Genç ölümü

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.164
5.105
398
Merhaba herkese tatsız bi konu biliyorum ama 3 gündür kafamda kalbimde sürekli düşünüp duruyorum bu olan olayları..
Etkisi geçer belki ama şuan aşırı etkisindeyim ,sizler de bu kadar etkileniyor musunuz ?

Konu şu,4 gün önce memleketimde komşunun oğlunun iş arabasıyla nehire düşüp öldüğünü duydum (22 yaşında)
Ertesi gün de bi gencin de kendini asarak öldüğünü duydum (23yaşında)

İkisinin de fotoğrafını sosyal medyada paylaşanlardan gördüm,yüzleri hep gözümün önünde,neden o çocuk kamyon sürerki sorusu (tamam ecel vs biliyorum)
Diğer çocuk da not bırakmamış neden olduğu belirsiz hadi bilinse de gencecik bir çocuk toprak oldu,annesi ne durumdadır acaba diye diye yedim kendimi

Siz de bu kadar düşünüp üzülüyor musunuz ?

Evet memlekette hergün oluyor bunlar biliyorum ne yazık ki ama böyle uzak tanıdık olunca daha çok etkileniyorum

Bizim burada bi hemşire arkadasinj kurtarmak için girdiği baraj suyunda kaybolmuştu, tam 64 gün sonra bulundu. Bulunduğu güne kadar her gün haberlere girip bakiyodum, sürekli aklımdaydı,hep dua ettim bulunsun diye. Gençti.Cenazesi gömüldüğü gün üzerimden çok ağır bir yük kalkmıştı sanki. Bende çok etkilenmiştim..
Kader, kısmet..

Hatırlıyorum ve yine çok üzülmüştüm..Siirt’te.
Allahım sabır versin ailelerine.

Evet, etkileniyorum.
Hayatım boyunca yaşadım da, lisede arkadaşımı kaybettim, daha çocukken 6 yaşlarındayken beraber paten sürdüğüm arkadaşım düştü, o ameliyattan çıkamadı, eşimin kuzenini kaybettik derken bu kadar dibimde tanık oldum, hala etkileniyorum lakin…
Bunları görmek hayata daha fazla tutunmama şevk verdi, en küçük anlardan bile haz duymayı bilen, keyfine kendine düşkün bir insan oldum.

Olay çok nettir ama her insan başka anlam koyar ona, siz de kendiniz için olumluya çevirin bu durumu.

Başınız sağ olsun. Hadi nehire düşenin ecelmiş de genç yaşta sebepsiz (gibi görünen) intiharlar çok arttı son zamanlarda. Üzülmekten başka bir şey yapamıyoruz.
Teşekkür ederim
Memletimde çocukların gençlerin üzerinde inanılmaz baskı var
Baskı sebebiyle olduğuna yemin edebilirim ama ispatım yok
Kendi kardeşimden bile biliyorum,üst üste bir yılda 3 genç kendini asmıştı ve kardeşim de babamdan baskı görünce kendini asacağını söylemişti
Aşırı tutucu ve baskıcı aileler var bu çocuk da öyle olmuş olabilir deyip kendimi yiyorum
Aileler neden daha duyarlı olmaz falan filan

En yakın arkadaşımın bizimle yaşıt karısını kaybettiğimizde aylarca etkisinden çıkamamıştım ve ölümün aslında ne kadar yakın olduğunu fark edip yaşadığım her anın kıymetini bilmeye başladım.
Evet çok üzücü ama kendiniz için çıkarmanız gereken dersler var. Her anın aslında ne kadar değerli olduğu gibi.

Kardeşinizi göz önünde tutun.

Evet Bende böyleyim..
Belkide Iyi Bir insan kalmak icin önemli dir
Dünya bu
Yasam bu ..

Yaa üzüldüm, Allah korusun.
Ecel geldi mi yapacak bir şey yok ta intihar olayı çok kötü ya.

Halam 19 yaşında 300 metrelik bir uçurumdan atlayarak intihar etti yıllar önce. Sebebini biz öğrenemedik maalesef. Üvey amcamlar bizi aileden görmemiş olacaklar ki olayım üstünü örtüp babamdan gizlediler herşeyi.. oysa bizim için öz'den öteydj halam
Nefret ediyorum hepsinden.
Halamı da çok özlüyorum
Neler çekti kim bilir

ben de çok üzülürüm
yaşayamadıkları onca şey geride kalır
yaşasalardı ne olurdu diye düşünürdüm

Bu konuyu okumak iyi geldi. Orta yaş sendromunda olduğumu düşünüyordum. Ölümler beni etkiler, haber izlemeyi bıraktım.

Benim de bir tanıdığımın kızı
40 yaşlarında
Evinde ölü bulunmuş.
İntihar mı yoksa başka şey mi bilinmiyor.
Kızın psikolojik sorunları da vardı zaten
Ne diyelim ya
Allah rahmet eylesin
Ölümün yaşı yok ki

Allah ailelerine sabır versin .
Maalesef bende böyle şeyleri asla unutamiyorum evimin az ilerisinde 17 yaşında bir çocuk kendini vurdu oradan her gectigimde içim yanar çok üzücü

cok üzücü ya hepsine Allah rahmet eylesin. Intiharlar cogaldi gercekten. Esimin arkadasinin dayisi 30yasinda kendini vurarak intihar etti. Karisi ve 4yasindaki kizi ortada kaldi. Cok zor sebebi de borclariymis cok borcu varmis. Okadar uzulmustumki anlatamam.

Kendileri öyle yetişmiş çocuklara gençlere de uyguluyorlar
Maalesef nelere yol açabileceğini düşünmüyorlar bi türlü anlatamıyorsun
İşsizlik parasızlık bi yandan aile baskısı bi yandan çocukların geleceği karartılıyor

Evet çok etkileniyorum, 6 ay önce köyümüzde 19 yaşında bir genç pompalı tüfekle kendini öldürdü.
1 yıl önce 23 yaşında bir akrabam böbrek yetmezliğinden vefat etti.
Ondan hemen sonra başka bir akraba (27) vefat etti. Hepsi beni derinden sarstı özellikle o 19 yaşında intihar eden genç. Hâlâ aklıma geldikçe durgunlaşır bazen ağlarım..

Geçen yıl yaşıtım olan bir tanıdığı kaybetmistim, yeni evli sayilirdi, evinde ölü bulunmuştu, kalbi durmuş dendi. O yaşta. Hele hele eşine cok üzülmüştüm, beklenmedik bir ölümdü. Gerci her ölüm erken ölümdür derler ama o rahmetli kızın vefatı baya etkilemişti beni. Allah hepimize hayirli ölümler, hayirli ömürler nasip etsin. Güzel yaşamaktan başka care yok.

Bende çok etkileniyorum, bu yüzden haber izlemeyi bile bıraktım. Bir yakını özellikle de genç birisinin ölümü ailenin ağıtları bunları görünce başıma ağrılar girene kadar ağlarım. Biliyorum normal değil ama böyleyim, değiştiremiyorum kendimi. Bu nedenle de bakmamaya, görmemeye çalışıyorum çok üzülüp kendimi perişan etmemek için. Sma hastası bebeklere yardım ediyorum mesela ben, bir tanesi vardı yavrum annesi intihar edip vefat etmişti. O yavrucagı her ay takip ettim elimden geldiğince hep destek olmaya çalıştım her ay maddi olarak. Sonra o yavru da melek oldu. Çok üzüldüm çok ağladım aşırı etkilendim. Bağ kurmuştum o bebekle, kimsesiz annesiz bir bebeğin kurtulmasını çok istiyordum ama olmadı. Bu olaydan sonra artık yardım etsem dahi sayfaları takip etmiyorum, sonrasında yaşıyor mu düzelmiş mi vefat mı etmiş diye bakmıyorum. Sadece yardım ediyorum elimden geldiğince. Yine baksam yine yıkılırım çünkü kendimi biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…