Gelinlik Seçimimiz

3 düğün yapıp 3 gece başkasını eğlendireceğime o parayı kenara atarım.

bence seven arkadaş, dost vs. zaten ben nerede evlenirsem gelir.

bu kadar masrafa girmeye ne gerek var?

Merhabalar,
Uzun bir aradan sonra tekrar yazıyorum..yine sıkıntılarımla tabi..
Ne yapacağımı nasıl davranacagımı sasırdıgım ıcın sızlere sormak ıstıyorum.
Yaklasık 2 ay sonra düğünüm ve 3 yerde olacak..
ve ben 3 ayrı yerde farklı gelınlıkler ıstıyorum.. ve bir gelinlikçi ilede görüştüm toplamda 5 bin tl istiyor ücüne..
Ve ben bunun ıcın durumumuz cok olmadıgından kredı bıle cektım..( herseyımı nisanlım yaptı ev esya vs. ailelerden tek kurus gelmedı..)
tamam zor durumdayız anlıyorum ama içimde kalacak seyi sırf maddiyat yuzunden ertelemek ıstemıyorum.
çünkü kendımı bılıyorum takıntılıyım ve nısanlımın sureklı başına kakarım bana ıstedıgımı gıydırmedın dıye..
o ıse 1 tane olsun daha uygun olsun taraftarı..
nasıl davranayım ne dıyeyım sasırdım..
sabah artık bır seye karar verıp dıktırmeye baslayacagız..
fikirlierinize ihtiyacım var.
şimdiden teşekkürler,
saygılar....

Durumun yokmuş.Peki ne kadar kredi çektin :26:
İnşallah kısa zamanda ödersiniz daha fazla zor duruma düşmeden ...

gecen gün bır yaslı teyze ve damadı bırlıkte benım on koltugumdalar yolculuk edıyoruz otobuste..ıster ıstemez konuda gelınlık olunca kulak mısafırı oldum..
Yaslı teyze: Oğlum esyanın kotusunu al, halının koltugun hepsinin kötüsünü al, eski püskü al farketmez.. ama kızım hani begenmıstıya bi gelinlik, iste o gelinliği ona al.. diğer esyaları zamanla alırsınız ama gleınlık ıcınde kalmasın a benım oglum, istediğini giysin benim kızım, parasının bı kısmını ben verıım kımse bılmesın annenlerde bılmesın ama ona ne olur o gelınlıgı al...
o teyze ıcınde o gelınlık oncelık ımıs demekkı yada kendı ıcınde kalmıs,, damadında butcesı bellı ustunu kendı tamamlayacak kızına ıstedıgını gıydırecek kımsede bılmeyecek damadıda mahcup ettırmıyor...
o teyzenın fedakarlıgı hala aklımda mesela.... cok tuhaf olmustum..

bende mesela evet ayranım yok ıcmeye.. soylenmez ama evıme daha perde almadım.. sonrada alırım bekar evımdekılerı kullanıyorum sımdılık, evet nısanlımıda zora sokmamak ıcın cektım kredımı kendı kendımı dondurmeyı planladım, evet beraber oducez sonra o kredıyıde..ama en azından gelinliğimi istediğim, içime sineni yaptım.. ve ben bunu baskaları aaa 3 gelınlık gıydı demeyecek, cunku ucunde de aynı anda olacak kımse yok buna aılelerde dahıl, ben bunu kendım mutlu olacagım ıcındı..

fiyat ve cesıt konusunda artık konusmak ta ıstemıyorum..

Bu konudaki eleştirilere açık oldugumu soyledım halada diyorum evet ama konu karaker ve kişiliğim olunca lütfen kırıcı olmamanızı rıca edıyorum.. Sonucta sadece satırlarımdaki kelimelere döktüğüm kadar beni tanıyorsunuz.. o yüzden çok rica ediyorum..

canim bence 3 gelinlik gercekten cok fazla.
3 ayri yerde dügün yapilmasini anlayamadim ama yapilacaksada sonucta her dügün yerinde baskalari olacak yani herkez o gelinligi üzerinde 1 kez görecek.
birde her gelinin dedigi gelinligimi giymeye doyamadimdir, sen 3 kez giyinip doyacaksin gelinligine.
1 tane al düzgün al tam icine yatani al. 3tane basit gelinlik olacagina 1 tane düzgün olsun.
yok olmadi illede baska giymek istiyorsan 1 gelinlik al 2 tanede beyaz abiye al 100-200tllik

Konu sahibi arkadasim sabahta konunu okumustum ama pas gectim...
Esimle benim sehirlerimiz farkli olmasina ragmen sadece 1dügün yaptik ve yurt disina gelin geldim..
Ama ne yalan söyleyeyim esimin memleketindede dügünüm olsun isterdim...
Ve hayalimdeki gelinligi giymedim yine güzel satafatli fiyati pahali bi gelinlikti ama istedigim degildi...
Neyse ki gelelim senin konuna 3 gelinlik giymek istiyormussun insallah gönlündekini gerceklestirmek nasip olur...
O acidan sana bi site adresi vermek istiyorum ama burada yasalmi onu bilmiyorum...
Oradan 150 dolaraa bile gelinlik alabilirsin hemde harika gelinlikler var...
Sadece burada verebilirmiyim adresi onu bilen aciklarsa bende yazabilirim...

Konu sahibi arkadasim sabahta konunu okumustum ama pas gectim...
Esimle benim sehirlerimiz farkli olmasina ragmen sadece 1dügün yaptik ve yurt disina gelin geldim..
Ama ne yalan söyleyeyim esimin memleketindede dügünüm olsun isterdim...
Ve hayalimdeki gelinligi giymedim yine güzel satafatli fiyati pahali bi gelinlikti ama istedigim degildi...
Neyse ki gelelim senin konuna 3 gelinlik giymek istiyormussun insallah gönlündekini gerceklestirmek nasip olur...
O acidan sana bi site adresi vermek istiyorum ama burada yasalmi onu bilmiyorum...
Oradan 150 dolaraa bile gelinlik alabilirsin hemde harika gelinlikler var...
Sadece burada verebilirmiyim adresi onu bilen aciklarsa bende yazabilirim...

teşekür ediyorum ilginiz için.. Bugun gelınlık ısımızı hallettık cok sukur..

gecen gün bır yaslı teyze ve damadı bırlıkte benım on koltugumdalar yolculuk edıyoruz otobuste..ıster ıstemez konuda gelınlık olunca kulak mısafırı oldum..
Yaslı teyze: Oğlum esyanın kotusunu al, halının koltugun hepsinin kötüsünü al, eski püskü al farketmez.. ama kızım hani begenmıstıya bi gelinlik, iste o gelinliği ona al.. diğer esyaları zamanla alırsınız ama gleınlık ıcınde kalmasın a benım oglum, istediğini giysin benim kızım, parasının bı kısmını ben verıım kımse bılmesın annenlerde bılmesın ama ona ne olur o gelınlıgı al...
o teyze ıcınde o gelınlık oncelık ımıs demekkı yada kendı ıcınde kalmıs,, damadında butcesı bellı ustunu kendı tamamlayacak kızına ıstedıgını gıydırecek kımsede bılmeyecek damadıda mahcup ettırmıyor...

bende mesela evet ayranım yok ıcmeye.. soylenmez ama evıme daha perde almadım.. sonrada alırım bekar evımdekılerı kullanıyorum sımdılık, evet nısanlımıda zora sokmamak ıcın cektım kredımı kendı kendımı dondurmeyı planladım, evet beraber oducez sonra o kredıyıde..ama en azından gelinliğimi istediğim, içime sineni yaptım.. ve ben bunu baskaları aaa 3 gelınlık gıydı demeyecek, cunku ucunde de aynı anda olacak kımse yok buna aılelerde dahıl, ben bunu kendım mutlu olacagım ıcındı..

Bu konudaki eleştirilere açık oldugumu soyledım halada diyorum evet ama konu karaker ve kişiliğim olunca lütfen kırıcı olmamanızı rıca edıyorum.. Sonucta sadece satırlarımdaki kelimelere döktüğüm kadar beni tanıyorsunuz.. o yüzden çok rica ediyorum..

İyi de kimse gelinlik kötü al nasıl olsa giyip çıkaracaksın vs demedi ki sana :44:
Gelinlik bu tabiki önemlidir hem de çok önemlidir .İnsan bir kere evleniyor bembeyaz bir şekilde.
Herşeyin ilki özenli olmalıdır.Buraya kadar tamam.
Diğer arkadaşlar gibi benim de kafama takılan nokta 3 düğün +3 gelinlik olması.
Sen düşünce sordun fikir istedin.Ben şahsi fikrimi söyledim.
Ama sen bugün gelinlik almışsın zaten.
Sordum kaç tane aldın kaça aldın diye.Cevaplama zahmetinde dahi bulunmadın.
Madem gelinlik / gelinlikler aldın o zaman konuyu kapattırabilirsin artık muneye özel mesaj atarak.
Zira konuya yorum yapılması gereksiz artık nasıl olsa almışsın gelinlik/gelinlikleri sen.Sorulan soruları da cevaplamıyorsun kapattır konunu bence.

Durumun yokmuş.Peki ne kadar kredi çektin :26:
İnşallah kısa zamanda ödersiniz daha fazla zor duruma düşmeden ...

teşekkür ederim..15 bin cektım biraz rahatlatsın bizi diye.. çok şükür iyi kazanıyoruz ama suan ınanın cok sıkısmıstık..nakte iihtiyacımız vardı fazladan cektım.planlarıma göre düğünden sonra borclarımız bitiyor taksıtler vs.,ödemelerim vs düzene girecektir..durumumuz yok derken son 4 aydır cok sıkıstık ama normalde gelırlerımız orta hallıdır..sıkıntısız yasayabılıyoruz cok sukur.. evimizin son 3 taksıtı kaldı o biraz belimizi bukmustu..ve yanında biriken odemeler..neyse mali verilerimi çok döktüm ortaya..iyi aksamlar:))

İyi de o teyze bir(sayıyla 1) gelinlikten bahsetmiş,3 taneden değil.
Alıcağını almışsın,hayırlı olsun da bu saatten sonra yorum yapılcak tarafı kalmamış zaten.
Derdinin 3 düğün yapıyorum,3 de gelinlik giyiyorum demekten ibaret olduğunu düşünüyorum.Hayalin buymuş,içinde kalmaması için alman gerekiyomuş,herkesin hayali başkadır,kimse sana niye aldın demez şu saatten sonra.Kırıcı gelse de herkes fikrini söyledi.
Bu arada sayende benim de gelinlik çekti canım,ortada düğün ve damat adayı yok buyur burdan yak.
En son 20 sene önce kafaya takmıştım gelinlikleri,23 Nisan'da gelin oldum rahatladım,şimdi nerde gelin olcam ben:27:

Arkadaşım mutluluklar diliyorum emin ol kırıldığın yorumlar aslında
senin yok yere göze aldığın sıkıntıları görmeni sağlamak içindir..
Herkesin önemsediği, fedakarlık yapamayacağı kısımlar farklıdır hayalinden doğru.
Kimi herşey uygun olsun çok çok güzel olmasın ama evimin eşyaları en iyisi olsun der.
Kimi de evim tamam olmasın yavaş yavaş alırız,tamamlarız ama düğünüm, gelinliğim
en güzeli olsun der.
Ben de her şeyin en uygununu seçtim.
Düğün salonu daha uygun diye hafta içi yaptım düğünü düşün.
Takıyı umursamadım.
Fotoğrafçı en uygununu aradım buldum.
Şuan mesela pişmanım fotoğraflar için.
Ama gelinlik için hem de benim olmayacak gelinlik için.
Özel diktirip kiraladım 2500 dü fiyatı.
Hiç içim acımadı ona düğün salonu bile 2000 di yani.
Ama içimde kalmadı dediğin gibi ben gelinlik gördüğümde içim gitmiyor.
Pişmanlık duymadım bu konuda.
Ama kredi çekmedim bunun için ve çekmezdim.
Hele 3 düğün hiç düşünmezdim.
En güzelini iste ama 1 tane olsun kredi çekerek insanları eğlendireceksin belki
Sonra ödemeler sizi bunaltacak belki evliliğinize olumsuz etkisi olacak o stresin.
Bunları farketmen için yazıldı, çizildi.
Allah içine sindirsin her şey gönlünce olsun..:31:

yokk asla boyle bır amacım yoktu.. sizde haklısınız tabi beni sadece yazdıgım kadar biliyorsunuz..
yoneticilerden ricam konum kapatılabılır mı??
nerden talep edecegımı bılemıyorum..

Kusura bakmayın ama hayalin bile bir normali ve mantıklısı olur.
İstediğiniz şeyin hiçbir mantıklı tarafı yok bence.
sırf bu isteğiniz yüzünden evlenememe raddesine bile gelebilirsiniz,
bana 3 gelinlik giyidirmeyen, bu yüzden benle evlenmesin diyebilirsiniz ama,
şahsen ben erkek olsam, yuva kuracak olsam, maddi durumumda çok iyi olmasa,
evleneceğim kız bunu bile bile çıkıp 3 gelinlik istese, kabul edemezdim,
çünkü madem öyle madem seviyorsunuz, insan sevdiği insanı da böyle zor durumda bırakmaz,
hele de gereksiz bir hayal için.
Gelinlik her kızın hayalidir tabi ki, ama 1 tane neyine yetmez insanın,
abartıyorsanız bu artık hayalden çıkıp, saçma sapan birşey oluyor açıkçası.
Nişanlınız iyi idare ediyor valla, başkası olsa almam der.
Bence güzel bir tek gelinlik yapıp, o günlerin mutluluğunu çıkarmaya bakın,
3 tane gelinlik giymek insanı mutlu etmez, maddi durumunu bilip,
nişanlısına saygı duyup, kuracağı yuvanın maddiyatını da düşünüp karar vermek,
mutluluktur, huzurdur bana göre.
biraz daha mantıklı düşünmeye çalışın inş.

Arkadaşım mutluluklar diliyorum emin ol kırıldığın yorumlar aslında
senin yok yere göze aldığın sıkıntıları görmeni sağlamak içindir..
Herkesin önemsediği, fedakarlık yapamayacağı kısımlar farklıdır hayalinden doğru.
Kimi herşey uygun olsun çok çok güzel olmasın ama evimin eşyaları en iyisi olsun der.
Kimi de evim tamam olmasın yavaş yavaş alırız,tamamlarız ama düğünüm, gelinliğim
en güzeli olsun der.
Ben de her şeyin en uygununu seçtim.
Düğün salonu daha uygun diye hafta içi yaptım düğünü düşün.
Takıyı umursamadım.
Fotoğrafçı en uygununu aradım buldum.
Şuan mesela pişmanım fotoğraflar için.
Ama gelinlik için hem de benim olmayacak gelinlik için.
Özel diktirip kiraladım 2500 dü fiyatı.
Hiç içim acımadı ona düğün salonu bile 2000 di yani.
Ama içimde kalmadı dediğin gibi ben gelinlik gördüğümde içim gitmiyor.
Pişmanlık duymadım bu konuda.
Ama kredi çekmedim bunun için ve çekmezdim.
Hele 3 düğün hiç düşünmezdim.
En güzelini iste ama 1 tane olsun kredi çekerek insanları eğlendireceksin belki
Sonra ödemeler sizi bunaltacak belki evliliğinize olumsuz etkisi olacak o stresin.
Bunları farketmen için yazıldı, çizildi.
Allah içine sindirsin her şey gönlünce olsun..:31:

cümlemizin inşallah

bir gelinliğimi üç kere giydim.içimde hiçbirsey kalmadı.
hatta gelinliğimin doyasıya tadını cıkardım.üstelik gelinliğim cok ucuzdu.

hmm sen gelinlik ya da gelinlikler aldıktan sonra konu açtın yani anladım çok kıskandım yaa :27: :1: bende 4 düğün yapıp 4 gelinlik giyicem :52: :27: :9:

hey gidi hey kimi insanlar bir tane gelinliğği alamıyor kiralamak zorunda kalıyor
bu neyin aç gözlülüğü hanımefendi
tamam gelinlik her genç kızın hayalidir ama bir tane olur yani
bir tane alırsın ve 3 de de giyersin bunu mu kakacaksın yani yapmazsa nişanlının başına inanamıyorum yahuu
hayallerinde ki gibi bir gelinlik neyine yetmiyor
abartı başka bişi değil ya da görmemişlik mi demeliyim
sert konuşuyorum kusura bakma ama gerçekten de bu yaptığın ve söylediklerin çokkk saçma

Son düzenleme:
benim ablam da 3 düğünle evlendi. Köydeki düğünü için bir arkadaşının gelinliğini giydi, yaşadığımız yerdeki nikah ve düğünü için bir gelinlik diktirdi ki en güzeli oydu. Üçüncü gelinliği de üçüncü düğünün yapılacağı ülkeden kiraladı. Hiç de pahalıya gelmedi açıkçası. Yani sıfırdan gelinlik pahalıya gelirmiş gerçekten vazgeçmen iyi olmuş bence de.

ben olsam bir gelinlik giyerdim her gittiğim yerde farklı saç ve makyajla çok güzel dış çekimler yaptırırdım. ya da sadece gelinlik kiralardım. Almaya diktirmeye hiç gerek yok kanımca. Bir daha işime yaramayacak çünkü muhtemelen. ;))

:53: Üc gelinlikmi :1:

Bu arada neden üc Dügün yapiyorsunuz sormamda bir sakinca yoktur umarim:26:

Ben de gelinliğimi 2 kere giydim ikisinde de aynı heyecanı ve mutluluğu yaşadım. Abiye elbise değil ki bu 3 tane alıp değiştiresiniz. Böyle bir şeyi ilk defa duydum. Sayenizde bir yaşıma daha girdim :)

Ben olsam o paraya Pronovias, La Sposa vs. gibi ünlü markalardan gelinlik alır, doya doya içime sine sine 3 defa da giyerim.

Son düzenleme:
yoo ayrı ayrı gelinliğin yanında bir de 3 ayrı gelin arabasıda olmalı diye düşünüyorum. Aynı arabayla 3 ayrı yere gidilir mi :(

Back
X