Gençlikte geçmez, hayat boyu izi kalır.

Ya bence kendi haline bırakın. Bu yaşlarda genelde oluyor. Hangimiz o yaşlarda istemedik ki... Zamanla düzelir o karakterine de bişey olacagını sanmıyorum benim nacizane fikrim tabi bu.. O yaşlarda bende çok özenirdim maddi durumumuz normal düzeydeydi babam vefat etmişti annem calısıyordu temizliğe gidiyordu. Hatta normalin biraz daha altıydı. Normal bir kasabada yaşadığımız için yetiyordu paramız. Ama hiç diğer arkadaşlarım gibi olamadı bişeyler eksik kaldı. Canım annecim herşeyimizi alırdı eksik bırakmazdı ama gene de vardı işte bişeyler. Şuan evliyim eşim iş adamı hatrı sayılır gelirimiz var ama yemin ederim canım hiçbişey almak istemiyor. Hani istediğim herseyı alamadım ya o yaşta şimdi alsam n'olur diyorum... O yuzden sıkmayın atlatacaktır....

yegenim 13 yasinda , arkadaslari x marka canta ve kalemlik kullaniyormus.Babadiyla tartisiyo bundan istiyorum diye babasi gereksiz oldugunu anlatiyo, Bende kiyamadim kalemligini alayim dedim 56 tl verdim cok istedi diye , bana sorsan alt tarafi kalemlik ama o kalemligi olmadiginda ezik olarak goruyo kendini dusun daha 13 yasinda

bu tarz benim gibi yarışmalar yüzünden gençler ne hale geldi.. kesinlikle gençleri zehirleyen programlar.. aslında şikayet edilmeli..
18 yaşında kocaman kıza çocuktur özeniyor diyenler olmuş ama çocuk falan değil..
benim 3 yaşındaki yiğenim alamayız paramız yok denildiğinde anlıyor.. 18 yaşında kız mı anlamayacak..
kınamıyorum kızın bir suçu yok.. bu şekilde yetişiyo böyle görüyor arkadaş çevresinden televizyonlardan vs..
oturup konuşmaktan başka çıkar yol göremiyorum ben..

O yaslardan hepimiz gectik acikcasi ne ben ne sevgilim o yasta öyle düşünüyorduk. Slmrasimda üniversite ve meslek hayatina atildik. Böyle insanlarin olabilecegini ancak sağlıklı bir ruh hâlinde olmadigini gördük. Takıntısi had safhada olduğu icin benimle paylasti. hani ozenmek normaldir de bu her konusmada her seferinde dile getirmek bunum icin günlerce aglamak farkli değil mi? Ki istediklerinin bi kismina sahip oluyor. Ona rağmen doymamasindan şikayetci

Ama herkesin bakış açısı farklı si ve sevgiliniz öyle düşünmüyor olabilir ama o farklı bence büyütmenin Zamanla geçer.

Bence bu egitim daha once verilmeli.idi , 18 yas gec kalinmis bir yas . Bu saatten sonra kolay.kolay tavsiye kar etmez .
Belli.sinirlar icinde bu tip istekleri zaten normal karsilanmali , artik bu tip istekler 10-12 yaslarinda basliyor ,marka takintisi , arkadasinin gibisine sahip olma istegi ..

Mesleğiniz ne ki. Bence şimarık yetişmiş. Kendi parasını kazanmaya görsün o zaman büyür...

18 yaşına gelmiş kendi bütçe planını yapabilir sevgiliniz kendisiyle konuşup aylık bir bütçe belirlemeyi denesin vakti gelmeden parasını bitirirse ekstra vermesin bence. Verirse de ertesi aydan kessin. Böyle öğrenebilir belki yaptığının gereksiz olduğunu.

Arkadaslar,
18 yaşında bir genç kız.
Maddi durumlari orta halli.
Anne baba memur.
Evin son çocuğu ve tek kızı.
Sorun evdeki maddi şeylerle yetinmemeyi bilmemesi.
Bahsettigim kisi 8 yillik sevgilimin (yakinda sözlüm olacak ins) kız kardeşi.
sevgilim bugün aradi nasil davranayim diye sordu. Kendisi de egitimci ama kestiremiyorum kiz kardesim olunca nasıldavranacagimi dedi. Meslegim itibariyle benim de ilgilendigim bir yas grubu. Ancak söz konusu iliskimiz daha farkli olduğu için direk bir sey söylemek istemedim.
Her seyi para ile bagdastirarak benim suyum yok buyum yok demesi, herkes su kadar pahali seyler aliyor bana bunu mu layik görüyorsunuz diye sürekli söylemesinden rahatsiz kaliyor sevgilim. 3 kıyafeti varsa 5 10 tanr daha istiyor. Gözü doymuyor. Sürekli etrafindaki arkadaslariya konustuklari konular su marka söyle böyle.. Hangimiz daha pahali aldik gihi sacma bir yarisin icersindeler.. ve kendisine bunu inanilmaz dert ediyor.
sevgilimin ailesini taniyorum. Hepsi zaten markali giyinir. Iyisinden alip bir tane almayi tercih eder annesi de sevgilim de.
Kiz kardesi ise böyle bir sıkıntı icerisinde.. biz ne yapabiliriz hayatta ona değer katan seylerin kendi karakter özelliklerinin olduğunu aktarmak istiyor sevgilim. Ancak nasihat ediyormus gibi olmadan nasil yapabiliriz. Bu taslarda öğüt almak istemiyorlar çünkü..
Bunun "gençlikte olur geçer" dedigimiz bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
Eger bugun bu problemi asmazsak karakter olusumunda ve hayatinda hep karsisina cikacak bir sorun olarak degerlendiriyorum.
Televizyonda sacma sapan programlar fiyat yarismasi icinde yapilan programlar oldukca boyle seyler normal cnm.ayrica o bir genc kiz almak isteyecek tabi zaman boyle cunki degisik degisik giyinmek istiyolar .biz bile istiyoruz haliyle.bu arada size tavsiyem siz karismayin .iyiligini istiyorsunuz ama bu o kiz tarafindan yanlis anlasilsbilir.aralarinda halletsinler

öncelikle arkadaş ortamı çok önemli o yaşlar için. Ayşe şurdan şunu almış hop gidip bende alayım fatma şurda şunu yemiş gidip bende yiyeyim. böyle şeyleri hepimiz yaşamışızdır. ama ona birinin arkadaşlığın parayla ölçülemediğini ögretmesi lazım hemde agır bi şekilde.

Bence büyük bir sorun. Üniversitede o zamanlar tabi bizde 18 yaşlarındayız
Arkadaşımda böyleydi. Hep diğerlerimizden üstün giyinme, fazla fazla alma ve tabii ki pahalı olanlarından
Bu tür eğilimleri vardı. Zamanla aldıkça daha mutsuz ve doyumsuz oldu
Herşeyi elde etmeye alışmış bir insan iş/aşk hayatında zorluklarla karşılaşınca dibe çöküyor
Ondan da aynen böyle oldu
Herkes yaptı ben neden yapamadım diye yıllarca sorunlu bir insan olarak yaşadı
Çünkü onlara göre altta kalma, kaybeden kişi olma korkusu bitiş noktası
Elde etti de ama yine mutsuz
Genç kızdır şudur budur demeyeceksin
İstediği kadar alsın ama niye en pahalısı? Neden normal fiyatlı olmamalı?
Sorunun temeli kendini diğerlerinden üstün bulma çabası
Herşeyin en iyisine sahip olma isteği
Diğerlerinden en pahalısını almış olacakki en iyisi onun olmuş olacak

Hiçbir zaman o seviyede olmadım ama gençken ben de takilmistım marka olayına. Şimdi çok saçma geliyor ama çevremde 35 yaşında hala bunun içinde yaşayan kadınları goruyorum ve inanamıyorum. Sorun o yaşta olması değil, bu yaşta devam etmesi. Geçmişte ciddi geçim sıkıntısı yaşayanlar oluyor genelde bunlar. Gerçekten ilgilenmek istiyorsanız çocukla zaman geçirin, paylaşımda bulunun. Duygusal bir boşluk içinde olduğu belli, onu markayla doldurmaya çalışıyor

Evet sikintili bir durummus ama siz uzerinize vazife bilip de karismayin. Suclu olursunuz. Zaten dis kapinin mandali konumundasiniz su an. Hic orali olmayin.
Kendi veremedikleri edebi simdiden sonra veremez kimse.

Aynı yaslarda kardeşim var herşeyin pahalisini markalisini istiyor çünkü o yaş grubunun hepsi oyle arkadaşlarıyla yarış içerisinde oluyorlar. Uzun israrlar sonucu babama hatri sayilir bir miktara telefon aldirmisti gecen sene bu sene haftasonlari bi akrabamizin yaninda calismaya basladiktan sonra aslında telefon aldırarak çok büyük bi hata yaptığını gereksiz olduğunu söyledi. Yani zamanla geçiyor genelde bu yaşlardaki hevesler

en mantıklısı her ay belli bir alışveriş bütçesi vermek..bu parayı istediği şekilde kullansın..1 tane pahalı marka mı alıyor10 tane ucuz mu kendi karar versin..
ya d mesela mağazaların kartlarından vermek..atıyorum h&m aylık 100 tl gibi.ya da boyner falan..

Back
X