canım karyotip tayini hariç diğer testlere 500 lira verdim. bi sorun çıkmadı. iki defa düşük yaşadım. sonra düşük nedenini tespit edebilmek için doktorum karyotip tayini istedi. henüz yaptırmadım ama izmirde özel bir genetik araştırma laboratuvarında fiyatını araştırdım. her iki eş birlikte 270 liraymış. yakında yaptıracağım. evet pahalı ama bak iki defa düşük yaptım. bu karyotip tayinini baştan tüp bebek işlemlerinden önce yaptırsaydım belki düşüğe neden olan sorunum ortaya çıkacaktı ve hamile kalmadan önce tedavisini olacaktım. ve şuanda 6-7 aylık hamile olacaktım. test yaptırmayıp belki 1000 liralık masraftan kurtuluyoruz ama iki tüp bebek fiyatını söylememe gerek yok sanırım.
ve en güzeli ne biliyormusun. doktorunun bunları senden tedaviye başlamadan önce istemesi. keşke benim doktorum da isteseydi. maddi manevi çok zarar verdi bize.
evet canım sadece karyotip eşimden ve benden,diğerleri sadece benden..
düşünüyorum keşke önceden bu testlerden haberim olsaydı yaptırsaydım..
zengin olsam düşünmem amann der geçerim ama biz bu paraları kolay bulamıyoruz.. maddiyatını da geçtim dediğin gibi aldığımız hormon yaaa... dengemiz altüst oluyor,negatif sonuçlarda ruhsal durumlarımız zaten yıkıntı...
bence tüp öncesi doktorların her ihtimale karşı sarılık testlerini istedikleri gibi bu testleride istemesi gerekiyor..
ve bu testlerin fiyatlarınında daha makul olması lazım ki herkes tereddütsüzce yaptırabilsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?