- 29 Ağustos 2015
- 811
- 1.391
- 33
Muhtemelen sözlümün onlar icin kafa yormasindan kaynaklanabilir, veya Kayinvalidemlere gittimde birlikte (Anneanne, Baba, Teyze, Dayi..) ile vakit gecirdigimizdendir?
Terbiyeden ötesi de, "keske" yaratacak durumlarin yasamamalari icindir. Hani biz yasadik bir dengesizlik sizde yapmayin manasinda. Elbette gencler civil civillar tepkileri ve haraketleri suanda dogal.
Ve bunlari dert etmekten öte baslarina birsey gelme korkusundan kaynaklanir. Annesi babasi ayrilmis insanlari normal bir genc ile kiyaslayacak derecede degil. Ve bende farkli kosullarda babasiz büyüdügüm icin onlarin bulundugu noktayi az da olsa anlayabiliyorum gibisinden. Bana el uzatan olmadi belkide bundandir bilemiyorum.
Aynen katiliyorum, bunu sözlüme de anlattim, o da bazen ne yapayim elimde olmuyor diyor. Sonrasinda ileride evlat sahibi oldugunda daha da sabirli olman gerekecek diyorum ve düsünmeye basliyor kendisi. Elbet hani belki benimde kusur edilecek veya bulunan bir durumlarimda vardir, olmaz olamaz diyemem.Anladım, siz empati yaptığınız için ilgilenmek istemişsiniz ama size ve sözlünüze gelene kadar ilgilenecek kişi çok, siz şu an biraz dış kapının mandalı gibi gelirsiniz ki sözlünüz de agresif yaklaşıyor anlattığınız kadarıyla, böyle hiç karışmasın daha iyi. Bize de o yaştakiler trip atıyorlar tamam canım deyip geçiyoruz, sonra sakinleşip kendileri yanımıza geliyor :) Ayrıca boşanmış aile çocuğu olmak artık eskisi gibi değil, daha alışılmış bir durum, hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama eminim kendileri gibi arkadaşları çoktur. Sizden isterse yardım edin aksi takdirde bulaşmayın. Zaten çok ciddi bir problem de anlatmamışsınız, gezme tozma, aklı havada olma çok da aşılmayacak şeyler değil. Ayrıca problem ne olursa olsun sert yaklaşmak ters teper.
Maksat ögüt vermek, olayin icerisine müdahale etmek degil. Öbür yorumlarda belki kendimi yanlis ifadeye getirmis olabildigimide dile getirdim. Anne ve Babanin islerine ve evlat yetistirme yöntemlerine karismak degildir amacim, ve bana da o derecesi düsmez.Başına dert arıyorsun sanırım.
Daha evli bile değilsiniz.
Sözlüm diyorsunuz.
Benim dayımın sözlüsü bana yorum yapsa terslerim.
Hele o yaşta.
Sizden önce müdahale edecek bir sürü insan varken.
Maksat ögüt vermek, olayin icerisine müdahale etmek degil. Öbür yorumlarda belki kendimi yanlis ifadeye getirmis olabildigimide dile getirdim. Anne ve Babanin islerine ve evlat yetistirme yöntemlerine karismak degildir amacim, ve bana da o derecesi düsmez.
Ve gidip de Dayi bak söyle yapma bence su sekil yapman gerekir gibi bir söz konusuda degil. Gencler ile nasil bir iletisimde olayim budur mevzu.
Kendimce haraket etmeyi sevmem zaten. Kendisi bana "bizim bu genclerle nasil idare etmemiz gerekir" deyiminden dogru olusan bir fikir. Ve de onlarla bazen etkinlikler yapdigimizdan dolayi kendimi ne olarak sergilesem düsüncesi.Asla karışma
Hatta fikrini sözlünle de paylaşma
Tamam tesekkür ederim. Zaten hani sözlümden öte samimiyetlik kurmak benim haddimi asar düsüncesindeyim. Ama baglantiyi ne sekil tutacagimi bilemedim diyelim suna.Çevrenizdeki diğer ergenlerle nasıl iletişim kuruyorsanız onlarla da öyle kurun.
Kendi yiğeniniz değil sonuçta.
Çevremde gördüğüm örneklerden dolayı diyorum ki olayların içine fazla dahil olmayın.
Evet hak veriyorum bu konuda. Sonucta bizde gectik o yollardan, bize laf veya söz söylenildiginde tepkimizde farkli sekiller alirdi.Niyetiniz iyi güzel ama Nasıl tepki verecekleri meçhul gençlerin .hoş bu saatten sonrada kimseden akıl alacak tipler değiller . Abartmadan sohbetler olabilir ama Mesafeyi korumada yarar var
Tamam tesekkür ederim. Zaten hani sözlümden öte samimiyetlik kurmak benim haddimi asar düsüncesindeyim. Ama baglantiyi ne sekil tutacagimi bilemedim diyelim suna.
Sonucta verilen yorumlarin altinda bir nedeni vardir ki yaziliyor.
Ters derken? Anlayamadim.Türkçe'den ziyade sizin üslubunuz böyle ters diye düşünüyorum!
Yok evvelden de yaptigim yorumlarda bahsettigim gibi, evlat yetistirenlerin islerine ve onlara söz söyleyecek kadar girisimde bulunamam, hakkim degil.sadece bir kere sözlü konuşabilirsiniz
ama
daha fazlasını yapamazsınız maalesef
çünkü anne babası hayatta sanane derler
konuşup babalarının aktiviteler falan yapmak istediğini bu hallerini görünce üzüldüğünü vs. söyleyebilirsiniz
Herkesin anası babası var.Ergenlerle aile zor uğraşıyor.Hem de sözlünün dayısının çocukları.Hiç karışma müdahil olma,onların sorununuda kendi evinize taşımayın.Sana gelene kadar akıl verecek ilgilenecek hiç mi kimse yok.Hala dayı teyze babaanne anneanne amca....Merhaba Kadinlar Kulübün degerli Hatunlari
Deyinmek istedigim Konu sudur;
Sözlümün Dayisi evlendi ve kisa bir süre önce bosandi. Bosanma esnasinda tekrar birisi ile iliskiye yöneldi. Bu Dayimizin iki evladi var biri 18 yasinda bir genc oglumuz öbürüde ortalama 15-16 yaslarinda bir genc Kizimizdir.
Mahkeme karari ile Annelerinde kaliyorlar ve her ikinci Haftasonu babalarina gelirler. Elbet bizde ergenlik cagindan gecirerek kendimizce kusurlarimiz veya aksiliklerimiz olmustur.
Dayimizin evlatlari kafalarina göre haraket ederler - kimimiz öyle degildik ki, degil mi?
Kendileri büyük sehirde yasiyorlar ve elbet büyük sehir konfor yönünden güzel olsa da bunun karanlik bir yönüde bulunmakta. Oglu okulu pek umursamiyor ve sorumluluk konusunda cok zayif bir noktata, kizi ise kendi kafasina göre biryerlere gider, izin almadan ve sözlüm yeri gelir sokak sokak gezip kizi bulup getirene kadar caba gösterir.
Babalari 14 günde bir cocuklarini aldiginda, onlarla aktivite yapmak ister ki onlar kendi hallerinde takindiklari icin o da üzülüyor bu duruma. Hani evlatlarim beni hic mi özlemiyorlar diye de baslanir söylenmeye.
Evlenip bosanmis eslerin evlatlari olarak psikolojikmen belli ettirmeseler de onun etkisini olduklari belli.
Sözlümde baslarina birseyler gelecek diye endise icinde.
Ileride bende elbet onlarin yakinlarina yerlesip, ilgim yogunlasacagindan ve kendimde ergenlikte yasadiklarimdan dolayi onlara yakin bir arkadas, abla gibi mi yanasayim, yoksa burnumu sokmayip oluruna mi birakayim?
Bana bu konuda tafsiyeleriniz nelerdir?
(Kusura bakmayin türkcemiz bir gurbetci evladi olarak mükemmel degil, o nedenle anlasilmayan / anlatamadigim bir nokta varsa tekrar detayina gecit yapabilirim.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?