• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genç yaşta ev sahibi olanlar??

cnm vallahi bu yazdigim olay birebir gercek..bir oku konunu, yazarken gaza gelmissin sanirim :) isyerinde birsey yeme pogaca yapayim gotur dedim demissin :)

Ya bu çok abes bir durum mu?

Bende nişanlıma hazırlardım iş yerinde yesin diye. Haftada 3 ya da 4 gün götürürdü. Yemek masrafı çok geliyordu. Kötü bir şey mi, yada aşırı cimrilik mi ki bu?

cnm vallahi bu yazdigim olay birebir gercek..bir oku konunu, yazarken gaza gelmissin sanirim :) isyerinde birsey yeme pogaca yapayim gotur dedim demissin :)

evet suan uyguluyorum bu yaptıgımı.eşım hatta ıyıce alıstı bu duruma..hazır pogacalar reflusunu artırıyo.tabıkı işyerıne yemek goturmekle ev alacak parayı bırıktırecegımı ıddıa etmedm.komık olur zaten:D ama bu hafta elımden az para gıttı..bazen avans bıle cekıyodum ıcerden.zorlanıyodum.bu ay zorlanmadım yarın maasımı alıcam ınsalllah.normalde maaşa 1 hafta kala cebımızde 1 lıra olmuyodu.karta yuklenıyoduk kart doluysa avans.bu ay bunu yasamayınca bırıkımın faydasını gordum.

evet suan uyguluyorum bu yaptıgımı.eşım hatta ıyıce alıstı bu duruma..hazır pogacalar reflusunu artırıyo.tabıkı işyerıne yemek goturmekle ev alacak parayı bırıktırecegımı ıddıa etmedm.komık olur zaten:D ama bu hafta elımden az para gıttı..bazen avans bıle cekıyodum ıcerden.zorlanıyodum.bu ay zorlanmadım yarın maasımı alıcam ınsalllah.normalde maaşa 1 hafta kala cebımızde 1 lıra olmuyodu.karta yuklenıyoduk kart doluysa avans.bu ay bunu yasamayınca bırıkımın faydasını gordum.

Biz senle çok benziyoruz :)

Bende geçen aylarda koca bir kavanoza 100 tl bozuk para biriktirmiştim. Bu ay epey lazım oldu, harcadık. Akbil falan yükledim. Yılbaşı geçsin, tekrar başlıcam.

Ya bu çok abes bir durum mu?

Bende nişanlıma hazırlardım iş yerinde yesin diye. Haftada 3 ya da 4 gün götürürdü. Yemek masrafı çok geliyordu. Kötü bir şey mi, yada aşırı cimrilik mi ki bu?
Bunu maddi durum elvermedigi icin yapmak baska, Yok Efendinmm ev alayim diye yapmak bambaskadir.

Biz senle çok benziyoruz :)

Bende geçen aylarda koca bir kavanoza 100 tl bozuk para biriktirmiştim. Bu ay epey lazım oldu, harcadık. Akbil falan yükledim. Yılbaşı geçsin, tekrar başlıcam.

:) evet benzıyoruz gercekten.anlatımından kendıme cok pay cıkardım...:KK68:

bu kumbara olayı gercekten cok ıse yarıyor.zamanında cok faydalandım..hıc bısey olmadı dedıgın gibi akbıle yatırırım ...beyın bedava:KK58:

Madem kv evi de oturuyosunuz ..
Bankalar alacagibiz evin %75 ini kredi olarak veriyor yani
125 binlik bi ev icin sizin garanti 30+5 bin tl bulunmasi lazim ..(5bin tabu masrafi)
Kalan 95bini kredi cektiginizde ayda 1500 tl odemeli 10 yil icin 170 bin falan odersiniz..
Cok gelmesin size aradaki fark cunku 10 yilda kapatiyosunuz bu borcu...
Diyelim evi aldiniz kv evinde oturmaya devam edersinz aldiginiz evi kiraya verirsiniz ortalama 500 tl geliriniz olur..
Ayda 1000 tl siz ayirirsinz 500 de evden gelir sizi hic yormadan ayda 1500 ,1500seklinde ev sahibi olursunuz..;)

doğru ızah ettın canım aynen oyle...ıkı kardesler..ablasının hakkı var yanı..

Allah hepimizin gönlüne göre ev sahibi olmayı nasip etsin, bir şey sormak istiyorum. K.validenizin şuan oturduğu ev kendi evi mi?

Kendi eviyse eğer, Allah gecinden versin eşinizin ailesi vefat ederse, k.validenizin oturduğu ev görümcenizin, sizin oturduğunuz ev sizin olmaz mı?

Madem kv evi de oturuyosunuz ..
Bankalar alacagibiz evin %75 ini kredi olarak veriyor yani
125 binlik bi ev icin sizin garanti 30+5 bin tl bulunmasi lazim ..(5bin tabu masrafi)
Kalan 95bini kredi cektiginizde ayda 1500 tl odemeli 10 yil icin 170 bin falan odersiniz..
Cok gelmesin size aradaki fark cunku 10 yilda kapatiyosunuz bu borcu...
Diyelim evi aldiniz kv evinde oturmaya devam edersinz aldiginiz evi kiraya verirsiniz ortalama 500 tl geliriniz olur..
Ayda 1000 tl siz ayirirsinz 500 de evden gelir sizi hic yormadan ayda 1500 ,1500seklinde ev sahibi olursunuz..:KK66:

mantıklı..:KK9:

Allah hepimizin gönlüne göre ev sahibi olmayı nasip etsin, bir şey sormak istiyorum. K.validenizin şuan oturduğu ev kendi evi mi?

Kendi eviyse eğer, Allah gecinden versin eşinizin ailesi vefat ederse, k.validenizin oturduğu ev görümcenizin, sizin oturduğunuz ev sizin olmaz mı?

evet canım kendıne aıt.biizm suan oturdugumuzda kendısının.ama bızım oturdugumuz ev daha degerlı konumuna gore... 400 bın vardır ...kendı evı yalovada...dusuk fıyatlı.kayınpederın ustune bı tane ağaç yok..:cool:

bence nasıl olsa elinize 2200 kalıcakmış 3 aya. o zaman kredi çekin her ay 800 900 kesilsin 10 yılda 120 miyar mis gibi yavaş yavaş ödenir evde birikim yaparak olmaz bence. aldıktan sonra kendi harcamalarınızı ona göre şekillendirirsiniz.

arkadaşlar bizde krediyle ev alanlardanız
evlendikten sonra 5 yıl kirada oturduk 600 lira veriyorduk bu para her yıl artacaktı biz de oturup hesap yaptık ikimizde çalışıyoruz iki küçük çocuğumuz var herşeyi en ince ayrıntısına kadar hesapladık ve evi aldık çok şükür her ay ödememizi yapıyoruz
biz 5 yıllığına 70 bin kredi çektik (16 bin küsür faiz ödüyoruz) aylık ödememiz 1436 lira 50 bin birikmişimiz vardı elden 40 bin borç aldık 150 bin liraya evi aldık 1 buçuk sene oldu
insan bi yerlerden başlamalı iyi de bir hesap yapınca ödeniyor çok şükür bazı kısıtlamalar yaptık örneğin
ev telini neti kapattırdık cep faturalarımıza çeki düzen verdik her ay giyecek bi şeyler alırdım artık 3 ayda bir az alıyorum kıvır zıvır şeyleri almıyoruz daha dikkatli oluyoruz anlıcanız
bu arada elden aldığımız borcun yarısını da verdik eve vestiyer cam balkon felan yaptırdık
ama inanın Allah yardım ediyor 3 buçuk senemiz kaldı sonra rahat ederiz inşallah
şunu da söylemeden geçemicem zorlanmadan hiçbirşey olmuyor biraz çaba harcamak lazım yeter ki sağlığımız olsun çalışabilelim

evet canım kendıne aıt.biizm suan oturdugumuzda kendısının.ama bızım oturdugumuz ev daha degerlı konumuna gore... 400 bın vardır ...kendı evı yalovada...dusuk fıyatlı.kayınpederın ustune bı tane ağaç yok..:cool:
anladım canım. iyi giyip, iyi gezip - içerek malesef birikim yapılmıyor. bazı şeylerden kısmak gerekiyor. tabi boğazdan kısmak özellikle senin için olmaz. normalde abur cubur azaltılabilir. sağlık olsun herşey olur, çalışılır, kazanılır inşallah.

:) evet benzıyoruz gercekten.anlatımından kendıme cok pay cıkardım...:KK68:

bu kumbara olayı gercekten cok ıse yarıyor.zamanında cok faydalandım..hıc bısey olmadı dedıgın gibi akbıle yatırırım ...beyın bedava:KK58:

:) Birazda aileden kaynaklı.

Babama kalsa, bi dikili ağacı olmazdı bu dünyada. Annem sayesinde bir evimiz var. Onuda paylaşcaklar gerçi, ayrılıyorlar ama olsun, annemin elinde de ev peşinatı olmuş olacak. Ha babam dinleseydi, bir değil, 5 ev alacak paramız varmış zamanında da, dinlememiş.

O yüzden evlenir evlenmez, elimizdeki parayla, 1+1 bile olsa ev almak istiyoruz nişanlımla. Kiraya vereceğimize, kendi evimiz olur. Çocuk olana kadar öder bitiririz diyoruz.

anladım canım. iyi giyip, iyi gezip - içerek malesef birikim yapılmıyor. bazı şeylerden kısmak gerekiyor. tabi boğazdan kısmak özellikle senin için olmaz. normalde abur cubur azaltılabilir. sağlık olsun herşey olur, çalışılır, kazanılır inşallah.

amın cnm ınsallah.kıyafet delisi değilim...marka takıntım hıc yok.tek ayakkabıda... sıgara alkol de olmayınca bırıktırmemek ımkansız dıyorum...yok yemekten kısmıyorum .o gun muz olayında abarttım farkındayım:KK76:

Babama kalsa, bi dikili ağacı olmazdı bu dünyada. Annem sayesinde bir evimiz var. Onuda paylaşcaklar gerçi, ayrılıyorlar ama olsun, annemin elinde de ev peşinatı olmuş olacak. Ha babam dinleseydi, bir değil, 5 ev alacak paramız varmış zamanında da, dinlememiş.

O yüzden evlenir evlenmez, elimizdeki parayla, 1+1 bile olsa ev almak istiyoruz nişanlımla. Kiraya vereceğimize, kendi evimiz olur. Çocuk olana kadar öder bitiririz diyoruz.
1+1 ev almak (60-70 m2) mantıklı mı sizce? Bende son günlerde bunu düşünüyorum. Kullanışlı olurmu, birsürü şey geçiyor aklımdan. Yazınızı görünce sormak istedim.

aaynı benım babam ya !!!! ek iş yapmış zamanında ne paralar kazanmış içkiye kumara degıl de bogaza ,kardeslerıne acımadan yedırmıs.sımdı para denklestıremıyorlar ev almak ıcın.

kesınlıkle nısanlınla cok dogru yaparsın..2 3 sene de cocuk yapmazsanız cok rahata erersınız bence...

1+1 ev almak (60-70 m2) mantıklı mı sizce? Bende son günlerde bunu düşünüyorum. Kullanışlı olurmu, birsürü şey geçiyor aklımdan. Yazınızı görünce sormak istedim.
Evlimisin yoksa tek mi yaşıyacaksın eğer evli isen ve ileride çocuk düşünüyorsan zor olur ama tek yaşıyacaksan neden olmasın,benim yaşadığım şehirde 1+1 ler üniversite civarında var ve öğrenciler tercih ediyor büyük çoğunlukla.

Alacağın muhite ve evin planına göre mantıklı bence. Bizim istediğimiz bölge üniversite bölgesi. Temiz bir muhit. İstediğimiz planda ev bulursak düğün sonrası takılarla alalım diyoruz. İlerde satmakta, kiraya vermekte kolay bu muhitte.

Ben sadece amerikan mutfak olayından korkuyordum ama onda da gerçekten sağlam ve kaliteli bir davlumbaz iş görür diye düşünüyorum.

aaynı benım babam ya !!!! ek iş yapmış zamanında ne paralar kazanmış içkiye kumara degıl de bogaza ,kardeslerıne acımadan yedırmıs.sımdı para denklestıremıyorlar ev almak ıcın.

kesınlıkle nısanlınla cok dogru yaparsın..2 3 sene de cocuk yapmazsanız cok rahata erersınız bence...

Benim babamda aynı. Kötü alışkanlığı akrabaları işte. Hani ihtiyaçları olsa, helali hoş olsun ama bizden zengin insanları zengin etti.

Çocuk konusunda da dediğin gibi ilk 2 yıl istemiyorum. Ama olsa bile, zaten ilk 2 sene odası olmasa da olur diye düşünüyorum. Beşikte yanımızda yatar, ben işe dönünce, ev borcu bitince de daha büyük bir ev için girişiriz. Nasip tabi.

Evlimisin yoksa tek mi yaşıyacaksın eğer evli isen ve ileride çocuk düşünüyorsan zor olur ama tek yaşıyacaksan neden olmasın,benim yaşadığım şehirde 1+1 ler üniversite civarında var ve öğrenciler tercih ediyor büyük çoğunlukla.
evliyim canım. aslında ben yatırım amaçlı düşünüyorum; ama istediğim zamanda satabilmek isterim.

Back
X