- 17 Mart 2016
- 2.173
- 2.206
- 133
- 34
Canm.homozigot olan genin mutlaka kan sulandirici igne kullanmasi gerektigini biliyorum cunku hamileyken pihti atma olayi cok cok yuksek.heterozigot yani bizim ki gibi gen sadece tasiyici tedbir amacli kullaniliyo.banada bu arkadsm solemisti heterozigot tasiyici kayiplarin bu yuzden olabilir diye ki baska da bisey cikmadi genetik herseye baktirdik cunki.ama 3.gebeligimde igne kullandim 04 luktu.hatta bana kalp atuslarini duyduktan sonra kullancaksun ddiler.bende igne kullancaksam ve bende pihtilasma ihtimali varsa bebegin kalbinn atmasin icin daha erken kullanmam gerkmiyo mu demistim hayir eger durursa bostan yere igne kullanmazsin ddiler.kabul etmedim tabi.hamile kaldim hemen bi.perinatolog buldum 3 haftalikti igneye hemen basaldik.ama 6 haftada bebegimin kalbi atmaya baslagu gunn ertsi durmustu.genetige gnderdik hic bi sknti yoktu.bu hamileligimde daha erken yani hamile kalmadan basladim bu sefer 2 doz yuksek 06 lik kullaniyorum hergun.cok sukur elhamdulillah iyi gidiyo bakalim.sende iyce arastir ole karar ver canm.cok zor.yasayan bilir.tabi rabbimin takdiri ama sen tedbirini alda gerisini allaha birak en azindan icinde suphe kalmasinDiğerine kalsa bişey kullanma dedi yani doktor. Peki 2 genden sonra homozigotta mı tehlikeli oluyor? O dediğin bölümü ilk kez duyuyorum canım yani hiç bilgim yok

ayyyy ne sevindim bu çok güzel yaaa binkere maşallah. Kendiliğinden di mi tedavili değil ?