genç kızlarda jinekolojik muayene nasıl oluyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi dmple
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D

dmple

Ziyaretçi
birkaç aydır adet dönemim dışında,kahverengi lekenmelerim oluyo,bazen siyaha yakın renkte geliyo..doktora gitmek istiyorum ama ultrason dışında jinekolojik muayene yapmasından korkuyorum ve utanıyorum,genç kızlara jinekolojik muayene yapılıyor mu yapılmıyo mu?yoksa sadece ulturason yeterli olur mu sebebini anlamam için:çok üzgünüm:

canım bikaç yıl önce bende de bu tarz bi sorun vardı dr ye gittim.sadece ultrason ile baktı ve ona göre ilaç verdi.genç kızlarda alttan muayene yapılmıyor tatlım ;)

yok yok bende korkuyodum . sadece ultrasondan bakıyoo o kdr bekarlarda alttan bakılmıyoo için rahat olsn bnde korkmuştumm

hatta daha dğün ultrasona girdim 4 lt su içtim midem kalktı neredeyse:(

kızlar cok teşekkür ederim içimi rahatlattınız valla hemen gideyim ozaman.
ben akıntıdan parça alınır laboratuar için diye muayene olur diye düşünmüştüm,olmadığına cok sevindim :)))

yok yok bende korkuyodum . sadece ultrasondan bakıyoo o kdr bekarlarda alttan bakılmıyoo için rahat olsn bnde korkmuştumm

hatta daha dğün ultrasona girdim 4 lt su içtim midem kalktı neredeyse:(
cok icmissin kiz ben 7 bardak su ile girmistim ultrasona 4 lt cok olmus :ecrin_bebek:

ben kızım ve alttan muayene oldu canım. akıntı problemin varsa kültür alıyor doktor bende öyle olmuştu. ben de endişelenmiştim dikkatli olun gibisinden doktora terbiyesizlik yapmıştım. doktor da kızmıştı bana bak dedi yanımda hemşire duruyo dedi senin kızlığını bozsam sen hastaneye dava açsan ben altından kalkabilir miyim, bunun için hemşire de yanımda şahitlik ediyor bir şey olmadığına. hem o o kadar dolay bozulmaz!!! demişti. bozulmadı da netekim :D ama belki sende iht,yaç duymaz alttan muayeneye bilmiom.

alttan bakıldığını ilk defa duydum.genç kızlara üstten ultrasyonla bakılır diye biliyorum,olmadı kan testi falan yapar herhalde,ihmal etme canım,ama gitmeden idrara sıkışık olman lazım unutma,yoksa ultrasyonda bişey görünmüyor hastanede su elinde dolaşıp duruyorsun..

cok icmissin kiz ben 7 bardak su ile girmistim ultrasona 4 lt cok olmus :ecrin_bebek:

Sorma .. 2 pet sise içtim jeli filan sürdü kaldirdi beni sen daha idrara tam sıkısmamıssın dedi git suyunu iç iyice altına yapacak kdr sıkış dedi:kızgın: merdiven çık hopla zıpla dediÇok üzgünüm çoook

ayrıca ben merakımdan doktora bile sordum kesinlikle alttan bakılmıyo dedi :S ki bnde sırf o yuzden gitmiyodmm öğrenince normal ultrason oldugunu içim bayağı bi rahat etti delikafadulden

birkaç aydır adet dönemim dışında,kahverengi lekenmelerim oluyo,bazen siyaha yakın renkte geliyo..doktora gitmek istiyorum ama ultrason dışında jinekolojik muayene yapmasından korkuyorum ve utanıyorum,genç kızlara jinekolojik muayene yapılıyor mu yapılmıyo mu?yoksa sadece ulturason yeterli olur mu sebebini anlamam için:çok üzgünüm:

yok canım bakire kızlarda alttan muayene yapılmıyo...

bekar bayanlara alttan muayene olmuyor,bende adet duzensizliginden gitmistim sabah ac karna yedi bardak su icmistim,doktora gidene kadar idrarimi zor tuttum ama:::)))))ultrasonla bakarken bi ara artik dayanamiyorum tuvalete gidebilirmiyim dedim,doktor amcadan cvpp
git ama hepsini yapma:DDDDDD dedi...

ayyy boşuna yazdım herhalde. bakireyim ve alttan muayene oldum. hala daha diretip "kesinlikle olmuyor" diye neden yalan söylüyorsunuz??? kartal kızılayda oldum!!

sebep, akıntımda pis koku vardı. doktor da akıntından parça alıp incelemeden ben bunu anlayamam dedi ve altımdan hafifçe bir spatulayla bi parça sıvı alıp laboratuara götürdü, ona göre sonuç belirlendi. mikrop vs olup olmadığını bir doktor ultrasondan nasıl anlayabilir başka türlü??? hem kızlık zarı dediğiniz şey o kadar kolay da bozulmuyor, doktordan öğrendim. bilmeden etmeden konuşmayın hala.

Kesinlikle december'a katılıyorum. Bakire olup olmadığını soruyor zaten doktor. Çokdikkatli bi şekilde akıntı için kültür alınıyor alttan. Bu şekilde defalarca muayene olan bakire insanları biliyorum.

Allah allahhh ya o kültür alınması muayeneden sayılmıyor ki.Daha geçen gün gittim aynı sorundan.Bakire misin diye sordu evet dedim ,tamam o zaman bakirelerde alttan muayene olmuyor ultrasona girersin sonrada vajinadan bi parça kültür alırız dedi.Ben ultrasona girdim ara yumurtlama dönemi çıktı kültür alınmasına gerek kalmadı.Elle ve çubuklarla yapılan detaylı araştırma var onun için bakirelerde alttan muayene olmaz deniyor.

Konuyu açan arkadaş sanırım alt tarafını açıp açmama konusunda çekindiğini anlatmak istiyor sanırım ben öyle anladım. Muayene sayılsın sayılmasın sonuçta kültür için de alt tarafını açmak zorundasın benim demek istediğim oydu yani.

Konuyu açan arkadaşım durum şu,evet açıcaksın ama muayene olmuyor.Muayene elle ve çubuklarla yapılan şeye deniyor,doktor sana alttan muaneye olmaz dediğinde sevinme sonrada kültür için parça alıcaz diyor.Bu kahverengi akıntıların sebebi kist,ara yumurtlama,iltihap yada dış gebeliktir.Bakire olduğuna göre ya kist durumu ya ara yumurtlama yada iltihap var.Ultrasonda bişi çıkmazsa iltihap var demektir,bunun için parça almak zorunda,eğer kabu etmezsen bunu kabul etmediğine dair imza atıyorsun.

evet olay bu gayet güzel anlatmışsın arkadaşım..

bende adet düzensizliginden dolayi doktara gittim ve bakire oldugum halde banada alttan bakti
ilk basta korktum tereddüt ettim ama birsey yapmicam sirf bakacam merak etme birsey olmaz dedi
sonra sirf pamuklu cukukla sivi aldi okadar kötü birsey yapmadi yani, bozulacak birseyde yapmadi
korkma bence dikkatlidirler

Kızlarda alttan muayene oluyor...Ultrasonda göremediklerini bu şekilde anlıyorlar.
Fakat önce soruyor doktor kızmısın değilmisin diye...
Eğer kızsan başka bir şekilde bakıyor...
Ama kız değilsen de bir alet var onu içine sokup açılan bir şey onunla açıp bakıyor...
Hala neden alttan muayene olmuyor diye iddaa ediyorsunuz bilmeden hayret bir şey.

bakire olsanda alttan muayene gerekirse oluyor kızlar!!
kesinlikle yok diye kızı inandırmayın bari
ya doktor yapıcam derse n'olcak??

evet olay bu gayet güzel anlatmışsın arkadaşım..

Teşekkür ederim İncir ,evet olay bu işte,1 kere okuyan anlar,üstüne başka bişi yazılmasına gerek yok,oluyor mu olmuyor mu , gidildiğinde karşılaşılacakları en açıklayıcı şekilde yazdım işte.Nokta!

Back
X