Gelinlik Seçimimiz

uyduruk 3 tane alıcağına bi tane çok güzel al,aksesuarları saçını vs değiştirirsin.
Bi de benim gördüğüm gelinlikler minimum 4-5 bin.5 bin liraya 3 tane alıcağına,5 bin liralık 1 tane al.Üçünün toplamından daha güzel ve şık olursun.
Kusura bakma ama ben erkek olsam nişanlım böyle bişey istese ben 2 kere düşünürüm,ben kiminle evleniyorum diye.3 düğün zaten abartı yani.

iNGiltere PRENSi WiLLiam ' ın eşi KAte MiddLeton bile 1 tek gelinlik giydi.................:42: :123:

Vallahi ben anlamadim bu isi. Ben Istanbulluyum arkadasim Izmirli, ikimiz de almanyada yasiyoruz. Arkadasim alman bir cocukla evleniyor. Dugunu Izmirde olacak ve biz arkadaslari, alman esinin ailesi ve arkadaslari, Istanbulda yasayan ablasi ve arkadaslari, yani kisacasi hepimiz Izmir'e gidicez. Orda otel ev kalacak yer ayarliyacaz ve dugune gidicez. Gelemeyenler de gelemeyecek, olacak bitecek. Arkadaslariniz size deger veriyolarsa kaldirirlar bitaraflarini gelirler Izmire ya da hernerde olacaksa dugun. 2 Dugun hadi neyse, ki 2 dugunu bile genelde yurt disinda yasayanlar yapar, ama arkadaslar icin 3. dugun de neymis? Evlendikten sonra kutlama manasinda bi yemege cikarsiniz hepberaber, sen de zaten evleneli cok oldugu icin gelinlik falan da giymezsin. Ben acikcasi nikahin dugunun ustunden 1 ay gectikten sonra hala gelinlikler giyip dolasmayi komik buluyorum. Gormemis evlenmis, gelinligi ustunden cikaramamis derler.

Hadi onu da gectim, 3 gelinlik nedir? Benim sevgilim gelinligine cok para harcayan kiza salak derim ben diyor. Hayatinda bi kere giyecegin bisey. Benim de icimde elbet gelinlik giyme hayalim var, catir catir da parasini verip istedigim gelinligi giyicem, ama 10 bin euroluk olmayacak ve 3 gelinlik zaten olmayacak. Zaten farkli insanlar gelecek dugunune, neden farkli gelinlik istiyorsun ki?

Kokteyl dedigin sey de de herzaman giyebilecegin beyaz sade bi elbise giyebilirsin. Insanlarin da takim elbiseyle gelmek zorunda olmadigi sadece bisey yaparsiniz. Hem para harcamazsiniz stres olmaz. 2 dugunden sonra zaten dugun merakini yeterince almis olacaksin. Arkadaslarin icin ufak bi yemek yeterli bence.

Bir tane bile almadım arkadaşımın gelinliğini giydim bir defa bile başa kakınç yapmak aklıma gelmedi bu kadar "desinler" için yaşamayın yazık günah. Yaptığınız israf kiralamayıp satın alan arkadaşlarımın çoğu pişman koyacak yer bulamıyorlar verecek kimse yok birkaç saat kullanıp kaldıracaksınız siz bilirsinizde ben çok gereksiz buldum

uyduruk 3 tane alıcağına bi tane çok güzel al,aksesuarları saçını vs değiştirirsin.
Bi de benim gördüğüm gelinlikler minimum 4-5 bin.5 bin liraya 3 tane alıcağına,5 bin liralık 1 tane al.Üçünün toplamından daha güzel ve şık olursun.
Kusura bakma ama ben erkek olsam nişanlım böyle bişey istese ben 2 kere düşünürüm,ben kiminle evleniyorum diye.3 düğün zaten abartı yani.

5000 tl veriosa zaten 1 taneye 3 tane alsin daha iyi madem o para cikacaksa o zaman gonlundekinide yapsin :1:

merhaba.aslında seni anlıyorum ben de 1,5 yıl önce evlendim.insan her şeyin en iyisi\güzeli olsun istiyor.madem 3 gelinliğe durumunuz müsait değil tek gelinlik diktir.örneğin straplez gelinlik 2. düğünde sonradan takılan taşlı kollar/aksesuarlardan tak 3. de duvağını değiştir.bu tarz küçük değişiklikler yapabilirsin.terzine anlat yardımcı olacaktır.hayırlı olsun.

konuyu kapatmıstım ama su nu soylemeden gecemeyecegım..
1- bız nısanlımla uc yıldrı beraber yasıyoruz..
2-o gelınlığimı kendısı degıl biz alacagız.. , butcemız ortak(lafını etmek bıle tuhaf gelıyor.. )
3-onada dıyorum damatlıgını bırınde beyaz dıgerınde sıyah gıy dıye:) ne gerek var abartma dıyor:))
bızde kız bunu yapar erkek bunu yapar asla olmadı..(içimde kalan bizim hiç bohcamız bile olmadı)
herseyı nısanlım yaptı.. hatta nısanımı bıle..bizde aıleden hiç destek yok (maddi acıdan).. evı esyayı hep nısanlım yaptı..
lüx derken,nişanlımla alacagız yıne.. hala uyumadan onu konustuk ıcınde hangısı var onu soyle bana dıye, bende bır tane uygun vardıya o olsun cok begendım dedım... gercekten begenmmedıgım sırf oonu zora sokmayım dıye dedım..ama mutsuzum..

Canim neden boyle yaptin 3 gelinlik olmadi diye begenmedigin gelinligi neden sectin ?
Nasil olsa istedigim olmuyor diye boyle yapmana gerek yoktu icine sinen 1 tane alabilirdin,
İlerde sen bir tartismanizda zaten istedigimi yapmadin begenmedigim gelinligi giydim senin yuzunden demessin umarim...:34:

5000 tl veriosa zaten 1 taneye 3 tane alsin daha iyi madem o para cikacaksa o zaman gonlundekinide yapsin :1:

valla kendi bilir tabi de ben pazar malı kılıklı şeylerden 3 tane giyceğime bi tane adam gibi bişey giymeyi tercih ederim.3 düğün yapıcam diye belki buraya hava olsun diye yazdı ama bi otelde yemekli düğün 5000-10000 liraya çıkıyo.3 tane yapsan eder 20.000 lira.ben yapılcak düğünlerin niteliğinden de şüpheliyim.
niceliğe değil niteliğe bakılsa daha iyi.bu tabi kendi fikrim.chaosqueen tam olarak yazmayı düşündüğümü yazmış zaten.
Bu arada ben 3 tane gelinlik giyen gelinle 40 yıl dalga geçerim,aa bak 3 tane gelinlik almış vay be demem.başkaları bişeyler desin diye yapılıyosa,denilceklerin olumlu mu olumsuz mu olcağına dikkat edilmeli.

valla kendi bilir tabi de ben pazar malı kılıklı şeylerden 3 tane giyceğime bi tane adam gibi bişey giymeyi tercih ederim.3 düğün yapıcam diye belki buraya hava olsun diye yazdı ama bi otelde yemekli düğün 5000-10000 liraya çıkıyo.3 tane yapsan eder 20.000 lira.ben yapılcak düğünlerin niteliğinden de şüpheliyim.
niceliğe değil niteliğe bakılsa daha iyi.bu tabi kendi fikrim.chaosqueen tam olarak yazmayı düşündüğümü yazmış zaten.
Bu arada ben 3 tane gelinlik giyen gelinle 40 yıl dalga geçerim,aa bak 3 tane gelinlik almış vay be demem.başkaları bişeyler desin diye yapılıyosa,denilceklerin olumlu mu olumsuz mu olcağına dikkat edilmeli.

Benim gelinligim 1200 liraydi hicte pazar kilikli degildi :1:
5000 lira gelinlik icin cok fazla bence..birde ailelerdende destek yok yani..:24:
3 gelinlik bana gorede fazla :23:

Benim gelinligim 1200 liraydi hicte pazar kilikli degildi :1:
5000 lira gelinlik icin cok fazla bence..birde ailelerdende destek yok yani..:24:
3 gelinlik bana gorede fazla :23:
Benim 2 gün öncesine kadar gördüğüm gelinlikler hep 4-5 bin liraydı,hatta minimum 4 bin lira olmuş,abimler yandı falan diye annemle konuşup duruyoduk.
1500 civarında gördüm bi sitede 2 gün önce,sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.Abimler için iyi oldu ama biri bana illa bunlardan al dese sanmam alıcağımı,tarzım değildi hiçbiri yanlış anlaşılmasın.
Sizinki eminim güzeldir:69:

İnsanlar güç bela düğün yapıyorken, hatta düğünsüz evlenen, gelinliğiyle fotoğraf çektiremeyen, başkasının gelinliğiyle evlenmek zorunda kalan insanlar varken 3 gelinlik, 3 düğün görünce :53: böyle kaldım.
Tamam aileler karışmıyor yardım etmiyor olabilir ama herşeyi nişanlınız yüklenmiş zaten yeterince.
Herkes herşeyi söylemiş zaten, mutluluklar dilerim. :31:

Allah allaah, guzelim sen de hep uclarda yasiyorsun. Masraf olmasin derken gidip te begenmedigin gelinligi al demedik ki. Konus nisanlinla gidin degistirin o gelinligi. Benim icime sinmedi de, begenmedim de. Biraz pahali da olsa begendigin birseyi al, giymeye doyama ki iki kere giy.

3 gelinlik :53: valla bende kasım gibi evlenicen inş. ama bikaç saat için 2-3binlerde para vermeyi hiç düşünmüyorum çok ucuz bi gelinlik alıcam ona okadar para vericeme balayı yaparım evime istediğim birşeyi alırım bikaç saat için bile okadar para vermek çok geliyoken 3 gelinlik ve 5bin tl krediye diyecek birşey bulamıyorum :ssz: bb de evlilik kısmına bibakarsanız 2. el gelinliklere nekadar paralar vermişler yer yokluğundan 200 300 tlye satıyorlar biraz mantıklı olun bence hoş siz 1 tane bile alsanız 5binlik bişey alırsınız gibi geldi bana :27::27:

arkadaşım bi arkadaşın gelini evleniodu iş yerinde gelin iki tane gelinlik istemiş bunlarda tamam demiş ben ilk orda duydum 2 gelinliği
sen bide 3 diyon bende sana yuh diyom one dir öle pijamamı bu gelinlik özel bişey bi tane olsun adam gibi olsungiy giy gez 3 yerdede hevesini al ben gelinliğimi bi kere giydim içimde kaldı 3-5 saat giydim bitti içine sin8e sine giy....

3 gelinlik, büyük ev, daha fazla eşya, daha çok gösteriş, içimde kalır, hayalimdi, yapmazsa başına kakarım, kredi çekerim vs vs vs. (konu sahibinin istekleri değil ama genelleme yaptım) insanın mutluluğu maddiyatta araması ne acı.

kalbimiz, ruhumuz, bilincimiz ne kadar boşsa maddiyata düşkünlüğümüz o kadar artıyor. çünkü o boşluğu dolduracak bir şey bulamıyoruz. içinizde kalan şeyler ne ilginç. 3 düğünde 3 ayrı gelinlik giyememek... şımarıklığın göze sokula sokula gerçekleştirilmiş hali belki de.

böyle evlilikler, gösterişler sonrasında neden boşanmalar bu kadar fazla diye sormamak lazım. duruma da şaşmamak lazım. herkes o kadar bencilleşti ve maddiyata düşkün hale geldi ki...

bazen erkeklere ciddi olarak acıyorum. ben erkek olsam, ayrılırdım. işleri zorlaştıran, müsrif, istediğini elde edemediğinde beni sırf maddi şeyler için bunaltan bir eş istemezdim. ben evleneli 1 yıl oldu ama evliliğin en zoru ilk 1 yıldır derler. benim her günüm balayı gibiydi ve sahip olduğum eşyalar ile alakası olmayan bir mutluluktu.

her şeyi eşim için kolaylaştırdım o da benim için kolaylaştırdı. bencil ve istekleri için karşı tarafa baskı kuran iki ayrı birey olmaktansa bir olmayı tercih ettik. herkese ve her şeye karşı bir olmak. bizim de iki düğünümüz oldu. bana ikincisi bile fazla geldi. insanlar farklı farklı. evet istekler de farklı. ama acı olan bu şımarıklığı başkalarının gözüne soka soka yapmak, duyurmak ya da başlık açmak.

İnsanlar güç bela düğün yapıyorken, hatta düğünsüz evlenen, gelinliğiyle fotoğraf çektiremeyen, başkasının gelinliğiyle evlenmek zorunda kalan insanlar varken 3 gelinlik, 3 düğün görünce :53: böyle kaldım.
Tamam aileler karışmıyor yardım etmiyor olabilir ama herşeyi nişanlınız yüklenmiş zaten yeterince.
Herkes herşeyi söylemiş zaten, mutluluklar dilerim. :31:

doğru söylüyorsunuz ama işin o boyutuna bakarsak oooo.... o zaman aç kalan insanlarda var Allah muhafaza,bunlar ayrı meseleler herkesin durumu bir değil kim daha zengin kimi değil :( benimde 9 haziranda düğünüm olacak inşallah ben nerden kıssam da masraf olmasa diye kendimi yırtıyorum millet 2-3 gelinlikten bahsediyor :D

Back
X