genetik işitme kaybı

pembesu33

bayan pozitif :)
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2014
2.635
2.289
83
merhaba kızlar, böyle bir konu açmayı geçtim annemle bile bu konuyu konuşma gereği duymamıştım aklımdan geçmemişti. ben 3 aylık hamileyim ve eşimin anne baabsı işitme konuşma engelli.... ama onların ailelerinde başka kimsede yok bu durum. elitimnde çocuğu var oda sağlıklı.. gelelim çevremdki insanlar hamileliğimi duyunca bunu söylüyolar kalbimi bozmak istemem sonuçta sağlıklı olanlarında engelli bebekleri olablyor. ne gelirse Allahtan ben buna inanıyorum.bugun oyle bi sıkıntı oldukı içime buraya yazmak sizlerden iyi şeyler duymak istedim..

Görme engelli anne - baba tanıdıklarımız vardı. İki evlatları da çok sağlıklıydı.

Aklına kötü şeyler getirme. Böyle bişeyin olucağa varsa, hepimize sonradan da olabilir; hep beraber Yaratana emanetiz.

genetik bir durum oluşup oluşamayacağını doktorunuz size söyleyebilir.

onun dışında, çocuk sahibi olmak aslında doğru bir tabir değil, çocuğun sahibi olmuyorsunuz, onun rehberi oluyorsunuz hayatta. Elebette engelli bir bireye rehberlik etmek daha zordur ama anne baba olmaya karar verirken zorluklarını da kabul ediyoruz.
İçinizi ferah tutun yine de.

Hamileyken insanin aklına o tarz şeyler çok gelir. Ya engelli olursa ,ya doğumda birşey olursa, benim bebeğimde herkesin ki gibi sağlıklı mi olacak, yoksa...? Ama hepsi kuruntu olarak kalacaktır ins. Her ne olursa, rabbim ne verirse kabulümüz tabiki ama siz icinizi ferah tutun bence her hamile ayni tedirginliği yaşıyor... sağlıkla al inş yavrunu kucağına. Iyi düşün bol dua et...

evet cnm yani sonuçta eşim ve abiside sağlıklı

Ben işitme engeli genetik olmayabiliyor, dış etkenler bunda ön planda olabiliyor diye biliyorum.
İşitme engelliler derneğinde çok çalıştım zamanında, hepsi ailede tek engelliydi. Anne babası engelli olan yoktu hiç..
Ama bişey diyim mi işitme engelli de olsa - ki inşallah olmaz- gene de Allah akıl sağlığı versin, çok da güzel yaşıyorlar her şeyi. Bazen özenirdim bile.

İşitme kayıpları doğuştan mi varmis peki sonradan mi olmuş ?

ediyorum hep ediyorum canım tabikide Allahtan gelen kabulumuz ama insan kafasına takıyor. takmıyodum ne güzel aklımda yoktu aklıma soktular

cnm eşimde v

eşimde ve abiisnde yok ikiside sağlıklı sülalede başka kimsede yok sadece kayınpederim ve kayınvalidem de var
eşiniz ve abisi 1. derecede etkilenecek insanlardı. şöyle düşünün ki direk anne ve babadan geçiyor gen . sizde de sadece bebeğinizde eşinizin geni olmayacağına göre ve üstelik kendi çocukları etkilenmediğine göre toruna geçmesi düşük ihtimal

evet cnm biliyorum kayınpederim bizimle yaşıyor çok zeki çok akıllı her ne olursa olsun o benim yavrum sadece biraz kafama takıldı illa öylemi oluck dye bu konuda hiç bilgim yok.. demek ailede tekengellimiydi hepsi içimi ferahlattın yani illa olucak dye bsey yok:)

Hayır hamile bir kadına, doğmamış bebegi için bu tarz şeylerin olma ihtimalini nasıl söyleyebilir ki bir insan.
Ortada böyle bir ihtimal varsa bile düşünceli bir insan bunu agzına alıp anneyi üzmek istemez.

canım doğuştan diyolar ama köyde doğmuşlar 50 60 sene önce doktor da deil evde doğmuşlar ama doğuştan dıyolar yani
İşitme kaybının bir çok sebebi var. Ve evet genetikte bunlardan biri. Ama ailede başka işitme kaybı yok dediğin zaman ben farklı şeyler düşündüm. Bebekken gecirilen yüksek ateşli hastalıklar,ani travmalar,annenin gebeyken gecirdigi hastaliklar,doğum sırasında oluşan kazalar... Hepsi işitme kaybına sebep olabilir. Allah korusun bebek işitme kayıplı dogarsa yapmaniz gereken tek şey elinizden gelen butun imkanlari degerlendirip onu olabilecek en normal düzeye getirmek olur. İşitme kayıplı çocuklar gerekli tedavi ve özel egitimlerle normal çocuktan farksız olabilirler.İcinizi karartmayin,hayırlısıni dileyin.. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Benimde baba tarafımda işitme kaybı var amcam işitme cihazıyla bir miktar duyabiliyo onların çocuklarında dahil böyle birşey söz konusu değil sadece bende yüzde 25 civarında var ve yaşım ilerledikten sonra oldu ama dr bunun bile çok devam etmiceyecekğini söylüyo bence hiç aklını böyle şeylerle bulandırma derim.
Herşey allahtan ama artık tıp o kadar ilerlediki bunların bile tamamen iyileşeceği durumlar var hamilelğin keyfini çıkar boş boğaz insanlara hiç kulak asma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…