• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik ve kınalık hakkında doğru mu yapıyorum lütfen yorum yapar mısınız

Gelinlik tekrari olan bir sey degil icine sinen olmali. Dugun icin 3 seyi onemsedim gelinlik fotograf ve balayi
Ben sabah kuaforde giydim eve donene kadar uzerimde 15 16 saat kaldi baska sehirdeydi en iyi ihtimal ile 7 8 saat kalacak uzerimde tas gibi kalip gibi durmustu 3 saatte gelinlik cikaran kim yahu?
40 bin tl ikisi için ne cok ne az bence yapilmasi gereken ideal bir masraf
Zaten bizim taraftan hiçbir şey istemedik masrafa koymadık daha doğrusu koymadım yani bilemiyorum bu gelinlik kınalık vs masraflı mı oluyor maddi durumları orta her şeye göre bütçeleri var birde ben istemiyorum o şehirden bakmak gideceğim zaman evle mi uğraşayım eşyalarla mı yoksa gelinlikle mi 😬

bu kacinci konunuz ayni seyle ilgili, hala bir mutabik olamadiniz mi?
ben olsam bunca tantana aylarimi harcayacagima kendi gelinligimi kendim alirdim, onlar da damatligini alsinlar biplesin gitsinler. uc kurusluk elbise icin duydugunuz kacinci laf?

*böyle bir kere giyilecek seylere verilen fahis rakamlar bana sacma geldigi icin tatlis beyaz elbiseyle evlenecegim ben. ustelik kendim alacagim, es adayim da kendi gomlegini ceketini alsin. ne bu adet meraki anlamıyorum
Daim olsun mutluluğunuz

Düğün hazırlığı süreci çok yoğun ve stresli bir süreç. İki tarafın da kafası dolu, telaşlı, nasıl olacak belirsizliği derken yanlış anlamalar daha muhtemel hale geliyor. O nedenle bence bu süreçte fikir kimden gelmiş, kimin istediği oluyor, kim haklı çıkıyor, kimin dediği önemli gibi düşüncelerden uzak bir şekilde, "bizim için en iyi ve mantıklı yol ne" sorusuna cevap arayıp ona göre birlikte karar alınmalı. Biz o süreci bu şekilde atlattik ve çok şükür ki geriye dönüp bakınca kırgınlık dargınlık yok.

Ama şurası önemli. Eğer nişanliniz her durumda sizin fikrinizi önemsemeyip ailesini önceliyorsa durum değişir.

Mesela bu konuda sizin gelinliği kendi şehrinizden bakmak istemenizde geçerli bir sebebiniz var mı? Yoksa sırf ben öyle istedim nasıl üstüne söz söylenir diye mi sorun ediyorsunuz? Mantıklı bir şekilde süzgeçten geçirin ikinizin fikrini de .

Bunun yanlış olduğunu biliyordum ve istemedim sadece eşim üzerine alacak.. Sizler haksız yere çok yorum yaptınız tanımadığınız halde çok farklı ithamlarda bulundunuz neyse ki içiniz rahat olsun doğru bir siz biliyorsunuz

Yok ben ithamda bulunmadım ama sizde bu anne varken kayınpeder olsam eşinizin üstüne de yapmam açıkçası.

Evet 40 bin gercekten cok fazla ama ucuz olan ne kaldı ki artık ? Bazen pahalı ucuz algımı kaybediyorum sanki her sey uygunmuş gibi geliyor bana artik sonra düsününce haa pahaliymıs diyorum o an algilarim kapanıyor kazıklansam da farkında olmuyorum bir kac ay sonra ee o zaman ucuzmus bak simdi daha pahali diyip vicdan rahatlatıyorum ülkecek çoğumuz benim gibi eminim buna

Evet 40 bin gercekten cok fazla ama ucuz olan ne kaldı ki artık ? Bazen pahalı ucuz algımı kaybediyorum sanki her sey uygunmuş gibi geliyor bana artik sonra düsününce haa pahaliymıs diyorum o an algilarim kapanıyor kazıklansam da farkında olmuyorum bir kac ay sonra ee o zaman ucuzmus bak simdi daha pahali diyip vicdan rahatlatıyorum ülkecek çoğumuz benim gibi eminim buna
Ya benim para algım kalmadı.
Geçen bir yerde kahve içtim, garson 300 lira dedi. İçimden yuh dedim ama tamam dedim. Çocuk "abla şaka yaptım ya olur mu o kadar" dedi. Dedim ne bileyim, olsa da şaşırmam artık.

Benim düğünüme iki ay kaldı nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz ben kendi memleketimde bakmak istiyorum o da bu zamana kadar benimle aynı görüşteydi zaten 3 gün sonra buraya gelecek ve bakmaya gideceğiz gelinlik fiyatları da yani hem kınalık hemde gelinlik toplam 40 bin civarında ama nişanlımın kendi ailesinden akıl aldığını düşünməyə başladım çünkü bana son zamanlarda sürekli daha uygun gelinlikler var burada gel bakalım burdan diye söylemeye başladı ki ablası daha önce söylemişti ikinci elden bakayım diye vs bilmiyorum nasıl davranacağımı ne söyleyeceğimi kararlı mı durmalıyım nasıl olur bilemiyorum
Sorun gelinlik değil her şekilde halledilir. sorun nişanlınızın son zamanlarda ailesiyle aynı fikirde olması.

İkinci el düşünmüyorum derseniz hak veririm. Ama nişanlınızın yaşadığı şehirde de güzel seçenekler olabilir,ben olsam modaevi mağaza gider gezerim. Beğenirseniz ordan alırsınız,beğenmezseniz kendi şehrinizden bakarsınız.

Ya benim para algım kalmadı.
Geçen bir yerde kahve içtim, garson 300 lira dedi. İçimden yuh dedim ama tamam dedim. Çocuk "abla şaka yaptım ya olur mu o kadar" dedi. Dedim ne bileyim, olsa da şaşırmam artık.
Ayy ben de 2 sene önce pazara girmiştim bir kere, 2 salatalık falan aldım, adam 10₺ dedi, sorgusuz sualsiz uzattım. Yenge o kadar olur mu diye güldü, 7₺ para üstü verdi. Aa 2 satalık 3₺’ymiş demek, iyiymiş demiştim 😂😂.

Benim düğünüme iki ay kaldı nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz ben kendi memleketimde bakmak istiyorum o da bu zamana kadar benimle aynı görüşteydi zaten 3 gün sonra buraya gelecek ve bakmaya gideceğiz gelinlik fiyatları da yani hem kınalık hemde gelinlik toplam 40 bin civarında ama nişanlımın kendi ailesinden akıl aldığını düşünməyə başladım çünkü bana son zamanlarda sürekli daha uygun gelinlikler var burada gel bakalım burdan diye söylemeye başladı ki ablası daha önce söylemişti ikinci elden bakayım diye vs bilmiyorum nasıl davranacağımı ne söyleyeceğimi kararlı mı durmalıyım nasıl olur bilemiyorum
Ben ikinci el almayı çok mantıklı buluyorum. Sonuçta satanlar da bir kez giyiyorlar. Neden bir sürü para verelim ki.
Ben bu siteden özel dikim yaptıran birisinden almıştım hatta😊

Çok kişisel bir konu bence. Kimi hayatımda 1 kez yaşayacağım bir an diyip en güzelini ister, kimi 1 kere giyinip kenara atacağım ne gerek var o kadar para vermeye der. Bence de yakışan bir şey olsun, giyilsin bitsin. Maddi durumunuz da önemli. Siz tam olarak ne istiyorsunuz, onu anlamadım. Hemen ikna olacak gibisiniz.
Ama ne olursa olsun o gün sizin gününüz. İçinize sinmeyen hiçbir şey yapmayın. Sonra insanın içinde kalıyor

40bin ortalama fiyatmış ben de üzülerek öğrendim. 😅
Hayal ettiğim bir model vardı ve bulmak çok zordu. Birkaç yerde buldum fiyatlar ise 70bin, 100bin... Hem de indirimli fiyatlarmış bu aya özel, yersen...
Modum düştü tabii.

Neyse ki işinde oldukça yetenekli bir tanıdığımız bana istediğim modeli düğün hediyesi olarak dikecek. Malzemelerini alacağız sadece.

Konunun aslına gelecek olursam kimse size doğrudan karışmıyor anladığım kadarıyla. Sadece seçenek sunuyorlar. Benim gözlemlediğim çok uçuk fiyatları olan birkaç marka dışında neredeyse tüm gelinlikçilerde modeller aynı. Eğer orada benzer gelinliği daha uyguna bulabiliyorsanız değerlendirebilirsiniz. Tabii tercih sizin.

Ben ikinci el almayı çok mantıklı buluyorum. Sonuçta satanlar da bir kez giyiyorlar. Neden bir sürü para verelim ki.
Ben bu siteden özel dikim yaptıran birisinden almıştım hatta😊
Ben de pandemide evlenmiş hiç giyememiş birisinin ilanına denk geldim, öyle aldım. Hiçbir tadilat yapılmamıştı +daha etiketi, yedek düğmesi pulları vs duruyordu.

Zaten bizim taraftan hiçbir şey istemedik masrafa koymadık
Masrafa koymadık mı😂 Anneniz başlık parası istedi, alamayınca da o zaman bizden kuruş çıkmaz nişan düğün, ev düzme ... her şeyi siz ödeyeceksiniz demedi mi? Evin tapusu kızımın üstüne olacak diye çıngar çıkarmadı mı? Ben damat adayının çoktan kaçtığını düşünmüştüm ama hala direniyormuş saf saf.

Back
X