• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik ve kınalık hakkında doğru mu yapıyorum lütfen yorum yapar mısınız

2. El gelinlige bu kadar onyargili olmayin derim. 2. El Sitelerinde En iyi ve kaliteli markalari , en guzel modelleri cok daha uygun fiyata alabilirsiniz. Benim arkadasim 1/4 fiyata normalde 0ini alamayacagi gwlinligi aldi cok da yakisti Kuru temizlemeye gittikten sonra sifirdan farki kalmiyor
Ayrica insan parasini odedigi seyde elbette ki soz sahibi olmali. Kimse yorum yapmasin diyorsaniz siz alin

Gelinlik ve kına elbisesi için toplam 40 bin çok değil şuan. Herkesin tercihi farklı ben ikinci el gelinliği de sıcak bakanlardan değildim.
Gelinliği de size bıraksın nisanlınız, kendi bildiğiniz yerlerden bakıp almanız daha rahat olur. Onun memleketinde oldu bittiye getirirler muhtemelen.

İkinci el düşünmüyorum derseniz hak veririm. Ama nişanlınızın yaşadığı şehirde de güzel seçenekler olabilir,ben olsam modaevi mağaza gider gezerim. Beğenirseniz ordan alırsınız,beğenmezseniz kendi şehrinizden bakarsınız.
Görümcem gardropstan benim için bakacağını söylemişti ama bu hoş bir şey değildi bence bende öylesine tamam demiştim yine de fikri olacak olan benim bilmiyorum içime sinsin istiyorum.. Çok işimiz olacak o yüzden kınalık gelinlik bizim burada aradan çıkarmak istiyorum gidip başka yerden bakmak istemiyorum biraz pinti gibi geliyor eşim bana sanki bir türlü anlayamıyorum inşallah hallederiz /(

Ben de pandemide evlenmiş hiç giyememiş birisinin ilanına denk geldim, öyle aldım. Hiçbir tadilat yapılmamıştı +daha etiketi, yedek düğmesi pulları vs duruyordu.
Mutlulugunuz daim olsun. Türkiye'de ikinci ele bakış açısının artık degismesi gerekiyor. Milli servet sürekli yabancı markalara akıyor bu sebepten ama aynı eşya bir daha piyasaya girse yurtiçinde kalacak para.
Sürdürebilirlik için de çok önemli bir konu. Az kullanılmış eşyalar çöp oluyor ama aynısını bir başkası sıfır alıyor ve gereksiz üretim olmuş oluyor.
Bana kalırsa herkes ikinci el konusunda daha bilinçli olmalı. Gelinlik de alınabilecek en iyi ikinci el eşyalardan... İnşallah millet olarak bu konuda kendimizi geliştiririz.

nişanlımın kendi ailesinden akıl aldığını düşünməyə başladım
E siz annem istedi ben istemedim, annem söylüyor ben söylemiyorum, annemin düşüncesi öyle benim değil... diye defalarca yazdınız. Başlık parasından bileziğe tapuya kadar hep annenizin fikirlerini isteklerini okuduk burada. Bütün konularınız duruyor, isteyen hepsini okuyabilir inkara gerek yok. İstemem yan cebime koy yaptınız. Yapılan olumsuz yorumları okuya okuya yok ben de zaten istemiyorum demeye başladınız. Nişanlınız niye ailesinden fikir almasın, bir sizin anneniz mi evladını düşünüyor?

Kızacaksınız ama ben nişanlınızın bu tavrının nedenini annenize bağlıyorum. Milletin malına parasına göz koyarsa onlar da kesenin ağzını kapatır. Evi eşyayı, düğünü, başka şehirden misafir ağırlamayı vs hepsini erkek tarafı ödüyor. Siz hangi masrafları karşılıyorsunuz?

Kına elbisemi ben kendim ikinci elden almıştım :)
Gelinliği de arkadaşım, hatta bu siteden tanıştığım bir arkadaştı baya uyguna dikmişti.
Ben bu tarz şeylere çok para vermeme taraftarıyım, derli toplu temiz olsun yeter..
Çok takılmayın, iki metre kumaşa harcayacağınız parayı daha verimli kullanabilirsiniz.
Hani ne düşünürsünüz bilmem ama ikinci el gelinliklere bakın derim acayip güzel şeyleri ederinin 4 de birine veriyorlar.
Bu tarz şeyleri kendinize sıkıntı edip gönül kırgınlıkları yaşamayın, Gönlünüze göre olsun her şey :)

Acaba sizin cebinizden 40 binin kırkta biri çıktı mı? Adamın tavrı doğrudur yanlıştır bilemem ama sizin ve annenizin tavırlarını okuduğum için adamın tavrı normal geliyor.

Daha nişanlıyken insanların evine göz koyan bir anneniz var. Allah eş tarafına sabır versin.

Gelinlik tekrari olan bir sey degil icine sinen olmali. Dugun icin 3 seyi onemsedim gelinlik fotograf ve balayi
Ben sabah kuaforde giydim eve donene kadar uzerimde 15 16 saat kaldi baska sehirdeydi en iyi ihtimal ile 7 8 saat kalacak uzerimde tas gibi kalip gibi durmustu 3 saatte gelinlik cikaran kim yahu?
40 bin tl ikisi için ne cok ne az bence yapilmasi gereken ideal bir masraf
Pandemide 40 dk düğün ile 3 saatte belki daha az sürede gelinliğini çıkaran ben olabilirim 😄😄

O cok nadir bir durum o bile 3 saatten az olamaz kuafor + gelin alma eve varis suresinden bahsediyorum en az 1 saat once gelin alma 1 saat kuafor eve donus genel yorum yaptim
Ben kuaför tercih etmedim, evlerimiz yakındı düğün salonumuz da yakın denebilecek bir mesafedeydi. 😄

Benim düğünüme iki ay kaldı nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz ben kendi memleketimde bakmak istiyorum o da bu zamana kadar benimle aynı görüşteydi zaten 3 gün sonra buraya gelecek ve bakmaya gideceğiz gelinlik fiyatları da yani hem kınalık hemde gelinlik toplam 40 bin civarında ama nişanlımın kendi ailesinden akıl aldığını düşünməyə başladım çünkü bana son zamanlarda sürekli daha uygun gelinlikler var burada gel bakalım burdan diye söylemeye başladı ki ablası daha önce söylemişti ikinci elden bakayım diye vs bilmiyorum nasıl davranacağımı ne söyleyeceğimi kararlı mı durmalıyım nasıl olur bilemiyorum
2. el denmesi hele ki görümcenin demesi hoş değil ama 40 binde fazla geldi bana. Siz kendi isteğinizle daha uygun bakmaya çalışsanız çözüm bulunacak gibi.

Back
X