• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genç yaşta ev sahibi olanlar??

Allah herkese hayırlı evlatlar versin, yaşlılığımızda ihtiyacımız olduğunda maddi, manevi destekçimiz olsunlar. Ama bu forumda herkes belirli bir yaş grubunun üzerinde. Kendimizi daha doğmamış ya da küçük yaştaki çocuklarımızın ileride kazanacağı paraları düşünerek güvence altına alamayız greeneyesegs.

Aksine, onları büyütürken, aynı zamanda geleceği düşünerek, akıllı harcamalar ve yatırımlar yaparak, yaşlılığımız ve çocuklarımızın geleceği içinde planlar yapmalıyız.

Ben kendi adıma isterim ki, ileride çocuklarıma yük olmayayım, onlarda kendi hayatlarını, beni dert edinmeden, düşünmeden sıkıntısızca yaşasınlar.
tabiki aslolan sizin dediğiniz gibidir ama benim annemde şu veya bunedenlerle bir şekilde 60 yaşına kadar ev sahibi olamadı abimle ben iş hayatına başlayınca yardımcı olduk annemize ev aldık o anlamda söyledim.benim annem babamda çok çabaladı ama olmadı

tabiki aslolan sizin dediğiniz gibidir ama benim annemde şu veya bunedenlerle bir şekilde 60 yaşına kadar ev sahibi olamadı abimle ben iş hayatına başlayınca yardımcı olduk annemize ev aldık o anlamda söyledim.benim annem babamda çok çabaladı ama olmadı

Anladım şimdi. Ben yorumunuzu farklı değerlendirdim, o yüzden böyle bir cevap yazdım. Ama sizin yaptığınız çok güzel, eminim aileniz çok mutlu olmuştur. :)

Su an ev almani tavsiye etmiyorum ben acikcasi.
Ev fiyatlari cok sisirilmis durumda diye dusunuyorum.
Bir sure sonra normal fiyata geri doner diye dusunuyorum.
Tabi yanlis dusunuyor da olabilirim.

3 yıl önce 5 yıl ilerlemiş bi kooperatif aldık. Biraz annemlerden borç aldık bir de altınları bozduk.
3 yıldır da ayda 1000 tl civarı ödüyoruz. Bu yıl Allah izin verirse oturcaz 2 yıl sonra da ödemesi bitcek.
Krediye karşıyız.
Şehrimizde de kooperatifçilik yaygın olunca bu yöntemi seçtik.

eviniz varmış
yerinizde olsam yer içer gezerim
bundan 20 yıl sonra isteseniz de gönlünüzce yiyip gezemezsiniz

Ne altinim var ne birikmisim.
7 yillik is hayatımda bir aydan digerine 5 lira bile aktarmadim.dibine kadar harcarim. Esim de ayni.
birikim yaparak ev sahibi olamayiz biz, yani birikim olayi bize gore değil.
Ama cok guzel borc oduyoruz :)
hic sektirmeden hep kredi borcumuz oldu, gayet rahat da odedik.
bizim odedigimiz kredi miktari + ev kiramiz zaten ev kredisinin aylik taksidine denk geliyor.
yakin zamanda kredimiz bitecek ve ev bakmaya baslayacagiz insallah.
odemede sikintimiz olmaz Allahin izniyle de, is yeterli krediyi cikartabilmekte.
ev kredisi + ihtiyac kredisiyle alabilmeyi umuyoruz evi.
olursa ne ala, olmazsa canimiz sagolsun.

eviniz varmış
Konu sahibinin şuanki oturduğu evde diğer kardeşlerinde hakkı var ama ileride diğer kardeşler siz çıkın biz oturmak istiyoruz da diyebilirler yada evi satmak da isteyebilirler bunu düşününcede en iyisi ev almak oluyor çünkü oturdukları ev kendilerine ait değil sonuçta.

selam caneyler benım 1 haftadır kafamda manyak dusunceler gezmekte.içerde bebelerı unuttum o derece.... annemler yıllarca kıracı..biz onlara beylıkduzunde uygun konutlar var gıdıp bakalım dıyerek eşimle taaa beylukduzune gittik..tanrııım !!! nasıl guzel nasıl şahane evler...:KK57:bu bende bır hırs uyandırdı..:KK58:.suan oturdugumuz evımız kayınvalıdemın..ama kafama gore doşedım severım evımı.şuan kenarımızda bırıkımımız yok..ama 25-30 yas arasında ınsanlarız sımdıden bırıkım yapamazsak bi daha yapamayız .o yuzden biz nasıl para bırıktırrebılırız onu dsunuyorum deli gibi..

eşimin beynını yedim kaç gundur : ''biz nasıl ev alcaz...oturup 2015 bütçe komisyonunu kuralım..dışarda arada da olsa yemek yemeyelım..ben sana pogaca hazırlar iş yerıne goturursun'' falan fılan..ama yok yani.bu boyle olmaz ...altın alalım dedım her ay..altın cok sakat ış...sürekli düşüşte.eve giren toplam para 3300..faturalar taksitler mutfak yol,düğünden kalan kredi derken falan derken elimize 1000 tl kalıyor.3 ay sonra kredı kartının taksıtlerını bıtırdıgımzde 2200 kalıcak...kesın bır bırıkım yolu bulsam bogazımdan da kısarım..

o yuzden sorum su;ev ıcın bırıkım yapacaksak ne yapmalıyız?şimdiden tesekkurler opuldunuzzzEn Büyük KK

ben 20 eşim 24 yaşında haziranda aldık evimizi sadece eşim çalışıyo kredi ile aldık biz 1700 tl ödüyoruz. ama ne kadarlık bir peşinat biriktireceksiniz o önemli. ben çok güzel para biriktiririm, 4 aylık bir işsizlik dönemim olmuştu o zaman harçlıklarımdan 600 tl biriktirmiştim mesela. evleneli 2.5 ay oldu 300 tl biriktirmişim eşimin verdiği mutfak harçlıklarımdan. en iyisi siz en kısa sürede şu kredi kartlarınızdan kurtulun, 2200 tl kalırsa gene 1000 tl ile geçinmeye devam edin, ufak bi krediyle de üstünü tamamlarsınız. hırsınız daim olsun çünkü hırs olmadan ve borçlanmadan bu dünyada hiç bi şey sahibi olamayız.

genç yaşta ev sahibi olmanın 3 yolu peder kayınpeder kader :KK53:

Evet kayinpeder hahhaha sagolsun bizi ev sahibi yapti daha bitmedi yaza teslim alinacak ama bende evin tapusunu esimin uzerinemi yapacak kendi uzerinemi merak ediyorum hayir yani bize aldiklarini soyluyorlar esimin uzerine yapilmazsa bence bana gore bizim degildir :) yaz gelsin kayinpeder bizemi almis kendinemi almis tekrar yazarim kizlar

Evlenmeden once esimin birikimi vardi
Oyle ev almistik
2. Evi istesekte cok zor suan icin ev almak
Biz alirken uygundu fiyatlar
Miras falan kalirsa bakariz artik
BirikmeZ o para

eviniz varmış
Cok dogru. Ben suan sizin dediginiz durumdayim: (( yemedik icmedik isyeri actik, battik. Yine yemedik icmedik ev aldik. Konforunu yasiyamadan satip yurtdisina ciktik. Yine yemeden icmeden biriktirip birkac ev aldik ama artik yas kemale erdigi icin dogru durust yiyemiyoruzda. Hicbirzaman yemekten ve eglenceden kisip bu dunyada mal sahibi olmak cazip gelmedi.malum este ayni fikirde olmali ama olmadi ve olamiyacakta. Bu yuzden dunya mali dunyada kalir. Yedigin ictigin sana kalir diyorum. Tabiki kenarda ufak bir birikim olsun ama kendini dort duvar icin heba etmek olmasin. Hayat cok kisa keyfini cikarin gencler derim: ))))

biz oglum dogduktan sonra ev aldik ama evliligimizin basindan itibaren esimde bende birikim yapmistik,esimin yurtdisi gorevleri oldu bense harcamalarima dikkat ettim :KK9:oyuzden evin yari parasini nakit odeyebildik cok sukur:nazar: gerisini kredi cektik ama elimizde nakit para olmasina ve islerimizin guvenilir olmasina guvenen banka gercekten cok dusuk faizli kredi verdi.
cok yakin arkadasim ve eside hic birikimleri olmadan sadece kredi cekerek ev aldilar,30 yil odemeleri var..ve ne yazikki cok yuklu odemeleri.yapabiliyorsaniz birikim yapmaya calisin demek isterim ama ikizlerinizde yolda sanirim..bilemedim..

Valla başımda aile zorlaması olmasa bu genç yaşımda ev almaz yer içer gezerdim. Evliliğimin ve hayatımın en güzel dönemleri borç ödemekle geçiyor.

Ne altinim var ne birikmisim.
7 yillik is hayatımda bir aydan digerine 5 lira bile aktarmadim.dibine kadar harcarim. Esim de ayni.
birikim yaparak ev sahibi olamayiz biz, yani birikim olayi bize gore değil.
Ama cok guzel borc oduyoruz :)
hic sektirmeden hep kredi borcumuz oldu, gayet rahat da odedik.
bizim odedigimiz kredi miktari + ev kiramiz zaten ev kredisinin aylik taksidine denk geliyor.
yakin zamanda kredimiz bitecek ve ev bakmaya baslayacagiz insallah.
odemede sikintimiz olmaz Allahin izniyle de, is yeterli krediyi cikartabilmekte.
ev kredisi + ihtiyac kredisiyle alabilmeyi umuyoruz evi.
olursa ne ala, olmazsa canimiz sagolsun.

hem ıhtıyac hem ev kredısı cok zorluyor. Bız ev alırken pesınat eksık kalınca ıhtıyac kredısıde cekmıstık ama sımdı dusunuyorumda hayatımız faız odemekle gecıyor.

şöyle 60 70 mılyar bırıkım yapsak kredı kolay gelıyor..mesela evelkı gun marketten eşim muz alıyodu almaaa dıye bı cıngar cıkardım.neden hamılesın alayım vıtamın işte dedı..olmaz bırıkım yapıcaz dedım.şok gecırdı... ! hayatımda hıc yapmadıgım seyler..ya uzuun anlatması ama babamın 38 yıllık devlet memurlugu boyunca kenara 5 mılyar mıle koyamayısı ve suan ev alacak bırıkımı hala bulamayısından cok fazla etkılendım sanırım.gercekten hamıleyım ama aılemde sureklı aklım...bunları da ılerde yasamak cocuklarıma da yasatmak ıstemedıgımden belkı de abartarak bıseyler yapmaya calısıyorum

suan zaten kıra vermıyorsunuz, ev almak ıcın acele etmeyın. Bırıkım yapmak guzel bırsey yapın tabii ama muz almamakla bırıkım olmaz. Dısarda ayda 6 10 kere degılde 3,4 kere yersınız. Markette ıhtıyacınız olmayan ıvır zıvırları, kıyafette ıhtıyacınız olmayanları almazsınız. Ufak ufak altın vs alırsınız. Bence evınız oldugu ıcın acele etmeyın. Kıra vermemek buyuk luks su hayatta unutmayn. Babanız gıbı olmaktan korkuyorsunuz anlıyorum ama sonucta ayda bır yarım altın bıle alsanız kardır, bu kadar abartıp para bırıktırıcem dıye delırmeyınde sonra:))

Arada bir de olsa disarida yemek yememektense, esime isyerinde yemek teme Ben sana pogaca yapayim onu Ye demektense omrum boyu kirada kalirim.. hayatta dc sahibi olmaktan.onemli seyler var. Bogazimdan kismam, eger artiyorsa onu biriktiririm, ya da luksten .kisarim.. ama isi pintilige getirmem arada bir de olsa disarda yemeyelim demem.. gencken lazim bazi seyler.. esimle basbasa yemek yemek gibi.
cok haklısınız. bır daha bu yaslara gelmıycez. Insaın tabııkı kenarda parası olmalı. Ev almayı gectım saglık denen bır mevzu var, ınsanın basına ne gelecegı bellı olmuyor ama para bırıktırcem dıye sınemaya gıtmeyeceksem yasamıyayım daha ıyı dıyorum.

Konu sahibinin şuanki oturduğu evde diğer kardeşlerinde hakkı var ama ileride diğer kardeşler siz çıkın biz oturmak istiyoruz da diyebilirler yada evi satmak da isteyebilirler bunu düşününcede en iyisi ev almak oluyor çünkü oturdukları ev kendilerine ait değil sonuçta.

doğru ızah ettın canım aynen oyle...ıkı kardesler..ablasının hakkı var yanı..

suan zaten kıra vermıyorsunuz, ev almak ıcın acele etmeyın. Bırıkım yapmak guzel bırsey yapın tabii ama muz almamakla bırıkım olmaz. Dısarda ayda 6 10 kere degılde 3,4 kere yersınız. Markette ıhtıyacınız olmayan ıvır zıvırları, kıyafette ıhtıyacınız olmayanları almazsınız. Ufak ufak altın vs alırsınız. Bence evınız oldugu ıcın acele etmeyın. Kıra vermemek buyuk luks su hayatta unutmayn. Babanız gıbı olmaktan korkuyorsunuz anlıyorum ama sonucta ayda bır yarım altın bıle alsanız kardır, bu kadar abartıp para bırıktırıcem dıye delırmeyınde sonra:))

delirebılırım ::KK71:oğlak burcuyum.inada bındım mı kök sökturuyorum çevreme...:KK14: neysekı eşim dizginledi beni.:KK53:

canım tasarruf işi nasıl gidiyor?
başladın mı biriktirmeye?
20015 te seni tasarruf topiklerinde görmek isterim

Back
X