Gene baş belası kaynanam ve büyük çaresizliğim ...

Kızlar hepinizden allah bin kere razı olsun. Benim gözümü açtınız.
Dün amcamlar gelceklerdi haberi vardı, babamlarıda çağırdım beni marketin içinde rezil etti. Babamlarla görüşmemi istemiyo, annemle gizli saklı haberleşiyoruz. çünkü kaynanam böyle istiyo, nişanlılığımız biraz sıkıntılı geçti bizim .... Boşanmak istiyorum dedim bana dediği lafa bakarmısınz ''yok yaa okadar borcun içine girdim ben yok boşanmak falan.'' :'((((( allahı para olmuş bu adamın. Niye? çünkü annesine ev alacak, çünkü annesinin aklı fikri para ev mal mülk ..... Dün kocam olacak adamı öldürüp gidip teslim olmak bile istedim. Okadar kötüyüm ki, bide çocuk düşünmüşüm. Ne büyük cahillik :((( rabbime şükürler olsun, yapmamışım. Benim düğünde takılan bileziklerime kadar el konuldu, ben çalışıp maaşıma ellemeden mal gibi eline veriyorum. Ne gerizekalıyım dimi .... Hiçbi şekilde hakkım helal değil hiçbirine.

Kendi ailesinden amcasının eşine anlattım durumları, sakın asla çocuk falan yapıyım deme dedi bana. Kendi ailesi bile benim arkamda düşünün. Napcam ben çıkış yolu bulamıyorum. Dünden beri titriyorum sinir hastası oldum çıktım :((((

cahilce işler yapma,ne hakla ailenle görüştürmüyor senı ağac kovugundanmı cıkmıssın

Madem durum bu boyutta, maaşını bile elinden alıp, seni ailenle görüştürmüyor,
çocuğu bırak kendi, geleceğini düşün.
Borçlar ödenene kadar boşanmak yok nasıl bir zihniyet.
ailenle neyap et görüş, durumunu anlat.
Arkanda dururlar umarım ama en azından o güvenle hareket edersin.
Gelin mi aldılar, köle mi belli değil.
Kredide çekilir kayınvaliden için, yine sen ödersin.
Siz diyemiyorum çünkü aranızda öyle bir birlik oluşmamış eşinle.
Sakince düşün, soğukkanlı karar almaya çalış.
Allah yardımcın olsun.

madem durum bu boyutta, maaşını bile elinden alıp, seni ailenle görüştürmüyor,
çocuğu bırak kendi, geleceğini düşün.
Borçlar ödenene kadar boşanmak yok nasıl bir zihniyet.
Ailenle neyap et görüş, durumunu anlat.
Arkanda dururlar umarım ama en azından o güvenle hareket edersin.
Gelin mi aldılar, köle mi belli değil.
Kredide çekilir kayınvaliden için, yine sen ödersin.
Siz diyemiyorum çünkü aranızda öyle bir birlik oluşmamış eşinle.
Sakince düşün, soğukkanlı karar almaya çalış.
Allah yardımcın olsun.

babamlar arkamdalar çok şükür. Onlara güvenim tam. Babamlara anlattım durumu, babam daha güçlüdür annemi üzmek istemedim .... Kan beynime sıçradı böyle işmi olur, verdiğim gibi alırım dedi. şuan okadar kötüyümki ellerimin titremesinden zor yazıyorum.
Rabbime şükürler olsun cahilliğime kurban gidipte hamilelik işine devam etmedim. Nasıl bir mantık yemin ederim şuan düşünüyorum hiç haklı bulmuyorum kendimi. Burda kim ne dediyse doğruları söyledi.

Boşver canım, insan sinirle, çaresizlikle neler düşünüyor.
Önemli olan bunu hayata geçirip geçirmediğin.
Ailen özellikle baban arkandaysa korkma.
Onlara alın kullanın , suyunu çıkarıp, ırgat gibi çalıştırın diye vermedi herhalde ailen.
Hepimiz ailemizin kuzusuyuz ya.
Ezdirip , kullandırtma kendini bunlara.
Değişir zamanla demeyi çok isterdim ama değişmez canım.
Bunlar bu zihniyette demekki.
Geleceğini en güzedl yaşlarını bunlara feda etme , değmez.
Nihai karar senin canım.

baban ne diyor bir cozum yolu sundumu?
esin haddini bilmesi lazim
ayrica bebek meselesinde inan iyi bir fikir degildi
hamile kalmak cocuk dogurmak cok kolay degil
huzursuz bir ortamda
normal yasantinda bekledigin inceligin iki mislisinden fazla bekliyorsun
daha alingan olup daha cok bunalima girebiliyorsun huzursuz olunca
bu sefer bebege yansiyor ruh sagligin dahada bozulur
ve bu sefer "bebegim icin katlaniyorum" diye kendini sartlandirip
daha caresiz ve cok affedersin ezik duruma dusersin
saglikli saygili bir ortam olusturmadan bebek yapma lutfen
esin olacak adamin akli basina gelmesi gerek
kendine guveninin yitirip her istegine boyun egme
"boyle mutlu degilim" diyip ya aile buyuklerini devreye sokacaksin
yada elini masaya vurup olmasi gereken neyse onun olmasini isteyeceksin
ailen arkanda madem korkma
yuvani kurtarmak istiyorsan cikar yollar dusun kendini yipratmadan
yok artik dayanamiyorsan ve ezilmene karsi koyamiyorsan
bosanmakta evlenmek kadar hakkin
bir kere geliyorsun bu dunyaya unutma
butun bunlari bugun yarin dogum yapacak biri olarak yaziyorum
k i y m e t i n i b i l ! ! !

baban ne diyor bir cozum yolu sundumu?
esin haddini bilmesi lazim
ayrica bebek meselesinde inan iyi bir fikir degildi
hamile kalmak cocuk dogurmak cok kolay degil
huzursuz bir ortamda
normal yasantinda bekledigin inceligin iki mislisinden fazla bekliyorsun
daha alingan olup daha cok bunalima girebiliyorsun huzursuz olunca
bu sefer bebege yansiyor ruh sagligin dahada bozulur
ve bu sefer "bebegim icin katlaniyorum" diye kendini sartlandirip
daha caresiz ve cok affedersin ezik duruma dusersin
saglikli saygili bir ortam olusturmadan bebek yapma lutfen
esin olacak adamin akli basina gelmesi gerek
kendine guveninin yitirip her istegine boyun egme
"boyle mutlu degilim" diyip ya aile buyuklerini devreye sokacaksin
yada elini masaya vurup olmasi gereken neyse onun olmasini isteyeceksin
ailen arkanda madem korkma
yuvani kurtarmak istiyorsan cikar yollar dusun kendini yipratmadan
yok artik dayanamiyorsan ve ezilmene karsi koyamiyorsan
bosanmakta evlenmek kadar hakkin
bir kere geliyorsun bu dunyaya unutma
butun bunlari bugun yarin dogum yapacak biri olarak yaziyorum
k i y m e t i n i b i l ! ! !

Çok güzel nasihatler bunlar. Allah çocuğunu sana bağışlasın sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

babamlar arkamdalar çok şükür. Onlara güvenim tam. Babamlara anlattım durumu, babam daha güçlüdür annemi üzmek istemedim .... Kan beynime sıçradı böyle işmi olur, verdiğim gibi alırım dedi. şuan okadar kötüyümki ellerimin titremesinden zor yazıyorum.
Rabbime şükürler olsun cahilliğime kurban gidipte hamilelik işine devam etmedim. Nasıl bir mantık yemin ederim şuan düşünüyorum hiç haklı bulmuyorum kendimi. Burda kim ne dediyse doğruları söyledi.

bırak o zaman baban gereğini yapsın yani seni çekip alsın. o kocan olacak adam da anasının eteğinden mi ayrılmıyo anasına ev mi alıyo ne yaparsa yapsın.

Böyle erkeklere hayret ediyorum..en çok dikkatimi çeken eşinin 3 aylık ssk lı olduğu yani kendine nasıl bu kadar güveniyor kredi çekmek için. Özel sektörde sanırım.. sonsuz özgüvenini hayretle karşıladım. İkinci olarak da bu tarz erkekler ana kuzusu olarak hayatlarına devam edip milletin başını yakmamalı. Annesidir tamam yardım edecek ama eşine bile sormadan hesap kitap yapmış, ortak yaşanan 2 kişilik hayatta annesini merkeze koymuş. Bu durumda çocuk asla kurtarıcı olamaz. Çocuk güzel olan bir evliliği daha da güzelleştirir, bu tarz durumlarda depresyon yapar o masumun yükünü tek başına alırsın. Çok üzüldüm gerçekten.

Kızlar hepinizden allah bin kere razı olsun. Benim gözümü açtınız.
Dün amcamlar gelceklerdi haberi vardı, babamlarıda çağırdım beni marketin içinde rezil etti. Babamlarla görüşmemi istemiyo, annemle gizli saklı haberleşiyoruz. çünkü kaynanam böyle istiyo, nişanlılığımız biraz sıkıntılı geçti bizim .... Boşanmak istiyorum dedim bana dediği lafa bakarmısınz ''yok yaa okadar borcun içine girdim ben yok boşanmak falan.'' :'((((( allahı para olmuş bu adamın. Niye? çünkü annesine ev alacak, çünkü annesinin aklı fikri para ev mal mülk ..... Dün kocam olacak adamı öldürüp gidip teslim olmak bile istedim. Okadar kötüyüm ki, bide çocuk düşünmüşüm. Ne büyük cahillik :((( rabbime şükürler olsun, yapmamışım. Benim düğünde takılan bileziklerime kadar el konuldu, ben çalışıp maaşıma ellemeden mal gibi eline veriyorum. Ne gerizekalıyım dimi .... Hiçbi şekilde hakkım helal değil hiçbirine.

Kendi ailesinden amcasının eşine anlattım durumları, sakın asla çocuk falan yapıyım deme dedi bana. Kendi ailesi bile benim arkamda düşünün. Napcam ben çıkış yolu bulamıyorum. Dünden beri titriyorum sinir hastası oldum çıktım :((((

canım giden para olsun bilezik olsun sen sağlıklı kurtul adak ada bence.ben buna benzer bir olaya şahit oldum adamın çocuğu var annesinde şuan para gitmesin diye ki inan çok zenginler çocuğunu almaz.babamı şam babası bile olmaz o hıyardan.
inşallah rabbim senin içine ferahlık koysun seni bu insanlardan ya kurtarsın yada bu insanları islah etsin.rabbim yrd olsun

bırak o zaman baban gereğini yapsın yani seni çekip alsın. o kocan olacak adam da anasının eteğinden mi ayrılmıyo anasına ev mi alıyo ne yaparsa yapsın.

böyle durumlarda kızlarının arkasında duran babaların ellerinden öpmek istiyorum.ezdirmeyelim kızlarımızı ne zorluklarla büyüyorlar:))

Back
X