Gene vicdanıma oynuyorlar

Terslemedim ki. Ben onlara zamanında da söyledim gelirim yanınıza daha sonra beraber tatile çıkarız sizi tatile götürürüm diye. Önceki konumu okursanız telefonda bana hakaretler ettiler,bağırdılar hiçbir şey demedim sadece ben kapatıyorum dedim kapattım. Babam beni mali olarak görüyor mesajda bile ne kadar ihtiyacın varsa ben veririm diyor. Daha önceden de istemediği bir şey yapmıştım onda da aynı tavrı takinmisti parasını ben vereyim yapma diye. Beni parayla yönetmeye çalışıyor.

Aslında doğrularınız çatışıyor.
Başka meseleniz de yok.
Bunları böyle sert geçişlerle yapamazsın. Yumuşak çizgiler çek onlar farketmesinler bile.
Tartışma noktasına getirmeden çözmeye çalış.
Yıllarca ailesiyle kavgalı olup hamile kaldığımda kıymetini anladım ondan diyorum. 😅

Annem benim hayatıma adapte olamaz sebebi ise babam. Babam ne derse annem için odur. İyi diyorsa iyidir kötü diyorsa kötüdür. Benim düşüncemin bir önemi yok. Keşke annem biraz beni anlasaydı inanın baş tacı yapardım.
Ama ne zamana kadar bu böyle sürecek? Ailenle mevzuları halledemeyecek misin? Ben belki annenden başlanabilir diye düşünmüştüm

Aslında doğrularınız çatışıyor.
Başka meseleniz de yok.
Bunları böyle sert geçişlerle yapamazsın. Yumuşak çizgiler çek onlar farketmesinler bile.
Tartışma noktasına getirmeden çözmeye çalış.
Yıllarca ailesiyle kavgalı olup hamile kaldığımda kıymetini anladım ondan diyorum. 😅
İnanın çok denedim. Mesela ilk başta güzelce anlattım burada bir sosyal çevremin, bir hayatımın olduğunu, mutlu olduğumu, arkadaşlarımın olduğunu, yaşadığım şehre davet ettim bir süreliğine. Oraya gelmek yerine annemin hep benden istediği bir tatile çıkmayı teklif ettim. Bir şeye hayır der demez hemen bana bağırmaya hakaret etmeye başlıyorlar. Ben sustukça da daha çok hakaret ediyorlar.
Ama ne zamana kadar bu böyle sürecek? Ailenle mevzuları halledemeyecek misin? Ben belki annenden başlanabilir diye düşünmüştüm
Aslında bu konusmadigimiz süre boyunca ben hallettigimizi düşünüyordum. Beni kabullendiklerini ama dargın olduklarını düşünüyordum bayrama gider gönüllerini alırım diyordum. Hatta kardeşim ve eşi tatil planlamış ailelerle orada beraber vakit geçiririz buzlar çözülür önümüzdeki ayda bir tatil yaparız diye plan bile yapmıştım

Doğurdum 9 ay oldu hala öyle büyüdükçe geçer belki 😂 şimdi fazla analık geziyor damarlarımda 😬
Bundan sonraki ilk tersoyu yiyince gözün açılır. Bazı insanlar ömürlük değişmiyor, tam unuttuğun zaman hatırlatıyorlar kötü oluyor.

Konuları bilmiorum ama düşündüğüm sanki seni orda başı boş birakmamak için yanlarına cagiriolar sirf doğru mudur? Gercekten annen seni görmeli diye degil sanirim. Yobaz bi ailen mi var? Tam olarak sorunu kavrayamadim. Profili gizleyecekseniz konuların başına bi özet gecseniz en azindan iyi olur. Uzaga gidince gerçekten özlemiş olabilirler mi ayrimini yapamadim.

Konuları bilmiorum ama düşündüğüm sanki seni orda başı boş birakmamak için yanlarına cagiriolar sirf doğru mudur? Gercekten annen seni görmeli diye degil sanirim. Yobaz bi ailen mi var? Tam olarak sorunu kavrayamadim. Profili gizleyecekseniz konuların başına bi özet gecseniz en azindan iyi olur. Uzaga gidince gerçekten özlemiş olabilirler mi ayrimini yapamadim.
Önceki konuyu ekledim. Ben başı boş kalmayayim diye. Yoksa erkek kardeşim ünideyken hep şehir dışında gezerdi doğru düzgün eve uğramazdı. Fakat benim bir gün sonraya bilet almam evde olay yaratırdü

Ben olsam alttan almam.
Tatlıymış gibi görünen vicdanına oynayan bu sözler sadece manipüle etmek için.
Ailenin kafasının aşağıda yazdığım gibi çalıştığına %100 eminim.
"Oraya gittin ama senin asıl evin burası, bu düzenden kopmayacaksın, sözümden çıkmayacaksın.
Para kazanıyorsun diye bir birey olmadın.
Sen hala bizim seni konumlandırdığımız yerdesin yerini bil"

Akıllarındaki kadın, kadının ailedeki ve toplumdaki yeri temalı fikirleri değişmeyecek.

Şimdi kendi başına hayatta kalma becerin olduğu için böyle minnoş minnoşmuş gibiler.
Çünkü tamamen müdahele edemeyeceklerini öğrendiler ama kuyruğuda dik tutuyorlar.
Aksi olsaydı ya döve döve ya söve söve olacağını biliyorsun.
Geçmişte tehdit ederek manipüle eden baban şimdi vicdanına oynayarak manipüle ediyor.

Annen gibi bu zihniyete teslim olmadığın bu düzeni destekleyip sürdürmediğin sürece sen bunları duyup işitmeye mahkumsun.
Bu nedenle görme duyma.

Bu noktada hayatını kazanmak için tırnaklarınla kazıya kazıya geldin, azıcık huzur buldun.

Çok yerli yerinde bir bahanen var. Kurs. Buradan yürü.

Bırak senin bu düzen meselene seve seve bir alışsınlar, sonra daha kendi istediğin şekilde aileni ziyaret eder, gönüllerini alırsın.

Alamazsanda dert etme...

Ben olsam alttan almam.
Tatlıymış gibi görünen vicdanına oynayan bu sözler sadece manipüle etmek için.
Ailenin kafasının aşağıda yazdığım gibi çalıştığına %100 eminim.
"Oraya gittin ama senin asıl evin burası, bu düzenden kopmayacaksın, sözümden çıkmayacaksın.
Para kazanıyorsun diye bir birey olmadın.
Sen hala bizim seni konumlandırdığımız yerdesin yerini bil"

Akıllarındaki kadın, kadının ailedeki ve toplumdaki yeri temalı fikirleri değişmeyecek.

Şimdi kendi başına hayatta kalma becerin olduğu için böyle minnoş minnoşmuş gibiler.
Çünkü tamamen müdahele edemeyeceklerini öğrendiler ama kuyruğuda dik tutuyorlar.
Aksi olsaydı ya döve döve ya söve söve olacağını biliyorsun.
Geçmişte tehdit ederek manipüle eden baban şimdi vicdanına oynayarak manipüle ediyor.

Annen gibi bu zihniyete teslim olmadığın bu düzeni destekleyip sürdürmediğin sürece sen bunları duyup işitmeye mahkumsun.
Bu nedenle görme duyma.

Bu noktada hayatını kazanmak için tırnaklarınla kazıya kazıya geldin, azıcık huzur buldun.

Çok yerli yerinde bir bahanen var. Kurs. Buradan yürü.

Bırak senin bu düzen meselene seve seve bir alışsınlar, sonra daha kendi istediğin şekilde aileni ziyaret eder, gönüllerini alırsın.

Alamazsanda dert etme...
Aynen öyle bir de ne kadar ihtiyacın varsa ben vereyim buraya gel diyor ben sanki onun malıyım. Kursu istemesen açmazdi dedi annem, evet istemesem açmazdım ama açtım dedim. Çok şükür karşıma böyle bir fırsat çıktı.

Aynen öyle bir de ne kadar ihtiyacın varsa ben vereyim buraya gel diyor ben sanki onun malıyım. Kursu istemesen açmazdi dedi annem, evet istemesem açmazdım ama açtım dedim. Çok şükür karşıma böyle bir fırsat çıktı.
Sen bu yaz tatilinde koştur koştur eve gidip istediklerini yapma..
Hatta gelecek yılda yine kurs aç bence.
Senin artık kendi evin düzenin olduğunu anlayana kadar...
Koştur koştur dizlerinin dibine gitmeyeceğini öğrenene kadar...

Şöyle asar böyle keserim dedikleri kabul etmedikleri, normalde asla kabul etmeyecek gibi göründükleri ne varsa bugün sen yaptın onlarda kabullenmek zorunda kaldılar.
Bu böyle devam edecek.

Ailen kötü insanlar değiller.
Sadece onlara öğretilmiş ataerkil düşüncelere fazla bağlılar ve bazı şeyleri göremeyecek kadar hayata kör bakıyorlar.
Onların zihniyeti bu saatten sonra değişmez.
Helede otoriter bir baba ve onu sonuna kadar destekleyen bir annen varken...

Elinde yapabileceğin tek şey, kendi kurduğun düzeni diretmek, normalleşmesi için biraz zaman harcamak.

Vicdan yapma suç işlemiyorsun.
Aksine onlar psikolojik olarak sana şiddet uyguladıkları için bu yola girdin sen.

Önceki konuyu ekledim. Ben başı boş kalmayayim diye. Yoksa erkek kardeşim ünideyken hep şehir dışında gezerdi doğru düzgün eve uğramazdı. Fakat benim bir gün sonraya bilet almam evde olay yaratırdü
Anladim canim okudum onu da gene vakif olamamistim. Cifte standartci seksist aile diosun. Bu tip ailelerde genelde korumadiklari serbest biraktiklari oglanin başına is gelir. Semra kaynana vakası gibi. Cok daha az versiyonu yüzünden amerikaya kacmistim 20lerin basinda ben de. Seni anliorum gitmemekte cok haklisin. Cok ozluyorsa annen gelsin diyecegim ama o da kuklasi olmus babanin her seye laf etmekten seni habitatinda görmeyi becerebilir mi bilmiorum. Hic soruolar mi gel demekten önce kazandigin yetiyor mu ac misin tok musun kendine bakabilio musun moralin haleti ruhiyen insanlarla aran nasıl?

Soğuk kanlı ol ve az muhatap ol. Kısa cevaplarla geçiştir, açıklama ya da savunma yapmaya kalkışırsan iyice üzerine gelirler. Seni böyle kabullenmeleri için en az bir kaç sene daha uğraşman lazım

Soğuk kanlı ol ve az muhatap ol. Kısa cevaplarla geçiştir, açıklama ya da savunma yapmaya kalkışırsan iyice üzerine gelirler. Seni böyle kabullenmeleri için en az bir kaç sene daha uğraşman lazım
Bende böyle yapmaya karar verdim. Çünkü yaptığım hiçbir açıklama onları tatmin etmiyor daha çok kargaşaya yol açıyor. Kadınlar kulübündeki kadınlar hep beni cesaretlendirdi, teşekkür ederim.

Sen kesinlikle vicdan yapma. Yorum yapanlarin çogu eski konularını bilmeyenler . Ailene daha yeni sınır koymaya başladın . Önceden bastırmaya çalışıyorlardı . Şimdi o olmayınca vicdana oynamaya başladılar . Gerçekten çok fena bir ailen var . Zaten görüşmeye gidecekmişsun net ol bence

Back
X