Yanasim degil yaklasim.
Tafsiye degil tavsiye.
Hollandadanmisin?
F ve V yer degismesi cok tanidik :)
Aile ilişkilerine çok karışmamak lazım, hele ki yeni evliyken... En ufak sorunda siz sorumlu ilan edilirsiniz. Olayların dışında kalıp gözlem yapın, gidişata göre ne yapacağınıza karar verirsiniz. Ama sizden destek istenmezse karışmayın bence.
Bence önemsemen değer vermen çok güzel ne güzel tertemiz bi kalbin var umarım hayatında böyle olur ama naçizane tavsiyem çocuklarla vakit geçir özellikle ev aktiviteleri yap ama sözel olarak aile durumlarına hiç girme. İleride ne olacağı belli olmaz iyilik yapayım derken işler öyle bir hal alır ki hiç olmayacak bir konuda bi de bakmışsın en büyük zanlı sen olursun. Çocuklar anladığım kadarıyla biraz haşarı. Bişey olsa aileler hemen zanlı arar çocuklara ve kendilerine kabahat bulmaZlar Hiç bir şekilde sorumluluk almadan vakit geçirmende sakınca yok
Bence sen ne yaparsan yap kendi bildiklerinden şaşmıyacaklardır ergenler ama yinede sen elinden geleni yap sonra bir olumsuzluk olursa vicdan yaparsın.
niyetin iyi ama sakın karışma. hatta sözlün de karışmasın. anası babası düşünecek önce çocukları. bişey olsa senden bilinir
Tek yapabileceğin arkadaş gibi yaklaşmak.
Kendilerine yakın gördükçe sıkıntılarını paylaşabilirler.
En azından başlarına bir şey gelme ihtimallerini öğrenmiş olursun,yardımın olur mu bilinmez.
Ailen değil sana ne diyebilirler.
Ergenler zaten,ne yaparsan yap işe yaramayacak.
Istedigin kadar ugras, bir gun biri cikip elbet "SANA NE" diyecek. O yuzden karisma bence.
Anne babaları varmış, 18 yaşındaki artık reşit zaten karışamazsınız, 16 yaşındaki ile de babası ilgilensin, siz neden sorumlu hissettiniz ki, o yaşta hiçbir çocuk anne babasıyla çok vakit geçirmek istemez zaten. Sözlünüzün yeğenleri üzerinde bir hükmünüz yok , anne babaları ilgilensin.
Niyetin iyi olabilir ama cocuklardan birisi cikipta benim kararlarim seni ilgilendirmez dedigi an hic bisey yapamazsin. Yine arkadas gibi yaklas, konus ama bana kalirsa saatlerce ogut/tavsiye verme, ergenligimde en nefret ettigim sey öğüt dinlemekti
Merhaba Kadinlar Kulübün degerli Hatunlari
Deyinmek istedigim Konu sudur;
Sözlümün Dayisi evlendi ve kisa bir süre önce bosandi. Bosanma esnasinda tekrar birisi ile iliskiye yöneldi. Bu Dayimizin iki evladi var biri 18 yasinda bir genc oglumuz öbürüde ortalama 15-16 yaslarinda bir genc Kizimizdir.
Mahkeme karari ile Annelerinde kaliyorlar ve her ikinci Haftasonu babalarina gelirler. Elbet bizde ergenlik cagindan gecirerek kendimizce kusurlarimiz veya aksiliklerimiz olmustur.
Dayimizin evlatlari kafalarina göre haraket ederler - kimimiz öyle degildik ki, degil mi?
Kendileri büyük sehirde yasiyorlar ve elbet büyük sehir konfor yönünden güzel olsa da bunun karanlik bir yönüde bulunmakta. Oglu okulu pek umursamiyor ve sorumluluk konusunda cok zayif bir noktata, kizi ise kendi kafasina göre biryerlere gider, izin almadan ve sözlüm yeri gelir sokak sokak gezip kizi bulup getirene kadar caba gösterir.
Babalari 14 günde bir cocuklarini aldiginda, onlarla aktivite yapmak ister ki onlar kendi hallerinde takindiklari icin o da üzülüyor bu duruma. Hani evlatlarim beni hic mi özlemiyorlar diye de baslanir söylenmeye.
Evlenip bosanmis eslerin evlatlari olarak psikolojikmen belli ettirmeseler de onun etkisini olduklari belli.
Sözlümde baslarina birseyler gelecek diye endise icinde.
Ileride bende elbet onlarin yakinlarina yerlesip, ilgim yogunlasacagindan ve kendimde ergenlikte yasadiklarimdan dolayi onlara yakin bir arkadas, abla gibi mi yanasayim, yoksa burnumu sokmayip oluruna mi birakayim?
Bana bu konuda tafsiyeleriniz nelerdir?
(Kusura bakmayin türkcemiz bir gurbetci evladi olarak mükemmel degil, o nedenle anlasilmayan / anlatamadigim bir nokta varsa tekrar detayina gecit yapabilirim.)
Benim anlamadığım dayının ailesine niye bu kadar karışma ihtiyacı duyduğunuz? Ben olsam sevgilimin yeğenlerine karışmazdım, ne abla ne arkadaş olmanıza gerek yok bence. Bence sözlünüz de çok müdahil olmasın, kendimi düşünüyorum bu durumda kuzenlerimin terbiyesi benim sorumluluğumda olmaz. Benim de o yaşta kuzenlerim var, onlar da böyle, 16 yaşında kıza fazla gereksiz tepki verilmiş gibi geldi, o kadar trip de atsın kızcağız bırakın, yemeğe çağırılmış da gelmemiş, olacak o kadar yani. Her çocuk öyle o yaşta, bu kadar karışırsanız tepki görürsünüz.
'Sopa manyağı mı yapalım' 'cadı kız' bunlar 16 yaşında bi çocuğa kullanılacak şeyler değil, siz de çok doğru değilsiniz ama tüm suç çocuklara kalmış. Bırakın çocuklar yaştaşlarıyla takılsın, aile ortamında olurlarsa da bırakın trip atsınlar, bu kadar abartacak takılacak birşey yok. Karışmayın bence. Siz niye bu kadar dert ettiniz ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?