genetik tarama

pelaan1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
90
0
86
Çorum
merabalar arkadaşlar,
karyotip analizi istendi acaba bu tahlil yaptıran ve sonrasında nasıl yol izlediniz?başka tahlil isteniyormu?eger bozukluk çıkarsa yani ilaçlamı tedavi yapılıyo yoksa tüp bebek yapılırken embriyodan bozuk olan genler çıkartılıyomu?ufffff kafam karışık?şaşkın üzgünüm
cevaplayın ne olur?

canım merhaba .öncelikle hayırlı bayramlar...
karyotip analizi eşlerin ikisindende yada birisinden kan alınarak genetik labaratuvarda yapılır.kan testi sonucunda kromozom bozokluğu çıkarsa bunun hiçbir şekilde tedavisi yoktur.çocuk sahibi olabilmek için tüp bebek tedavisi gerekir.tüp bebek tedavisi ile elde edilen embriyolardan 3. gün her birinden birer hücre alınır ve genetik labaratuvarda incelenir.sağlıklı olan embriyo 4. veya 5. gün transfer edilir.
kafana takılan bişey olursa yaz canım.umarım sizde bi sorun çıkmaz.hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun.Rabbim en kısa zamanda sağlıkla hayırlısıyla bebişlerimizi bize nasip etsin inşaallah.Allaha emanet ol canım sevgiler...

merhaba arkadasim.benim ilk tüp denemem pozitifti ancak bebegim gelismedigi için kürtaj oldum.doktor karyotip analizi istedi.yaptirdik.çok sükür bi problem çikmadi.ikinci denemem dondurulmuslarla oldu.iki tane blast embriyo koydular.yine hamile kaldim ama degerlerim düsmeye basladi ve düsük yaptim.doktorum embryolara genetik test uygulanmasi gerektigini söyledi.ancak ben baska doktorla görüstüm.bunun öncesinde baska bir tedavi sekli söyledi.lenfosit asi.yani eger problem bagisiklik sistemi ile ilgili ise benim bünyem bagisiklik sistemim esimden olan spermi yada bebegi kabul etmiyor.bunun içinde 3 ay boyunca bu asiyi olcam.esimden kan aliyolar ve sonra bana enjkte ediyolar.istersen doktorunla bi konus bunu derim.bir tanesi 300 dolar.

'karyotip analizinde sorun olursa yine tüp bebk işlemi aynısı yapılacak ancak embriyolarla ilgili işlem benle alakalı değil yani ' umarım doğru anlamışımdır
birde şunu sormak istedim eğer karyotip sonucu kötü ise bir başka tetkik istemiyormu?hiç hamile kalmadım ,1 tüp 1 aşılama 8 yıllık evliyim sabır sabırrrrrr
ÇOOOOOK SAĞOL YARDIMLARIN İÇİN.....

Genetık bozukluk olursa embrıyoların genetıĞını mı deĞıŞtırıp transfer yapıyo???ufff Çok soru sordum dımı

karyotip sonucu kötü ise bir başka tetkik isteniyormu yazmışsın.tutunma ile ilgili bi bproblem varsa onada ayrıca bakılır.kısaca karyotip analizi bu tetkiklerden sadece biri.
genetik bozukluk olursa embriyoların genetiği değiştirilemiyo malesef.ebmriyolar arasından sağlıklı olan seçilir.sağlıklı bulunamazsa trasfer iptal edilir.
ben pgt ile 4 defa denedim.ikisinde trasferim iptal oldu.birisinde 1 sağlıklı embriyo bulundu.ama tutmadı.4. de ise 2 sağlıklı embriyo bulundu Allah şükür.transferim oldu ve şuan test gününü bekliyorum.cevabım biraz geç oldu kusura bakma ankaradan dün geldim anca girebildim nete.salı günü test günüm.benim için dua edersen çok sevinirim.başka sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.sevgiler canım...aeo

Canım o kadar sıkıntılı bir durum değil ama tek bir doktora sorma bence Genetik Üzerine Ankara Ufuk Üniversitesinde Prof Volkan baklacı sanırım çok gelişmiş onla görüş birde onun fikrini al. inşallah dileklerin kabul olur...

arkadaşım pelaan1 ben yaklaşık 6/7 merkez gezdikten sonra ankarada genart tüp bebek merkezinde pgt yöntemiyle bebek sahibi oldum karyotip kromozonlarda bir bozukluk varmı onun araştırması amacıyla yapılıyor. doktorumuz volkan baltacı (fadele arkadaş baklacı yazmış onada güldüm) eşimin kromozunuda 21 kromozon sanırım bozuk çıktı pgt yöntemiyle taradılar ve sağlıklı çocuğum var şuanda çok zahmetli çok meşakkatli ve bir o kadarda masraflı psikolojik olarak yıpranmamak elde değil ama allah daha beterinden saklasın engelli bir bebeğimiz olsaydı ne yapardık birde onu düşünmek lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…