genetik hastalık sebebi ile tüp bebek

hopeless1988

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2017
152
221
23
37
arkadaşlar iyi akşamlar. genetik bir hastalık olan di george sendromu yüzünden tüp bebek yapmamız önerildi. Böyle genetik hastalık yüzünden tüp bebek yaptıran var mı? bilgi, tecrübe ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Merhaba canm benim de eşimde genetik sorun var.ayrica sprem sorunu var..Genetik sorun olunca pgt ile tüp bebek yapılıyor ..başarı oranı normal tüp bebeğe göre düşük diyor doktorlar hepsi nasip tabi..nerde yapacaksınız tüp bebegi

Merhaba canm benim de eşimde genetik sorun var.ayrica sprem sorunu var..Genetik sorun olunca pgt ile tüp bebek yapılıyor ..başarı oranı normal tüp bebeğe göre düşük diyor doktorlar hepsi nasip tabi..nerde yapacaksınız tüp bebegi

Genetik testlerimiz negatif çıktı. Bir kadın doğumcu ile gorüştüm testleriniz negatif tüp bebek yapmaniza gerek yok sadece takip edilmelisiniz hamile kalınca testler var onları yaptırın dedi. Ama yinede ben henüz karar veremedim. Testi tekrar bı yaptırsam diorum sonuna kadar emin olmak istiyorum. Tek seferlik olabilirmiş.

testlerimiz negatif çıktı derken temiz çıktı demek istiyorsunuz demi..Eğer temiz cikmissa değişme imkanı yok yanlış yapıldığı surece..peki George sendromu nerden kafanıza takildi..tabiki iki sağlıklı insanın hiç genetik sorunu olmayıp bebeğin de genetik problem çıkan Dawn sendromu George sendromu gibi hastalıklar bebeğin de çıkan bazı insanlar ama küçük bir ihtimal dir ..doktorun gebelik de takip ederiz demesi de herhlde gebeliğin 3. ayında ayında yapılan bir takım tahlil testler sonucu herhangi bir sorun varsa gebelik sollamdirmak gibi..sizin herhangi bir genetik sorununu z olmayıp ta böyle bir olabilir sedromu kafanıza takan km

Benim bebeğim ağır kalp hastalığı ile doğdu direk solunum cihazına bağlanmak zorunda kaldı. Hamileyken anlaşılmadı cumku di george gebelikte 2 li tarama da cikmazmiş. Bi açık kalp ameliati oldu birde anjio ama solunum cihazından ayrılmadı sebebi genetik bir enzim eksıklığı mi yoksa kalp mi die araştırmak için cemreye genetik test yapmışlar. Dı george onda çıktı. Oyuzden bukadar kötü bir kalbi varmış. Ama tedavisi olmadığı için mudahale edilmedi. Kalp gitgide kotulesti ve sonunda kaybettik çok zor günler geçirdim 72 gün süren yoğun bakım süreci boncugumun çektikleri. Bizede genetik test yapıldı bizde sonuçlarda negatıf yazıyor. Bizde olmadan ona denk gelmiş oyuzden kadın doğumcu sanırım bence gerek yok dedi. İhtimal yok demiyorum ama cok düşük o ihtimal tüp bebekte de olabilir dedi siz her gebeliginizde test yaptiricaksiniz dedi. O sonlandirmayi kastediyor ben ne yapatim tabi bilemiom allah yaşatmasın. Belki cemreyi anlamış olsalar karnimda aldirmazdim asla ama şimdi okadar kesin aldırmam diyemiyorum çünkü bebeğim okadar çok acı cekti ki ben çaresiz izledim elimden bişi gelmedi 40 günü geçince herseyi farketmeye başladı gözümün içine bakti. Kendi kendine tüpünü cikardi. Kusturdu kendini ogurerek yani yasadiklarimizdan sonra tekrar olsa dogururum diyemiyorum.

Devlet böle durumlarda karşılamiyormus ekonomik olarakta 1 kac denemeyi kaldiramabiliriz. Ama yinde ben genetık testi bir kez daha yaptırmak istiyorum özelde bu hafta onun için gidicem birde bakalm sonra genetik danışmanlık alıp ona göre bir yol çizmek istiorum

Ayni seyleri ben de yasadim hamileligimin 7 ayinda ogrendim bebegimin kalbi cok agir durumdaydi dogdu ameliyat oldu kaybettim malesef acisi hala yuregimde ikinci bebek icin cok korkuyorum esim ve benim de testlerim.negatif cikti ikimizde tasiyici degilmisiz napmam lazm bilmiyorum insan ister istemez korkuyor

Back
X