• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelişim geriliği yaşayan var mı yardım lütfen 38.haftada Doğum

Doktor ilk hamileliğimde hep rahimiçi gelişim geriliği var diyordu.Haftasından 3 hafta geriden geliyordu. 38 haftada 2750gr olarak doğdu ama sonrasında maşaallah hep yaşıtlarından ileride gitti şimdi 12 yaşında benden uzun. Sınıfının en önde olan öğrencilerinden☺ sağlıkla kucağınıza alırsınız inşeallah

İyi akşamlar hanımlar bugün kontrolüm vardı 35+5iz . Normalde ben ve babası kısa olduğumuz için minyon bir bebek olacağını doktor söylemişti zaten 1 hafta geriden geliyordu bu durum 30. Hafta civarı konuşulmuştu . Fakat bugün karın çevresi doktor ölçtüğü zaman. 3 hafta geriden geldiğini söyledi şu anda kilosu 2090 gram boyu 45 ya da 46 cm. Gelişim griliği olduğunu söyledi doktor önümüzdeki hafta yine kontrole çağırdı büyük ihtimalle ondan sonraki hafta doğumunu yaptırırım dedi ama bi hafta daha göreyim seni . Şu anda suyu , kan akımı , Nst ve bebek hareketleri hepsi normal çok şükür . Doktora bu gelişim geriliği nedenini sordum plasentanın bebeği yeterli besleyemediğini söyledi ve bu kan akışında veya damarlarda bozukluk olabiliyor bu ilk haftalarda oluyor plasenta oluşurken dedi . Yani bebeğim 38. Haftada doğacak böyle doğurmuş olan var mı sizce bebeğim küvöze girer mi . Doktorum bebeğin nabzı çok önemli dedi böyle bebeklerde genelde 37 sonra alıyoruz dedi bebek sağlığı açısından riske atmamak için . Böyle durum yaşayan var mı ya da 38 haftada Doğum yapan var mı yardım lütfen :(
37+5de 2660 gram 46 cm minnak bir şey doğdu. Minik bebekler daha hızlı buyurmuş merak etmeyin.
6 aylık sadece anne sütü ile 10 kilo geliyordu oğlum. Hiç üzülmeyin

35+5 te doğum yaptım 2 kilo doğdu oğlum biraz küvezde kaldı şuan 10 yaşında stres yapmayın.
Bol kaşar ve muz tüketin sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah 💐
şuan bende o haftadayım suyum sızıntı şekilde geliyor kaç gün kaldı küvezde

Aynı sebeple 38+1de sezaryen oldum, 2400 gr 46 cm doğdu, şu an 3 aylık olmak üzere, tabii hala persentili geride ama doğum kilosuna göre güzel ilerliyor. Sizin bebeğiniz gibi hamilelikte benim de bebeğim çok sağlıklıydı ama kilo yeterli alamıyordu doktorumuz doğumla daha iyi gelişeceğini söyledi ve 38. Hafta dolar dolmaz sezaryen planladı, küvöze girmedi çok şükür sonrasında da bir sıkıntısı olmadı🙏🏻 İnsan ister istemez üzülüyor, ben doğumdan sonra da ilk 1 ay cok kücük oldugu icin cok üzülmüstüm ama düzenli kilo alımı oldugu icin artık takmıyorum, sağlıklı olsunlar tek önemli olan o. Size de cok güzel ve rahat bi dogum diliyorum sağlıkla kavusun bebeginize🙏🏻

Merhaba bu gerilik doğduktan sonra toparlandı mı acaba yani bir sorun teşkil ediyor mu? Benim bebeğimde aynı durumda şu an.
Toparlıyor genelde. Benim oğlum alerjik ve iştahsız olduğu için sonradan yine persentil geriledi ama ilk aylarda zaten doğum kilosuna göre değerlendiriliyor bebişler. 1 kilo civarı aşıyordu başlarda.

Merhaba bu gerilik doğduktan sonra toparlandı mı acaba yani bir sorun teşkil ediyor mu? Benim bebeğimde aynı durumda şu an.
Hiçbir sıkıntı yok hatta boyu kilosu fazla fazla artıyor doktoru çok beğeniyor. Çocuk doktorumuzla gelişimi geriydi muhabbeti bile yapmadık yani. Sadece doğumdaki kilosunu, boyunu söyledim o kadar. Hiç canınızı sıkmayın, diğer çocuklardan bir farkı yok.

Hiçbir sıkıntı yok hatta boyu kilosu fazla fazla artıyor doktoru çok beğeniyor. Çocuk doktorumuzla gelişimi geriydi muhabbeti bile yapmadık yani. Sadece doğumdaki kilosunu, boyunu söyledim o kadar. Hiç canınızı sıkmayın, diğer çocuklardan bir farkı yok.
Çok şükür çok sevindim. İnşallah benim bebeğimde de sorunlar olmaz geçmiş gebeliğimde 31. Haftada sonlandırmak zorunda kalmıştık o yüzden gerilik konusu beni korkutuyor ister istemez. Allah kimseye yaşatmasın

Back
X