"Gençsin bebegin yenisini yaparsın"

Boyle seyde hic duymadim sanki bisey kirilmista yenisini alirsin der gibi tovbe Yarabbim yaslilina ver kardes napican bazi insan lafini hic bilmez

Akıl sağlığı yerinde değil bence. Böyle şaka mı olur,sanki gömleğiniz yırtılmışta yenisini alirsın diyor. Çocuk bu yani insanın canının yarısı.
Bırakmayın bebeğinizi bir daha lütfen bu insanlara.

Bu tarz insanların akıl sağlığı genelde yerinde oluyor.Eski nesil genelde sakınan göze çöp batar mantığıyla hareket ettiği için önemsememiş yaptıgı hareketi belliki ama kayınpederimden biliyorumki bu tür lafları cok rahatlıkla soyleyip birde uzerine gülebiliyorlar.Bu bence tamamen dangalaklık ve ne dedigini bilmemezlik

Aynen katılıyorum..İçindeki bastırılmış acısını şaka yollu konu sahibine yansıtıyor ve zamanında gençsin yaparsın sözü zihnine kazınmış belli.

insanlar yaşlandıkça huyları ahlakları değişiyor.sapıtıyorlar edepsizleşiyorlar nasılsa yaşlandık tek laf edemezler gözüyle bakıp ortaya edepsizce laflar atıyorlar.

Cok duygusuzca ve garip. Ama eski insanlar iste, onlara normal geliyor..

İmkanim varsa birdaha o kadinin yanina gitmezdim gormezdim onu..

Saka diyen arkadaslar bunun sakasi mi olur,lutfen.

Ben olsam lafla paralardim o kadini!!!

vermeyin bebeğinizi bir daha kucağına sevecekse sizin kucağınızda sevsin.. eskiden bebek ölümleri gerçekten çokmuş gerek hastalık gerekse insanlar çalışmaktan mı bilemiyorum çocuklarıyla öyle şimdi bizimki gibi itinalı bakmıyorlardı heralde ben bi yakınımın uyurken yanında ezdiğini bile duymuştum, annanemin ölmüş hep derdi nazardan diye ama kimbilir neden belki uyurken kustu boğuldu farketmediler... vs vs.. allah kimseyi evladı ile sınamasın hepsini korusun..

Bu ihtimal beni daha rahat hissettiriyor. Kendisi de 8 aylık tek oğlunu kaybetmiş sonra babam olmuş. Üzülmüştür illaki. Unuttum gitti diyor ama. Teşekkürler bu yeni bakış acısı için.

Eskilerde hem sağlık şartları hem bilinçsizlik buna sebep olmuş olmalı. Rabbim acılarını göstermesin. Dayanılmaz bir aci olmalı. Yaşayanlara da sabir versin.

Aynısın kaynanam ssöylerdi bana bebeğim çok küçükken bişiy olursa yenisini yaparsın makina çalışıyor gibi saçma salak laflar ederdi bi gün dedim dayanamadım ne kadar kolay söylüyorsun diye ne var bunda dedi manyak kkadın ya

kadın kafayı sıyırmış ne demek ölürse ölsün yenisini yaparsın

şakası bile kötü..Nasıl laf sacmalamıslar .Ama kötü anlamda dediklerini sanmıyorum akılları sıra takılmışlar ama anlamsz

Bebeğin boynunda morluk vb varmı nasıl anladın . Ne olursa olsun sonuçta babaenneniz emin olun o da bişey olsun istemez. Sen sanırım çok üstüne gittin yaşlı kadin da kendi bilgi ve görgüşüne göre cevap vermiş. Sanırım sen çok abarttin. Elbette üzülmüssün fakat fazla üsteleme kalp kırma önlemini farklı şekilde al. Soylediklerin hoş değil hele ki babaannene. hepimiz çocuk büyüttük korkma allah korusun.

eskiden bebekler degerli degildi.
evde birakilip baga bahceye bile gidilirdi.
yine de ben ciddi yollu soyleyecegini dusunmuyorum. eger siz dusunuyorsaniz bebeginizi uzak tutun. yani kadin yelegine verdigi ozeni bebege vermiyor demek ki.

sende ona saka yapsaydın en küçüğü kaza gecrmiş aman olsun nasılsa geride 3 tane daha var diye uzulme nıne boşver sende gitcen yakında zaten sıra sende gıbı de.. bakalım ne dıcek.. can o zaman değerlenır gozunde belkı..

ilk defa duydum böle bir şeyi de tabikide senin evladın önemsersin sonuçta şakası bile kabul edilmez.

belki siz bebeğinizin üzerine çok düşüyorsanız size takılmış olabilirler yani şaka yapmıştır.belki sinirden farkedemediniz. tabi şaka bile olsa hiç hoş değil.

yeni nesil bebeklerine daha çok değer veriyor bence. bende bizim zamanımızda şöyleydi böyleydi laflarına sinir oluyorum. sizin zamanınızda öyle olduğu için çocuk ölümleri-hastalıkları, şu andaki psikolojik rahatsızlıklar çok çok fazlaymış.ama gelde anlat işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…