Genç anne olarak bebeğimi iyi bakabiliyor muyum ? Yardım !!!

Gerigelenmektup53

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2022
27
16
3
29
Selam Kızlar ;
5 ay 7 günlük bir oğlum var . Gece 1 de uyutuyorum sabah 9 a kadar uyanmadan uyuyor , normal mi ? Mama için uyandırmam gerekiyor mu ?
Ve bebeğim 1 aydır dönüyor ama sürekli sol tarafa dönüyor , hiç sağa döndüğünü görmedim , normal mi ?

Benim bebeğimde sürekli sağa dönüyordu 6 ayi doldurduk şimdi dönüyor soluna gece kendisi uyanmazsa bende uyandırmıyorum açıkınxa zaten kalkıyor kendisi

Neden gece saat 1 de uyuyo küçük bebek benim kızım 18 aylik olacak aksam 9 dedinmi yatakta bazen dahada erken uyuyo

Neden gece saat 1 de uyuyo küçük bebek benim kızım 18 aylik olacak aksam 9 dedinmi yatakta bazen dahada erken uyuyo
Benim bebeğimde sürekli sağa dönüyordu 6 ayi doldurduk şimdi dönüyor soluna gece kendisi uyanmazsa bende uyandırmıyorum açıkınxa zaten kalkıyor kendisi
Olayı tamamen yanlış anlamışsınız bebeğim tabikide 1 de uyumuyor !!!!! Ama daha 5 aylık olduğu için sürekli uyanıyor 3 saat 4 saat uyuyor uyanıyor mama için . 8 de uyuttum mesela 11.30 da uyanır yediririm içiririm temizlerim paklarım 1 gibi uyutturum derin bi uykuya dalar . Anlayacağınız daha 5 aylık bir bebeğin uyku saati yok uyur uyanır , uyur uyanır …..

Gece 1 bebek için geç tabiki acaba gazımı oluyor.mama için kendi uyanır neden uyandırasınız ki uykusunu bölmeyin her çocuk aynı ayda yürümez dönmez emeklemez o konuda takmayın yapar zamanı gelince

Bebeği geçtim, çocuklar, ergenler, yetişkinler bile gece 1'de uyumamalı. Melatonin hormonu gece karanlığında salgılanıyor. Nasıl uyumadan dayanıyor o saate kadar?
Bebek emiyorsa melatonini eksik kalmiyor diyolar. Bazı bebekler duruyor huzursuz bile olmuyor enerji tavan oyuna devam... her bünye farklı. 2 yastan sonra mümkünse düzen oturtulmalı.

Bu doğru değil. 5 aylık bebeğin artık sirkadiyen ritmi oluşmuştur. En geç 9 gibi gece uykusuna geçmiş olması gerekir yani sizin derin uyku dediğiniz. Gündüz uykuları da ayrı olur. 5 aylık bir bebek ortalama 3 gündüz uykusu yapar ve 1,5-2 saat uyanık kalır zaten.

Benim bebeğim de once sola dönüyodu. Sonrası zaten her yöne fıldır fıldır. Ben uyku saati konusunda keyiflerine bırakma taraftarıyım. Uyumuyo diye bayıltana kadar sallamaktansa filan yorulunca uyurlar zaten ihtiyaç duyunca.

Sizin düşünceniz de doğru lakin başkasının bildiğine bir uzmanmış gibi doğru değil diye dayatmakta olmuyor malesef. Çocuğumu zorla uyutmaya çalışmıyorum e zaman uykusu gelirse o zaman … ben çevremde hiç görmedim akşam 9 da yatıp sabah 9 da kaşkan 5 aylık bir bebek …… şaşırtıcı

Saatlerine uyunca uyuyorlar ama Merve ya, ben söylüyorum bunu bak ha tabi robot değiller saati geldi tık uyusun olmuyor elbette. Ben de zorlamıyorum uyumuyorsa bir sıkıntısı vardır diyorum ama bir derdi yoksa çoğunlukla uyku saatlerini gözetince rahat uyuyor.

Yok siz yanlış anladınız, kesintisiz uyur anlamında söylemedim. Uyanması normal tabi ki benim kızım da uyanıyordu ama 1,5 saat uyanık kalmıyordu. Emip geri uyuyordu. O zaman uykusu bölünmüş oluyor. Sizinki bunu alışkanlık haline getirmiş de olabilir. 5 aylık bebeğin uyku saati olmaz demenize doğru değil dedim. Uyanması gibi kesintisiz uyuması da normal bu arada. 1 aydan sonra doktorumuz kendisi uyanmazsa uyandırmayın demişti.

Bu sefer gayet güzel anlattınız kendinizi teşekkür ederim

Bebek emiyorsa melatonini eksik kalmiyor diyolar. Bazı bebekler duruyor huzursuz bile olmuyor enerji tavan oyuna devam... her bünye farklı. 2 yastan sonra mümkünse düzen oturtulmalı.
6 aylık bir bebek vardi biraz önce, 2 saatte bir uyuttuk. Çok şaşırdım bu kadar uyumasına. Tabii ki her bebek biriciktir, her gelişim kendine özeldir. Ama bir bebeğin o saate kadar yorulmadan, bayılmadan uyanık durması tuhaf geldi.

Açıklama ektedir
15036 adet ünlem kullanarak anlatmanız, diliniz son derece itici. Biz yanlış anlamadik. Siz anlatamadınız.

Konuyu, genç anne olarak yanlış bir şey mi yapıyorum diye açıp her şeyi siz bilmiyorsunuz, uzman gibi yorum yapmak olmuyor demeniz de tuhaf.

Umarım uyku duzeninde bir sorun yoktur, her şey yolundadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…