu sefer de amann gelin biye boyle dedi bizden kotuluk mu goruyor ki diye.

Bence üstüne alındığını belli etmenin yolu asla misilleme yapmak değil. Söylendiği gibi sende milletin kaynanasını görümcesini örnek vermemelisin. O zaman yüz göz olursun işte. Huzuru da koru, kendini de ezdirme. Baktın sana gelinleri örnek veriyorlar açık açık söyle. Sen ne kadar kendini ifade etmekte cesur olursan, onlar da o kadar zorlanır buna bir cevap vermekte. Çünkü hep söylenip durmuşlar, senin moralinin bozulmasını önemsememişler.

Bence normal olan sensin.. bıktım bu gelinden olan beklentilerden..

Benim kv öyle övdüğü zaman başkalarını, ben de övüyorum. Ay maaşallah, ne iyi yapıyor, yapabiliyor demek ki falan. Ahaha hiç kendi üzerime alınmam.

Tabi biz artık 4 kişilik bir aileyiz, öncesi gibi misafir gibi olmuyor ziyaretlerimiz. Muhakkak işleniyorum veya eşim işleniyor. Ama kendi döküntümüzü topluyoruz aslında, prk faydamız olmuyor. Hepten falsolu gelin çıktım yani.

Hep işlenen, kv sine faydalı bir gelin de olabilirdim aslında. Biraz seçim meselesi, yapmak isteyen yapar, kötü bir şey de değil.

Görümcelerin görevi mi değil mi tartışılır, ama görümceler hiç bir şekilde öyle atıp tutamamalılar. Aranızdaki mesafeyi koruyun.

sene de bir kere gidiyorum dip köşe camlar giriyorum. olduğum sürece yemek işi ben de vs. çamaşır ütü vs ne gelirse aklına :KK62:

Gelinin görevleri mi varmış ta ben bilmiyorum...

Kamu denetçisi miyiz biz, niye görevlerimiz olsun?

Back
X