Genetik test

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar konum umarım taşınmaz canım sıkkın ben 2 tane kimyasal gebelik bir tane dış gebelik yasadım ve doktorum bana tüp bebek uyguladı 3 tane 5.gun embriyosu döndürüldü şubatta konulacak kısmetse bana kan pıhtılaşması down sendromu için kan testi yapıldı hiç bişey çıkmadı dün histeroskopi yapıldı onda da sadece rahim t şeklinde idi ben düzelttim dedi doktor anesteziden dolayı sadece bunu anlayabildim ama embriyolara genetik test yapılmadı direk donduruldular acaba bu embriyolarda mı genetik sorun var diye içim içimi yiyo şimdi sizce t şeklinde ki rahim sorun mudur inşallah tek sorun o dur var mı başına gelen

tup bebek hakkinda cok bilgi sahibi degilim. ancak bildigim kadariyla gebelik olusup 12 haftaya gelmeden bunu tespit edemiyorlar. genetik test yapmalarinin sebebi sizin ve esinizin genetik hastalik tasiyip tasimadigini ogrenmek ve varsa bebekte olusabilecek hastaliklari temizlemek icindir. neydi adi pgt mi oyle birsey.

ornegin sizde esiniz de sagliklisinizdir ama genetiginizde kistik fibrozis vb bir hastalik vardir, dogacak cocugunuzda da olmasi ihtimali vardir. bu sebeple dollenme sirasinda bu hasarli genleri toplarlar.

yaniliyorsam biri duzetsin lutfen.

ama down sendromu bildigim kadariyla dollenme sirasinda olusabolen bir durum. yani bunu kontrol etmeleri veya onune gecmeleri mumkun mu bilmiyorum.

bu ihtimalleri dusunmek sizi sadece asagiya ceker. motivasyon onemli

sizde bir sey cikmadiysa embriyoda ne arayacaklarki?
tup bebek ve asilama islemlerinde spermler yikanir tup bebekte zaten saglikli ve 5.gune ulasmis embriyolar yerlestirilir

kromozal degisiklikler duzeltilemez

Embriyolara da genetik test yapılıp yerleştiriliyor ama bunun belli şartları var. Herkese yapılmıyor. Gebelik oluşursa 10. haftadan itibaren anneden kan alıp bebeğe test yapılabiliyor ben yaptırdım. İçinizi ferah tutun, inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Benim embriyom transferden önce genetik teste gönderildi normal cikti sonuc ama ikili testim riskli çıktı. Şimdi nipt testi yaptıracağım. Yanı siz transferinizi olun araştırma haftalarında doktorunuz zaten yönlendiriyor sizi.

merhaba testi yaptirdiniz mi acaba fiyati nedir

2400 liraya yaptırdım. Çok şükür negatif geldi sonucum.

merhaba, kardeşim down sendromlu . O nedenle ben de 1. gebeliğimde genetik test yaptırmıştım ve negatif çıkmıştı. Çok şükür sağlıklı bebeğimi kucağıma aldım. Şuan 2. gebeliğimi yaşıyorum ve 2 hafta sonra 10.haftam dolacak. Çok acil genetik test için araştırma yapmalıyım lakin coronavirüs günlerinde bu süreç nasıl ilerler hiç bir fikrim yok ( benim durumumda olup yakınlarda genetik test yaptırmış bir anne adayı mevcutsa ve bana yorum yaparsa minnet olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…