• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik ve kınalık hakkında doğru mu yapıyorum lütfen yorum yapar mısınız

Neptunex

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
203
27
13
26
Benim düğünüme iki ay kaldı nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz ben kendi memleketimde bakmak istiyorum o da bu zamana kadar benimle aynı görüşteydi zaten 3 gün sonra buraya gelecek ve bakmaya gideceğiz gelinlik fiyatları da yani hem kınalık hemde gelinlik toplam 40 bin civarında ama nişanlımın kendi ailesinden akıl aldığını düşünməyə başladım çünkü bana son zamanlarda sürekli daha uygun gelinlikler var burada gel bakalım burdan diye söylemeye başladı ki ablası daha önce söylemişti ikinci elden bakayım diye vs bilmiyorum nasıl davranacağımı ne söyleyeceğimi kararlı mı durmalıyım nasıl olur bilemiyorum

Ben çok takmamıştım ya, sonuçta 1 kere giyineceğim. Gelinliği Çin sitesinden sipariş etmiştim, terzide tam üstüme yaptırdım çok da güzel olmuştu, kına elbisesinde de sevdiğim ve uygun fiyatlıyı aldım. Şimdi onlar annemin mi kvnin evinde mi bilmiyorum bile. Orda uygunsa orda da bakabilirsiniz, belki gönlünüzce olan gelinliği ordan bukacaksınız? Ben 2 şehirde de bakardım

Nerede uygunsa ordan bakın... hayat pahalı bir gece için 40 bin fazla... ama yaşadıkları yerde gerçekten uygunsa gidin yoksa gerek yok. Örneğin benim görümcemde burda uygun gelin vs demişti ama ben Bursadayım burası tekstil cenneti burda daha uygundu gitmedim.

İkinci el gelinlik, eğer size mantıklı gelmiyorsa, kabul etmeniz gereken bir şey değil.

Gelinlik fiyatlarından gerçekten hiç haberim yok. 40 bin normal bir fiyatsa fikrinizi değiştirmesine izin vermeyin.
Piyasanın üstünde ve durumunuz çok rahat değilse daha uygun fiyatlara bakabilirsiniz.

Bir de yaşadıkları yere gidip gelmeniz çok zor değilse ve gerçekten ciddi bir fiyat farkı varsa oradan almak daha mantıklı olabilir.

Nerde uygunsa ordan bakın hatta kirala çünkü bi daha işe yaramıyor. Ama nişanlının sürekli anasının ağzına bakan biriyse o zaman bu evliliği iyi düşün

Gidip bakın,belki beğeneceksiniz bütçenizi de zorlamayacaksınız. Ha beğenmezseniz almayın,ikinci el istemiyorsanız onu da kabul etmeyebilirsiniz kim ne diyebilir.
Evleniyorsunuz eş adayınızın maddi durumunu bilmiyorum ama zorlamaya da gerek yok,uyguna alınabilir şayet beğenilir ise. Sonuçta ikinizin bütçesi bir olacak düğün sonrası ,borca girecekseniz o da ikinizin sırtına yüklenecek.
Ben evlenirken bana bir terzi önerdiler eşimin ailesinden,gittim görüştüm yaptığı gelinlikler de epey güzeldi,kumas aldım diktirdim kadına beğendiğim gelinliği. Yarı fiyatına malolmuştu severek giymiştim. Şimdi olsa yine aynını yapardım ki 2010 da evlendim ben,fiyatlar böyle uçuk değildi.

Yani bence açık açık gelinlik için o kadar bütçemiz yok diyemiyorlar ya da fiyat ne kadar az o kadar iyi gibi düşünüyorlar( ki haklılık payları da var) ,ayrıca özel dikim değilse gelinliklerin çoğu ikinci el zaten.
Bence siz nişanlınıza açıkça sorun bütçe ne kadar ona göre bir şey bakayım deyin.

Gelinliğe verilen paraya çok içim acıyor. Çok gereksiz bir masraf. 40 bin tl de bi gelinlikle bir kınalığa bence verilmemeli. Yok parasını ben kendim vereyim istediğimi alayım dersen o başka. İkinci el gelinlik de düşünebilirsin. Sonuçta bir kez giyilip kuru temizlemeye veriliyor. Üstünde durduğu 3 saat.

Heves etmeni anlıyorum fakat parayı ödeyecek tarafı da düşünmek gerekir. Sonuçta herkesin bütçesi belli, zorlamaya da gerek yok. Gelinliğe verilecek parayı altına vermeyi tercih ederim illa 40 bin verilecekse.

Bütçe kısıtlıysa nerede uygunsa oradan bakılmaz mı zaten? Bakarsınız beğenirseniz alırsınız, beğenmezseniz yine verilir dediğiniz o paralar ama son çare verilir, verilmeli. Hiç bakmadan ailesinden akıl alıyor diye bu fikre çekimser bakmanız yersiz geldi bana açıkçası tabi ki ailesinden fikir alacak şu aşamada, düğün yapmak hiç kolay değil, bir kere evleniyoruz mantığıyla yarınlar yokmuşçasına harcamak, harcatmak, hiç kısmamak bana mantıklı gelmiyor.

Valla ikisi birlikte 40 bin iyiymiş bizim burası daha pahalı sadece gelinlik kiralaması bile 40 ın baya üstünde ama 40 da az değil bana göre yani ekonomi zor hayat zor geçim zor çünkü o yüzden her zaman ayağını yorganına göre uzatmak gerekiyor hakkınızda hayırlısı olsun 🙏🌸

hayatta bir defa Olan şeyler
Nereden ve nasıl isterseniz o şekilde bakın

bu kacinci konunuz ayni seyle ilgili, hala bir mutabik olamadiniz mi?
ben olsam bunca tantana aylarimi harcayacagima kendi gelinligimi kendim alirdim, onlar da damatligini alsinlar biplesin gitsinler. uc kurusluk elbise icin duydugunuz kacinci laf?

*böyle bir kere giyilecek seylere verilen fahis rakamlar bana sacma geldigi icin tatlis beyaz elbiseyle evlenecegim ben. ustelik kendim alacagim, es adayim da kendi gomlegini ceketini alsin. ne bu adet meraki anlamıyorum

Gelinlik tekrari olan bir sey degil icine sinen olmali. Dugun icin 3 seyi onemsedim gelinlik fotograf ve balayi
Ben sabah kuaforde giydim eve donene kadar uzerimde 15 16 saat kaldi baska sehirdeydi en iyi ihtimal ile 7 8 saat kalacak uzerimde tas gibi kalip gibi durmustu 3 saatte gelinlik cikaran kim yahu?
40 bin tl ikisi için ne cok ne az bence yapilmasi gereken ideal bir masraf

Ben ikisini de kiraladım evde muhafazası da zordur zaten. Pahalı bir şeye gerek yok

Evin tapusunu üstünüze yaptırabildiniz mi?
Bunun yanlış olduğunu biliyordum ve istemedim sadece eşim üzerine alacak.. Sizler haksız yere çok yorum yaptınız tanımadığınız halde çok farklı ithamlarda bulundunuz neyse ki içiniz rahat olsun doğru bir siz biliyorsunuz

Back
X