Gelişim Geriliği

duha_can

Velhasıl ziyan olduk, ziyadesiyle...
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2013
1.277
2.459
133
Canım çok sıkıldı bugün, tecrübesi olanlar bana bir fikir verebilir mi?
Kilo olarak 3 hafta gerideyiz neredeyse. Periontolog da bakacak. Son haftalarda meydana gelen bir durum oldu. Doktor en geç 37de almamız gerek dedi. Yeterince kilo alamadığı için.
Zihinsel olarak değil bedensel bir durum dedi.
İçim bir tuhaf oldu. Ya organlarında ya da mental olarak bir sıkıntı gelişirse, şu an stresliyim ve şimdiden bebeği etkiliyorum.

Benimde kızım 36 dan sonra kilo almamıştı doktorum daha fazla beklememize gerek yok suni ile doğumu başlatalım istersen dedi

38 de normal doğum ile doüdu çok şükür hiç bir sağlık problemimiz olmadı .
Zaten hafta tamamlanmış sizde de neredeyse üzülmeyin

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Şu an 34 üm
3 hafta bekleyeceğiz dedi bakalım

duha_can
Benzer bir durum yaşıyorum şu an sizin nasıl geçti süreç? Doppler ile kordondaki kan akımına bakıldı mı? Kaçıncı haftada kaç kilo doğdu? Sezaryen oldunuz sanırım neden suni sancıyla başlatılmadı doğum bunları merak ediyorum.

Evet bakıldı birkaç kez, bir sorun yoktu. Sezaryen oldum çünkü doktorum bebeğin kilosu düşük olduğu için normali kaldıramayabilir dedi.
37 artı 4 te doğum yaptım. Ultrasonda 2800 diyorlardı, 2600 doğdu. Yani daha da düşükmüş kilosu. Bir hafta daha beklesem olurmuş aslında. Emzirmek açısından daha iyi olurdu. Şu an çok şükür kilosu iyi. Siz de panik olmayın, bir şekilde kazanıyorlar o kiloyu.

Anladım sağolun bana da hafta içi bakılacak kordon kan akımına. 33+6 da 1400 gr çıktı son 16 günde aldığı kilo 200 gr. Her geçen hafta büyüme hızı yavaşlıyor dendi. Doppler sonrası bir yorumda bulunurlar artık. Yeter ki sağlıklı olsun dediğiniz gibi kiloyu çok önemsemiyorum doğunca hastenede desteğe ihtiyacı olmasın yeter.

Bir arkadaşım 34. Haftada doğum yaptı. Kilosu düşüktü bebeğin. 1 hafta falan küvözde kaldı. Maşallah şimdi çok sağlıklı bir bebek.
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.
Aa bir de doğum sırasında nedenim anlaşıldı benim, yani bebeğimin yeterli kilo alamama nedeni, kordonum çok ince ve kısaymış.

Ben de biraz araştırdım da genelde öyle sanki 34 hafta ve üzeri çok sıkıntı olmuyor kilosu düşük olsa bile sağlık sorunu yoksa biraz hastanede tedbiren testler yapılıyor takip ediliyor ve eve gönderiliyor. Inşaallah dediğiniz gibi biz de sağlıcakla alırız kucağımıza. Güzel moral oldu bana da teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…