Gelinlik Modelleri Gelinliğim pahalı mı ?

Zeyno Seyma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
95
49
35
Kızlar merhabalar, dikim yaptıracağım ve 3500 tl olacak. Danteli çok kullanacağımız için böyle tuttu. Çok mu pahalı ama gönlümdeki bu ve olmaz ise hep aklımda kalacak..

Sevgiler

canım pahalılık kavramı herşeyde olduğu gibi gelinliktede kişinin bütçesine göre değişir bende diktiriyorum (burda resmi var bakabilirsin ) http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/sectigim-gelinlik-sizce-nasil.815439/
benimkinde dantel falan yok minik papatyalar var üstünde bende 3000 e anlaştım öncelikle bütçene bağlı bu işler maddi sıkıntın yoksa gönlün nasıl istiyosa hangisini beğeniyosan onu yaptır derim hayırlı olsun şimdiden

canım pahalılık kavramı herşeyde olduğu gibi gelinliktede kişinin bütçesine göre değişir bende diktiriyorum (burda resmi var bakabilirsin ) http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/sectigim-gelinlik-sizce-nasil.815439/
benimkinde dantel falan yok minik papatyalar var üstünde bende 3000 e anlaştım öncelikle bütçene bağlı bu işler maddi sıkıntın yoksa gönlün nasıl istiyosa hangisini beğeniyosan onu yaptır derim hayırlı olsun şimdiden
maşallah süpeeeeer peri kızı gibi olacaksın.

Düğün ne zaman?

Ben de gönlümdekini seçtim 3500 biraz zorluycacak ama napayımm aklımdam ı kalsın :KK43:

maddi durumunuzu bilemediğim için kendi adıma söylüyorum 3500 TL çok derim bir gece giyilecek bir daha giyinmeyecek bir gelinlik için ona vereceğiniz o kadar para ile kendinize altın veya evinizin bir eksiğini yapabilirsiniz takdir sizin benim maddi durumum olsada o kadar para vermezdim açıkçası

maşallah süpeeeeer peri kızı gibi olacaksın.

Düğün ne zaman?

Ben de gönlümdekini seçtim 3500 biraz zorluycacak ama napayımm aklımdam ı kalsın :KK43:
14 haziranda canım senin ne zaman ? teşekkür ederim daha güzelleri senin olsun :)

canım biraz zorlicak diyosan düşünme al derim çok zorlicak deseydin belki daha uygununa bak diyebilirdim ama 1 kere oluyo bu işler içinde kalmasın
mesela ben düğünden sonra gelinliğimi satmayı düşünüyorum maddi sıkıntıdan değil yer kaplamasın boşuna diye hemde durumu olmayan bütçesi yetmeyen birilerini mutlu ederim belki
sende öyle düşünebilirsin 3500 e alıp 1000 e satsan gelinliğini 2500 e almış gibi olur hem

14 haziranda canım senin ne zaman ? teşekkür ederim daha güzelleri senin olsun :)

canım biraz zorlicak diyosan düşünme al derim çok zorlicak deseydin belki daha uygununa bak diyebilirdim ama 1 kere oluyo bu işler içinde kalmasın
mesela ben düğünden sonra gelinliğimi satmayı düşünüyorum maddi sıkıntıdan değil yer kaplamasın boşuna diye hemde durumu olmayan bütçesi yetmeyen birilerini mutlu ederim belki
sende öyle düşünebilirsin 3500 e alıp 1000 e satsan gelinliğini 2500 e almış gibi olur hem
yaa senin azcık kalmış benim daha vaaar:KK43: 26 temmuz benim de..

Evet cok haklısın ben kiralıyacağım satın 3900 uf ya napsam satabilir miyim acaba ki.

Kızlar merhabalar, dikim yaptıracağım ve 3500 tl olacak. Danteli çok kullanacağımız için böyle tuttu. Çok mu pahalı ama gönlümdeki bu ve olmaz ise hep aklımda kalacak..

Sevgiler
Maddi durumunuza göre değişir. Ama öok pahalı değil bence
sizin gelinğinize bayıldımmmm. Maşallah çok güzel bi gelin olacaksınız :nazar::nazar:

Gelinliğinizin fiyatı oldukça uygun bende.
Benimki o fiyatlardaydı ve ne kadar ucuza geldi diye havalara uçuyordum.
Nişanlığımı, kına elbiselerimi, tüm ailemin nişan ve düğün kıyafetlerini de diktiği için bana çok güzel bir indirim yaptı.
Sadece benden 40 bin liradan fazla para kazandı, bu sebeple bu fiyata indirdiğini söylemişti.
Fakat birçok çeşit fransız tüller, dantel işleme güpürler kullanıldı.
En kaliteli malzelerden yapılmıştı.
Çevremdeki arkadaşlarımın da hep 6-8 bin lira arasında değişiyor fiyatları.
Siz de bu ayrıntılara dikkat ederseniz, fiyatının o para edip etmediğini daha net anlayabilirsiniz.
Metresi 20 liraya da tül var, 100 liraya da var.
Kumaştan anlamıyorsanız en azından seçenekleri getirsin, siz seçin kumaşları.

Merhaba,

Öncelikle kiralama olması gelinliğin siz iade ettikten sonra tekrar tekrar kiralanıp giyileceği anlamına gelmiyor, özellikle de İstanbul'da. Kiradan dönen bir gelinlik ya reyonda denetme amaçlı kullanılıyor ya da değerli danteli, taşı varsa kışın parçalanıp sonraki sezona model üretmek için kullanılıyor. Bu yüzden kiralama ile satış arasında gelinlikçiler genelde 200-500TL fark koyuyorlar, daha fazlasını değil.

İstanbul'da geçtiğimiz senelerde ortalama bir gelinlik fiyatı 2500TL idi, durumu biraz iyi olan aileler 3500'e alırdı, tabi ki üst sınır yok, her zaman daha pahalıya gelinlik diktiren/alan bolca kişi de oluyordu. Yalnız bu sene doların fırlamasından dolayı, kumaşlar da hep dolarla ithal edildiği için maliyetlerde %50'ye yakın bir artış var. Bu sezon ben fiyatların +500TL oynamasını normal buluyorum.

Demem o ki pahalı değil, uygun fiyatlı da değil, değecek bir dantele bu miktarı ödemeniz normal olur. Size kullanacakları dantelin bu fiyat içinde kupon dantel olması gerekir. Orijinal fransız danteli olmaz ama kupon olması lazım gene de diye düşünüyorum, açık ara daha güzel duruyor. Şu yazıyı inceleyebilirsin:
mine.ertgrl.com/yazdiklarim/evlilik-hazirliklari/item/40-gelinlik-danteli-cesitleri.html

Satma konusunda çok umutlanmayın derim. Pronovias gibi markaların gelinlikleri bile ikinci elde çok zor gidiyor, ancak 300-500TL gibi bir fiyata verdiğinizde satılabiliyor markasız gelinlikler, o da hayli zaman alabiliyor.

Son düzenleme:
Bu gelinlik nisanlik vs. konusunda moda evleri ne tutturabiliyorsa o fiyati veriyor en yüksekten aciyor kapiyi sen direttikce iniyor diretmessen ne dediyse o fiyatta kaliyor benim dantelim fransiz güpürü diyene benim taşlarim orjinal savarowski taş diyene de inanma benim nisanligimda orjinal swarowski taşla yapildi GÜYA tabi :)) benim nisanligim 2500 tlye yapildi sawarowski taşin kilo fiyati zaten 3000 tl nasil oldu bu is :))) bu bahsedilen ürünlerle gelinlikler 3000 bin 5000 bin kurtarmaz yani... Gelelim gelinligine 3500 tl bir gelinligin kiralik fiyati icin fazla abarti bir rakam mi ? hayir alinabilir fakat ne diye kendimizi bu firsatcilara kaziklatalim ki??? Biraz daha gezip isçiligini begendigin baska bir moda evine belki daha uygun diktirebilirsin...

X