Genç Kızların Cilt Bakımı Nasıl Olmalidır ?

mercanay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2012
181
1
46
Merhaba kızlar 17 yaşındayım,beyaz tenliyim,cildim ne yağlı ne de kuru güzel bir cildim var ama maalesef burnumda çok siyah nokta var.Genelde buhara tutup sıkmayı ya da burun bantlarını önermişler ama bu işlemleri yaptıktan sonra açılan gözenekler tekrar siyah noktayla dolar diye tahmin ediyorum.Yüzümü günlük olarak neyle temizlemeli ve neyle nemlendirmeliyim? Daha bu yaştan cildimi mahvetmek istemiyorum.Cildime su,makyaj ve makyaj temizleyici haricinde bir şey değmedi,hiç bakım yapmadım şimdiye kadar.Yardımlarınızı bekliyorum.Tavsiye edeceğiniz şeylerin markalarını yazarsanız çok mutlu olurum kızlar.

Merhaba.
Bende 17 yaşındayım. Çok beyaz tenli, sivilceli ve yağlı bir cilde sahibim.
Benim özellikle burnumda bitmek bilmeyen siyah noktalar vardı.
Şuan sivilce tedavisi görüyorum. Siyah noktalarım kendiliğinden dökülüyor, yerine başka çıkmıyor. Cildimin yağlılığı da gitti.
Ben buharlaştırma yöntemini deneyip siyah noktalarımı çıkarmaya çalışmıştım. Olmamıştı.
Hatta şu çok meşhur olan toz jelatin+süt ikilisini denedim. Sakın yapma derim. Siyah kıl çıkarıyor bildiğin burunda.
Ben bu ara avondan pureskin adında bir jel temizleyici aldım. İçinde partiküller var. Yüzümü çok parlatıyor. Yumuşacık yapıyor. Yağlı, sorunlu ciltler için zaten.
Gül suyunu tonik olarak kullanabilirsin bu arada. Ama inceltilmiş olanları değil saf olanlarından al bence.
Siyah nokta bandı kullanabilirsin ama buda siyah kıl çıkartabilir.
Siyah noktaları temizledik diyelim. Oluşumunu engellemen lazım. Yüzünde makyaj kalıntıları, yağ ve makyaj kalmaması gerekiyor.
Yüzünü temiz tutmalısın ki oluşumunu azaltabilesin.:45:

Teşekkür ederim cavabın için kimse uğramamış konuma aşkolsun.Her neyse ben sana hak veriyorum bu bantlar siyah noktayı çıkarırken tüyleri de çıkarır en iyisi buhar banyosu ve yüzü temizleyen ürünler sanırım...

siyah noktaların için kil maskesi yapabilirsin haftada 1 veya 2 haftada bir
fazla buhara tutma bence gözeneklerin büyüyebilir buda başka bi sorun malesef sonra o gözenekleri küçültmek için uğraşırsın benim gibi:ssz:
gül suyu iyi gelir diyolar ama her cilde uygun değil bende sivilce yapmıştı al bi süre takip et iyi gelirse devam edersin
siyah nokta bantlarıda etkili değil zaten pürüsüz olmuyo cildin
temiz tutmaya ve nemlendirmeye dikkat et
ve sana tavsiyem doğal şeyler tercih et ki başka sorunlar çıkmasın:31:

Avondan ya da flormar dan önerebileceğiniz hem yüzü temizleyen hem de nemlendiren bi ürün var mı cildime uygun cildim gözeneksiz,sivilcesiz,yağsız...

Avondan ya da flormar dan önerebileceğiniz hem yüzü temizleyen hem de nemlendiren bi ürün var mı cildime uygun cildim gözeneksiz,sivilcesiz,yağsız...

Cildin gözeneksiz, sivilcesiz ve yağsız. :1:
Şaka mı? Hiçbir şey kullanma avondan o zaman. Güzelim cildini yorma böyle şeylerle.

Cildin gözeneksiz, sivilcesiz ve yağsız. :1:
Şaka mı? Hiçbir şey kullanma avondan o zaman. Güzelim cildini yorma böyle şeylerle.

Alnımda,çenemde ve burnumda siyah nokta var ama cildimi temizlemediğim sürece çoğalıcaklarını düşünüyorum herkes bişiler yazmış iyi güzel ama ben marka ismi istiyorum gül suyunu yapmaya başıcam yakında ama yetmez bence...

Alnımda,çenemde ve burnumda siyah nokta var ama cildimi temizlemediğim sürece çoğalıcaklarını düşünüyorum herkes bişiler yazmış iyi güzel ama ben marka ismi istiyorum gül suyunu yapmaya başıcam yakında ama yetmez bence...

Clean&Clear siyah noktalar için sabunu var al onu kullan. Birde peeling etkili temizleyicisi falan var.
Birde çoksa siyah nokta. Şırınga al. Ucune iğnesini takma. Buharlaştır yüzünü. Şırınga ile siyah noktaları şey yap.:27:

Clean&Clear siyah noktalar için sabunu var al onu kullan. Birde peeling etkili temizleyicisi falan var.
Birde çoksa siyah nokta. Şırınga al. Ucune iğnesini takma. Buharlaştır yüzünü. Şırınga ile siyah noktaları şey yap.:27:

sabunu önermiyolar pek cildi çok kurutuyomuş ama peeling olabilir saolasın canım şırınga ile şey yap derken? siyah noktaları şırıngaylammı çekeyim :D

Hem çok güzel temizleyen hem de temizlerken cildi yumuşacık yapan bir ürün bu.

olay-skin-comfort-150ml-z.jpg

Avon ve flormar demişsin ama o markalar cilde yönelik iyi ürünler yapmıyorlar bence.
Olay sadece cilt için çalışıyor. O yüzden böyle markaları tercih etmek daha iyi olur.

Başka markalar da var ama ben uygun ve beğendiğim bir ürün olduğu için bunu öneriyorum sana.

Canım bir cildiyeciye git cildini tahlil etsin ona uygun temzileme ürünleri yazsın sana. Eczaneden alır kullanırsın. En sağlam ve doğru yolu bu :34: Deneme yanılma yöntemi yapıp cildini yorma bence. Ben öyle yaptım ve pişmanım. Birkaç hafta önce dermatoloğum birkaç ürün verdi artık onları kullanıyorum cildim resmen nefes alıyor :)

Son düzenleme:
Hem çok güzel temizleyen hem de temizlerken cildi yumuşacık yapan bir ürün bu.

olay-skin-comfort-150ml-z.jpg

Avon ve flormar demişsin ama o markalar cilde yönelik iyi ürünler yapmıyorlar bence.
Olay sadece cilt için çalışıyor. O yüzden böyle markaları tercih etmek daha iyi olur.

Başka markalar da var ama ben uygun ve beğendiğim bir ürün olduğu için bunu öneriyorum sana.

Teşekkür ederim bu ürünü nerden bulabilirim , benim cildime uygun mu?

Canım bir cildiyeciye git cildini tahlil etsin ona uygun temzileme ürünleri yazsın sana. Eczaneden alır kullanırsın. En sağlam ve doğru yolu bu :34: Deneme yanılma yöntemi yapıp cildini yorma bence. Ben öyle yaptım ve pişmanım. Birkaç hafta önce dermatoloğum birkaç ürün verdi artık onları kullanıyorum cildim resmen nefes alıyor :)

Haklısın ama cildiyeci de bana kızabilir bi siyah nokta için gelinir mi diye :D

Kesinlikle bir dermatologa git yada eczanelerde satılan ürünlerden al.Bende sürekli nivea,clean&clear,neutrogena falan kullandım hiç etkisi olmadı.Aksine arttırmışlardır belki.Bende çok siyah nokta sorunu çekiyorum.Eskiden alnımda aşırı vardı ama geçti çok şükür.Şimdi sadece 3-4 tane çıkıyor alnımda.Çenemde çok çıkmaya başladı oda aldırdım ve gözenekler açıldı diye.
Neyse sana önerim kesinlikle eczanelerde satılan ürünlerden al başka bir şey alma.Yada bana biri yvesh rocher önermişti paraben falan yok içinde bugün 3lü set aldım ondan al mesela,iyi geleceğini söylemişti birisi burada.Yvesh rocher'da bitkisel ağırlıklı bir marka olduğu için mantıklı geldi.Bioderma Sebium Foaming Gel'de kullanabilirsin.Bana dermatologum onu söylemişti.

cildinde bakıma başlanması gereken bir yaştasın bence, sorun olsun veya olmasın temizleme ve bakım uygulaman gerekiyor.
ben lisedeyken clean & clear kullanıyordum, siyah noktalara etkili temizleme jeli ve peeling. bir de pembe nemlendiricisi vardı, cildimi yormuyordu ve hepsi geçmişti.

ama ben sana vichy ürünlerini öneriyorum. hem çok daha kaliteli, hem de her cilt tipine uygun olan çok çok fazla seçeneği var. genç ciltler içinde vardı sanırım hassas ürünleri. onlarla başlayabilirsin.

eczanelerde bulabilirsin, büyük dükkanlarda da satılıyor gerçi artık.

Kızlar hepinizin önerilerini dikkate alıcam eczneye bi soryım bakalım bence de bakıma başlanması gereken bi yaştayım cildimde bi sorun yok ama ileride oluşabilecek sorunlar için cildimi temizlemem gerekiyor bu aralar burnumda siyah noktalar canımı çok sıkıyo bi de cildimde hiç bişey olmadığı için sırıtıyor resmen arkadaşım da beni gıcık ediyor sürekli siyah noktan çok belli oluyor diyip duruyo zaten nasıl oluştular anlamıyorum fondoten pudra falan kullanmıyorum çünkü gül suyunu kullanayım mı size her gün yatmadan onunla silsem nasıl olur haftada bir de nemlendirmeyi yaparım

Of kızlar ya bence hepimizin uzmana gitmesi lazım hepimizin cilt yapısı farklı sonuçta bize en doğru ürünleri onlar önerirler :( onu da sürekli erteliyorum..

sabunu önermiyolar pek cildi çok kurutuyomuş ama peeling olabilir saolasın canım şırınga ile şey yap derken? siyah noktaları şırıngaylammı çekeyim :D

Ucunu bastır yada cekmeye calıs. ben hiç denedim cekmeyi. yumusayınca geliyormuş.

Merhaba.
Bende 17 yaşındayım. Çok beyaz tenli, sivilceli ve yağlı bir cilde sahibim.
Benim özellikle burnumda bitmek bilmeyen siyah noktalar vardı.
Şuan sivilce tedavisi görüyorum. Siyah noktalarım kendiliğinden dökülüyor, yerine başka çıkmıyor. Cildimin yağlılığı da gitti.
Ben buharlaştırma yöntemini deneyip siyah noktalarımı çıkarmaya çalışmıştım. Olmamıştı.
Hatta şu çok meşhur olan toz jelatin+süt ikilisini denedim. Sakın yapma derim. Siyah kıl çıkarıyor bildiğin burunda.
Ben bu ara avondan pureskin adında bir jel temizleyici aldım. İçinde partiküller var. Yüzümü çok parlatıyor. Yumuşacık yapıyor. Yağlı, sorunlu ciltler için zaten.
Gül suyunu tonik olarak kullanabilirsin bu arada. Ama inceltilmiş olanları değil saf olanlarından al bence.
Siyah nokta bandı kullanabilirsin ama buda siyah kıl çıkartabilir.
Siyah noktaları temizledik diyelim. Oluşumunu engellemen lazım. Yüzünde makyaj kalıntıları, yağ ve makyaj kalmaması gerekiyor.
Yüzünü temiz tutmalısın ki oluşumunu azaltabilesin.:45:

canım akşam yatmadan önce yüzüne bebek pudrası sür öyle yat farkı görüceksin sivilceli ciltler için en iyi çözüm yolu ...

Teşekkür ederim cavabın için kimse uğramamış konuma aşkolsun.Her neyse ben sana hak veriyorum bu bantlar siyah noktayı çıkarırken tüyleri de çıkarır en iyisi buhar banyosu ve yüzü temizleyen ürünler sanırım...

evet arkadaşım haklısın. temizlemek çözüm değil bir anlamda. gözenekleri sıkıştırmalısın ki tekrar oluşmasınlar siyah noktalar. bunu faberlic 1017 kremle siyah noktalarını buharla temizledikten sonra çözebilirsin. yalnız cevap yazan arkadaşlar bilmeli ki temiz tutmamaktan kaynaklanan bir problem değildir siyahh nokta. ciltteki yağlanma ile birlikte gözenekler genişler ve cilt kendini korumak için içini sebum doldurur. Bu sebum hava ile teması sonucu siyahhlaşır. yani yıkamak silmek değil de temizletip oluşumunu engelleyecek sıkıştırıcı ürünler kullanmak gerekir

Back
X