• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genç yaşta ev sahibi olanlar??

Altina guvenilmez demissiniz bence ekonomi takip etmiyorsunuz. Zaten birikim yapmak icin altin gumus her neyse dususteyken alinir. Ama suanda dediginiz gibi dusute degil zaten altin.
yrrinizde olsam bir bankadan hesap acar sadece altin alip satardim ise burdan baslayabilirsin. Misal bu ay 5 gram aldin. Ne yapiyor atiyorum 85 liradan aldin. Grami 88 e cikti satarim altini 15 lira kar. Dusunce tekrar alirim filan. Bunlar minik rakamlar biriktikce buyuk rakamlarla kar da buyuk olur. tavsiye ederim. Altini sakin ceyrek olarak almayin. Tabi alim satim icin daha birsuru sey var. Gumus ing. Sterlini avustralya dolari vs. Ekonomiyi takip edip deger kazananlarla yapilabilir. Kenara para koymakla olmuyor.

Ben 22 yaşında ev sahibi oldum ama eşim sayesinde zamanında bir ev almış antalya da ikinci evimizi de ortak aldık ama kredilerini eşim ödüyor...Genel masraflarını eşim kaldırıyor..işi iyi şükür devlet memuruyuz ikimizde benim maasim onunkinin 4 de biri...Allah nasip ederse ileri de sadece benim diyebileceğim bir ev almak istiyorum..çocuklarım üniversite okurken yurtta orda burda kalsın istemiyorum..ama gel gelelim ...masraflatimiz boyumuzu asmiyor ...dikkat ediyoruz yani evimde çok eksiğim var..üzerime girdiğim ...çocuğuma giydirdigim her zaman pahalı ya da su bu marka değil..hersey zamanla tamamlanır...üniversiteyi tamamlamaya uğraşıyorum..ilerde çocuklarımin özel okul masraflarını karsilayabileyim dıye çorbada benim de tuzum olsun diye...eşim ne kadar iyi kazanırsa kazansın ben kazancima bakarım ...insanın yaslandigi dağ bir gün elinden kayabilir...hep hayatta kalmanın yollarını bulmak lazım...kırıp dizi oturmak değil ugrasmak...

:) kayınvalıdeme bu muz olayını dun hemen eşim ispiyonlamış.kadın şok gecırmış..sız o kafayla ev alırsınız korkma demiş :) kı kayınvalıdem de tutumlu kadın ekonomısttir resmen ...o da verınce gazı yok dedım ben cıddıyım başlarım muzuna sınemasına.30 yasında ben o eve gırıcem dedım..eşim hem gurur duydu hem korktu..cunku hayat standartlarımızı dusurucez.valla yemesın umrumda değil.

ıkımızın de sıgarası yok gece hayatı yok.ben oyle alısverıs delısı degılım...hatta hiç...bi iç giyim takıntım vardı.hamıleyken o da rafa kalktı:KK70:yani birikim yapmamamız ımkasız .

ben şimdi babama sayıyorum bagırıyorum ne yaptın aılen ıcın dıye !! babam ölse gitse annem bi kuru emeklı maasıyla kıra mı odesın bogazına mı baksın..??kıra olayını yasayan bılır kızlar..hamılelıgımın tadını cıkaramıyorum valla

ayyy cok hırs yaptım kızlar...

selam caneyler benım 1 haftadır kafamda manyak dusunceler gezmekte.içerde bebelerı unuttum o derece.... annemler yıllarca kıracı..biz onlara beylıkduzunde uygun konutlar var gıdıp bakalım dıyerek eşimle taaa beylukduzune gittik..tanrııım !!! nasıl guzel nasıl şahane evler...:KK57:bu bende bır hırs uyandırdı..:KK58:.suan oturdugumuz evımız kayınvalıdemın..ama kafama gore doşedım severım evımı.şuan kenarımızda bırıkımımız yok..ama 25-30 yas arasında ınsanlarız sımdıden bırıkım yapamazsak bi daha yapamayız .o yuzden biz nasıl para bırıktırrebılırız onu dsunuyorum deli gibi..

eşimin beynını yedim kaç gundur : ''biz nasıl ev alcaz...oturup 2015 bütçe komisyonunu kuralım..dışarda arada da olsa yemek yemeyelım..ben sana pogaca hazırlar iş yerıne goturursun'' falan fılan..ama yok yani.bu boyle olmaz ...altın alalım dedım her ay..altın cok sakat ış...sürekli düşüşte.eve giren toplam para 3300..faturalar taksitler mutfak yol,düğünden kalan kredi derken falan derken elimize 1000 tl kalıyor.3 ay sonra kredı kartının taksıtlerını bıtırdıgımzde 2200 kalıcak...kesın bır bırıkım yolu bulsam bogazımdan da kısarım..

o yuzden sorum su;ev ıcın bırıkım yapacaksak ne yapmalıyız?şimdiden tesekkurler opuldunuzzzEn Büyük KK
bizimde yaklaşık elimize geçen para o kadar. 1300 lira ev kredisi ödüyoruz. evin alışverişi faturalar kıyafet gideri ıvırı zıvırı bende. eşim krediyi ödüyor. bende bütün giderleri karşılıyorum. 1 yıllık evliyiz. ara borçlarımızda oldu. takı falan kalmadı elimizde. hala da ara ara evin iskanıydı, sigortasıydı elektrik su aboneliği gibi masraflar oluyor. 4 yıl sonra ev bizim olacak. ama biz çok hırslıyız bi yandan birikim yapıp evi 2 yılda bitirmek istiyoruz kısmetse. bence ev için peşinat çıkarın biraz. gerisini de kredi ile alın. insanın kendi kazancı olan evde oturması daha güzel bence ;) kimsenin himayesi altında değiliz.

Altın kısa vadeli yatırım değildirzaten o yüzden sanırım en garantisi altın ..Her ay cumhuriyet alıp koyabilirsiniz kenara ..Kredi borcu bitince de yine 1000 lira kalıyormuş gibi yapın geri kalan 1200 i yatırım olarak ayırın derim :D

mantıklı :KK52:

bizimde yaklaşık elimize geçen para o kadar. 1300 lira ev kredisi ödüyoruz. evin alışverişi faturalar kıyafet gideri ıvırı zıvırı bende. eşim krediyi ödüyor. bende bütün giderleri karşılıyorum. 1 yıllık evliyiz. ara borçlarımızda oldu. takı falan kalmadı elimizde. hala da ara ara evin iskanıydı, sigortasıydı elektrik su aboneliği gibi masraflar oluyor. 4 yıl sonra ev bizim olacak. ama biz çok hırslıyız bi yandan birikim yapıp evi 2 yılda bitirmek istiyoruz kısmetse. bence ev için peşinat çıkarın biraz. gerisini de kredi ile alın. insanın kendi kazancı olan evde oturması daha güzel bence :KK66: kimsenin himayesi altında değiliz.

aynen çok haklısın canım.valla 50 60 bın nakıt atsam kenara kredıye hemen dalıcam da...işte o parayı nasıl bırıktırıcem orda tıkanıyorum..3 ay sonra elım rahatlıcak mesela ama bırıkımı neye yönelık yapacagımı bılmıyorum ıste

Bence güvenme o kadar. Yani hayatında A ve B planın olsun. Eğer birinizden biri işten çıkacak olursa ödeyebilecek misiniz?

ben her turlu calısıcam allah saglık verırse..bu ısten cıksam da sonucta iş seçeçek tip değilim.kı o durumda oyle bı sımarıklık zaten yapamam..o yuzden her turlu o odenmek zorunda.ama sımdı atıyorum onume 50 bınlık para bırıktırme hedefı koydum..ama altın mı dolar mı onu bılmıyorum dıye tokezlıyorum

Benim babamın da birikimi yok kirada oturuyorlar elli yaşında emekli oldu bir sürü borçla kadını köye tikti inek baktılar süt sattılar . Derken babam yurt dışına çıktı..annem inerler sattı sonuncusunu kurbana verdiler. Benim de babamın evi yok ama inşallah yurt dışından dönünce alacak...biz de 5 kardeşiz herkes 2 yıl dershaneye gitti..ben hariç ben direkt atandım üniversite okudular..ben de evlendikten sonra okumaya başladım...babamın kirada oturdukları ev rutubetli yasin gitsek uyuyamiyoruz . Gidince ya akrabalara yada köye gidiyoruz..inşallah onlarda ev sahibi olurlar bir an evvel

Benim babamın da birikimi yok kirada oturuyorlar elli yaşında emekli oldu bir sürü borçla kadını köye tikti inek baktılar süt sattılar . Derken babam yurt dışına çıktı..annem inerler sattı sonuncusunu kurbana verdiler. Benim de babamın evi yok ama inşallah yurt dışından dönünce alacak...biz de 5 kardeşiz herkes 2 yıl dershaneye gitti..ben hariç ben direkt atandım üniversite okudular..ben de evlendikten sonra okumaya başladım...babamın kirada oturdukları ev rutubetli yasin gitsek uyuyamiyoruz . Gidince ya akrabalara yada köye gidiyoruz..inşallah onlarda ev sahibi olurlar bir an evvel

senı cok ıyı anlıyorum !! ınsallah en yakın zamanda ev alıp rahat ederler gercekten şu zmanda evın yoksa ertesı gun basına ne gelecegı muamma...

aynen çok haklısın canım.valla 50 60 bın nakıt atsam kenara kredıye hemen dalıcam da...işte o parayı nasıl bırıktırıcem orda tıkanıyorum..3 ay sonra elım rahatlıcak mesela ama bırıkımı neye yönelık yapacagımı bılmıyorum ıste

Hmm... Esas konu birikimi hangi yöne yapacağınız. Bankaların birikim hesaplarını kullanabilirsin. Eğer faiz yemem diyorsan onu bilemeyeceğim. Ama günlük, aylık faize koyarak hem paran günden güne değerlenir, hemde elinde oldukça üstüne eklersin. Ben altın ve birikim hesabı arasında kararsızdım. Kendi kullandığım birikim hesabına ve altının son 2 yıldır fiyat grafiğine göre basit bir hesap yaptım. Elimde olan altınları bozup, birikime yatırınca daha fazla getireceğini hesapladım. Hem birikiyor, hem değerleniyor.

:) kayınvalıdeme bu muz olayını dun hemen eşim ispiyonlamış.kadın şok gecırmış..sız o kafayla ev alırsınız korkma demiş :) kı kayınvalıdem de tutumlu kadın ekonomısttir resmen ...o da verınce gazı yok dedım ben cıddıyım başlarım muzuna sınemasına.30 yasında ben o eve gırıcem dedım..eşim hem gurur duydu hem korktu..cunku hayat standartlarımızı dusurucez.valla yemesın umrumda değil.

ıkımızın de sıgarası yok gece hayatı yok.ben oyle alısverıs delısı degılım...hatta hiç...bi iç giyim takıntım vardı.hamıleyken o da rafa kalktı:KK70:yani birikim yapmamamız ımkasız .

ben şimdi babama sayıyorum bagırıyorum ne yaptın aılen ıcın dıye !! babam ölse gitse annem bi kuru emeklı maasıyla kıra mı odesın bogazına mı baksın..??kıra olayını yasayan bılır kızlar..hamılelıgımın tadını cıkaramıyorum valla

ayyy cok hırs yaptım kızlar...

Babanızın başka kötü alışkanlıkları mı vardı bilmiyorum ama bana fazla yükleniyorsunuz gibi geldi. Benim babam da memurdu. Biz de yıllarca kiradaydık. Emekli olunca 100 milyara bir ev aldılar ama bunun sadece 40 milyarı babamın emeklisiydi. Geri kalanı benim maaşımdan yıllar içindeki birikimler ve bir miktar altındı. Azıcık da borç. Yani memur emeklisi ve maaşı ile ev almak o kadar kolay değil ki. Alamaya da bilirdik. Babama bir şey diyemezdim. İki tane aslanlar gibi evlat yetiştirdi. Ona bir şey olursa annemin sırtı yere gelmez bir zahmet.
Açıkçası ev almak güzel bir şey. Ben de istiyorum ama ev alma konusundaki dramı da anlayamıyorum. Geçen başka bir konuda vardı bir evimiz yok diye kadın depresyona girmişti resmen. Biz ailemle kiradaydık 25 sene, onların şimdi evi var ama bu sefer de biz eşimle kiradayız. Evimiz olsa çok güzel olur ama olmayınca da dünyanın sonu değil. Ev olunca da hayat kurtulmuyor. O evin de garantisi yok. Her şey olabilir bu dünyada Allah korusun. Eğer evsizlikle sınanacaksan 10 tane evin de olsa hepsini kaybedebilirsin. Bu bir garanti ya da hayat kurtarıcı bir şey değil.
Ev alınacak diye sinemadan feragat edilir ama atıyorum yiyecek-içecekten kısmak bana abartı geliyor. Muz tamam lükse girebilir ama hamile bir insanın belli bir standarda ihtiyacı var. Ha para olmazsa yapacak bir şey yok ama para varkende hamile bir kadının alacağı vitamin mi yoksa ev için birikim mi deseler vitamin derim ben.
Ha umarım inşallah HAYIRLISIyla bir eviniz olur. İçinize de siner. Ama hayatı da ertelemeyin.

yemekten içmekten kısarak tasarruf nasıl yapılır bilemedim?
yapılması gerekiyor mu?
ben hiç yapmadım da, eşim de yapmaz
yapmaya kalksak, mesela temel gıdaları evimize almasak aile büyüklerinden dayak yeriz:KK48::KK48:
etimizden, balığımızdan, sütümüzden, yoğurdumuzdan, meyvemizden vazgeçemeyiz yani
ama üşengeçlik etmeden, dengeli dengeli pişirebiliriz
mesela ben bir kilo kıymadan köfte yapsam, eşim de ben de yer bitiririz
ama köfteyi sebzeyle desteklerim artar, hem de sağlıklı olur
veya bir kilo eti alıp bir kere de kavurup yiyebiliriz, onu da dengeli pişirip yetirebilirim gibi
ama dışarıda yemek yemeyi bırakabilirsiniz
yiyeceğiniz kadarını alıp, israf etmeyebilirsiniz
kahvaltıyı evde yapabilirsiniz, eğer mümkünse ev yemeklerinden iş yerine götürebilirsiniz
ben öğretmenim, z.yağlı yemekleri, böreği, çöreği okula götürüyordum
zaten hepimiz öğretmen olduğumuz için birbirimizin halini anlıyoruz
marketlerdeki indirimleri takip edip, ihtiyaçlarınızı indirimli marketlerden alabilirsiniz
(biraz gezmek gerekiyor ama, iyi tasarruf oluyor)
gereksiz kıyafet alışverişlerinden vazgeçebilirsiniz
faturalarınız çok yüksek geliyorsa, sebepleri üzerinde düşünüp düşürebilirsiniz
ve her ay belli miktar parayı yok sayıp, fon, hisse senedi, altın hesabı vs değerlendirebilirsiniz
altınınız vs varsa, onları da bu birikime katıp peşinat yapıp, kısa süreli bir krediyle ev alabilirsiniz
neden olmasın?

Babanızın başka kötü alışkanlıkları mı vardı bilmiyorum ama bana fazla yükleniyorsunuz gibi geldi. Benim babam da memurdu. Biz de yıllarca kiradaydık. Emekli olunca 100 milyara bir ev aldılar ama bunun sadece 40 milyarı babamın emeklisiydi. Geri kalanı benim maaşımdan yıllar içindeki birikimler ve bir miktar altındı. Azıcık da borç. Yani memur emeklisi ve maaşı ile ev almak o kadar kolay değil ki. Alamaya da bilirdik. Babama bir şey diyemezdim. İki tane aslanlar gibi evlat yetiştirdi. Ona bir şey olursa annemin sırtı yere gelmez bir zahmet.
Açıkçası ev almak güzel bir şey. Ben de istiyorum ama ev alma konusundaki dramı da anlayamıyorum. Geçen başka bir konuda vardı bir evimiz yok diye kadın depresyona girmişti resmen. Biz ailemle kiradaydık 25 sene, onların şimdi evi var ama bu sefer de biz eşimle kiradayız. Evimiz olsa çok güzel olur ama olmayınca da dünyanın sonu değil. Ev olunca da hayat kurtulmuyor. O evin de garantisi yok. Her şey olabilir bu dünyada Allah korusun. Eğer evsizlikle sınanacaksan 10 tane evin de olsa hepsini kaybedebilirsin. Bu bir garanti ya da hayat kurtarıcı bir şey değil.
Ev alınacak diye sinemadan feragat edilir ama atıyorum yiyecek-içecekten kısmak bana abartı geliyor. Muz tamam lükse girebilir ama hamile bir insanın belli bir standarda ihtiyacı var. Ha para olmazsa yapacak bir şey yok ama para varkende hamile bir kadının alacağı vitamin mi yoksa ev için birikim mi deseler vitamin derim ben.

sıgarası alkolu yoktu.kardeslerının cocuklarını okuttu !! ne alakaysa babaları başlarındayken ustelık...sureklı aılesıne yedırdı.bızde burslarla buyuduk..ne tezat dımı !!hala da evde okuyan cocuklar var...babamın aılem dıye sorumsuzlugundan ev alamadık.yoksa babam ek ısler yapıp cok ıy paralar da kazandı ama hep bogaza gıttı...cokk fazla merhametınden dolayı bu haldeyız acıkcası

Gençlikte birikiyor haklısınız ama gençlik de geri gelmiyor. Ben biraz böyle bakıyorum hayata. 2-3 sene birikim 10 sene ev kredisi derken geleceksiniz kırklı yaşlara. Şimdi yapacağınız tatilden, yiyeceğiniz yemekten, gideceğiniz sinemadan, tiyatrodan konserden alacağınız zevki o zaman almayacaksınız. Hayat su gibi akıp gidyor, tadını çıkarmak lazım. Boğazdan bile kısarak birikim yapmak ne kadar doğru bilemedim. Bana göre değil en azından.

yemekten içmekten kısarak tasarruf nasıl yapılır bilemedim?
yapılması gerekiyor mu?
ben hiç yapmadım da, eşim de yapmaz
yapmaya kalksak, mesela temel gıdaları evimize almasak aile büyüklerinden dayak yeriz:KK48::KK48:
etimizden, balığımızdan, sütümüzden, yoğurdumuzdan, meyvemizden vazgeçemeyiz yani
ama üşengeçlik etmeden, dengeli dengeli pişirebiliriz
mesela ben bir kilo kıymadan köfte yapsam, eşim de ben de yer bitiririz
ama köfteyi sebzeyle desteklerim artar, hem de sağlıklı olur
veya bir kilo eti alıp bir kere de kavurup yiyebiliriz, onu da dengeli pişirip yetirebilirim gibi
ama dışarıda yemek yemeyi bırakabilirsiniz
yiyeceğiniz kadarını alıp, israf etmeyebilirsiniz
kahvaltıyı evde yapabilirsiniz, eğer mümkünse ev yemeklerinden iş yerine götürebilirsiniz
ben öğretmenim, z.yağlı yemekleri, böreği, çöreği okula götürüyordum
zaten hepimiz öğretmen olduğumuz için birbirimizin halini anlıyoruz
marketlerdeki indirimleri takip edip, ihtiyaçlarınızı indirimli marketlerden alabilirsiniz
(biraz gezmek gerekiyor ama, iyi tasarruf oluyor)
gereksiz kıyafet alışverişlerinden vazgeçebilirsiniz
faturalarınız çok yüksek geliyorsa, sebepleri üzerinde düşünüp düşürebilirsiniz
ve her ay belli miktar parayı yok sayıp, fon, hisse senedi, altın hesabı vs değerlendirebilirsiniz
altınınız vs varsa, onları da bu birikime katıp peşinat yapıp, kısa süreli bir krediyle ev alabilirsiniz
neden olmasın?

bu dedıklerını uygulıcam canım.guzel fıkır oldu benım ıcın.sağol..organık yumurta ve tavugumdan kısmıyorum ondan zaten şart.o gun evlerı gorup baya etkısınden kalmış olacagım ki gaza gelmış oldum.:KK56:yoksa bebeklerın vıtamını şart.bız arada hamılelıkten dolayı bazen ıs cıkısı esımle taksıye bınıp 10 tl verıyoruz bazen ayda 300 tl cebımızden bu sekılde gıttıgını dun mesela farkettık...bunu yapmıcaz mesela..dısarda yemek olayını da tamamen rafa kaldırdım cunku gercekten aya vurunca baya masraf oluyormus onu farkettım... kıyafet masrafım zaten yok .bı kaç tane gebe elbısesı aldım mecburı.

demek ıstedıgım sımdıden bı denge kuramazsam sureklı ertelemeye gırerım..bunu yapmak ıstemıyorum...

Arada bir de olsa disarida yemek yememektense, esime isyerinde yemek teme Ben sana pogaca yapayim onu Ye demektense omrum boyu kirada kalirim.. hayatta dc sahibi olmaktan.onemli seyler var. Bogazimdan kismam, eger artiyorsa onu biriktiririm, ya da luksten .kisarim.. ama isi pintilige getirmem arada bir de olsa disarda yemeyelim demem.. gencken lazim bazi seyler.. esimle basbasa yemek yemek gibi.

Altın kısa vadeli yatırım değildirzaten o yüzden sanırım en garantisi altın ..Her ay cumhuriyet alıp koyabilirsiniz kenara ..Kredi borcu bitince de yine 1000 lira kalıyormuş gibi yapın geri kalan 1200 i yatırım olarak ayırın derim :D

katılıyorum biz her ay altın alıp koyuyoruz şu an 5000 tl miz oldu :)
Konu sahibi her ay elinizde kalan miktara altın alın bencede

Hmm... Esas konu birikimi hangi yöne yapacağınız. Bankaların birikim hesaplarını kullanabilirsin. Eğer faiz yemem diyorsan onu bilemeyeceğim. Ama günlük, aylık faize koyarak hem paran günden güne değerlenir, hemde elinde oldukça üstüne eklersin. Ben altın ve birikim hesabı arasında kararsızdım. Kendi kullandığım birikim hesabına ve altının son 2 yıldır fiyat grafiğine göre basit bir hesap yaptım. Elimde olan altınları bozup, birikime yatırınca daha fazla getireceğini hesapladım. Hem birikiyor, hem değerleniyor.

cok akıllıca..evet ben bunu kastetmıstım.eşime sormalıyım gayet mantıklı bır bırıkım

Kiracı değilsiniz, evden çıkın diyen yok.
Her ay üç-beş birikim yapmaya çalışın elbette, ama her şeyden kısmaya ne gerek var?

Kazandığım para benim hayatımı kolaylaştırmıyorsa, isteklerimi erteliyorsam neye yarar o para.

Back
X