• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

genetik inceleme raporu

merhaba hocam 4 .gebelim kalp atislari durdugu icin sonlandirildi daha oncede 3 dusugum var ilk defa 4 gebeligimde kalp atislarini duymustuk malesef onu da kaybettim patoloji sonucum 69, xxy,13ps+,13ps+ Aciklama kisminda triploidi saptanmistir.13 kromozomda gozlenen ps+ polimorfik bir özelliktir ve fenotipi etkilemesi beklenmeyen bir yapidir.Genetik danisma onerilir. yaziyor.Doktorum pgt tup bebek önerdi. saglikli cocuk dunyaya getirebilir miyim bana yardimci olur musunuz
Merhabalar :
Tekrar eden gebelık kaybı olması durumunda araştırılması gereken bazı tetkıkler ve yapılması gereken bazı işlemler vardır. Genetik faktörler(BAY -BAYAN KARYOTIP TAYINI) ,trombofili paneli(pıhtılasma tetkıklerı), tiroid fonksıyon testlerı, rahim tup fılmı,kan şeker duzeylerı, rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun: septum adı verılen perde veya polıp myom gıbı yer kaplayan olusum var ıse duzeltılmesı) bu tetkıkler arasındadır.
Bu öykuye gore ılerı tup bebek yontemınden genetık taramalı tup bebek ( array cgh) yontem secımı uygun olucaktır. (bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yontemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.
Adetlı -adetsız herhangı bır günde 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Bol sans dılerım.

Back