• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genç yaşta ev sahibi olanlar??

Merhaba bu birikim noktasinda ben de cok hirsliydim.calisirken benim maasimin uzerine esim ekleme yapip bankaya yatiriyorduk.gayette guzel birikiyordu.
tabi cogu seyden kisiyorduk ama bazen kendimizi odullendirip biseylerde yapiyirduk.
ama cocuk olunca ben isten ayrildim.baskasina bakitmaya icim el vermedi.bir de biraz zor buyuyen bir cocuk.premature dogdu falan filan.
esim birikimi kendisi yapmaya devam etti ama benim calistigim zamanki gibi elbette olmadi.
vel hasili kelam her seyi dusunmek lazim.bogazdan her zaman kisilmiyor.misafiri var sizin beslenmeniz var vs.

sonracima bu cocuklar bi hastalaniyor o ay bitiyo zaten kenara para koyma hayalleri.bir de dogunca yok ultrason yok tahlil yok bisiler ilk ayi doldu haydee bi ultrason falan.
yani heves kirmak asla istemem de sizin dusundugunuz gibi.ha deyince 50 bin kenara konmuyor.birikim yapamazsiniz vazgecin asla demiyorum kaldiki biz devazgecmedik.ama beklentilerinizi hafif tutun derim ben :)

Arada bir de olsa disarida yemek yememektense, esime isyerinde yemek teme Ben sana pogaca yapayim onu Ye demektense omrum boyu kirada kalirim.. hayatta dc sahibi olmaktan.onemli seyler var. Bogazimdan kismam, eger artiyorsa onu biriktiririm, ya da luksten .kisarim.. ama isi pintilige getirmem arada bir de olsa disarda yemeyelim demem.. gencken lazim bazi seyler.. esimle basbasa yemek yemek gibi.

evlendıgımız zamandan bu zmanda kadar haftanın 3 yada 4 gunu usengeclık flan derken dısarda yemek yedık..bakıyorum da baya sacmalamısız..arada tabıkı olur.ama ben dengesını kuramadım sanırım..yada hamılelıkten dolayı canım yemek yapmadı ılk zmandan dıyelım...o yuzden ben pıntı olmadan su ıstanbulda ev sahıbı olmanın zor olacagını dusunuyorum..

selam caneyler benım 1 haftadır kafamda manyak dusunceler gezmekte.içerde bebelerı unuttum o derece.... annemler yıllarca kıracı..biz onlara beylıkduzunde uygun konutlar var gıdıp bakalım dıyerek eşimle taaa beylukduzune gittik..tanrııım !!! nasıl guzel nasıl şahane evler...:KK57:bu bende bır hırs uyandırdı..:KK58:.suan oturdugumuz evımız kayınvalıdemın..ama kafama gore doşedım severım evımı.şuan kenarımızda bırıkımımız yok..ama 25-30 yas arasında ınsanlarız sımdıden bırıkım yapamazsak bi daha yapamayız .o yuzden biz nasıl para bırıktırrebılırız onu dsunuyorum deli gibi..

eşimin beynını yedim kaç gundur : ''biz nasıl ev alcaz...oturup 2015 bütçe komisyonunu kuralım..dışarda arada da olsa yemek yemeyelım..ben sana pogaca hazırlar iş yerıne goturursun'' falan fılan..ama yok yani.bu boyle olmaz ...altın alalım dedım her ay..altın cok sakat ış...sürekli düşüşte.eve giren toplam para 3300..faturalar taksitler mutfak yol,düğünden kalan kredi derken falan derken elimize 1000 tl kalıyor.3 ay sonra kredı kartının taksıtlerını bıtırdıgımzde 2200 kalıcak...kesın bır bırıkım yolu bulsam bogazımdan da kısarım..

o yuzden sorum su;ev ıcın bırıkım yapacaksak ne yapmalıyız?şimdiden tesekkurler opuldunuzzzEn Büyük KK
Aynen bende kredi kartı borcumu bitirip aylık 1000 tl ayırdık 15 000civarı bişey topladım 1 yılda ayrıca 15 0000 tl lik altınım vardı düğünden kalan 30 0000 peşin verdim gerisi kredi çekip ev aldim yoksa yıllarca beklemem gerekiyordu

bu dedıklerını uygulıcam canım.guzel fıkır oldu benım ıcın.sağol..organık yumurta ve tavugumdan kısmıyorum ondan zaten şart.o gun evlerı gorup baya etkısınden kalmış olacagım ki gaza gelmış oldum.:KK56:yoksa bebeklerın vıtamını şart.bız arada hamılelıkten dolayı bazen ıs cıkısı esımle taksıye bınıp 10 tl verıyoruz bazen ayda 300 tl cebımızden bu sekılde gıttıgını dun mesela farkettık...bunu yapmıcaz mesela..dısarda yemek olayını da tamamen rafa kaldırdım cunku gercekten aya vurunca baya masraf oluyormus onu farkettım... kıyafet masrafım zaten yok .bı kaç tane gebe elbısesı aldım mecburı.

demek ıstedıgım sımdıden bı denge kuramazsam sureklı ertelemeye gırerım..bunu yapmak ıstemıyorum...
biz hiç yemiyor değiliz ama keyfi, evde yapmak zor gelip de yemiyoruz
ayda bir falan yiyoruz yine
ama arabamız olduğu halde eşim servis kullanıyor, ben toplu ulaşım araçlarını
bunun gibi şeyler
veya ütüyü toptan yapıyorum, çamaşırı biriktirip yıkıyorum, zırt pırt açmıyorum
su ısıtıcıyı çooook gerekmedikçe kullanmıyorum, doğalgaz daha ucuz
15 dk erken uyanıp çay suyunu ocakta ısıtıyorum
yazın reçel, melemenlik, domates sosları yapıyorum
boş kaldıkkça misafire ikramlıklar hazırlayıp dondurucuya atıyorum, hemen pastanelere veya markete koşmuyorum
biraz eski usul takılıyorum yani
annelerden gördüklerimi uygulamaya çalışıyorum
ve ne boğazdan kesiyoruz, ne gezmemizden, ne tatilimizden ama biriktiriyoruz da

tabi cogu seyden kisiyorduk ama bazen kendimizi odullendirip biseylerde yapiyirduk.
ama cocuk olunca ben isten ayrildim.baskasina bakitmaya icim el vermedi.bir de biraz zor buyuyen bir cocuk.premature dogdu falan filan.
esim birikimi kendisi yapmaya devam etti ama benim calistigim zamanki gibi elbette olmadi.
vel hasili kelam her seyi dusunmek lazim.bogazdan her zaman kisilmiyor.misafiri var sizin beslenmeniz var vs.

sonracima bu cocuklar bi hastalaniyor o ay bitiyo zaten kenara para koyma hayalleri.bir de dogunca yok ultrason yok tahlil yok bisiler ilk ayi doldu haydee bi ultrason falan.
yani heves kirmak asla istemem de sizin dusundugunuz gibi.ha deyince 50 bin kenara konmuyor.birikim yapamazsiniz vazgecin asla demiyorum kaldiki biz devazgecmedik.ama beklentilerinizi hafif tutun derim ben :)[/QUOTE]

yok onun zaten farkındayım .bebeklerın aylık muayenelerıydı falan fılan.bı cok masraf patlak verıyor..ama benım demek ıstedıgım suan ımkanımız varken bende calısıyorken ılerde ev almak ıstıyorum ve nasıl bırıkım yaparım.yoksa bende evlenmeden once fazla savurgandım..noldu bana boyle ya:KK57:

öncelikle bebeklerin hayırla gelsin inşallah.
birikim yaparken asla boğazından kesme çünkü şimdi yiyebileceğin şeyleri ilerde bir hastalık çıkar( şeker gibi) Allah korusun yiyemezsin. canının çektiğini ye. misal iskender mi istiyorsun lüks bir yerden değilde orta halli bir yerden ye ama ye..
ben market alışverişlerinde kendimi kaybederdim. sonra baktım ki çoğu bayatlıyor , bozuluyor ve çöpe gidiyor. artık sadece ihtiyacım kadar alıyorum. adım başı market oldu kiloyla almak yerine 3-5 tane alıyorum. bunlar göze görülmeyen birikimler oluyor.
onun dışında giyim olur kozmetik olur bu gibi şeylerden kısabilirsin. luzumsuz yanan lambalar bile küçük görünse de baya fayda sağlar emin ol. ve Altın almak yerine bankaya altın hesabı açtırabilirsin, uzun vadede kar ediyorsun. zaten evde para tutmak mantık işi gelmiyor bana.
mesela ben 3 yılda 5 bin lira gibi bir kar elde ettim.
ven en önemlisi kenara koyduğun paraya güvenme. onu yok say.
biraz birikimin olduktan sonrada ev olur arsa olur bakarsın artık durumlara.

şöyle 60 70 mılyar bırıkım yapsak kredı kolay gelıyor..mesela evelkı gun marketten eşim muz alıyodu almaaa dıye bı cıngar cıkardım.neden hamılesın alayım vıtamın işte dedı..olmaz bırıkım yapıcaz dedım.şok gecırdı... ! hayatımda hıc yapmadıgım seyler..ya uzuun anlatması ama babamın 38 yıllık devlet memurlugu boyunca kenara 5 mılyar mıle koyamayısı ve suan ev alacak bırıkımı hala bulamayısından cok fazla etkılendım sanırım.gercekten hamıleyım ama aılemde sureklı aklım...bunları da ılerde yasamak cocuklarıma da yasatmak ıstemedıgımden belkı de abartarak bıseyler yapmaya calısıyorum
Evet gerçekten çok abartıyorsunuz.
Farkında olmadan beebeklerinizin rızkından da kısıyorsunuz.
Hele bebeklerinizi bi kucağınıza alın hayırlısıyla ondan sonra ortalama bi gider masrafı çıkar kalanını birikim yaparsınız.
Çocuklu bi ailenin elime bu kadar kalıyor ayda diyebilmesi plan yapması imkansız, sürekli sürpriz bişey çıkıyor çünkü.

Yılbaşı bileti aldınızmı :KK48: ayy hadi inşallah çıkar da bir ev alırsınız :KK45: bana da çıkarsa ben hayvanat bahçesi kuracağım kocaman :KK15:

aldım valla..Ayyy agzından bal damlıyor :) valla cıkarsa senınle bulusup yemek yıcez tamam mı :KK49:
biz hiç yemiyor değiliz ama keyfi, evde yapmak zor gelip de yemiyoruz
ayda bir falan yiyoruz yine
ama arabamız olduğu halde eşim servis kullanıyor, ben toplu ulaşım araçlarını
bunun gibi şeyler
veya ütüyü toptan yapıyorum, çamaşırı biriktirip yıkıyorum, zırt pırt açmıyorum
su ısıtıcıyı çooook gerekmedikçe kullanmıyorum, doğalgaz daha ucuz
15 dk erken uyanıp çay suyunu ocakta ısıtıyorum
yazın reçel, melemenlik, domates sosları yapıyorum
boş kaldıkkça misafire ikramlıklar hazırlayıp dondurucuya atıyorum, hemen pastanelere veya markete koşmuyorum
biraz eski usul takılıyorum yani
annelerden gördüklerimi uygulamaya çalışıyorum
ve ne boğazdan kesiyoruz, ne gezmemizden, ne tatilimizden ama biriktiriyoruz da

ayyy ne guzel fıkırler bunlar.hepsını uygulamak ıstıyorum ya...akıllı kadın bı başka..maşşallah size

şimdi buraya konu açtığınıza göre realist düşüncelere ihtiyaç var.
3300 tl hele ki istanbul için ne yazık ki çok bir para değil. kredi filan da varmış.
bebişlerin parasını ayırdım diyorsunuz ama inanın öyle olmuyor o işler. evdeki hesap uymuyor çarşıya.
yine bir gıcıklık daha yapayım. abartmadığınız sürece dışarda yemekle, poğaça ile ütüyü kısıp, suyu azaltmakla da olmuyor ne yazık ki.
bence şimdi siz bebişlere yoğunlaşın, çar çur etmeden hamileliğinizin keyfini çıkarın zaten anca yeter bu para size. (şimdi bazı arkadaşlar, "asgari ücretle nasıl geçiniyorlar..." demesin, o geçinmek değil, hayatta kalmaya çalışmak) bebeikler şöle bi 5-6 aylık olsun, siz iş hayatına başlayın, bütçeniz, geliriniz-gideriniz bu zamana göre baya değişecektir. o zaman bir plan yaparsınız. ayda bilmem kaç lirayı koyarsınız yatırım araçlarından birine, belki kv niz filan destek çıkar bişi olur, borçlanır, kredi çeker alırsınız inşallah gönlünüze göre, daha da güzel evler.

Evet gerçekten çok abartıyorsunuz.
Farkında olmadan beebeklerinizin rızkından da kısıyorsunuz.
Hele bebeklerinizi bi kucağınıza alın hayırlısıyla ondan sonra ortalama bi gider masrafı çıkar kalanını birikim yaparsınız.
Çocuklu bi ailenin elime bu kadar kalıyor ayda diyebilmesi plan yapması imkansız, sürekli sürpriz bişey çıkıyor çünkü.

abarttıgımın bende farkındayım scrolllock:KK43: umarım bu gazla gıderım..

şimdi buraya konu açtığınıza göre realist düşüncelere ihtiyaç var.
3300 tl hele ki istanbul için ne yazık ki çok bir para değil. kredi filan da varmış.
bebişlerin parasını ayırdım diyorsunuz ama inanın öyle olmuyor o işler. evdeki hesap uymuyor çarşıya.
yine bir gıcıklık daha yapayım. abartmadığınız sürece dışarda yemekle, poğaça ile ütüyü kısıp, suyu azaltmakla da olmuyor ne yazık ki.
bence şimdi siz bebişlere yoğunlaşın, çar çur etmeden hamileliğinizin keyfini çıkarın zaten anca yeter bu para size. (şimdi bazı arkadaşlar, "asgari ücretle nasıl geçiniyorlar..." demesin, o geçinmek değil, hayatta kalmaya çalışmak) bebeikler şöle bi 5-6 aylık olsun, siz iş hayatına başlayın, bütçeniz, geliriniz-gideriniz bu zamana göre baya değişecektir. o zaman bir plan yaparsınız. ayda bilmem kaç lirayı koyarsınız yatırım araçlarından birine, belki kv niz filan destek çıkar bişi olur, borçlanır, kredi çeker alırsınız inşallah gönlünüze göre, daha da güzel evler.

gercekcı yorumun için tesekkurler hsos :D haklısın cok da fazla bı para degıl ama cok fazla masraflı cıft degılız dıye bı yol bulmam gerektıgını dusundum.tabıkı bebekler ılıklerımıze kadar emecekler bızı.ona ne suphe..bez hele de bı mama cıkarsa basımıza yandık..ama hıc olmadı ayda 250 bıle atmak ısterım kenara.hıc olmadı onların kreş parasını sımdıden kenara koyarım..beklentımı dusurdum suan valla:KK14:

2 yıl sonra evimizin kredisi bitiyor kendi emeklerimizle genç yaşta ev sahibi olacağımız için gerçkten çok mutluyum. .
Öyleki bitirir bitirmez bi ev dahamı alsak diyorum. .

Her ne kadar begenmediğim bir semtte ev alsamda çok karlı çıktığımızı belirtmek isterim . . 105 milyara aldığım ev 2 yıl sonra 170 milyar oluverdi. . :)

eşimle maaşlarımızın toplamı 2000 tl iken ev kredisine girdik 1000 lirasını krediye geri kalan 1000 lirayıda hem ev için hemde elden borçlarımızı kapatmakla harcadık. . şuan 15-20 milyar borcumuz kaldı. .

Anladımki borç olmayınca birikim yapılmıyor. . Yediğimizden giydiğimizden kıstık halada kısıyoruz. . inşallah 2 yıl sonra maaşlarımız olduğu giibi cebimizde kalıcak

2 yıl sonra evimizin kredisi bitiyor kendi emeklerimizle genç yaşta ev sahibi olacağımız için gerçkten çok mutluyum. .
Öyleki bitirir bitirmez bi ev dahamı alsak diyorum. .

Her ne kadar begenmediğim bir semtte ev alsamda çok karlı çıktığımızı belirtmek isterim . . 105 milyara aldığım ev 2 yıl sonra 170 milyar oluverdi. . :)

eşimle maaşlarımızın toplamı 2000 tl iken ev kredisine girdik 1000 lirasını krediye geri kalan 1000 lirayıda hem ev için hemde elden borçlarımızı kapatmakla harcadık. . şuan 15-20 milyar borcumuz kaldı. .

Anladımki borç olmayınca birikim yapılmıyor. . Yediğimizden giydiğimizden kıstık halada kısıyoruz. . inşallah 2 yıl sonra maaşlarımız olduğu giibi cebimizde kalıcak

vuhuuu !! cok guzel maşallah yaa.bencede 2.evı alın.genc yasta 2 evı olan cıft olarak sızı ornek alırım bende:KK70:

selam caneyler benım 1 haftadır kafamda manyak dusunceler gezmekte.içerde bebelerı unuttum o derece.... annemler yıllarca kıracı..biz onlara beylıkduzunde uygun konutlar var gıdıp bakalım dıyerek eşimle taaa beylukduzune gittik..tanrııım !!! nasıl guzel nasıl şahane evler...:KK57:bu bende bır hırs uyandırdı..:KK58:.suan oturdugumuz evımız kayınvalıdemın..ama kafama gore doşedım severım evımı.şuan kenarımızda bırıkımımız yok..ama 25-30 yas arasında ınsanlarız sımdıden bırıkım yapamazsak bi daha yapamayız .o yuzden biz nasıl para bırıktırrebılırız onu dsunuyorum deli gibi..

eşimin beynını yedim kaç gundur : ''biz nasıl ev alcaz...oturup 2015 bütçe komisyonunu kuralım..dışarda arada da olsa yemek yemeyelım..ben sana pogaca hazırlar iş yerıne goturursun'' falan fılan..ama yok yani.bu boyle olmaz ...altın alalım dedım her ay..altın cok sakat ış...sürekli düşüşte.eve giren toplam para 3300..faturalar taksitler mutfak yol,düğünden kalan kredi derken falan derken elimize 1000 tl kalıyor.3 ay sonra kredı kartının taksıtlerını bıtırdıgımzde 2200 kalıcak...kesın bır bırıkım yolu bulsam bogazımdan da kısarım..

o yuzden sorum su;ev ıcın bırıkım yapacaksak ne yapmalıyız?şimdiden tesekkurler opuldunuzzzEn Büyük KK

Valla bende aynen senin gibi düşünüyordum para biriktirmeye başladım. Önce tasarruf tedbirleri aldım işe sigarayı bırakmakla başladım, eşime de bıraktırcam şimdilik azalttı. Artık markete giderken sadece eksiklerimi alıyorum ihtiyacım olmayan aman bulunsun diye hiç birşey almıyorum ve indirim günlerini takip ediyorum özellikle A101 tavsiye ederim inanılmaz indirimli oluoyor..sebze meyve içinse semt pazarına gidiyorum, kumbara yaptım kendime tüm bozukları oraya atıyorum inan 10 kuruş 20 kuruş diye beğenmiyoruz ama onlarla haftalık pazar param çıkıyor. elektrik su konusunda zaten tutumlu hatundum, dikkat ederdim..bi de artık 10 günde bir dışardan yiyoruz. Eşime de işe giderken sandviç poğaça yapıoyrum. 1 aylık geçineceğimiz parayı ayırıp geri kalanı hemen altın yapıyorum. canım bir çeyrek bile olsun at kenara bence küçümseme. Komşum 4 çeyrek yaptı 6 ayda, onlarında borçları var. Valla geçen ay biraz param vardı koşa koşa gittim tam altın aldım 300 tl kalmıştı neyse dedim saklıyım gelen ay üstüne kor tam yaparım dedim eridi gitti keşke yapsaydım. Yani parayı hemen bağlamalı yoksa uçup gidiyor. Bi de altını küçümseme 2010 yılında 116 TL ye almıştım çeyreği, bu sene 148 oldu. Yani uzun vadede kazandırır hemde faiz bulaşmaz parana bereketi olur. Ayıptır söylemesi bu ayda 25 gr bilezik aldım attım kenara 15 ine kadar 240 TL ile geçinecem param yok ama altınım var bakıp mutlu oluyorum:KK49::KK45:

Canim gelirimiz yaklasik ayni diyim sizinki azcukk fazla.bix yek maasiz ama..bem v evindeyim. Elimize maastan 900 lira kaliyo malesef.. iki ay ceyrk aldim havalara uctum.ucuncu ay araba kaza atlattik cok sukur bie bise olmadi. O ay maasin bize kalani tamamen gitti..eksiye girdik. Çeyrekleri bozduk..hic evdeki hesap uymuyo hakikaten. .ama kredi kartini bitie..oartan 1200 lirq ilac olur sana.. onu yok say.. ev borxuna gir kiraciya ver 600 700 ordan gelir 1000 1200 se sen odersin ev bbaya kendini oder gibi olur..bizim elimizde de boyle bi para kalsq bugun ev alirim hic düşünmem ki ben hic kirada oturmadim bunu yasamak istemiyorum da..bemcs olabilir kv dede annemlerde hep ne yaparsan bebilolar kucukken yaparsın kizim diyolar..haklilar bence

aldım valla..Ayyy agzından bal damlıyor :) valla cıkarsa senınle bulusup yemek yıcez tamam mı :KK49:

ayyy ne guzel fıkırler bunlar.hepsını uygulamak ıstıyorum ya...akıllı kadın bı başka..maşşallah size
yani canım muz almaktan vazgeçmene hiiiç gerek yok:stop:
al ye yahu, bir kere daha mı geleceksin dünyaya
ama yiyebileceğinden fazla alıp çürütme, doğru metodlarla sakla
baktın canın istemedi, değişmeye başladı hemen muzlu rulo pasta yap at dolaba
hem eşine jest, hem misafirine hazır ikram :KK66:

canım ayrıca ben rutin gebelik kontrolleri için hiç özele gitmedim
paradan kısmak aklımda yoktu, parasını da hazırlamıştık zaten
ama ben güvenemedim, hemen türlü türlü hastalıklar çıkarıp insanları panikletiyorlardı
bir çok arkadaşımın gayet normal durumlar için hamileliklerinin zehir olduğunu gördüm
bu yüzden hep devlet hastanelerine gittim
doğumu da devletin doğum evinde aynı sebeplerden yaptım
ayırdığımız parayı da, gelen hediye takılarla birlikte oğluşumun hesabına yatırdık
ama sen nerde kendini rahat hissedeceksen oraya git
bana k.pederim ve babam nerde doğum yapmak istersen yap, biz karşılayacağız dedi ama ben özellere hemen sezeryan yapıyorlar diye gitmeyi tercih etmedim
iyi de oldu, oğlumun benden çok parası oldu bankada:KK48:

Son düzenleme:
Back
X