Genel anestezi bence yasaklanmalı

zehracann06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2019
6
1
1
28
arkadaşlar ben bu tıp sektörünün genel anestezi yapma merakını anlamıyorum. 1 yaşında sünnet olan çocuklara bile yapılıyor artık ve bence çok riskli birşey. tamamen yasaklanıp gerek görülmedikçe zorunlu olmadıkça uygulanmamalı bence. genel anestezi yapıldıktan sonra kişiye bilinci kaybettiriliyor ve ameliyat sırasında yaşanan olumsuzluklardan hasta uyanana kadar ne anestezi uzmanının ne doktorun haberi oluyor. bence beyin ameliyatı yada organ nakli gibi büyük ameliyatlar dışında basit durumlarda uygulanmaması gereken bir yöntem. (doğum,estetik,sünnet vb). bir ara herkes ekmek gibi antibiyotik alıyordu sonra devlet yasakladı bu durumda 5 10 seneye yasaklanır ama iş işten geçmiyor oluyor hastaneler ve doktorlar her önüne gelene genel anestezi yapıyor ben diş hekimlerinin bile artık yaptıklarına şahit oldum.

arkadaşlar ben bu tıp sektörünün genel anestezi yapma merakını anlamıyorum. 1 yaşında sünnet olan çocuklara bile yapılıyor artık ve bence çok riskli birşey. tamamen yasaklanıp gerek görülmedikçe zorunlu olmadıkça uygulanmamalı bence. genel anestezi yapıldıktan sonra kişiye bilinci kaybettiriliyor ve ameliyat sırasında yaşanan olumsuzluklardan hasta uyanana kadar ne anestezi uzmanının ne doktorun haberi oluyor. bence beyin ameliyatı yada organ nakli gibi büyük ameliyatlar dışında basit durumlarda uygulanmaması gereken bir yöntem. (doğum,estetik,sünnet vb). bir ara herkes ekmek gibi antibiyotik alıyordu sonra devlet yasakladı bu durumda 5 10 seneye yasaklanır ama iş işten geçmiyor oluyor hastaneler ve doktorlar her önüne gelene genel anestezi yapıyor ben diş hekimlerinin bile artık yaptıklarına şahit oldum.
Bunu belirleyecek olanlar hastalar değil çoğu ameliyat lokal anestezi ile yapilamayacak kadar zor ve önemli.doğru sekilde uygulandığında olumsuz birşey olmaz.

Ben genel anestezi den uyanırken çok ağlıyorum ama çok ağrılı işlemler insan o acıya dayanamaz en azından ben yaptırdığım işlemlerde (sağlık için ) dayanamazdım... diş hekimi asistanlığı yaptım bir hastaya genel anestezi altında işlem yapmıştık hasta yıllarca dişlerini bile fırçalayamamış bulantıdan adam kendine geldiğinde kendini tanımadı ☺️

Doğum vs demişsiniz. Misal normal doğum size uygun görülmedi, sezeryan olacaksınız. İki seçenek var;ya spinal,ya genel. Ve hipotansiyon hastasısınız,veya spinal sinir hasarı var bu yüzden spinal anestezi olamazsınız, kaldınız genel anesteziye. Doğurmayacak mısınız😂😂😂 sandığınız kadar kolay olsaydı yıllarca bin tane hastalık,yüzlerce ilaç,insan anatomisi okumazdık 😊

Genel anestezi yasaklansin hastalarin agzina lokal yapilsin bagiramasinlar ;)))

Konusanlar daha anesteziyi yapanin doktor oldugunu kavrayamiyorlar.. arada denk geliyorum aaaa onlar doktor mu diyor.. dogumda kadin dogumcumun spinali cok iyiydi falan tavsiye ederim diyor yavrum onu yapan anestezi doktoru diyosun anlamiyor halbuki kadin dogumcusu iceride bile degil.. sacma sapan seyler iste... ama istemeyene eter yeter bence

Herkes hoca, herkes doktor, herkes pedagog, herkes eğitimci.... Nedir bu özgüven patlaması anlamıyorum. Birazcık o beyni kullanın lütfen... Şöyle birkaç ameliyat düşünün.. Çok uzağa gitmeye gerek yok, bu bölüme yazmışsınız. Solunum yaparken bir insan nasıl burun ameliyatı yapılır, bilinç açık şekilde... Herkes aptal bunu düşünemiyor bi siz akıllısınız....Kendi tercihlerini başkalarına da dayatmaya çalışan insanlara katlanamıyorum kusura bakmayın...

Back
X